Şimdi Ara

2020 YKS Mezun Kitap Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
8
Favori
13.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, ben lnx-x bu sene ilk kez sınava girdim ve hedefim olan tıp fakültesini kazanamayacağımı farketmiş bulunuyorum... Biraz aradan sonra çalışmaya yavaştan başladım. Geçen sene hatalarım oldu, sanırım onlardan biri de kaynak kullanımıydı. Aramızda çok başarılı ve kaynaklar konusunda bilgili arkadaşların olduğunun farkındayım o yüzden bu konuyu açtım. Yardımcı olursanız sevinirim



    *Kırmızı renkte olanlar konu sayesinde kesin çözeklerim kitaplar

    Elimdeki Kaynaklar

    Türkçe Paragraf : Hız ve Renk, Karekök Paragraf (Geçen sene paragraf kitabı bitirmedim.)
    Türkçe Dil ve Anlatım : Açı Yayınları Soru Bankası (Hala ne çözeceğimi bilmiyorum Önerileri bekliyorum) (Geçen sene Türkçe Limit Soru Bankasını bitirdim.)

    TYT Matematik: Acil Matematik, Apotemi Problemler ve Fonksiyonlar (helixSNAA'in önerisiyle kesin çözülecek.) , Okyanus Master S.B (Bazı kısımlarını çözeceğim eksiğim oldukça bu kitaplarin) ( Geçen sene Bilgi Sarmal S.B, 3-4-5 S.B ve Karekök S.B çözdüm.)

    TYT-AYT Geometri : Acil Geometri, Bilgi Sarmal (helixSNAA'in ve MRuchan02 önerisiyle kesin çözülecek.) , Çok Eski Basım Esen 11. ve 12. Sınıf Köşetaşlı S.B, Kuantum Geometri (Geçen sene Ahmet Demir Geometri S.B ve Behzat Rasuli'nin 1. ve 2. kitaplarını çözdüm.)

    TYT Fizik : Nihat Bilgin'in TYT-AYT birlikte olan S.B'si (Geçen sene Yayın Denizi TYT Fizik çözdüm.)

    TYT Kimya : [Mithrandir'in önerisiyle Aydın Kimya] (Geçen sene Yayın Denizi TYT Kimya çözdüm.)

    TYT Biyoloji : [Mithrandir'in önerisiyle Palme A] (Geçen sene Limit Biyoloji S.B sistemlerin ortasına kadar çözdüm.)

    TYT Sosyal : Denemelerden gideceğim Hiç kaynağım yok ancak bu sene TYT'yi çok fazla deneme ağırlıklı gideceğim için almaya gerek var mı sizce ? (Geçen sene Apotemi Sosyal çözdüm.)

    -

    AYT Matematik : 3D Çözüm Yayınları YKS Soru Bankası, Apotemi LTİ Fasikülleri (helixSNAA'in önerisiyle kesin çözülecek. Bir Kitap daha önerisi bekliyorum.) (Geçen sene 3-4-5 AYT Matematik ve Bilgi Sarmal AYT Matematik -türeve kadar- çözdüm.)

    AYT Fizik : Nihat Bilgin TYT-AYT birlikte olan S.B'si , Yayın Denizi AYT Fizik (Geçen sene yarım yamalak Karaağaç fasiküllerinden bazı konuları ve Açı yayınlarını bazı bazı çözdüm.)

    AYT Kimya : [Mithrandir'in önerisiyle Aydın Kimya alacağım yanına Palme] (Geçen sene Limit Kimya Konu Özetli Soru Bankasını çözdüm.)

    AYT Biyoloji : [Mithrandir'in önerisiyle Palme B, 2. Kitap önerilerinizi bekliyorum.] (Geçen sene Limit Biyoloji S.B sistemlerin ortasına kadar çözdüm.)




