< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
2020 Renault Clio 5 [ANA KONU] (340. sayfa)
-
-
selamlar, fren pedalında sağa sola hafif bir oynama-gevşeklik var. ilk bakıma geçenlerde yetkili servise götürdüğümde normal dediler ama aynısını yaşayan var mıdır?
-
yeni fiyatlar hayırlı olsun,
yeni
-
Hafif bi oynama bende de var sorun olduğunu düşünmüyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
benimde arada açma yada kapama sırasında bir kaç kere basmam gereken zamanlar oluyordu. Geçenlerde kilitliyken açılmadı pili bitti diye düşündüm anahtar ile açtım. Pil almak için araçla gittiğim yerde tekrar denedim bu seferde sorunsuz çalıştı. Burada yada face grubunda mı okudum hatırlamıyorum ama sanki bu durumu yaşayan birisinin serviste anahtar değişimi yada benzer bir durumu olmuştu yanlış hatırlamıyorsam.
Edit: Evet buradaymış. Servis yolu göründü ama gelde bunu onlara anlat..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatu38 -- 5 Haziran 2023; 15:18:55 > -
Megane 4 aracımın fren pedalında da vardı hafif oynama. Renault'un standart donanımda sunduğu bir özelliktir bu. Endişelenmeyin :)
-
normal takma kafana, abartı değilse tabii, o kıpırtı son model mersodada var renoya özgü değil yani :)
-
Arkadaşlar merhaba 1.0 SCE 2022 Joy sahibiyim. Aşağıda belirttiğim problemler var. Bunlar normal midir ? 13 Haziranda Bursa Maise göstereceğim aracımı.
Motor soğukken sağ önden gelen çıtçıt sesi. ısınınca ses azalıyor.
Webde gördüğüm videolara nazaran Motorum beşik gibi sallanıyor. Hızlı ve devirli kalkışlarda sallantıdan dolayı bagajdan sesler geliyor :)
Rolantide yolcu koltuğu titriyor, klima açıkken ben de titriyorum :)
90+ Gaz pedalı titremeye başlıyor.
100+ Direksiyon.
150+ araba komple beşiğe dönüyor
Şimdiden değerli yorumlarınızı bekliyorum. İyi forumlar.
-
Merhaba hocam motor takozu ve motor kulaklarını kontrol ettirmenizi öneririm.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Carvocal'den tesla ekran taktıran var mıdır, tavsiye eder misiniz? bazı marka ekranlar çeşitli sıkıntılar yaşatıyormuş diye duyuyorum arıza ışığı yakma vs. gibi. Bir de bu radyonun sinyal gücünü artırmak için bir yol yok mudur allah aşkına 2 metrelik alt geçitten geçerken bile cızırdamaya başlıyor kapalı havada doğru düzgün bir şey dinlenmiyor.
-
Ben taktırdım sonra iade ettim. Kesinlikle taktırmayın hocam. Hızı ve radyosu berbat. Benim önerim Fimex marka olur. Neredesiniz bilmiyorum ama Ankara'da EMR Garage takıyor. Bursa'da Kasapoğlundan taktırmıştım.
Ürün budur; https://www.fimexmultimedia.com.tr/navigasyon/renault/fimex-renault-clio-5-low-nav-7746-hd-navigasyon-cihazi/
-
Renault Türkiyetwitter“yeni #Renault #Clio. iddialı ve şık tasarımı ile her zamankinden daha çok Clio. çok yakında, Türkiye yollarında.”https://twitter.com/RenaultTurkey/status/1666807724410298369ShiftDelete.NetyoutubeDünya’da en çok satılan Fransız otomobili unvanına sahip olan Clio geçtiğimiz haftalarda yeni makyajı ile sahnedeydi. Bugün yapılan lansman ile yeni Clio resmen Türkiye’de tanıtılmış oldu. Yeni bir ön yüz ile kullanıcılarının karşısına çıkacak olan Clio yeni donanım özelliklerine de sahip. İşte karşınızda Yeni Renault Clio fiyatı ve özellikleri. Yeni Renault Clio tasarımı ve özellikleri! Makyajlanmış 2024 yeni Clio, 2020 yılında piyasaya sürülen Clio 5’in yaptığı atılımı devam ettiriyor. Araç özellikle son makyaj operasyonu ile oldukça sert bir görünüme kavuştu. Eski RS modellerini hatırlayanlar olacaktır. 