Şimdi Ara

2021 SONY BRAVIA TV(Ana Konu) (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
864
Cevap
49
Favori
87.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • x80j - X85J ve benzeri modelleri kullananlar yazabilir mi?

• Arkadaşlar merhaba.sony 65x90j almayı dusunurken Geçen gün vatandan indirimle 16.469 liraya sony 65x93j aldim. Mağaza teslim olarak. Fakat ben sadece ayak farkı var diye düşünürken forumda okuduğum kadarıyla panellerininde farkli oldugunu ogrendim.90j 10 bit iken 93j 8 bitmis. Tabi teknik konulara tam hakim degil. Panelin 10bit ve veya 8 bit olmasi cokmu farkeder acaba ? Sırf bundan dolayı teslim alma konusunda kararsız kaldım ve henüz teslim almadım.su anda İptal etsem mi diye düşünüyorum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Affection and Hatred kullanıcısına yanıt

75x81j modelini kullanıyorum hocam

• 65X90J Vatan’da 16.799 tl. Alacak olan kaçırmasın

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • GKN.CNR kullanıcısına yanıt

merhaba Tv niz hayırlı olsun kuruldu mu tv niz ? Bende aynı tv den satın aldım henüz kurulmadı. Panel olarak nasıl varmı değişik bir durum ?

x90j tam 10 bit panel iken x93j 10 bit ancak 8 bit + FRC yazılım desteği ile 10 bit yeteneğine ulaşmaktadır diye biliyorum, sonuç olarak 10 bit ancak kısmı burada giriyor devreye.

93j nin 8 bit + 2 FRC olduğunu sony konusuna indirimde uyunadırmak için ben yazdım , siz SONY TR sordunuz doğruladılar

Benim kendi düşüncemdir x90j gerçek 10 bit panel ise x93j 8 bitten yükseltme ise bunlar aynı marka seri tv oldukları için fark çok çok az dır bence yok gibidir .

x93j de bir kaç tane menü özellik eklemesinin sebebi bu bile olabilir .az olan farkı yok etmek gibi

Bir başka marka model tvnin 8 bit panel ile karşılaştırma yapılsa o gün batımı güneşlı resim gibi olma ihtimalı var az bile olsa fena can sıkıcı ÜSt seri tv nin ana unsuru bullanmadan renk geçişleri karanlık içinde yanan bir ışık etrafı pullanmaması kımıl kımıl olmaması

Samsung tan örnek verim bunlar aynı serinin yenilenmiş modelleri dir

2019 model 65Q80R 10 bit

2022 model 65Q80T 8 bit + 2 FRC dir

• Arkadaşlar 8 serisi panel olarak ne kullanıyor bilen var mı. Ayrıca kaç bit paneller ve 120hz vrr allm desteği var mı. 65 inç 8 serisi 20k civarı almayı düşünüyorum tavsiye eder misiniz

• xbr kullanıcısına yanıt

Sony 65 inch X80K/J ve X85J özelliklerine karşılaştırmalı olarak bağlantıdan bakabilirsiniz.

www.displayspecifications.com
    Comparison between: 64.5" Sony KD-65X80K, 64.5" Sony KD-65X85J, 64.5" Sony KD-65X80J
    https://www.displayspecifications.com/en/comparison/717d203fba
  • Merhaba sizce tcl 50c725 qled modeli mi yoksa Sony KD-55X80J modeli mi? Qled yerine led olması çok fark eder mi?

• oup59 kullanıcısına yanıt

Hocam sayfa açılmıyor ama siteye google dan adını yazınca giriş yapılıyor. Şimdi bakıcam sağolun

Tıklayınca direk açılıyor ama bu siteye iş yerinden bir ara giremiyordum. Bazen servis sağlayıcı ayarlarından sitelere erişim sorunu olabiliyor.

Site: displayspecifications. Birçok model için detaylı bilgi bulabilir ve karşılaştırma yapabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 16 Nisan 2022; 21:54:40 >

Baktım hocam 8 serisi 8bit+frc gerçek 10 bit değil ve ips panel. Bunun yerine aynı fiyata xh 9005 daha alınası duruyor 10 bit Va panel.Fakat update ile gelen 120hz de sorun var gibi duruyor. Pc de 4k da 120hz de vrr nin doğru çalışmadığı söyleniyor onu da sorucam 2020 tv konusunda

• 2021 80/85 serisi yerine elbette 2020 model 9000 tercih edilir hocam. Ben de halihazırda 75XH9096 kullanıyorum. 2020 modellerin HDMI 2.1 VRR güncellemeleri oldukça geç geldi ve biraz çetrefilli oldu. Bu model zaten 4K 120Hz tam 4K çözünürlük vermiyor. Reddit üzerinde şu mesajda çok güzel açıklanmış. Konsolda etkilemiyor olabilir ama PC/monitör kullanımında etkiler biraz. Bir de üzerine VRR eklenecek.

https://www.reddit.com/r/bravia/comments/s7azdv/is_the_sony_xh90_xh900_a_viable_buy_does_4k120hz

Ben açıkçası hiç TV'ye PC'mi bağlayıp denemedim. Ama TV'den son derece memnunum. VA FALD panel olması avantajlı. Bütçe durumuna göre OLED veya miniled alınmayacaksa kalite açısından en azından VA FALD panel tercih edilmeli.