    Sizin de anlayacağınız gibi AYT'de battım TYT'de nispeten hedefime yetecek netleri yapıyorum sınavda da yaptım (95). AYT fazlasıyla kötü, ekim sonuna kadar ayt için ikişer kitap bitirmek istiyorum. TYT'de çalışmalarımda S.B'leri deneme sonucunda çıkan yanlışlarıma göre kullanacağım ancak AYT'yi baştan aşağı bitireceğim. Önerilerinizi bekliyorum şimdiden sağolun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lnx-x -- 4 Temmuz 2019; 16:25:50 >







  • Aynı durumdayız ben de benzer bir çalışma yürütmeyi hedefliyorum. Up

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hiz renk paragraf çok kolay. En zor testleri bile 25 dakikada cozuyordum güzel netler geliyordu. Kolay olanlar zaten hak getire 16 17 dakikada bitiyordu. Paragrafın çok kötü değilse gereksiz.
    Geçen sene zaten çok tyt mat sbsi cozmussun acilin a+ testlerini çöz deneme asıl direkt.
    Tyt kimya aydın al.
    Tyt biyo palme al.
    Sosyal direkt deneme çözmeye baslayabilirsin soru bankası gibi.
    Ayt matematikten kitap çözmedim.
    Ayt fixikte elindekiler iyi.
    Ayt kimya aydın
    Ayt biyo palme

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mithrandir. kullanıcısına yanıt
    Çok sağol mithraindir, Aydın yayınlarını daha önce görmüştüm ama direkt önermişsin sanıyorum ciddi bir kitap. AYT Kimya için yanına Palmeyi atarsam sağlam olur zannediyorum.
  • lnx-x kullanıcısına yanıt
    Aydın kimya zaten mufredattaki her noktayı tarıyor. Ayt kimyaya 2 kitap değmez bence. Hatta matematik dışında bence herhangi bir ders için 2 kitaba gerek yok. SB cozermis gibi bölüm denemesi çöz daha iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mithrandir. kullanıcısına yanıt
    Aydın Kimya'ya baktım baya bir öveni var kesinlikle alacağım. 2 kitap ve bölüm denemeleri için vaktim olacak gibi çünkü bu sene zorlayacağım ve yerleşmem gerek... TYT'de denemelerde eksik çıktıkça o konuya ait soruları çözeceğim o yüzden elimde bir TYT Kimya kitabı olması açısında Aydını alacağım. AYT Kimya için Aydın+Palme

    Biyoloji TYT için Palme, AYT için de Palme alayım o zaman, yanına ne alayım sizce? Biyoloji çıt çıt gider zaten

    TYTde en çok yanlışım paragraftan oluyor denemede belli bi yanlışın üstüne çıktıkça ceza niyetine Karakök Paragraf nasıl olur ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lnx-x -- 3 Temmuz 2019; 23:58:51 >
  • lnx-x kullanıcısına yanıt
    hocam ben de mezunum ve ayt'ye şimdiden başlamayı düşünmüyorum. çünkü bayağı bir zaman var ve unuturum diye düşünüyorum. yanlış mı yapıyorum?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-74C81C5CF

    hocam ben de mezunum ve ayt'ye şimdiden başlamayı düşünmüyorum. çünkü bayağı bir zaman var ve unuturum diye düşünüyorum. yanlış mı yapıyorum?
    Şöyle söyleyeyim ben çalışabileceğime ve en önemlisi bu tempoyla sınavı görebileceğime inandığım için başladım ama sen böyle hissetmiyosan daha sınav olalı 2 hafta oldu bence çok normal. Ama 16 temmuzdan sonra kesinlikle başlardım senin yerinde olsam, yani hedefim yüksekse ve 16 temmuzu da geçirmişsem eksi haneye düştüğümü şahsen hissederdim. İkimize de başarılar

    Yanlış okumuşum AYT özelinde söylemişsin. Açıkçası konuların bitip deneme çözdüğün takdirde neden unutasın ki ben katılmıyorum şahsen. Asıl konuları sıkıştırıp sınava az kala kitaplar yığıldığında sindirecek vaktim yoksa organiğe geldiğimde dengeyi unutabilirim :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lnx-x -- 4 Temmuz 2019; 0:22:3 >




