Şimdi Ara

2021 SONY BRAVIA TV(Ana Konu) (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
862
Cevap
51
Favori
86.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gerçekten 75000 birim paraya TV almak inanılmaz.Bu fiyata tv satılan bir ülkede asgari ücret 15 bin lira olmalı. Abd veya Avrupa da 75000 birim paraya Mercedes E veya BMW 5 serisi araba satılıyor. AB de Zam gelmiş hali bile 4000 birim para civarı yani Almanya da 2 asgari ücret. Adı konulmadı ama aslında Türkiye Aralık ayında battı.Bu konuda ne yazsak boş

    TV işine gelirsek Tüm eksiklerine rağmen X90j alınabilir gibi duruyor. Oled de detay yutma işi çok kötü.Gördüğüm en iyi Oled Sony 9 serisi ama 65 olanı 40k civarı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 55x81j ekranı kırıldı yaptırmak için 10000tl fiyat çektiler yenisini alman daha mantıklı dedi servisteki kişi ucuza yaptırma şansımız var mı başına gelen oldu mu hiç ekran kırılması ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 50 inç Sony tavsiyeniz varmı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 2023 yazında düğünüm olacak nasip olursa 2 sene sonra yani fiyatlar malum sürekli yukarı çıkıyor 2021 model sony tv lerden alıp kenara koysam problem yaşarmıyım acaba keşke dedirtirmi birde merak ettiğim 55" model bakıyorum X80J-X81J-X85J-X89J Arasındayım fiyat olarak ise 10000-20000 max bütcem var bu aralıklarda hangisini almalıyım ve ne gibi farklar var evimizde şu an philips tv var ve 50 hz panel kullanıyor haber kanallarındaki alt yazılar dahi takılarak gidiyormuş hissi var özellikle istediğim tek şey bu hz değerleri. Hangi ürünü almam gerekiyor en iyi sonucu alabilmek için fiyat performans olarak ne gibi farklar var aralarında ?

  • kyazmaci468 kullanıcısına yanıt
    ben olsam erken almam asla.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bugün Sony Xr 65A80j oled tv aldım kurulum aşamasında nelere dikkat etmem gerekir, lg deki gibi belli bir saat sonra kendini temizleme vs özelliği var mı? bu tv kullananlar için anakonu mevcut mu teşekkürler

  • Hayırlı olsun öncelikle.Sony 'nin özelliği cihaz off konumuna geçtiği anda kendini temizleme moduna geçiyor tv yi fişten çekmemen gerekiyo doğal olarak. Xr 65 oled bende de var dostum kulllanımı kolay ve pratik.

  • must33_35 kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun,https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=tR-__suycVQ bu linki indir ve servis oradayken kontrol et ekranı, zaten bi sıkıntı varsa çıkar ve sen de not ettirirsin, odayı olabildiğince karanlık hale getirmeye dikkat et, saygılar...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • allyy1903 kullanıcısına yanıt
    Hocam, 65a80 düşünüyorum, açıkçası çekincem var ekran, logo yanığından...nasıl bir ürün buna karşı koruması yeterli mi ? LG 65c1 ile kıyaslarsanız ? Yanık riskine karşı 65x90j daha mı mantıklı acaba...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • allyy1903 kullanıcısına yanıt

    Tv yi kapattıktan sonra herhangi bir işlem yapmak gerekiyor mu, kaç saatte bir piksel temizleme yapılması gerekiyor servis 3 ay dedi ama bilemedim

  • must33_35 kullanıcısına yanıt
    kardeşim temizleme falan yapmayacaksın gerekirse yılda bir kere yapmalısın, iyi bayramlar...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • must33_35 kullanıcısına yanıt

    Kendisi kapandıktan sonra otomatik olarak yapıyor, siz sadece tv nin fişini çekmeyin. Güzel bir tv almışsınız, hayırlı olsun güle güle kullanın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AKA_33 kullanıcısına yanıt
    Hocan, 65a80j de yanık problemi var mı ? Değerlendirmeniz ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kyazmaci468 kullanıcısına yanıt

    O kadar uzun süre sonra kullanacaksanız şimdiden TV için ayırdığınız parayı döviz yapın. Düğüne kadar da arada ekleyebilirseniz üzerine eklersiniz. Zaten 2021 model almayı düşünüyorsanız 2023 yazında kullanmaya başladığınızda TV eskimiş olacak neredeyse. Şimdi alsanız TV'de sorun olmadığını görmek için kurduracaksınız ve tekrar toplayıp kaldırsanız da garantisi başlamış olacak. Kullanmaya başladığınızda garantisi 1 yıl ancak ya kalacak ya kalmayacak.


    50/60Hz-100/120Hz olayına biraz şöyle bakmak lazım. TV üreticileri 100/120Hz panel kullandıkları TV'leri "orta üst, üst, en üst" segment modelleri olarak geliyor. Bununla orantılı olarak da o TV'lerin kendi ürün gamındaki kalitesi alt modellerden daha iyi oluyor.


    LED/LCD tarafında VA FALD 100-120Hz panele sahip bir TV genel olarak memnun edecektir. Üreticiler ayrıca QD, Nanocell vb. özelliştirmelere gidiyor. Görüntü işlemcisi olarak genelde Sony oldukça öne çıkıyor.

