Şimdi Ara

2020 Renault Clio 5 [ANA KONU] (35. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.067
Cevap
216
Favori
818.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1.0 motorda otomatik ile manuel arasında yakıt sarfiyatı nasıl arkadaşlar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • halilozturk38 H kullanıcısına yanıt
    İşte benim de tahminim bu zaten hocam. Düzelmeyecek muhtemelen. Araç satılacak, bu şekilde çözülecek.
  • Arkadaşlar merhaba ben de herhangi kronil hiç bişey yok star stopta normal bugün klima full açık 120 km yol yaptım 5.7 lt ortalama bugün hzlanma denemeleri yaptım da 1.0 icon bendeki baya iyi güzel esneklikte de sorun görmüyorum. Herkese iyi forumlar

• quote:

Orijinalden alıntı: halilozturk38

Geçmiş mesajlarda arajın sorun çıkaran durumlarını yazmıştım. Servise götürdüm. Ve sonucu da yazmıştım. Akü sebepli demişlerdi bir çok soruna. Şarj ettik bir daha olmaz demişlerdi. Üzerine 2.300km uzun yol yaptım. Sonuç; aynı sorunlar devam ediyor. Hatta yazılımı da güncelledik demişlerdi. Değişen bişey olmadı malesef :(
    Şu an start stop sorununuz var mı ?
  • alfa-x kullanıcısına yanıt
    Start stop arızasını 2-3 hafta önce 1 kez yaptı. Stop edip tekrar çalıştırdım kendiliğinden söndü, bir daha da yapmadı.

• Abt404 A kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkürler. Şimdi Edevlet üzerinde değişikliği yaptım ama diğer adres olarak arkadaşımın evini gösterdim. Öyle olur mu acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler selamun aleyküm bende yeni bayiden 9.3 ekranı taktırdım 4.900. arkadaş calısıordu servisteılk gıttım 6.2k dedi sonra haftaya gel kampanya olacak dedi taktırdım. ha cok para gel gelelim.. joy paket aracım bi geri görüş taktırmıstım araca alırken bide sis farı. ama eski clio 4 icon kullancısı olarak ekransız olmuyor maalesef 2020'de multimedyasız araç boş geliyor bana zaten araçlar ateş pahası bu kadar para verip eksik donanım sahip oluyoruz yazık.. ama bi kaç aya satıp aracı otomatiğini almak ıstıyorum manuel araç kullanılmaz artık manuelci olarak yoruldum..

Çevrem cok begendi bence cok hızlı stabil büyüklük olarak cok ideal ve görsel olarakta cok iyi. var mı taktıran veya üst pakette olup kullanan arkadaşlar ekran hangi özellikleri kullanabılırım bana faydası olacak. biraz kurcaladım da sanki ses biraz az gibi ne yapabilirim bunun için. birde yutup premiumm üyeliğim felan var sanırım net gitmeden veya video açamam heraldearaçta veya indirirken. ne yapabilirim bu konuda.

2020 Renault Clio 5 [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taha yasin arıcı -- 21 Haziran 2020; 2:24:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: quad_65

Merhaba,

Clio'lardaki motor ve şanzımanlar konusunda aklıma takılan bazı sorular var. Periyodik bakım dışında servise gitmek istemem. Motor - şanzıman konusunda aşağıdaki sorulardan bağımsız olarak da bildiklerinizi paylaşırsanız çok makbule geçer.

1) 1.0 ve 1.3 TCe motor silindir sayısı ve hacimleri dışında genel olarak benzer olduklarını sanıyordum ancak enjeksiyon sistemleri de farklı görünüyor. Daha detaylı bilgisi olan var mı?
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Renault_engines#H
    1.0 TCe HR10DET / HRA0 (Renault H4Dt)
    Triger kayış mı zincir mi?

1.3 TCe HR13DDT (Renault H5Ht)
    Triger zincirliymiş

2) Teknik özelliklerde 1.0 Turbo motorun manuel şanzımanlı tork değeri 160 nm, CVT şanzımanlı tork değeri 142 nm olarak verilmiş. CVT şanzımanda tork değeri neden daha düşük olabilir? Aklıma gelen tek durum şanzımanın tork dayanımının az olabileceği ve bu yüzden tork değerinin limitlenmiş olabileceği.

3) Nissan grubunun CVT Xtronic'lerinde eskiden çok sorun yaşayanlar oldu, özellikle Amerika'da. Toplu dava konusu oldu. Clio'da kullanılan Xtronic şanzımanlarda bu sorunlar çözülmüş mü? Şanzıman JATCO CVT7 olabilir ama teyit edemedim.

4) Clio'da kullanılan EDC şanzıman Megane'lardaki EDC şanzıman ile aynı mı? Megane'larda vuruntu şikayeti olduğunu duymuştum. Magna (Getrag) wikipedia sayfasına bakarsak yeni modele geçilmiş gibi görünüyor. https://en.wikipedia.org/wiki/Magna_PT

6DCT250 kuru kavrama Sanıyorum şikayet edilen şanzıman bu.
    Megane 3, Clio 4, Captur, Fluence

7DCT300 ıslak kavrama
    Megane 4, Espace 5, Clio 5, Talisman
    Mini/BMW Steptronic Doppelkupplung since MY2018 in FWD applications

5) Yakıt tüketim verilerini toplu inceleyen oldu mu? Son 15 sayfayı okuduğumda 1.0 TCE CVT'nin katalog değerinden çok daha yüksek yakıt tükettiğini görüyorum. 6.8 lt şehirlerarası tüketim bence çok yüksek. @halilozturk38'in son yazdığı 1.3 EDC şehirlerarası verileri ise oldukça iyi. Şehir içi değerlerini de merak ediyorum.

