< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
Sorular iptal olmayacak. Olsaydı geçen seneki gibi kitapçık yayınlandığında iptal ederlerdi.
|
Geçen sene sonuçlar açıklandığı zaman ayt sosyal 1 de bir soru iptal edilerek hesaplanmıştı. Sonuçlar açıklandıktan sonra fark etti herkes iptal olduğunu. Öncesinde açıklama yoktu. Yani sınav açıklanana kadar iptal edilme olasılığı var
|
Ayt fizik dalga sorusunun cevabı D olarak değişme ihtimali yüksek
|
İptal edilmesi tartışılan herşeyi doğru yaptım ağlıyorum. Bu arada geçen seneki kimya sorusunda mantık hatası varken iptal edilmedi. Sorularda o kadar bariz hatalar olduğunu düşünmüyorum. Hepsi bariz olsa hepsini doğru yapamazdım heralde
|
Bu soruda tartışılacak olan konu fizik değil. Ertan hoca sağolsun herkes acayip tartışmalara giriyor.
Bu soruyu sorarak ÖSYM'nin kazanım olarak neyi sorguladığı apaçık ortada. Soru apaçık demiyorum, sorgulanan kazanım apaçık diyorum. ÖSYM cevap anahtarını yalnız A olarak belirledi çünkü senin sınavda çukur+çukur veya tepe+tepe seçmediğini görmek istiyordu. Ben dahil yalnız A diyen herkes de sorgulanan şeyin bu olduğunu görerek işaretledi. Sorunun neyi sorguladığını çoğu kişi anladı, soranın da neyi sorduğu belli. Fakat soruda sıkıntı yok değil, soruda kesikli çizgi olması gerekirdi şu tartışmaları başlamadan bitirmek için. Sorudaki hatanın fizik bilimi ile alakası yok. ÖSYM'nin soru geleneği ile alakası var. ÖSYM idealist bir kurum mu? Geçmişten görülüyor ki hayır, değil. Öyleyse olacak olan yüksek ihtimalle sorunun olduğu gibi kalması. Ertan hoca inatla, inatla devam ediyor işin bilimsel boyutunu irdeleyip durmaya. Şu sorudaki hatanın bilim ile zerre kadar alakası yok. Ertan hoca bunu ilk defa da yapmıyor. Yanlış hatırlamıyorsam sınavdan önce de DH'de konu açmıştı MEB'e değil gerçek bilime dikkat edilmesi gerek diye. Ancak gerçekler böyle yürümüyor. ÖSYM'nin belli bir geleneği var ve kendi kurallarına göre oynuyor oyunu. Özetle demeye çalıştığım şey şu: Bu soruda bir şeyi tartışmak istiyorsanız ÖSYM'nin prensiplerini, geleneğini, alışkanlıklarını, kurallarını tartışın. Başka da tartışılacak olay yok. |
Dna hız ve dalga sorusunun iptal edilmesini umuyorum
|
İki soruda da sıkıntı yok iptal edilmemeli zaten sordukları 80 soru iki soru iptal olursa 78 soruda oluşacak yığılmayı düşünemiyorum
2010dan da beter gelir o zaman ![]() |
Hiçbir soru iptal olmamalı
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vedddddddd -- 13 Temmuz 2020; 14:24:19 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucy13 -- 13 Temmuz 2020; 14:40:10 > |
|