Şimdi Ara

2021 ayt matta 30+ net yapanlar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
10
Favori
5.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • kullandınız mı? dehb gibi bir tanı koyabilirler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

kac k

Eğer eski esen kitaplarını (11,12sınıf) bulabilyorsanız onlar da efsane

hocam ilk senenizde kaç ayt mat yapmıştınız çünkü apotemi gibi kaynakları belirttiğiniz sürede bitirmek her babayiğidin harcı değil ve belirttiğiniz apotemiyi bitirme sürelerinde tüm gün boyunca apotemiyi bitirmeye mi yoğunlaştınız yoksa o günlerde başka derslere de çalıştınız mı ayrıyeten konu üzerinde hakimiyeti artırmak ne demek bir kaç farklı video kaynağından konuları soru üzerinde tekrar etmek mi yoksa tek bir video kaynağının üzerine yoğunlaşıp oradaki iyi soruları tekrar mı etmek

son sorumda kaf4 fiyatı biraz yüksek gibi forumda da çok methediliyor sizce matematiğe giden en iyi yol kaf 4ten mi geçer 

Sıkıntı gelirse arkadaşım umursama Kafana şapkadan başka bişi takma

onu demek istedim auuuuuvv
  • 0alametifarika0 kullanıcısına yanıt
    hocam ilk sene 39 yaptım 1 yanlış da dikkatsizlikti ama 2020 sınavında herkes fulledi o kıstas değil. Ama yine de şunu söylemeliyim matematiği kötü olan bir öğrenci değilim. Apotemi çözerken nerdeyse başka bir şey çözmedim ama şunu da bilin sanıldığı kadar zor da değil zaman alıcı da. Ben de 12de öyle sanıyodum hatta o kadar zamana yaymıştım ki türevi yarılayamamıştım bile konular kalktığında . Hocam hakimiyeti arttırmak şu oluyor mesela bir soruda zorlandığınız da acaba konu eksiğim mi var diye düşünmüyorsunuz konuda eksiğiniz olmadığını biliyorsunuz bu bahsettiğim durum lti gibi karmaşık konular için geçerli mesela parabol 2. derece denklemde bilmeniz gerekenler 1 sayfa bilgi bile değl böyle olunca konu hakimiyetine gerek bile yok . Bunu arttırmak da şunun üzerine kurulu çoğu zaman konu öğrenirken soru çözmeyi öğreniyoruz. Sabit soru tiplerinin pek çoğunu öğreniyoruz ama bu yıl olduğu gibi sorular farklı gelince bildiğimizi sandığımız pek çok şeyin konu değil konu ile ilgili soru çözme yöntemleri olduğunu fark ediyoruz. Bun için soru çözmeyi değil her soruyu çözebilecek yeterlilikte konuyu öğrenmeye çalışın.

Kaf4 şart değil hocam ben zaman zaman eyüp hocadan yararlandım kaf yerine eyüp hoca da gayet faydalı olur.

• IockedIamora1642 kullanıcısına yanıt

hocam mesajınız benim için çok faydalı oldu çok teşekkürler

• 0alametifarika0 kullanıcısına yanıt
    ne demek hocam , başarılar dilerim.

• 2022 de herkes daha çok çalışacak matematiğe. Herkes çalışınca sen de çalışacaksın yani bir nevi gereksiz çalışma zinciriolacak. 2021 sınavına girenler 2020 de kolay olduğu için pek kasmadı bence. Ama şunu anladık ki sistemi çözmek diye bir şey yok. Zor soru sorulunca patır patır dökülüyor herkes. Bu arada tavsiyem hiçbir sorudan korkmamanız soruya başlarken ben bu soruyu çözücem özgüvenini kazanmanız gerek. Ne kadar saçma olsa da düşündüğün şeyin doğru olduğunu varsayıp çözmeye devam et. Vakit çok nasıl olsa baktın çıkmıyo yeni bir şey düşün. Yani kitapla falan olcak iş değil bu. Birsürü Apotemi acil çözen vardı kaçı yapabildi bu sınavı takdir sizin.

• Teknik açıdan bakarsak ilk arkadaşımızın dediği gibi konuyu özümsemek çok önemli arkasından bir veya iki soru bankası yapıp hemen denemlere geçmek daha da önemli. Ben 31.75 (32-1) yaptım evet ekstrem iyi değil ama sene içinde hiç çalışmayan birisi böyle yapıyorsa yüzeysel bir şekilde bakarsak olaya demek ki konuları iyi özümsemiş(yaptıkları adına). Bu yüzden konuyu kafana iyice yazıp ilerlemen daha iyi . Nasıl yazacağım dersen de ben şahsen devamlı matematik düşünürüm böyle durumlarda 24 saat içinde ders çalıştığım çalışmadığım her müddet adına matematik aklımda olur temel veya karmaşık hesaplar yaparım kafamdan bir de ben biraz takıntılıyım bir soruyu tek şekilde çözünce rahat edemiyorum en az 3 farklı yol denerim(3 uğurum da benim :) ) . Sen niye 32-1 yaptın dersen de polinom sorusunu 22 bulup 20 işaretledim 33 sayabiliriz o yüzden ,7 soruyu boş bıraktım çünkü İntegral - türev ve olasılık(olasılıkta pek iyi değilim) adına hiç düşünmedim zihnimde egzersiz yapmadım zaten sene içinde de üniversitede olduğumdan çalışmayınca ve bu üç konuya kafa yormayınca da üstte dediğim şekilde böyle geldi. Yani çalışıp kafa yorsaydım o üç konuya fullerdim büyük ihtimal o yüzden size en büyük tavsiyem matematik adına günlük soru limitinizi bitince diğer çalışacağınız güne kadar bırakmayıp zihninizde matematik muhakemesi yapmanız. Ve çok deneme çözmeniz 1-2 sb yeter başkanları lti için 7 kitap yapıyor ki aşırı saçma bu hataya düşmeyin ve 1-2 sb bitince direkt denemelere geçin.

• konuma yazan arkadaşlara teşekkür ediyorum. tavsiyelerinize uyacağım. başka tavsiye vermek isteyen olursa bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DB2FFA9A5 -- 18 Ağustos 2021; 17:49:52 >

hocam geometri için karekök acil önerir misiniz?

• abi konuyu kavramak ve iyi yorumlamak önemli de :D 30 üstü ciiden bayağı zordu ya baksana adam 40 yapmış ama mat okucam diyo yani böyle tipler çok iyi yaptı zaten bence sağlam bi matçıdan ders almak da iyi olabilir kendin hallademiyebiliyosun denemelerde 35 ve üstü görüyordum sınav 24 d 2 y ? yani acayip sağlamdı sınav bence

ben de boyle dusunuyorum kanka ya bu banttakı adamların cıddı bı matematık temelı olmalı 30+ harbi bu sene yiğitlerın isiydi

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.