Şimdi Ara

2020 Renault Clio 5 [ANA KONU] (504. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10.138
Cevap
213
Favori
827.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
54. Sırada  bugün en iyi #12
Sayfa: önceki 502503504505506
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Servis tam neysen kaynaklığı olduğunu bulamamış o yüzden Renault a yazmış ordan dönüş geldiğinde gerekiyorsa sökülecekmiş o kısım. Servis baktığında şundna kaynaklı diyebilmesi gerekiyor bence sorun için gerçekten çok garip. Aracın suyunda falan hiçbir eksilme yok. Kışın kalorifer çalışırlende böyle bir şeyle karşılaşmadım çok garip gerçekten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2020 Clio servis bakımı için Ankara’ dan fiyat alan var mı?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dyatlov-Legasov

Aracım 2023 1.0 TCE touch manuel. Klimayı ilk açtığımda hiçbir problem yok ama 10dk sonra başlayacak şekilde bir cızıltı sesi oluşuyor. Sol önde cırcır böceği var gibi ses geliyor. Özellikle 1 ve 2. fan kadamelerde zaman zaman çok artıyor, rahatsız ediyor. A/C'yi kapatınca ses gidiyor.

voca.ro
    Vocaroo | Online voice recorder
    https://vocaroo.com/1bkY6lrEmv45

Kulaklık ile sesi duyabilirsiniz. Daha önce başına gelen var mı sorun nedir?

Arkadaşlar selamlar,

Bu ses için bir çözüm bulamadım maalesef. Servis gaz dolumu boşaltımı yaptı yine aynı şekilde devam ediyor. 3 kişi daha aynı sesten yana problem yaşadıklarını yazmıştı, sizler bir çözüm bulabildiniz mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Rwenzori

2020 Clio servis bakımı için Ankara’ dan fiyat alan var mı?
    Renolult .... 30 bin lira dedi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rwenzori -- 3 Ağustos 2025; 11:58:49 >
  • Dyatlov-Legasov kullanıcısına yanıt
    Ben bu sesten bugün aracı servise bıraktım ve geri teslim aldım. Temizlik yapıldığı ve arızanın geçtiği belirtildi. Bakalım geçti mi zaman gösterecek. Ama klimanın bu sesi uzun yolda çekilmiyor.
    Motor takozu 3. Defa değişiyor ama sonuç değişmiyor. Yeni seri numaralı parça 2 defa değişti. Araç 16.000kmde 3 defa motor takozu değişti. Benim gibi başına gelen var mı bilmem. Bu yeni seri numaralı motor takozu değişenlerin %80ininde sorunun giderildiğini söylüyor servis. 2024 şubatta sıfır aldım aracı ve almaz olaydım. 1.5 senedir servisten çıkamıyorum. Gidip gelmekten bıktım. İlk başlarda gösterge sıfırlanırdı 10 ay uğraştım Fransadan yazılım geldi düzeldi. Ama bu motor takozu konusu düzelmiyor. Üstüne birde klima sesi çıktı.

• quote:

Orijinalden alıntı: kuvars10

Ben bu sesten bugün aracı servise bıraktım ve geri teslim aldım. Temizlik yapıldığı ve arızanın geçtiği belirtildi. Bakalım geçti mi zaman gösterecek. Ama klimanın bu sesi uzun yolda çekilmiyor.
    Motor takozu 3. Defa değişiyor ama sonuç değişmiyor. Yeni seri numaralı parça 2 defa değişti. Araç 16.000kmde 3 defa motor takozu değişti. Benim gibi başına gelen var mı bilmem. Bu yeni seri numaralı motor takozu değişenlerin %80ininde sorunun giderildiğini söylüyor servis. 2024 şubatta sıfır aldım aracı ve almaz olaydım. 1.5 senedir servisten çıkamıyorum. Gidip gelmekten bıktım. İlk başlarda gösterge sıfırlanırdı 10 ay uğraştım Fransadan yazılım geldi düzeldi. Ama bu motor takozu konusu düzelmiyor. Üstüne birde klima sesi çıktı.

Önümüzdeki iki hafta boyunca yaklaşık 3000km yol yapacağım. Çıkmadan sesi çözeyim dedim, gerçekten sinir bozucu bir ses. Bugün serviste sese çözüm bulamadık. Nereden geliyor ne zaman geliyor, zaten ne hikmetse servis ile teste çıkınca ses azalıyor. Ama elimde videolar var, birkaç kere de rolantideyken sesi net şekilde herkes duydu ama çözüm bulamadık. En son fan pervanesinde sorun vara geldi olay. Göğüs sökülmesi vs gerekiyor denildi işi orada bıraktım, istemedim.

