Şimdi Ara

2026 RENAULT MEGANE SEDAN (ANA KONU) [GÜNCEL BİLGİLER BURADA] (157. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
6.174
Cevap
131
Favori
829.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
18 oy
Giriş
    kaltan K kullanıcısına yanıt
    Bende de aynı sorun olmuştu, daha önceki mesajımda paylaşmıştım,

"Ön takımdan gelen sesin kayneğını tespit edemedik, ancak ön amortisörü servis elemanı söküp inceledi ve sağlam olduğunu söyledi, Amortisörü tekrar toplarken amortisör iç takozu diye geçen plastik parçayı yağlayarak taktı. Test için çıktığımızda ses devam ediyordu. bir süre daha kullanıp ses biraz daha artınca gelmemi söylediler, ben de mecburen tamam dedim. Servisten ayrıldıktan sonra kullandıkça sesin azaldığını fark ettim. Sorun muhtemelen bu parçadanmış."

bu mesajdan sonra ses tekrar gelmeye başladı tekrar servise gittim, ancak servis sesi bir türlü tespit edemiyor, bana ses yok diyor. zor bela yukarda bahsi geçen takozları yenisiyle değiştirdiler ve ses kesildi. o günden beri de ses yok.

amortisörleri sorgusuz değiştiren arkadaşa da gıpta ettim. Servisinin kıymetini bil :)

• evet haklısınız 3 mayıs gününe servisten randevu aldım.
    servisler bakım derseniz aynı gün gelin demekteler
    çok 3 kağıtçılar garantiden iş yaptırılacağını anlayınca 1 buçuk hafta sonrasına gün veriyorlar.
    Renault tasarım aracıdır.megane2 halen tasarım olarak yollarda görünce çekici geliyor.ancak herşey tasarım değilmiş
    bunu anladım.
    mesela arka suspansiyonun tam bağımsız olması mercedesimdeki gibi (a serisi)
    çok fark ettiriyor.
    bu ARADA yeni A serisinde arka suspansiyon bağımsız GELMEYECEK 2019da SATIŞ rekoru kırmış A serisinin FİYASKOSU olacak gibi.
    içine 30 dolarlık geniş ekran bende koyarım.
  • Merhaba arkadaşlar. Bugün şiddetli yağmur sonrası, haftasonu uzun yol esnasında yapışan sinekler gitmiş mi diye bakarken, ön tamponda 2 ufak yerde boya atması gördüm. Hem boya atmasına, hem de basınçlı su ile yıkarken boyanın çıkabilecek olma ihtimaline karşı canım sıkıldı. Taş falan geldiğini duymadım kesinlikle. Bunun için servise gitsem "Kedi bi tarafını görmüş..." hesabı mı olur sizce? Boyanın atabilecek olma ihtimali can sıkıyor, özellikle küçük boya atmasında çatlama da belli çünkü. Fikriniz nedir?
    resimag.com/p1/53d4c7c3e8.jpeg
    resimag.com/p1/b7d2ce890f.jpeg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi outofnick -- 1 Mayıs 2018; 23:13:12 >
    eski aracım BMW de Borusan hem ikame araç tahsis etmişti
    hemde servis hatası yüzünden olduğundan benim bir kaç Yıllık/kilometre bakımımı ÜCRETSİZ yapacağına dair kağıt vermişti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Özellikle joy paket sahiplerine bir sorum olacak. Klima veya havalandırma seviyesi son seviyede iken havalandırma yönünü degistirdigim zaman ortadaki 2 ızgaradan hava gelmiyor. Yönlendirme düğmesini ister soldan sağa ister sağdan sola yönlendireyim, öne üfleme modunda hava gelmiyor.

Ancak havalandırma seviyesini 3. Veya 4. Seviyeye getirirsem, bu sefer hava yönünü degistirdigimde hava gelmeye başlıyor.

Joy paket sahiplerinden ricam, kendi araclarinizda dener misiniz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: outofnick

Özellikle joy paket sahiplerine bir sorum olacak. Klima veya havalandırma seviyesi son seviyede iken havalandırma yönünü degistirdigim zaman ortadaki 2 ızgaradan hava gelmiyor. Yönlendirme düğmesini ister soldan sağa ister sağdan sola yönlendireyim, öne üfleme modunda hava gelmiyor.

Ancak havalandırma seviyesini 3. Veya 4. Seviyeye getirirsem, bu sefer hava yönünü degistirdigimde hava gelmeye başlıyor.

Joy paket sahiplerinden ricam, kendi araclarinizda dener misiniz?
    Bu sabah havalandırmayı maksimuma aldım ve ön konsola verdim, hava geliyor, seninkinde de sorun olduğunu düşünmüyorum. Ya yanlış yere yönlendirmeyi yapıyorsun (ön cama verip ön konsoldan gelmesini beklemek gibi) ya da verdiğin komutun tamamlanmasını beklemeden yeni komut veriyorsun. Havalandırmanın bölgeler arasındaki geçişi 5-6 saniye alıyor. mesela ön camdaki konumu içeriye çevirdiğinde 5-6 saniye hava gelmiyor, mekanizmanın o değişikliğe cevap vermesi biraz zaman alıyor.
    Bir de bu yazdıklarımı dikkate alarak dene istersen, yine de olmuyorsa dediğin gibi bir sorun var demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zvonimir -- 8 Mayıs 2018; 10:41:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zvonimir

Bu sabah havalandırmayı maksimuma aldım ve ön konsola verdim, hava geliyor, seninkinde de sorun olduğunu düşünmüyorum. Ya yanlış yere yönlendirmeyi yapıyorsun (ön cama verip ön konsoldan gelmesini beklemek gibi) ya da verdiğin komutun tamamlanmasını beklemeden yeni komut veriyorsun. Havalandırmanın bölgeler arasındaki geçişi 5-6 saniye alıyor. mesela ön camdaki konumu içeriye çevirdiğinde 5-6 saniye hava gelmiyor, mekanizmanın o değişikliğe cevap vermesi biraz zaman alıyor.
    Bir de bu yazdıklarımı dikkate alarak dene istersen, yine de olmuyorsa dediğin gibi bir sorun var demektir.

