Şimdi Ara

2023 RENAULT MEGANE SEDAN (ANA KONU) [GÜNCEL BİLGİLER BURADA] (104. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
6.128
Cevap
133
Favori
794.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konunun son 20-30 sayfasını okudum. Megane cidden bu sefer olmuş diyebileceğim bir araçtı. Tasarımı vs. çok beğendim.

Ancak aracı alan çoğu kişinin aracında bir sürü sorun çıkmış. Bunlar küçük problemler de olsa 100-110 bin TL verdiğin araçta olmaması gerektiğini düşünüyorum.

1- Ön konsoldan, panoramik tavan vs. sesler gelmesi. Bu çok önemli benim için trim sesi arabadan soğutur.
    2- Radyoda geçişlerde cızırtı vs.
    3- EDC'nin dik yokuşta geri kaydırması ( Bunu internette inceleme videosunda da söylemiştiler )
    4- Park sensörünün çok yavaş çalışması.

Birde pek sorun olmasa da, icon donanımın diğer iki donanımdan çok daha üst olması ve bazı özelliklerinin diğer donanımlarda opsiyon olarak sunulmaması can sıkıcı.

Bizde araç alma arefesindeyiz. Megane favori adayımızdı ancak burayı okuduktan sonra araçtan iyice soğudum. Ben aracı aldıktan sonra sadece bakımlar için servise gitmek isterim. Umarım gelecek modellerde (2018 vs.) bu sorunlar çözülmüş olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R_DeNiro -- 7 Temmuz 2017; 2:42:45 >

• R_DeNiro kullanıcısına yanıt
    Siz birde VW , Opel , Peugeot, Hyundai ve heleki Toyota gibi sorunsuzlugu ile ünlü markaların ürettigi bu sınıftaki araçların sorunlarını bir araştırın isterseniz. inanin TR nin gözdesi Golf yada türevleri Leon yada A3 bile cok daha sorunlu araçlar.

M4 icon 1.5dci edc aracımı 14.800km dir kullanıyorum ve şuan uzun yoldayım. Aracın genel kullanımından çok memnunuz. Yokuş inişlerinde nadiren edc nin yazılımsal olarak birkac sn beklemesi dısında en ufak sorunla karşılaşmadım diyebilirim. Ufak tefek yolda bırakmayacak kusurlar her yeni üretilen fazda olur.

Uzun süre kullanımda en az 3-5 yıl sonra araçla ilgili daha net yorumlar yapabiliriz şuan henüz bu çok iyidir yada iyi değildir demek erken ancak bu donanımla bu fiyata alınabilecek en iyi dizel otomatik olduğu kesin.

BMW 116d , Golf 7 tdi dsg , Opel Astra cdti, i30 crdi, 308 hdi , A3 tdi , Focus tdci gibi bu sınıfta neredeyse tüm araçları kullanmıs biri olarak bunu net bir şekilde söyleyebilirim. En yakın arkadaşimdaki bmw 116d nin henuz 8bin km sonraki sorunlarını duysaniz , Golf 7 Audi A3 ün ve Leonun trim sesini duysanız birdaha adını anmazsınız ama çogu bunu o forumlarda söylemez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba arkadaşlar

3 gün önce 2017 model megane sedan dci 1.6 motor icon modelini aldım. Ama otomatik park freninde problem var ya da ben bir hata yapıyorum çözemedim. Hareket etmeden önce otomatik park farenini bazen bırakıyor bazen bırakmıyor.freni bırakmadı içi de manuel kullanıyorum Kafam karıştı servise de sormadım bilen varmı diye gruba yazıyorum. Bilgisi olan varmı