  • Acilin denemeleri (özellikle geometri) güzel, ayt kimya aydın yayınları, tyt fen palme direkt kalanı denemeyle gelir. Türkçede muhteşem 3lü öneririm çok güzel. Tyt mat ve türkçede çözüm yayınları soru bankaları güzeldir. Bilgisarmalın bütün kitapları güzel bence. Çıkmış paragraf sorularını çöz kitapları var. Geometride kesinlikle birey b ayrıca bilgisarmalı bir daha belirteyim geometrisi çok iyi. Eseni çöp bildim hep. Ayt palme biyoloji iyidir. Ayt fizik hakkında pek bilmiyorum. Allah kolaylık versin seneye başaracaksın güveniyorum sana önünde 1 yılın var. Selametle...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-BC454B5E0

    Acilin denemeleri (özellikle geometri) güzel, ayt kimya aydın yayınları, tyt fen palme direkt kalanı denemeyle gelir. Türkçede muhteşem 3lü öneririm çok güzel. Tyt mat ve türkçede çözüm yayınları soru bankaları güzeldir. Bilgisarmalın bütün kitapları güzel bence. Çıkmış paragraf sorularını çöz kitapları var. Geometride kesinlikle birey b ayrıca bilgisarmalı bir daha belirteyim geometrisi çok iyi. Eseni çöp bildim hep. Ayt palme biyoloji iyidir. Ayt fizik hakkında pek bilmiyorum. Allah kolaylık versin seneye başaracaksın güveniyorum sana önünde 1 yılın var. Selametle...
    Saat gece 4:49 yazını okurken sona doğru yüzümde gülümseme içimde ferahlık yarattın, Allah senden razı olsun.

    Acil çok zorlar mı diyordum ama sonrasında Bilgi Sarmal demişsiniz, Bilgi Sarmal'ın dizgisi ve çözümü güzel sanırım Geometri için Bilgi Sarmal + Acil yapacağım vakit kalırsa Nitelik (Birey B'yi çok önceden bir kısmını çözmüştüm 1 yıl çantamda durmuştu :D o yüzden artık "tiskiniyorum").

    TÜrkçede Muhteşem 3'lü Çap Yayınlarının sanırım ? Şimdi baktım da sağlam kitaba benziyor paragraf ayrı dil bilgisi ayrı, Çözüm Türkçeye baktım sizce zorluğu nasıl ? Bu arada kitap fiyatları uçmuş :D Tekrardan çok sağolun yorumunuz ve önerileriniz için <3




  • lnx-x kullanıcısına yanıt
    Türkçe çözümü inceleyip almıştım geniş sayfalı olması ösym hissi uyandırıyor çözmedim daha muhteşem 3lü nün paragrafında güncel metinler olması çok hoş ve dil bilgisi kitabı en iyisi serinin içindeki. Acili çözmüştüm tam anlamıyla mükemmel bir kitap. Çözümübü yapan youtube kanalı kenan kara da kitap kadar iyi Kitap almayı düşünüyorsan 1 2 ay bekle derim elindekilerini çöz yeniliyorlar sonra aklın kalıyor ne değişti acaba diye ayrıca fiyatlar konusuna hiç girmeyelim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben EA yim mat ve geo tavsiyesi vereyim ha önce
    Önder hocanın egitioo.com gibi bi sitede sattığı dilbilgisi paragraf kitabını al sorular cok güzel bir soruda 5 tane zamir sıfat baglac vb sorgulatiyor uzun ve güzel sorular hepsi de video cözümlü kesin öneriyorum piyasada daha iyisi yok bence.