Alıntıları Göster
    Bekleyerek yaptım, hatta birçok defa denedim. Yönlendirme yapan mekanizmadan yönlendirme esnasında çat çat diye ses de geliyor hatta. Üfleme şiddeti ortalardayken sona alırsam sıkıntı yok ama son kademedeyken cama verirsem veya başka konuma alırsam ve tekrar ön 4 ızgaraya verirsem orta ızgaralardan gelmiyor. Yazılım resetleme gibi bir işlem mi yapılır, başka bir şey mi yapılır sizce?

• quote:

Orijinalden alıntı: outofnick

Bekleyerek yaptım, hatta birçok defa denedim. Yönlendirme yapan mekanizmadan yönlendirme esnasında çat çat diye ses de geliyor hatta. Üfleme şiddeti ortalardayken sona alırsam sıkıntı yok ama son kademedeyken cama verirsem veya başka konuma alırsam ve tekrar ön 4 ızgaraya verirsem orta ızgaralardan gelmiyor. Yazılım resetleme gibi bir işlem mi yapılır, başka bir şey mi yapılır sizce?

Alıntıları Göster
    Ses geliyorsa ters giden bir şey var, bu sebeple yazılımsal olduğunu düşünmüyorum, mekanik bir sorun gibi duruyor. Bence siz biran önce servise gösterin.

• Merhaba
    ÖN takımdan gelen ses için aracı serviste bıraktım dediğiniz gibi GARANTİ kapsamında araç verdiler ikame olarak.
    bende İKAME araç ile VİDEO çektim.
    çünkü DEDİĞİM SES ikame ARAÇTAda mevcuttu.
    dediğiniz gibi plastik PARÇA GICIRTISI gibi bir ses..
    süspansiyona yük binince YAPIYOR ve özellikle BMW yetkili servisteki arkadaşıma da sordum
    soğuk havalarda daha fena ses yapıyor.
    şimdi kendi aracımı aldım ve sesi kesmek için sanırım yağladılar dediğiniz gibi ancak garanti kapsamında yine aracı yetkili servise bırakmayı düşünüyorum
    BU arada aracım hazır yokken Renault megane sahiplerini ilgilendirecek çok büyük bir tespit yaptım YAKINDA resimleri paylaşırım
    ellerindeki satılık ve servisteki tüm MEGANE araçlarda
    KAPILAR biri ALÇAK birisi YÜKSEK
    AYNI sorun TALİSMANDA da var.
    resimlerde en az 10 farklı araç paylaşacam Farklı açılardan Çektim ki aynı aracı çektim diye düşünülmesin.

AYNI olay Renault CLIO larda da varmış
    GICIRTI sesi youtubeda videoları var..
    bu arada ikame araç ile çektiğim videolardaki sesi duymanız için youtube üzerine yükleyebilirim.
    ancak çok ilginç ISININca havalar yapmıyor bu sesi veya azaltıyor veya SESi duymak için bayağı bir süspansiyonu o PLASTİK parçaya kadar sıkıştırmanız gerekli.fakat sadece Havalar ISINSIN araç kullanalım
    diyemeyiz..HAFİF bir kasisten geçerken bile PLASTİK sesi duymak kış aylarında hoş birşey değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PORSCHEM -- 8 Mayıs 2018; 21:27:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kaltan

Selamlar aynı sıkıntı bende de vardı servis sorgusuz sualsiz amortisörleri değiştirdi.Değiştiren servis izmir mais'tir.Bilgilerinize.
    bana bir şekilde servis raporunu yollar mısınız? ne yazmışlar bakayım sizin ses plastik sıkışması gibimiydi?
  • Arkadaşlar merhaba,2018 megane sedan dci edc icon donanım aracımda gizli özelik açtırmak istiyorum. Ankara'da ikamet ediyorum. Bu konuda bana yardımcı olacak arkadaşlardan yardım bekliyorum şimdiden teşekküerler. Kazasız belasız sürüşler...
  • PORSCHEM P kullanıcısına yanıt
    Benimkisi sizin dediğiniz gibi plastik sıkışması gibi birşey değildi özellikle yoldaki en küçük bir tümsekten dahi geçerken küt küt sesi geliyordu ve bu yüzden değişim yaptılar garantiden ve artık şimdi sadece normal lastik sesi geliyor yoldaki kasis durumuna göre.

• Kubi.lay kullanıcısına yanıt
    Şimdiden çok teşekkür ederim Kubilay bey en kısa zamanda sizi arayacağım...

• Merhaba arkadaşlar, 2018 Megane sedan modelinin en düşük paketi olan joy paket 85bin tlymiş. Bu paketi alıp 10bin TL'ye panaromik cam Tavan ve 7" tabletli High Tech paketi ekleme şansım var mı? Eğer bu mümkünse araç 95bin tl civarına denk geliyor, Ayriyeten şunu sormak istiyorum, Joy pakette gösterge ekranı analogmuş, 5bin TL'lik high Tech paketi ekleyince gösterge paneli tft ekran oluyor mu acaba?

"Herkesin bir derdi var;Kiminin ekmeği bayat,kiminin pırlantası ufak"
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.