• Ahmet volkan erol A kullanıcısına yanıt
    Öncelikle Aracınız hayırlı olsun. Kazasız sürüşler dilerim. Otomatik park freni araç stop edildiğinde devreye girmeli. Çalıştırılıp hareket etmeden hemen önce (manuel veya otomatik fark etmez) devreden otomatik olarak çıkmalı. (2011 den beri manuel Laguna 3 ve EDC megane 4 de böyle çalışıyordu.) Sizin araçta bazen çalışıp bazen çalışmıyorsa, bunu video olarak kayıt edip (ekranda verdiği uyarı ile) servise gitmenizi tavsiye ederim. Malum bir problem var diye servise gidildiğinde, sanki araçlar size inat ustanın yanında problem çıkarmayabiliyor. Kullanım hatası olduğunu pek düşünmüyorum. Problem çözülürse burada paylaşırsanız iyi olur. Çünkü yanılmıyorsam bu problemi ilk yaşayan sizsiniz (muhtemelen yeni meganelar içinde). Geçmiş olsun.
    Araç ayarlarında otomatik park freni devrede ON/OFF konumunda olup olmadığına da bakmakta fayda var. Örneğin ben aracımı yıkamaya verdiğimde otomatik kapı kilitleme OFF konumuna geçmişti.
    Yeni aracınızı güle güle guzel günlerde binin.

Yanlış yaptığınız bir durum var, aracınızı hareket ettireceğiniz an gaza dokunun otomatik inecektir,debriyaj ile kalktığınızdan bunu yapıyor, kendi aracımda manuel ilk gunler'de bende alışamadım. Otomatik inmesi icin vitesi 1 alıp gaz pedalına basıyorum.

• Arkadaşlar M4 sedan icon dci edc aracımı dün teslim almak için MAİS'e gittim fakat daha aracın kapısını açar açmaz sağına soluna bakmadan teslim evraklarını hemen imzalatmak gibi aceleci bir tutum içerisinde olmaları hoş değildi. Tabi biraz incelemek istediğimi söyledim. Bana ne kadar inceleyeceksiniz gibi tatsız bir soru ile cevap verdi 15 dakika yeterli dedim ama 5 dakika bile sürmedi tabi canım sıkılmadı değil. İnsan manavdan elma alırken bile bakıyoruz değil mi. Sonuçta az para ödemiyoruz. Neyse can sıkıcı bu kısmı geçersek Arkadaşlar M4 sedan icon dci edc aracımı dün teslim aldım. Ancak trafik seti kalmamış onu daha sonra alabileceğimi söylediler. Eve gidene kadar tüm özellikleri olmasa da çoğunu kısa sürelide olsa kullandım hepsi sorunsuz görevini yerine getirdi. Özellikle ACC gerçekten çok kullanışlı bir özellik. Otomatik park özelliğini de kullandım araç sorunsuz şekilde park etti. Çok detaylı incelememekle beraber ilk intiba MEGAN için olmuş diyebilirim. Tabi daha sonra kullandıkça deneyimlerimi olumlu yada olumsuz sizle paylaşacağım.

• Bende tam 1 aydır Megane sedan 1.5 dci edc kullanıyorum.Genel olarak çok memnunum sadece bozuk zeminlerde sunroof dan gelen bir ses var.Onun da servis de çözülebileceğini düşünüyorum.
    Bazı araçlar Emniyet kemeri takılı olmazsa otomatik indirmiyor. Belki ondandır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tgezer kullanıcısına yanıt
    Renault araçlarında aktif degil bu durum.

• cimbom musti C kullanıcısına yanıt
    Aracım, suan 7000 km'de gram ses Yok cam tavan'da, akabinde kokpitte Trim sesini suana kadar hiç duymadım. Ben çok mutluyum aracım ile

• 1.6 benzinli model yakıt tüketimi nasıl ? Joy paket almayı düşünüyorum tavsiye eder misiniz

• Arkadaşla aracımı MEGAN SEDAN DCİ EDC için iki günlük kullanım içerisinde bende hiç bir trim sesi veya garip gelen her hangi bir ses duymadım yukardaki arkadaşlarında söylediği gibi bende aracımı cok sevdim. Umarım bu şekilde devam eder. Fakat stop start olayını henüz tam adapte olamadım. Mantığını çözünce sorunsuz şekilde kullanacağımı sanıyorum. Klavuzu okudum. Ama henüz uygulamalı kullanmadım. Bu sistem bir buton yardımıyla pasif hale getirilebilyor. Ancak motoru durdurup tekrar çalıştırınca otomatik devreye giriyor. Bu sistem tam olarak devre dışı bırakılamıyor mu taki ben aktif edene kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat198619