    Matta apotemilere çök apotemi limiti bile cöz ince bir kitap zaten sonlara bırakayım deme yarıyıla kadar cözersen süper olur


    Geoda metin hoca ile calisip acil geo veya bilgi sarmal geo cözebilirsin


    Tyt Sosyal
    Coğrafya
    Twitterda Pratik Coğrafya diye bir hesap var kitap satiyor her sene soruları tutturuyor kitap tam sana göre bilgin yoksa güzel kavratir o kitabı öneririm+ video olarak coğrafya cepte veya yavuz tunadan not alarak ilerle sosyaldan hedefin 20 olsun 10 yeter deme basit bi ders üzülürsün sınavdan sonra


    Felsefe
    Merkez yayınları felsefe fasikülü


    Tarih
    Selami yalçın Tyt videoları isini görecektir


    Din
    Denemelerde ögrendigin bilgileri not etmek icin kücük bir not defteri +youtubeden kavramlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şimdiden başla ama su aralar zevk alarak calis. Gİt coğrafyadan dünya hareketler calisiyorsan 1-2 video izle youtubeden veya tarih calisiyorsan 1-2 kisa video youtubedan soru cözme sağlam konu calıs gerçekten konuları anlamaya bak çok soru cözmek sadece matta ise yarar diğer tüm derslerden 1 soru cözmeden çok iyi konu çalışıp iyi netler yapabilirsin ama sen cöz tabii. Vurgulamak istedigim asa konu özeti vb bakma konuyu gerekirse 2-3 saatte anla ama sağlam calis iyi not al.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takip

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az çok yazmışlar. Ben de 1-2 tane ekleyeyim. Organik Kimya yeni basım varsa Çap Organik Kimya K.A. Fasikül ve Palme Organik Kimya S.B. alınabilir. TYT Kimya için verilen önerileri yeterli buluyorum. Ekstra soru bankası isterseniz Bilgi Sarmal olabilir. Palme'den biraz daha kolaydır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fen bilimleri yayınların sosyal kitabı var onu alabilirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • helixSNAA kullanıcısına yanıt
    @helixSNAA çok sağol, TM'lerin özellikle matematik geometri önerilerine güveniyorum.


    Şimdi baktım ama sanırım zamanında 5 bin tane çıkmış ve tükenmiş. Önder Hoca'yı geçen sene bazı bazı dinlemiştim. Ama bulamadım satışını :/
    Şu kitap sanırım :
    2020 YKS Mezun Kitap Önerisi


    Apotemiyi kesin ekliyorum o zaman çözülceklere. Yaz sonuna kadar türevi bitiririm diye tahmin ediyorum ama keşke her şey tahmin olsa :D


    Sosyalde 17-19 doğru yapıyorum denemelerde, Coğrafyada Yavuz Tuna not çıkararak çalışmıştım,Tarihte de öyle. Felsefe ve Dini soru çözerek çalışmıştım . Tüm sosyalin dahil olduğu Apotemi Sosyali çözmüştüm. Bu sene konu çalışmam sanıyorum. Deneme + eksiklerim varsa internetten pdf yazdırayım diyorum bilemiyorum doğru mu düşünüyorum ?


    Tekrardan Helix çok sağol konuyu açarken zaten seni de etiketlemiştim önerisini beklediğim isimlerden biriydin




  • Organikte eklemeyi unuttum, bu senenin Palme Organik KA ve SB'si var. Konu anlatımlısından çalışmak nasıl olur sizce yoksa geçen sene dinlediğim kanaldan mı tekrar edeyim ? Çap'tan mı çalışmalıyım Organiği ? Palme'nin çözümsüz olması beni düşündürüyor ama Kimya ve Biyolojide Palme gerçeğinden çok fazla bahsediyorlar...

    Çok teşekkür ederim önerilerin için
  • xms2k X kullanıcısına yanıt
    Sanırım kitap almayacağım ama önerebileceğin Sosyal deneme önerin var mı ? Çok teşekkürler
  • Bence özel olarak sosyal denemesi çözmek yerine kitabı çöz ve genel denemelerde sosyal çöz sadece. Bu arada biyoloji adına tekrar kitabı olarak sarmal kullanabilirsin.Ayrıca bu seneki sorulardan sonra tekrar karekök ayt mat devrinin geldiğini düşünüyorum dostum ben öyle yapacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xms2k -- 4 Temmuz 2019; 17:6:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.