Şimdi Ara

2020 yılında romen rakamı kullananın zeka seviyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şanlı milli eğitim bakanlığımız bile ders kitaplarında türkçe yazmaktan aciz bir şekilde tarihleri vb. romen rakamlarıyla yazıyor, arkadaşım siz çıldırdınız mı? lan kitabın dili türkçe ben neden kendi dilimde okuyamıyorum o tarihi? romenlerin abuk subuk rakamlarını öğrenmek zorunda mıyım?

• İstersen ogretebilirim çok kolay aslinda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-94210CBD5

İstersen ogretebilirim çok kolay aslinda
    yok hocam kolay zaten, uğraşsam hatırlayabiliyorum rakamları da ama modern rakamlar varken ısrarla romen rakamıyla yazmalarına uyuz oluyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: InnocentHate

yok hocam kolay zaten, uğraşsam hatırlayabiliyorum rakamları da ama modern rakamlar varken ısrarla romen rakamıyla yazmalarına uyuz oluyorum.

Alıntıları Göster
    Evet haklısın ama hem sıra sayısı hem biyerlerde sayı yaziyosa bazen anlasilirliga ve karisiklik olmamasina yarayabiliyor

• Haklisin tam bir çöp romen rakamlari

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Boş konu

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Doctor

Boş konu
    Dedi doktor doktor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • farklılık bazen anlatımda kolaylık sağlıyor. mesela üniteleri 1-2-3 diye yazsan. konu başlıklarını da 1-2-3 diye yazsan ve konu alt başlıklarını da 1-2-3 diye yazsan e yeri gelir de maddeleri de 1-2-3 diye yazarsan 1.1.1.1.1.1.1 mi yazacaksın? yazabilirsin tabi ki ama anlatımda kolaylık olsun diye, ben neredeydim diye düşündürtmesin diye, bu rakamlar kullanılıyor. özellikle programlama da, kod yazarken bu olay çok yaşanıyor. hatta bazıları kendileri bir sistem tanımlıyor karmaşıklığı önlemek için. değişkenlerin adlarının başlarına _ koymak mesela o değişken hakkında bilgi verebiliyor. gibi gibi.

bunun yanında bu rakam sistemi zaten uluslar arası kullanılan bir sistem.
  • Bu olayı bende bir türlü anlamamişımdır.O kadar gerekli şey üretilmezken saçma sapan rakamlar öğretiliyor.Birde sınavda çıkıyor.

• Gta iv gta v roma rakamlarında ne varki. Rokstar games de çıldırrmış ozaman dnegomwmfm

• quote:

Orijinalden alıntı: Grastice

Gta iv gta v roma rakamlarında ne varki. Rokstar games de çıldırrmış ozaman dnegomwmfm
    birader oyun firması istediği gibi kullanır da, meb'in ders kitaplarında kullanmasına ne diyeceksin?
  • Kötü bişey değil ki ama.Günlük hayatta karşılaşılabilecek bişey olduğu için öğretiyorlardır.Çocuk her hangi biyerde görürse bunelan demesin diye yani genel kültür gibi bişey işte.Bizim zamanımızda el yazısı da öğretmişlerdi ilkokullardan pek mantık beklemiyorum ben :D

• quote:

Alıntıları Göster
    2020 yılında roma rakamlarına romen rakamları diyenin zeka seviyesi ayrı, roma rakamlarını bilmeyenin zeka seviyesi ayrı tartışılır. Ama bu rakamları kullanmak tercih meselesi olup tartışılması gereksizdir. Boş konu, next.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Authorized

2020 yılında roma rakamlarına romen rakamları diyenin zeka seviyesi ayrı, roma rakamlarını bilmeyenin zeka seviyesi ayrı tartışılır. Ama bu rakamları kullanmak tercih meselesi olup tartışılması gereksizdir. Boş konu, next.

Alıntıları Göster
    2020 yılında çoğu yerde romen rakamı olarak kullanıldığını ve bunun kafa karışıklığı yarattığını bilmeyenin zeka seviyesi ayrı, 2 gram aklıyla gelip roma rakamı bilmiyor eheheh diye laf sokmaya çalışanın zeka seviyesi de çok ayrı tartışılır, ve kullaılmasından rahatsız oluyorum, başkası kullanırsa kullansın ama meb kitaplarında kullanılması gereksiz, hadi yallah şimdi next diyip entel olduğunu sanan velet seni, git lgs çalış.

• InnocentHate kullanıcısına yanıt
    sen kaç yaşındasın yavru aslan

• quote:

Orijinalden alıntı: Mithrandir.

sen kaç yaşındasın yavru aslan
    23 yaşındayım abisi, sen kaç yaşındasın?
  • InnocentHate kullanıcısına yanıt
    20

• quote:

2020 yılında çoğu yerde romen rakamı olarak kullanıldığını ve bunun kafa karışıklığı yarattığını bilmeyenin zeka seviyesi ayrı, 2 gram aklıyla gelip roma rakamı bilmiyor eheheh diye laf sokmaya çalışanın zeka seviyesi de çok ayrı tartışılır, ve kullaılmasından rahatsız oluyorum, başkası kullanırsa kullansın ama meb kitaplarında kullanılması gereksiz, hadi yallah şimdi next diyip entel olduğunu sanan velet seni, git lgs çalış.

Alıntıları Göster
    aslan meb kitapları falan diyorsun, benim foruma katılma tarihim senin doğum günün. Çoğu yerde romen olarak kullanılması senin yanlışını düzeltmez. Doğrusu roma rakamıdır. En azından konuyu açmadan önce 10 sn ni ayırıp yan sekmede nasıl yazıldığına baksaydın bu gereksiz muhabbete girmezdik güzel kardeşim. Bu sert eleştirileri yapmayı kendime görev biliyorum, araştırmayan bir toplulukla alay ediyorum ve bundan zevk alıyorum :) NEXT

• quote:

Orijinalden alıntı: Authorized

aslan meb kitapları falan diyorsun, benim foruma katılma tarihim senin doğum günün. Çoğu yerde romen olarak kullanılması senin yanlışını düzeltmez. Doğrusu roma rakamıdır. En azından konuyu açmadan önce 10 sn ni ayırıp yan sekmede nasıl yazıldığına baksaydın bu gereksiz muhabbete girmezdik güzel kardeşim. Bu sert eleştirileri yapmayı kendime görev biliyorum, araştırmayan bir toplulukla alay ediyorum ve bundan zevk alıyorum :) NEXT

Alıntıları Göster
    Hocam bir yanlış anlaşılma sonucu tartıştık maalesef, eğer ankara'da yaşıyorsanız bir kahve ısmarlamak isterim aramız bozuk olmasın.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.