Renault fiyatları güncellemiş Clio 691.000-847.000 < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
2020 Renault Clio 5 [ANA KONU] (341. sayfa)
-
-
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tam listeyi yayınlayalım da daha şenlik olsun,
-
Arkadaşlar merhaba Clio 5 aracıma port bagaj uygun olurmu tavanı çok ince diyorlar uymaz diyorlar ama siz ne dersiniz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ilk bakıma bence servise git kaydın olsun, gerçi ben ilk bakıma gitmeden önce ara bakımı Bosch ta yapmıştım, zira serviste orjinal yağ hava ve polen fitresi bulunmuyordu, 2 ay sonra buldular, yık 2020 idi....
gerçi şuan malzeme olsada yağ olarak RN720 kullanıyorlar, alt spek helede 1.3 tce lere ise uymayan bir yağ...
benim yaptığım şu, filtreleri MAN dan alıyorum, yağıda uyumlu yani RN17 ye uyan muadil yağ olarak Mobil 1 Esp Formula P yağı alıp kendim yapıyorum, mazlemelerin fişlerini sakla, bakım basit iştir, kullanıcının kendisinin yapacağı iştir, bakımla garanti farklı şeylerdir, bizim ülkede yanlış bilinen bir olgudur, periyodik bakımda değişen yağ su vs garantiye girmez...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimelle -- 13 Haziran 2023; 10:32:26 > -
Hocam merhaba. Cevabınız için sağ olun. Lakin şöyle bir durum var. Bakım ve garanti başka şeyler demişsiniz lakin bayiler yağını suyunu bizde değişmemişsiniz diyerek bakımı gerekçe gösterip aracı garanti dışı bırakabiliyorlar biliyorsunuz ki. Sanırım bu gibi sebeplerden bayi ne derse razı olacağız.
-
Arkadaşlar merhaba , dün joy paket Clio 5 boğaz mavisi aldım. Sormak istediğim 2024'e kadar olan garanti eğer multimedya tesla ekran taktırırsam gider mi? Yoksa sadece elektrik aksamlarlar ilgili garanti mi gider? Serviste orjinal yaptırılmayacak kadar yüksek fiyat çektiler; 43k civarında. Sizce taktırmalı mıyım , sürüş kalitesini çok arttırır mı? Öneriniz var mıdır?
Ayrıca Icon donanım'a benzer şekilde krom çitaları da taktırıyorum , bunlar da garantiyi bozmayacaktır değil mi?
-
Soketli olarak kesme biçme olmadan taktırırsan hiçbirşeyin garantisi bozulmaz.
-
Aslında kanunen öyle bir hakları yok, fakat..... normalde bakımda kullandığınız malzemeler reno onaylı ve faturasında açıkça yazacak şekilde olduktan sonra sorun olmaz, zaten bakım dediğimiz şeyde en zor kısım yağı değişmek, gerisi çok basit, arıza vs. olmadıktan sonra herkes yapar aslında, bunları bende yapmadın garanti gitti derlerse ne yazıkki mahkemeye gitmekten başka çare kalmıyor ki gerisini tahmin edersin, geç gelen adelet adelet değildir derler, kanunen haklıyız ama uğraştırır, kazanırsın ama zaman alır, o yüzden garanti bitene dek mecburen gidin servise, ben 2 kez gittim garantim bitecek ama bundan sonra kendim halledeceğim, tabii herkes benim gibi yapamayabilir, imkan beceri alet vs. gerekir, o yüzden sağlam kurumsal bir yerde bu basit işlemi yaptırmak belgeli olarak tabii, daha sağlam bir iş olur bence.
-
O nasıl oluyor hocam , direk lego gibi mi takılıyor soketlerle?
-
Aynen bilgisayara usb takar gibi uygun kablo ile baglantı yaptırırsan kimse birşey diyemez
-
Ben olsam bu arabaya bir tl bile harcamam. Servis en ufak işlemde garantiden işlem yapmıyor haberiniz olsun.
Benim aracım iki gündür serviste aydınlatma arızalı kontrol ettirin sürekli diye göstergede uyarı çıkıyordu. Götürdüm bulamadılar. En son aracın far sensöründen kaynaklandığını ve sensörün sökülüp takıldığını garantiden işlem yapamayacaklarını söylediler. Halbuki aracın daha önce ne sensörü söküldü nede servisten başka bir yerde bir işlemi yapıldı. Ufacık şeyler de mırın kırın ediyorlar.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
bu yüzden garanti ve garanti uzatma masaldır, garantiye servis gitmek bile hikaye, zaten kanunen yok öyle bir durum, bizim memlekette herşeyi dava ile çözmek gerekiyor, oda yıllar sürüyor, yapacak birşey yok, bu işler bilinçli, aklı başında, birlik olan birlikte hareket eden, sorgulayan, hak arayan, kültürlü toplumlarda olur, biz 1000 sene gerideyiz ne yazıkki...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimelle -- 17 Haziran 2023; 17:8:23 > -
Göz Korkutma birşey yapamazlar seve seve olmazssa s. s. tamir edecekler. Üstlerinde gerekli baskıyı kuramamışsınız kabadayılık şart başlarına bela almak istemiyorlar çünkü ne zaman garanti ile ilgili bir işim olsa bağrış çağrış tekme tokat'a gidecek noktaya kadar getirip öyle çözdürdüm çünkü mahkeme işi yalan vericeksinde dava başlayacakta sonuçlanacakta araba 3 Yıl garajda yatar. İlla bir hır gür istiyorlar gözümdeki alevi görünce aman bu adam beni parçalar diyip aracınızı onarıyorlar böyle olmadıgınızdada başlarından savıyorlar aracı tamir etmemek için herşeyi yapıyorlar. Benim aracımda ekranda var tesisat oldugu için 2020 modellerde sonradan arka kapılara oem hapörlör eklemeside var gıklarını çıkartamıyorlar görünce ama pasif kalırsanız her türlü kötülügü yapmaya yalanı söylemeye hazırlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IVANGUARDI -- 18 Haziran 2023; 2:54:13 > -
Onu yaptığım için direk video çekmişler. Yok şöyle böyle diye. Bende boşverdim. Yaptırıp ilan verip satacağım
benim durup dururken ön camdaki kamera bozuldu. Garanti kapsamında değiştirdi Mais. Normalde 14 bin TL malzeme bedeli deliler.
-
iyi akşamlar herkese. clio 1.0 tce x-tronic aracımda klimadan tam anlamıyla performans alamıyorum. aslında benzer sorunlar clio 4'te de vardı ve pek çözümü yoktu. şimdi klima düzgün çalıştığı zaman inanılmaz iyi bir soğuk hava veriyor, 2.kademede bile çok verimli ve temiz havayla çalışıyor. bu anlamda çok memnun kaldım. ancak sonradan sanki dışardan ılık hava vermeye başlıyor. yani hiçbir müdahalede bulunmadan bu moda geçiyor. ve uzun süre böyle devam ediyor. biraz kurcalarsam tekrardan soğuk havaya geçiyor ancak yine kendiliğinden ılık havaya geçiyor. bir türlü bunu anlayamadım. bir arıza mı var? bunu düzgün bir şekilde kullanabileceğimiz bir metot var mı? teşekkürler
-
2020 model mi ?
evet ama ilk serilerden değil. Kasım çıkışlı
-
2020 modeller de kronik bir sıkıntı var klima ile ilgili 2021 ve sonrasında bahsettiğiniz sorun yok. Servise götürün bence bir parçası var değişiyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X