Benim TV tercihim LED tarafında VA FALD (OLED ve miniled olmayan modeller için) ve PC monitör tarafında ise IPS.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 17 Nisan 2022; 8:20:17 >

Evet yazılanları okudum pc de 4k 120hz açınca çok sayıda eksik var. Tam 4k değil. 120hz açınca vrr ve local dimming kapanıyor. Şuan o yüzden bu kadar ucuzmuş fiyatı. Bunun yerine ya 5k fark verip x90j alınır yada aynı paraya Samsung Q7 alınır. Aslında Oled de alabilirim ama Pc de çok sayıda simge sabit yanmasından korkuyorum

Evet 2020 X900H serisinde bu tarz eksiklikler var. Açıkçası son yazılım güncellemeri ile ne kadar düzelttiler bakmadım. TV olarak performansından çok memnunum. PC monitörü olarak genel bir kullanımım olmadı. Birkaç kez Macbook üzerinden Airplay ile görüntü altarıp kullandım. Orada da çok gözüme batan bir 4K yetersizliği gözlemlemedim. Ama kağıt üzerinde düşen çözünürlük etkisi uzun kullanımda göze batabilir.

2021 serisi bu açılardan daha avantajlı olabilir ama onun için de siyah seviyeleri ve hareketli görüntü performansına yönelik olumsuz yorumlar okumuştum. O seriye yönelik incelemelere bakın.

Açıkçası aynı cihazı hem TV hem monitör olarak kullanacak olsam sanırım OLED bakardım. Son 1-2 yılda çıkan OLED TV’ler görüntü performansı, desteklenen çözünürlük ve ilave özellikler ( VRR,ALLM vs.), tazeleme hızı, ses ve görüntü kodekleri gibi yönlerden daha derli toplular. OLED monitörler de çıkıyor ve model sayısı artacaktır. Ancak PC kullanımında çok statik öğe olacak. Yanmaya karşı nasıl önlem aldıklarına bakmak lazım.

Ama genel olarak TV ve monitör bana göre 2 farklı cihaz. Örtüşen yönleri elbette var. Sonuçta görüntü veriyor.

Her ne alacaksanız iyi bakın hocam ama 2022 yılı modellerde tüm markalarda ürkütücü şekilde pahalı geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 18 Nisan 2022; 4:41:19 >

Evet fiyatlar inanılmaz artacak.2022 9 serisi 65 led için 40 bine yaklaşır.

Ayrıca x90J kullanan arkadaşlar 120hz vrr açıkken local dimming devre dışı kalıyormuş doğru mu acaba

İnput lag i düşürmek için Sony, harici tüm özellikleri devre dışı bırakıyormuş. LG C1 de ise istediğiniz ayar yapılıyor.Hatta LG de vrr açıkken dolby vİsion bile çalışıyor.

Fakat Sony upscale konusunda çok başarılı,Renkler daha parlak. Ayrıca detay yeme konusu var Oled lerde bunu Philips 706 da görmüştüm LG C 1 ve Sony A80 Philips e göre daha iyiydi ama YouTube da bir teknoloji kanalın videosunu izledim C1 ve Sony Kıyaslanıyordu ve bariz şekilde detay yiyordu LG.

O yüzden Led Tv de karar kıldım. Herhalde şuan piyasada satılan genel olarak en iyi TV X90j gibi duruyor. Forumdaşlar ne der acaba bu konuda

Ne yazık ki artık fiyatlar darmadağan oldu. Fiyatların artışı mı daha kötü yoksa artık bizim bu fiyatlara alışmamız mı onu da bilmiyorum. LGG 2022 model OLED fiyatları korkunç Sony de tüm segmentlerinde fiyatlama aşağı kalmayacaktır.

Açıkçası VA FALD panel oldukça iyi görüntü veriyor. Sony görüntü işlemcisi genelde farkını belli ediyor. OLED elbette farklı bir durum. Ama OLED'lere bir türlü ısınamadım. Bir yandan Philips 77OLED807 bekliyordum ama sanırım 70-75000TL gibi bir fiyatı olacak. Açıkçası iş artık o paraları verebilmek/verememekten çıktı. Sonuçta aldığımız bir TV'dir ve kendi paramız ile 75000 birim gibi bir meblağ ödemek kanıksanacak bir durum değil.

X90J'ye başka güncelleme gelmedi ise son durumda aklımda kalan VRR açıldığında LD iptal olduğu yönünde. Ben 2020 XH9096 kullanıcısıyım. 2021 seri kullanıcıları daha doğru cevap verebilir. Sony 2022 serileri itibariyle belki artık 4K 120 Hz VRR tam çözünürlük ve VRR ile desktekler. Açıkçası onların da SoC ne bilmiyorum. Bu iş yazılımdan ziyade SoC ile alakalı. LG OLED'ler bu konuda şu an daha iyi.

2022 serisi birçok cihaz çok daha olgunlaşmış çıkıyor ama ne yazık ki MSRP'ler çok yüksek. Üzerinde TR'deki kurları da koyunca ortaya trajikomik fiyatlar çıkıyor. 65 inch OLEDC2 54500TL gibi mesela. Sony 2022 fiyatları da yüz güldürmeyecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 20 Nisan 2022; 16:24:35 >

• 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.