Arkadaşla aracımı MEGAN SEDAN DCİ EDC için iki günlük kullanım içerisinde bende hiç bir trim sesi veya garip gelen her hangi bir ses duymadım yukardaki arkadaşlarında söylediği gibi bende aracımı cok sevdim. Umarım bu şekilde devam eder. Fakat stop start olayını henüz tam adapte olamadım. Mantığını çözünce sorunsuz şekilde kullanacağımı sanıyorum. Klavuzu okudum. Ama henüz uygulamalı kullanmadım. Bu sistem bir buton yardımıyla pasif hale getirilebilyor. Ancak motoru durdurup tekrar çalıştırınca otomatik devreye giriyor. Bu sistem tam olarak devre dışı bırakılamıyor mu taki ben aktif edene kadar.

Merhaba Murat bey m, yeni aracınızı güle güle guzel günlerde binin. Yakışıklının bir kaç adet fotoğrafını görmek isteriz

Start stop'u sabit bir şekilde sürekli off konumuna alamıyoruz, her marka ve modelde çalışma prensibi aynıdır. Ben aracıma biner binmez pasif hale getiriyorum. Arada bir duruma göre aktif ediyor kullanıyorum

• Kubilay bey hızlı cevabınız için çok teşekkür ederim. Bir ara fotoğraflarını paylaşmak isterim.
  • Kubi.lay kullanıcısına yanıt
    Bende aracı çok sevdim.Sunroof probleminide servisde çözebilirim diye düşünüyorum.Ara sıra hanımın Toyota Yarisini kullanmak zorunda kalıyorum.İşte o zamanlar bizim Megane lerin kıymetini daha iyi anlıyorum.
  • Arkadaşlar merhaba,

Aracı teslim aldıktan sonra ilk yaptırmak istediğim şeyler kaput koruma ve cam filmi.
    Bu konuda Ankara içi önerebileceğiniz yerler var mı?

Ayrıca ön cam için firmaların özel üretim filmleri oluyor. Bu konuda birkaç yer okudum. Sıcaklığı kesmede ciddi etkisi olsa da, filmler ön cam için özel üretilmiş, şeffaf yapıda dahi olsa, ön cam açısı sebebi ile güneşin veya karşıdan gelen ışığın cama yansıma açısına göre dalgalı bir görüntü oluştuğu ve rahatsız edildiği yazılmış. M4 için tecrübe eden kimse var mı?

İkinci bir husus ise araç kamerası. Olgu Beyin konusu çok verimli ama anlamayan bir kişi için oldukça da karışık. Bir de Kubilay Bey yazmıştı, M4 ün cam yapısı ve ön camda bulunan sensörlerin bulunduğu kutu sebebi ile aldığı bir kameranın montajı zor olmuştu.
    Bizim araçlara uygun olacak şekilde nasıl bir şey alınabilir?

Yorumlar ve tavsiyeler için şimdiden teşekkür ederim.

• nejdeath N kullanıcısına yanıt
    Ön cam hariç cam filmi ve kaput koruma için ben de takipteyim. Herhangi bir şekilde karar verir veya fiyat alirsaniz haberleselim lütfen. Aynı şekilde gelişme olursa ozelden yazarım.

• serkanki26 S kullanıcısına yanıt
    Ozel bir tavsiye gelmezse surada yaptirmayi dusunuyorum;

https://forum.donanimhaber.com/llumar-cam-filmi-249-tl-5-taksit-oraguard-kaput-filmi-150-tl--103585775#103585775

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kubi.lay -- 5 Ocak 2019; 14:47:17 >
  • 
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.