2024 Clio’nun yeni ön tampon tasarımında eski Clio RS esintilerini görmekte mümkün. Ön tarafta genişleyen ızgara sayesinde piano black detaylar arttı. Yeni Renault logosu ile bütünlük sağlayan panjur gövde rengindeki geçişle birlikte alt ızgara formundan ayrılıyor ve bir tampon görünümü elde ediyor. Farlara yapılan yeni dokunuşlar ile Peugeout ile başlayan “kaplan dişi” far tasarımı Clio’ya da eklenmiş oldu. Fakat Clio’da bu iş biraz daha estetik olmuş denebilir çünkü dişleri oluşturan ledler bıçak şeklinde kat kat aşağıya doğru uzanıyor. Bu da aracın sportiflik hissiyatını arttırıyor. Arka stoplara geldiğimizdeyse ilk olarak BMW 3 Serisi M versiyonlarında gördüğümüz şeffaf stop tasarımını görüyoruz. Bu yeni stop lambası tasarımının Clio’ya yepyeni bir hava kattığını belirtmeliyiz. Aracın iç mekan özelliklerine gelirsek Clio 5 ile tanıdık bir sima bizi karşılıyor. Aracın donanım paketlerine göre farklılık gösteren 7 inç boyutundaki multimedya ekranı araç kokpitinin tam ortasında yer alacak. Bu ekrandan yeni Clio’nun birçok fonksiyonu kontrol edilebilecek. Türkiye’de satılacak donanım ve motor seçenekleri! Yeni Renault Clio 2 farklı motor tipi ile ülkemize gelecek. İlki turbo benzinli versiyonu olan 1.0 Tce. Bu motor 90 Hp güç üretiyor ve Clio’nun ciğerli motor seçeneği olacak. İkinci seçenekse Clio 5 ile hayatımıza giren 1.0 Sce. Daha çok şehir içi kullanımlar için üretilen atmosferik Sce motor 65 Hp gücünde olacak. 1.0 Tce motor manuel ve otomatik vites seçeneği ile tercih edilebilecek. Sce versiyon ise sadece manuel vites ile satın alınabilecek. Renault bu iki tip motor ile birlikte eko-sürüş asistanını kullanıcılara sunacak. Bu yeni asistan ile hem daha az yakıt sarfiyatı hem de CO2 salınımının azaltılması sağlanacak. Yeni Clio Türkiye fiyatı ve satışa çıkma tarihi! Verilen lansman bilgilerine göre araç Türkiye’de Eylül ayından itibaren satılacak. Fiyat konusundaysa herhangi bir resmi açıklama gelmiş değil. Ağustos ayında ilk siparişlerin alınmaya başlanmasıyla birlikte yeni Clio fiyat listesi de belli olacak.https://www.youtube.com/shorts/yXh8qkw8eLk
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 10 Numara -- 8 Haziran 2023; 17:41:58 >
-
clio 5 sahibi birisi olarak bu tasarımı hiç sevemedim açıkçası.
-
Merhabalar. 1.0 tce 2022 clio otomatik aracımın 1 yılı doluyor 9 bin kmde.
Bulunduğum şehirde bosch car service var, en yakın renault yetkili servis 90 kmde.
İlk bakım için hangisini önerirsiniz. Maliyetler ne durumdadır.
Bosch car da garanti devam ediyor mu? Yağ değişimi yapılmalı mı? Hangisi tercih edilmelidir?
Şimdiden teşekkürler.
Cevabı oldukça merak edilen bir soru.
Kendiniz cevap bulabilirseniz bizi de aydınlatır mısınız hocam ?
-
TR nin en çok piyasası olan arabası, milyon tane araç var ama net bir cevabı olmaması vallahi üzücü
Bosch Car Ağı Sanayiden kötü şuanda Bosch Car diye gidiyorsunuz ama daha alt bir marka filtre vs takabiliyorlar şikayet var da ve ekşide bu skandallarla ilgili birçok konu ve yorum var. Yetkili servis deseniz orjinal parça - Çoğunda düşük kalite po Varil yağ kullanımı ve vasat işcilik var. En Temizi Mann Filter dist. ve Castrol yada Motul vb bölge dist yağı ve parçaları kendiniz alıp sanayide düzgün bir ustaya işcilik verip yaptırmak garanti sizin için çok önemli değilse.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bakıma girmeden önce rot balans ayarını kontrol ettirmekte fayda olabilir. 100 üstü direksiyon titreme gözle görülür derecede ise balans ayarı bozuk olabilir.
rölantide aşırı titreme arkadaşın dediği gibi motor takozu kaynaklı olabilir. Hatta diğer sarsıntılara da neden olabilir.
-
Hocam bu sorunun cevabını merak edip araştırdım, zamanında servis yapan bir firma ile görüştüm ve aktardıkları bu şekilde; bosch car servis'in istediği standart ve yükümlülükler çok ağır olduğu için çoğu tamirci (servis) anlaşmalarını iptal etmiş.
Bulunduğum bölgede ki çoğu bosch car ya iptal etmiş ya da auto king'e devretmiş. Garanti bozulmaması için de işletmenin TS 12047/T2 diye bir standarta sahip olması gerekiyormuş. Şu anda TSE sitesinde bu standart iptal olmuş gözüküyor. Herhangi bir sorun çıktığı zaman garanti süreci ne olur bu bir muamma. Durumunuz varsa yetkili serviste yaptırın bakımı. Geçtiğimiz aylarda ben de araştırdım ve garanti süremin bitmesine az kalmasından dolayı kendim yaptırdım. Sizin aracınız daha 1 senelik bir araç olduğu için yetkili serviste bakım yaptırmanızı tavsiye ederim.
-
Hocam eline koluna sağlık. Çok sağolasın. Gayet aydınlatıcı oldu. Tavsiyene de uygun olarak sanırım serviste yaptıracağım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X