Şimdi Ara

2021-2022 Philips TV (MiniLed, Oled, DLed) (144. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
3.430
Cevap
113
Favori
198.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 142143144145146
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,


    75pml9507 kapalı kutu olarak satan bir yer gören bilen var mı acaba?

  • Arkadaşlar 77oled 807 ile 77oled937 arasında ses sistemi dışında kritik bir fark var mıdır?

    Evimde Samsung q990b surround soundbarım var. Dolayısıyla alttaki soundbar benim için avantaj değil hatta dezavantaj.


    Öte yandan heatsink ve amblight teknolojisindeki farklar gibi şeyler okudum.


    Panel aynı ama, işlemcidir, parlaklık nit değeridir vs. kritik bir fark var mı arada?


    Arada 10 bin tl farkla 807 yerine 937 alma imkanım var. ANcak soundbar benim için önemli değil.


    Diğer farklar için sizce değer mi?


    Hızlı karar vermem lazım.


    Şimdiden çok teşekkürler. Selamlar.

  • Ozleran kullanıcısına yanıt
    10 bin fark varsa 937 alınır. Sadece ses sistemi farkı yok. Görüntü, işlemci vs farkı da var. Ama 937de de 4k 120 hz verememe durumu var diye okumuştum. Çift işlemci olduğu için. Oyun oynuyorsaniz dikkate alın.

    Ne kadar fiyat aldınız bu tvler için? Bana kalırsa ikisi de alınmaz. 72500e 77s90c alınır.

    Biraz daha iyi olsun deniliyorsa 82500e 77s95c alınır.

    Edit: illa android olsun deniliyorsa android box alınır. Ambilight olsun deniliyorsa samsung tvlere de ambilight eklenebiliyor sonradan. Biraz uğraş gerekir sadece.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRX -- 5 Haziran 2023; 15:41:45 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam vatanda stok bitirme indirimi yaptılar


    110.000 TL’lik 77Oled937’yi 80bine bıraktılar, 90 bin tl liste fiyatlı 77oled807 için ise 68500 e indirebildim.


    Evimde de sağlam bir soundbar olduğu için ekstra avantajları yanında alttaki soundbar bana avantaj değil dezavantaj olacaktı.


    807’yi seçtim. 937 de heatsink var galiba ve bu sayede pixelleri biraz daha yüksek ısıda çalışmaya zorlayıp bir miktar daha yüksek parlaklık elde edilebiliyormuş. Ancak bunu avantaj görmeyen teknoloji editörü yorumları da okudum. Heatsink olsa da daha yüksek ısıya programlandığı için ömür açısından dezavantaj yorumlayanlar da olmuş.


    Velhasıl aldık artık gelmesini bekliyoruz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amozbilgen A kullanıcısına yanıt

    Bu marka model farketmeksizin bütün oledlerde görülen normal bir durum. Hiç kafanıza takmayın. Tv açıkken hiçbir şekilde farketmeyeceksiniz. Sanırım panel üzerindeki kaplama buna neden oluyor. Üreticilerin kendisi de bunun normal ve performansa etki eden bir durum olmadığını söylüyor.

  • Herkese merhaba PML9507 modelini alınca sevdiğim içeriklerin malum olarak 4K HDR formatlarıyla indirip izliyorum, Şöyle bir şey deneyimledim...


    Şimdi evet aydınlık sahnelerde HDR içeriklerin kontrast, renk detay konusunda çok iyi lakin iş karanlık sahnelere gelince herkesin malumu, Fakat aynı içeriklerin birini SDR olarak indirdim HDR bulamadığımdandı sanırım, Burada ise çok farklı bir durum söz konusu.


    Renkler aynı derecede iyi değil, Kontrast konusunda'da aynı, Lakin karanlık sahne diye birşey yok siyahlar evet aynı derecede etkileyici değil ama ayarlar ile orta yol bulunur bence, Çok şaşırdım ve beğendim SDR formatını daha önce görmediğim detayları gördüm hatta, Sanırım bundan sonra SDR ile devam ederim karanlık sahnelerin çok olduğu yapımlarda 2021-2022 Philips TV (MiniLed, Oled, DLed)  2021-2022 Philips TV (MiniLed, Oled, DLed) 





  • Herkese Selam, Philips almayı düşünenler için yazıyorum. Daha ònceden 49pus6501 TV sahibiydim ledlerde sorun olduğu için yeni TV almak istedim. Chip krizi nedeniyle yine Philips almak zorunda kaldım. Miniled teknolojisi ile bazı şeyler değişmiştir dedim. Ağustos ayında 75PML9506 satın almıştım, Nisan ayında hafif vertical banding başladı. Mayıs ayında iyice belirgin 3 çizgi nedeniyle servisi çağırdım. İlçe servisi sorunu 1. dk da gördü ve merkez servise götürdü. Merkez servisi bunun normal olduğunu, ekran büyük olduğu için çizgilerin göründüğünü iletti. TV yi bana iade edeceklerini söyledi, ben itiraz edince müfettiş çağıralım dediler. Müfettiş gelmesine rağmen sonuç değişmedi. Çizgilerin Philips tv lerde standart olduğunu söylediler. Sizleri de bilgilendirmek istedim. Hala Philips ile yazışıyorum. Dikkatli olun!