Umarım sizin sorun çözülmüştür. Motor takozu da benim 7binde değişti şuan 13binde yine ses var. Kronik bu parça sürekli değişiyor.

Haftasonu uzun yola çıkacağım muhtemelen o zaman belli olur, malum kısa mesafede belli olmuyor. Ama hem motor takozu hemde bu klima sesi gerçekten problem. Bu noktada sorun yaşayanlar olarak beraber hareket etmeli. Servisler gelip geçiştiriyor. Çözüm olmuyor ancak servise git gel uğraşıp duruyoruz. Sıfır aldığımız başımız ağrımasın dediğimiz araçlarımızda sorunlarla boğuşuyoruz.

• kuvars10 K kullanıcısına yanıt

Merhaba, servisten bana dönüş geldi benimde klima bölümünden sızdırma yapıyordu. Renault merkezden kayıt açtılar sorunu bulamadılar bugün konuyla ilgili servisten aradılar ve kalorifer kutusu değişecekmiş muhtemelen sizinde aynı yerde sorun var gan moturu ses yapan parçada kalorifer kutusunun üstünde geliyor.

• oguzsarli O kullanıcısına yanıt

Biraz daha arastirdim, başka bir sayfada sorunun kalorifer fan motorundan olduğu yazılmış. Fan motorunun olduğu kisimi elektronik devre temizleyici sprey ile temizledim, baska da ses olmadi yazdi. Torpidoyu açınca fan motoruna erişim saglanabiliyormus.

Kalorifer kutusunun değişmesi icin komple göğüs sökülmesi gerekiyor. Göğüs sökülerek mi değişim sağlanacak?

Tam olarak bilmiyorum ama muhtemelen öyle olacak sökülmesi bir sıkıntı yaratır mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: oguzsarli

Tam olarak bilmiyorum ama muhtemelen öyle olacak sökülmesi bir sıkıntı yaratır mı?

Sağını solunu kırmadan temiz şekilde söküp takarlarsa bir sorun olmaz ama uğraştırıcı dikkat gerektiren bir iş. Servisler bu konuda ne kadar detaycı orasına emin olamıyorum.

• Rwenzori kullanıcısına yanıt

Servise ortak mı yapacaklar hocam o ne öyle :) Özel servislerde bakım 4.000 TL. Rutin bakım harici ne ilave ediyorlar. Benimki de 2020 henüz rutin harici birşey değiştirmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Blood -- 2 Ağustos 2025; 22:17:33 >
  • Dark Blood kullanıcısına yanıt

Millet hırsız olmuş, o yüzden iki yakamız bir araya gelmiyor.

Triger kayışı mı ne oda değişecekmiş.

Bujiler,

Fren hidroliği.

Bir şeyler saydı döktü de 30 bin deyince dinlemedim.

• Arkadaşlar göğüs, konsol, kapı içleri vb plastik/deri parçalar için nasıl bir ürün almalı? Besleyici, parlatıcı vs.

Merhaba haftasonu yaklaşık 400km yol yaptım. Klimadan gelen ses kesilmiş. Temizlik işe yaramış. Hiç yapmadı nazar değmesin. Ama motor takozu aynı devam ediyor.

• oguzsarli O kullanıcısına yanıt
    Bende temizlik ile ses giderildi gibi şimdilik, haftasonu 400km yol yaptım ses gelmedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: kuvars10

Merhaba haftasonu yaklaşık 400km yol yaptım. Klimadan gelen ses kesilmiş. Temizlik işe yaramış. Hiç yapmadı nazar değmesin. Ama motor takozu aynı devam ediyor.

Merhaba, acaba nasıl bir temizlik yaptılar. Detaylarını öğrenebilseydik çok iyi olurdu. Göğüs sökümünden kurtuluruz en azından :)

• Sanırım 2026 yılında Clio 6 geliyor. Bu gün bir kaç yerde gördüm sosyal medyada. Türkiye içinde deneme sürüşü yapıyorlardı dışını kaplamışlar detaylar belli olmasın diye. Bakalım ne farklar olacak

Merhaba. Detay vermediler, birde kayış dişliyi sıkıyormuş onu gevşettik dediler. Klima kayışı olsa gerek. Klima açık uzun yol gidince bazen gerçekleşen bir durum demişlerdi. Bilmiyorum ama sanki bu ses tekrardan gelecek gibi hissediyorum yapılanlar kalıcı bir çözüm değil gibi.

• ESP devreye girdiğinde ekranda uyarı ışığı yanıp sönmüyor arkadaşlar. araç 2025 model 18 bin kmde şu an. yalnızca 1 kez yandığını gördüm. esp defalarca devreye girdi ama ekranda herhangi bir uyarı göremedim.

• 
Sayfa: önceki 502503504505506
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.