İyi akşamlar.
    Merhaba,

Yeni Clio 5 de kullanılan EDC şanzıman kuru şanzıman diyen ve ıslak diyenler de var.. acaba aranızda hiç yetkili bir servise teyit ettiren oldu mu ıslak kavrama mı kuru kavrama mı? Bu konu önemli.

• Hocam onu kontrol ettim ama ikametgah belgesinde iki adres var.

1. Yerleşim yeri adresi.
    2. Diğer adres.

Benim ilk adresim halen ikamet ettiğim Uşak, ikinci adres ise İzmirde gösterdiğim adres. Noter bu durumda İzmirden düzenleyebilir mi? Yoksa hayır illa birinci adres olmak zorunda mı diyecek onu merak ediyorum.

• theycantmeasureheart kullanıcısına yanıt
    Sanırım en doğru cevabı yine noterler verecektir. Sabah en yakın notere bi sorun derim.

• taha yasin arıcı kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, güzel görünüyor. Çok pahalı tabi orası ayrı. 7 inç fiyatı ne kadardı? Belki 7 inç taktırmak isteyenler için faydalı olur.

Arkadaşlar bugün market çıkışında orta ekran çalışmadı. Ayrıca direksiyonun ışıklandırması da çalışmadı. Ekran aydınlatması en düşük seviyedeydi. Yol bilgisayarı resetlenmişti. Eve geldim, kapatıp açtım birkaç defa ama sonuç alamadım. Ayrıca araç çalışırken ambiyans da sönük durumda. Kontak açıkken açılıyor sadece. Yazılımsal bir sıkıntı başgöstermiş oldu trim sesine ek olarak.

Yarın veya Salı günü bakılacak bakalım, gelişmeleri bildiririm. Kobay olmayı kabul etmiştik ama çabuk başladı sorunlar. :)
  • jay jay justified kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun, benzer şeyleri yaşamış biri olarak can sıkıntını çok iyi anlıyorum. Orta ekran derken, araç kadran ekranı mı, yoksa multimedya ekranı mı dondu?
    Multimedya ise, takılı usb bellek varsa çıkarın belleği birde öyle bakın bi.

• halilozturk38 H kullanıcısına yanıt
    Multimedya hocam. Donmadı, açılmıyor. Kapalı halde bekliyor öylece.

Yazılımsal bir sorun muhtemelen ama bakalım, arkasından başka şeyler gelebilir endişesi var.
  • jay jay justified kullanıcısına yanıt
    Benimki bir kez donmuştu. Stop edip çalıştırdığımda düzelmişti. Sonra tekrar yaptı, usb yi çıkardım düzeldi. Eski bi usb bellekti. Acaba ondan mıdır diye değiştirdim bir daha yapmadı. Sonuç olarak bizim arabalarda yazılımsal sorunlar baş ağrıtacak cinsten :(

• Arkadaşlar malum clio 5 alma arefesinde olan biri olarak forumlarda belirtilen start-stop hatasi kafami kurcaliyor. 2-3 hafta once guncelleme geldi vs gibi mesajlar okudum ancak duzelme oldu mu buyuk oranda ya da tamamen. Bilgi verebilifseniz sevinirim

• Arkadaşlar merhaba herkese kazasız sürüşler diliyorum...

Çok acil yardım gerekiyor çünkü bugün yarın iki araçtan birini alacağım

Biliyorum burası clio konusu ama objektif görüşlerinizi bekliyorum açıkçası,

Clio İcon full donanım bir araç buldum 175.000TL ama aynı paraya ikinci el a3 sedan 1.6TDI 2014 model araç da alabiliyorum çok kararsız kaldım ikisi de benim ihtiyacımı ve beklentimi karşılıyor pişman olmayacağım ama sizin görüşleriniz nedir şimdiden teşekkür ediyorum
  • cinaski12 C kullanıcısına yanıt
    6 yaşındaki bir araba mı yoksa sıfır km araba mı? Birisi sanayi ile akraba eder ki, hiçbir şey olmasa bile zamanında değişimi gerektiren dünya kadar parça ve maliyet olacaktır. Diğeri sıfır km, en az 3 yıl sanayinin yolunu unutursun. Benzer düşünceler ile 3 ay araba arayıp sonra gidip sıfır almış birisi olarak söylüyorum.

Tabiki sıfır araba bir de uzatılmış garanti yapın 5 yıl tamam. 2014 model 1.6 dizel araba artık alınmaya gerekmolacak bir araba değil. Gereksiz maliyet çıkarır 5 yıl binene kadar yaşlı araba sınıfına girer güncel bir kasa olmaz araban boşuna eskir. Sıfır alana kadar ikinci el alınır derdim ama artık düşüncem değişti. Sıfır araç iyidir önerim 0 km.

Ben de benzer şekilde BMW 1 kasa bakıyordum ancak clio 5 1.3 edc sıfır almaya karar verdim. çünkü 160 bin liraya 1.3 130 bg sıfır ve güncel arabaya binmek var bir de sırf bmw olsun diye 7-8 yıllık artık eskimiş masraf çıkaracağı garanti arabaya binmek var..
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.