    Miniled tarafı Sony için daha yeni çıkacak. Fiyatlarını göreceğiz. Ama 2021 modeli zaten yok.

    OLED tarafı da ayrı bir tercih. Görüntüsü elbette kaliteli ve kullanılan panellerin burn-in durumu her ne kadar bir süre sonra ortaya çıkacak da olsa 2021 model OLED TV'ler daha iyi duruyor.


    2022 yılı modellerde hem panel güncellemeleri (QD OLED, OLED EX gibi) hem de SoC güncellemeleri de geliyor.


    Eğer alıp 2023 yılında kullanacaksanız da en azından bu yıl sonuna kadar fırsat kovalayıp 2022 modellerinden tercih edin. O yüzden sonbahar aylarını bekleyin ama TL'de değil. TV paranız döviz olarak dursun en azından.


    Bir de izleme mesafesi ve kişisel tercihe göre değişir ama 55 inch bence artık çok küçük bir ebat. Hele ki TV'yi uzun yıllar kullanıyorsanız kesinlikel büyük model tercih edin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 2 Mayıs 2022; 11:25:26 >




  • Merhaba arkadaşlar. Yeri değil belki ama taze bir Sony TV kullanıcısı olarak merak ettiğim birşeyi sizlere danışmak istiyorum. 75x90j ve 2019 Shield Pro sahibiyim. Merak ettiğim konu bu TV Netflix, Disney+, YouTube vs streaming servislerini kaç yıl daha sağlıklı bir şekilde desteklemeye devam eder bu konudaki fikri olan varmı? Duruma göre Shield'i gönderip Zidoo z9x almaya meyledebilirim gibi :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de yeni aldığım XR65A90J ile ilgili izlenimlerim beklentilerimin üzerinde olması. Öncelikle söylemem gereken en önemli şey; bugüne kadar TV izlediğimi sanmış olmam. Gerçekten Sony'i tebrik etmek lazım XR işlemci ile başardıkları şey olağanüstü. Sırayla panelin özelliklerini sıralamak gerekirse;


    1- TV nin diğerlerinden en önemliği farklılığı , Oled panelinin insan gözünün gördüğü gerçek renk tonlarına ve ışığına en yakın görüntüyü sunması. Bu gerçekten muazzam arkadaşlar. Samsung, LG ya da türevleri gibi yazılımsal destekle renklere doygunluk ve sıcaklık basmadan en yüksek netlikte (tabi Oled panelin katkısı büyük) resmi veriyor olması.


    2- Aydınlık, 6 ay boyunca A90J ve diğerlerini incelerken en çok üzerinde durduğum brightness yani parlaklık bu modelde çok geliştirilmiş. Bir Oled TV nin sahip olabileceğin en yüksek parlaklık seviyesi mevcut. 4K HDR her görüntü, resim ihtiyaç duyduğum parlaklık ve aydınlıkta. Bunu insan gözü hassasiyeti sayesinde XR ile sağlayabiliyor. (Elbette insan gözünün muhteşemliği tartışılamaz). Kullandığım oda da ışık her evin alabildiği seviye de, buna rağmen ekranın kalibrasyonu muazzam.


    3- Meşhur Oled TV paradoksu olan ''Burn in'' Şimdi aradakaşlar Oled almaya niyeti olanlar hepinizi gayet iyi anlıyorum ben de bu süreçlerden geçtim ve 52.000₺ vererek aldığım bir TV'nin öyle ekranında hiç istemeyeceğim şekilde bozukluk olmasını kabul edemem. Ancak şuna emin olunuz ki elektronik bir nokta da şans işi. Önce kısmet akabinde bu oled yanığı bizim gibi ev kullanıcılarının başına gelme olasılığının oldukça düşük olduğunu bilmenizi isterim. İngiliz bir TV analistçisi olan Smart Home Sounds Ltd ile bir yazışma yaptım ve aldığım cevap özetinde; standart bir ev kullanıcısının Burn-in yaşamasının çok olası olmaması. OLED (Organic Light Emitting Diode) adında geçen organik tanımından dolayı belli bir ömrünün olmasını biliyoruz doğal olarak her cihazın belli bir ömrü var. Ancak dediğim gibi ev kullanıcıları için bu ihtimal çok düşük emin olun.

    Oled'lere mesafeli olan insanların, sürekli negatif söylemlerine sakın takılmayın A90J muhteşem bir TV.

    Kendisi paneli korumak için TV'yi kapattığınızda işlemlere başlıyor. Sadece fişten çekmeyin yeter.


    4-A90J yi alıp evinize kurduğunuzda premium bir TV aldığınızı hissediyorsunuz ses destekleri dolby atmos ile özellikle optik ses ya da eARC destekli cihaz bağladığınızda kayıpsız ses alırsınız. Film ve tüm içerikleri çok daha kaliteli olarak dinliyorsunuz. Bunu da yaşamak lazım.


    Çok uzun yazılacak çok şey var lakin uzatmak istemiyorum, A90J ile ilgili her sorunuza yanıt vermeye çalışırım. Herkese selamlar, saygılar





  • Elrohir77 E kullanıcısına yanıt
    Hayırlısı olsun.Güle güle kullanın.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Elrohir77 E kullanıcısına yanıt

    hayırlı olsunn

  • 65a90j modeli için kampanya yapmış amazon, 45.999 tl şu an fiyat.
    İlgilenen varsa diye...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.