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar herkese. PUS8807 veya 120hz destekli bir model ile Play Station 5 kullanan var mıdır? Bir yakınımda 50PUS8807 modeli mevcut. 4k/120hz/hdr ve allm, vrr falan aktif etmek için ayarlarda HDMI Ultra Hd diye bir yer var. Oraya girip ilgili HDMI ayarını optimum veya optimum (oyun) yapılması gerekiyormuş.

    Hem HDMI 1 ve 2, her ikisinde de ayar yapılamıyor, seçenekler silik gözüküyor ve seçilemiyor. Sebebini bilen var mıdır? Ayarı değiştirmek için şöyle bir uyarı var:


    2021-2022 Philips TV (MiniLed, Oled, DLed)


    HDMI kaynağı zaten seçiliyken, Ps5 ana menüde veya oyun açıkken ayarlara girip değiştirmeye çalışıyoruz ama hiçbir şey seçilmiyor maalesef. Ps5 kapatıp açmayı falan da denedik. Bir şekilde bu ayarın aktif edilmesi ve değiştirilmesi gerekiyor.


    Edit: Servisi aradığında birkaç çözüm söylemişler. Ne alaka anlamadım ama internet ayarlarını sildiğinde düzelmiş. Otomatik oyun modunu seçebiliyor artık HDMI ayarında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maclarens90 -- 7 Haziran 2023; 23:36:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt

    hocam bendede aynı tv var.bende hdr ve dolby vision görüntülerde karanlık sahneler koyu karanlık görünüyordu.sağolsun forumdaki arkadaşlar yardımcı oldu.tv modunda tüm ayarlar-genel ayarlar-otomatik film modu-film algılama-yapay zeka algılamasından olsun..yine genel ayarlar-otomatik film modu-tercih edilen görüntü tarzı-ev sineması/dolby vision parlak işaretli olarak dene(bu da tatmin etmezse diğer film modlarını denersin.çok karanlık görüntüler daha iyi gösteriyor.istersen görüntü ayarlarından uzman ayarlarını değiştirip kaydedip onları da kullanabilirsin).

  • Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt

    Dune part 1 izledim.

    2160p atmos HDR, 20,32 GB

    Karanlık sahneler akşam izlememe rağmen işkence oldu, hiçbir şey görünmüyor, bütün modları denedim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MySun kullanıcısına yanıt

    Buyuk boyutlu filmleri nasil izliyorsunuz hocam? Kac gb'lık harddisk gerekiyor? 32 GB'lık flash diskelre 4 GB'dan büyük dosyalar atilamiyormus sanırım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MySun kullanıcısına yanıt

    tv modunda tüm ayarlar-genel ayarlar-otomatik film modu-film algılama-yapay zeka algılamasından olsun..yine genel ayarlar-otomatik film modu-tercih edilen görüntü tarzı-ev sineması/dolby vision parlak işaretli olarak dene(bu da tatmin etmezse diğer film modlarını denersin.çok karanlık görüntüler daha iyi gösteriyor.istersen görüntü ayarlarından uzman ayarlarını değiştirip kaydedip onları da kullanabilirsin).istersen kristal netlik olarakta deneyebilirsin

  • Alkalen Fosfataz A kullanıcısına yanıt
    NTFS şeklinde formatlarsaniz büyük boyutlulari da izleyebilirsiniz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MySun kullanıcısına yanıt

    Aynı hocam, Bazı sahnelerde hiçbirşey belli olmuyor hatta, Merak ettiğim aynı kaynaktan aynı filmi başka bir tvde denesek nasıl sonuç verir acaba, Aradaki farkı merak ediyorum bu şekilde.


    Aydınlık alanlarda kusursuz, Detay, parlaklık, kontrast, renkler herşey çok çok iyi ama HDR içeriklerde karanlık kısımlarda bir sıkıntı var gerçekten, SDR izleyince anlaşılıyor en fazlada bu durum.



    Biraz daha ayarları deneyeceğim konuda yazılanlar şeklinde ama çok fazla bi değişiklik olacak gibi değil.



    Bazen Calman modu seçiyorum ama mesela filmden çıkıp ana menüye girince ekran daha karanlık oluyor yine ayarlara gidip seçeneği değiştirip calmana dönünce ana menü normale parlaklığa dönüyor.



    Daha az ayar olsa daha başarılı olur bence yada daha derli toplu bir yazılım.

  • Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt
    Sizi etiketledigim mesaja bakın ayardan dolayı olan fark ne kadar fazla.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tugrall T kullanıcısına yanıt

    Dün o ayarı sanırım 15 veya 25 derece kısmıştım ama çok aşırı bir fark olmamıştı ben kontrastlı görüntüleri seviyorum ama deneye deneye orta bir yol bulacağım artık, Görüntüyü çok fazla açıp dengeyi bozmakta istemiyorum.

  • merter2006 kullanıcısına yanıt

    O şekilde izledim yine karanlık sahneler tat vermiyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alkalen Fosfataz A kullanıcısına yanıt

    Stremio ile online izliyorum. USB ile izlemek isterseniz yukarıda yazıldığı gibi flash diski NTFS olarak formatlamak lazım büyük dosyalar için.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar
    Pml 9507 modelinin olumsuz yönleri var mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • D3erin kullanıcısına yanıt
    Siyahlarda detay kaybı oluyor onun dışında bariz denilecek olumsuz bir yönü yok fiyatını hakeden bir cihaz genel anlamda.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 142143144145146
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.