Şimdi Ara

2022'de ikinci el ve yenilenmiş telefon pazarı uçuşa geçti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2022'de ikinci el ve yenilenmiş telefon pazarı uçuşa geçti
    IDC’nin verilerine göre, enflasyon artışıyla birlikte 2022'de dünya genelinde kullanılmış ikinci el ve yenilenmiş telefon satışlarında patlama yaşandı. Yeni modellerin satışı sürerken, 2. el telefon satım alımları artıyor.



    Ayrıca Bkz.Akıllı telefonlara yeni taksit düzenlemesi: Taksit limiti artırıldı



    IDC’nin sağladığı veriler ışığında, 2022 yılına kadar 282 milyondan fazla kullanılmış telefon satışı gerçekleşti. Bir önceki yıla göre yıllık bazda %11.5’lik bir artış görüldü.



    2. el telefonların satışının 2026 yılına kadar 413 milyona ulaşacağı, yıllık %10.3 oranında büyüme olacağı tahmin ediliyor. Amerika’da geçtiğimiz sene 73.5 milyon akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştiği belirtildi.



    Eskisini getir yenisini götür vb. kampanyalar, takas programları, yurt dışında yenileme döngülerini hızlandırarak telekomünikasyon ve perakende satış kanalları aracılığıyla hem yeni hem de kullanılmış telefon satışları için ana katalizör olmaya devam ediyor. Hem alıcı hem de satıcıların kafasındaki en büyük sorulardan biri; Bu takas kampanyaları ne kadar sürecek? Kullanılmış ve yenilenmiş telefonlardaki dar marjın nihayetinde satıcıların kârlılığını azaltacağını tahmin etmek güç değil. Bunun arkasında yükselen enflasyon ile birlikte tüketicilerin ve işletmelerin gittikçe daha az nakit bulunduracağı anlamına gelen küresel gerilime var.



    Yeni akıllı telefon pazarı, 2022’nin üçüncü çeyreği dahil art arda beş çeyrek küçüldü.




    Kaynak:https://www.theregister.com/2023/01/10/idc_secondhand_phones_sales_bright_spot_in_crappy_phone_market/







  • Yenilenmiş diye iddia edilip satılan telefonlar pek öyle yenilenmiş gibi durmuyor.
  • Akıllı telefonlarda çığır açan bir yenilik yok artık. Değiştirirsek bataryası ölü diye değiştiriyoruz, değiştirebiliyoruz. Yenilenmiş telefonun tutmasına şaşırmamak lazım.
  • faniseyler kullanıcısına yanıt
    Bu konuda kesinlikle katılıyorum. Yeni telefon alacaksin orta segmentlerin hepsi eski işlemcilerden daha kötü bir işlemciyle geliyor. Yenilik yok birşey yok. Her ay bir telefon çıkıyor hepsi birbirinin kopyası. Eski kalitede yok malesef neden gidip sıfır alayım ki...
  • Reis bütün milleti kendine bağladı şuan millet reisin yardımlarıyla ve emekli maaşıyla ayakta durmaya çalışıyor ülkede bi inşaat sektörü vardı oda bitti şimdide para için 13 şehidimizin ve binlerce bebek cesedininin üstüne basıp İsraile yanaştı ekonomi berbat ötesi şu anda reklamını yaptıkları bütün savunma sanayimizin yıllık getirisi 10 milyar doları dahi bulmuyor bunlara karşıyım algılanmasın ama almanyayı bırakın venezuela bile bizi kıskanacak bi hali kalmadı milletin asgari ücret istanbulda ev kirasıyla başa baş gidiyor orta seviye bir ev
  • Visionx st V kullanıcısına yanıt

    İsrail ne alaka ya

  • Yenilenmiş telefon alırken 10 kere düşünün yan sanayi parçaları birleştirip, törpüleyip kullanıcıya sunuyorlar gidin şikayetlere bakın.
  • faniseyler kullanıcısına yanıt
    Oyun oynamayana orta segment bir telefon yeterli. Artık orta sefmentte bile çok kaliteli ekranlar var ve kameraları da iş görür.
  • İnovasyon durdu, özellikle Huawei’nin engellenmesinden sonra tamamen durdu, telefonlar 3 yıldır geçen yılkinin bir tık güçlüsü, kamera sensörü biraz büyütülmüşü olarak çıkıyor. O 2010’lardaki “acaba bu yıl neyle karşımıza çıkacaklar” heyecanı tamamen öldü gitti. Elbette Huawei de sütten çıkmış ak kaşık değil, yöneltilen suçlamalar kısmen doğru fakat inovasyon da onlardan çıkıyordu işte…



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 11 Ocak 2023; 23:42:22 >
  • Uçuşa geçmesinin tek sebebi 12 taksit olması. Hükümetimiz sağolsun 20 30 K lık telefonlara 3 taksitten fazlasına izin vermiyor.
  • Telefonun parçalarını yan sanayi parçalar değiştirip buna yenilenmiş diyorlarsa millet çok büyük kazık yiyor sözde 1 yıl garanti bunu kurtarmaz sürekli telefonla sorun yaşadıktan sonra garanti olsa ne olur
  • Yenilenmiş telefonlar yerine ikinci el telefon alın daha iyi. Sektörde olan biri olarak söylüyorum. Kullandıkları hiçbir parça orjinal değil. Yan sanayi ekran vb. parçaları kullanarak yenileme yapıyorlar. Çok sıkıntı çeken var. Başınız ağırmasın sonra.
  • Siyah Tavsan kullanıcısına yanıt
    Apple marka Yenilenmiş telefon alıyorsanız. Orjinal olmayan ekran yada batarya takıldığında apple bunu ayarlar bölümünde bildirim şeklinde uyarıyor. Kesinlikle Yenilenmiş telefon sektörü ülkemizde desteklenmeli Avrupa 'da oturmuş bir sektör bizim ülkemizde bu bilinç oturmalı. Resmi 1 yıl garantili 2.el telefon almak çok önemli.. Tüketici hakem heyetine başvurabiliyorsunuz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.