Denedim hocam, son kullanma tarihi geçmemiş sıfır birkaç farklı Duracell pil ile denedim. |
2020 Renault Clio 5 [ANA KONU] (339. sayfa)
-
-
garanti bitmediyse servise göstermekte fayda var. Tuş bozulmuş olabilir mi?
-
Valla tuş bozulsa arabayı kapat aç yaptıktan sonra tek seferde kilitlenmez/açılmaz, yine 3-5 kere basmak gerekir diye düşünüyorum ama öyle de olmuyor. Normal şekilde çalıştığında tek basışta kumandadaki her tuş sorunsuz çalışıyor. Hakikaten anlam veremedim. Sağolun hocam.
-
belki aynı sorunu yaşayan varsa yine size dönüş yapabilir. ama servise danışmakta fayda var.
-
Değerli arkadaşlar xtronic şanzıman 1.0 tce motor, araç şu an 500 km de, ortalama hız 22.3 km, yakıt sarfiyatı yol bilgisayarında 8.2 litre görünüyor, sizce ilerleyen kilometrelerde yakıtı düşürebilir miyim ?
-
O kadar düşük ortalama hızda o tüketim normal. Ben de aynı motor 100hp olanı ile 32-35km ortalama hız arası 6,8-7 litre arası değişiyor.
-
Anladım hocam, sayfadaki rodajla ilgili şeyleri okudum, düzgün rodajdan sonra 5 bin km geçilince yakıt tüketiminin bir nebze daha düzeldiği söylenmiş, siz bu farkı fark ettiniz mi ?
Teşekkürler.
-
Bende Captur var gerçi ama sistem aynıdır diye düşünüyorum. Ben de aynı sorunu yaşayınca Renault'a danıştım. Özellikle kapalı otoparklarda oluyor. Etrafta çok fazla sinyal algıladığı zaman araç güvenlik amacıyla kumandayla açılıp kapanmayı devre dışı bırakıyormuş. O yüzden kapıları sadece anahtarla açmaya müsaade ediyormuş. Hani telefonda da şifreyi birkaç kere yanlış girince tuş kilidini açmak için bir süre bekletiyor. Bunun gibi birşey. Arabayı çalıştırınca düzeliyor. Bana Renault'un dediği buydu. Ben ikna oldum şahsen
-
Evet aslında kapalı otoparkta daha çok yaşıyorum doğru ama hani aylardır aynı otoparktayım, şu son birkaç haftada olması daha önce olmaması da ilginç.
-
Pek bi fark göremedim ben. Kış lastiği + kışın hava sıcaklığı ile dur kalklar ve hızlanmalarda gaz pedalına ani yüklenmeler çok etkiliyor. Aynı güzergah sabah akşam mesai giidş geliş kullanımında yazın okullar tatilken trafik yoğunluğu azaldığında 6,5 lt lerde geziyorum şuan 7,1 falan, kışın 7,6-7,7 çıkıyor. Sıfırlayıp bakmak için dur kalklı şehir içi yoğun trafiklerde 8 10 gördüğüm oldu.
-
Bilgiler için teşekkürler hocam. O zaman bu hızda bu tüketim normal diyebiliriz, selamlar, iyi sürüşler.
-
Hocam aynısını yaşadım, fransadan anahtar geldi, kodlandı. Ama aradan 3 ay sonra tekrar yaşadım. 1 kere yaptığı için servise gitmedim, garantim bitmeden bunun için tekrar gideceğim ben de.
-
Çok anladığım bir konu değil ama demekki araç aldığı sinyallerden dolayı risk algılıyor ve kumanda sistemini kapatıyor. Belki etrafında Renault marka araçlar çok olduğunda yapıyordur. Şuan otopark kullanmıyorum sorun da yaşamadım bir daha.
-
Aslında ortalama yakıt tüketimi ortalama hız verisiyle birlikte paylaşılsa çok daha net anlaşılacak.
-
basitten kolaya gidelim, kumanda piline zaten bakmışsındır, bence akü kutup başını sök, biraz bekle geri tak, önceki aracımdada böyle olmuştu, sebebsiz olan birşey, elektronik araç arada aç kapa ister diyip denemiştim, basit bir iş, denemekten zarar gelmez.
-
anahtar sorunu yasayan arkadaslar istanbul camlicaya yakin mi oturuyor :))
tv vericileri arabalarin kumanda sinyallerini bozabiliyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynen öyle. Ortalama hızdan bağımsız yazınca çok alakasız sonuçlar paylaşıyor insanlar.
-
Arkadaşlar 2.el 2022 model joy paket x-tronic aldım,aracın eski sahibi kumanda ile aracı kilitlediginde açık olan ön camlar kendiliginden kapandı ama ben bunu yapamıyorum, hayalmi gördüm ben.
-
Kilitleme tuşuna iki kez art arda basmak gerekiyor.
-
Teşekkur ederim
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X