Şimdi Ara

2020 MSÜ - Bize neler anlattı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
2
Favori
2.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tamamen kendi düşüncelerimi içeriyor, kesinlikle bu kesin böyledir gibi bir iddiam yok.

Dürüst olalım Matematik soruları korkunç zor değildi, bence tam ÖSYM tarzına hitap ediyordu süre yetişmedi demek çok mantıklı çünkü yarım saate alıştık ama bu sınava çok zor demek bence hata olur. 2019 TYT Matematik sorularıyla paralellik gösteriyordu.

Ama burada 135 dakikada şov yapanlar 90-110 yapanlar bir çoğu patladı, peki neden?

Çünkü Marttan beri evde deneme çözüyorlar hepsini yaftalayamam ama bence bir çoğu ''Bu anlık dalgınlığa geldi'' ''Sınavda olsa bunu böyle yapar işaretlerdim bunu doğru say'' ''Bu ne ya, bundan soru kaçırmadım bugüne kadar ne olacak bunu da doğru say'' diyerek netlerini şişiren tipler, tekrar belirtiyorum bunu böyle yapmayan arkadaşlar üstüne alınmasın ama yapan bir çok kişi şu an ekrana bakıp vicdan azabıyla hafifçe sırıttı.

2019 MSÜ Matematik soruları bana göre daha zordu, tabi bana göre belki de benim sınav tarzıma hitap etmiyordu ama geçen senede ben buralardaydım geçen sene öğrenci kitlesinin 2019 MSÜ Matematik sorularında çok zor diyerek infial yarattığını hatırlamıyorum, bu ne demek oluyor? Demek ki bu sene öğrenci kitlesine evde kalmak yaramadı. DH gibi kalburüstü sayılabilecek öğrenci tiplerinin olduğu yerde bile Matematik soruları bu kadar abartılıyorsa demek ki genel anlamda geçen seneye göre bir gerileme var, bu aşikar.

Peki ek olarak eklenen yarım saat bu açığı kapatır mı? Evet, bir nebze. Ama yarım saatte yaptığınız nete göre arttırabileceğiniz net sayısı bir o kadar düşecektir. Elbette 40 TYT neti yapan biri şuan 55 yapabilir, 60 yapan biri 67-68 yapabilir ama 70'den sonra genel anlamda 5 net bile artacağını zannetmiyorum. 70 Net yapan birinin zaten hali hazırda minimum 90 soru işaretleyen bir öğrenci olduğunu unutmayın, kimse ucu ucuna 70 soru görüp işaretleyip 70 net yapmıyor.

Türkçe sorularına zor diyen de gördüm, açık konuşacağım kimse üzülmesin, bu sorular ortanın bir tık altıydı. 2019 TYT'yi deneyimleyen herkes ne kadar yoğun olduğunu bilecektir. MSÜ 2020'nin paragraflarına çok uzun abi diyen bile gördüm? Kendinize gelin dostlar. 2020 TYT Türkçe zorluğu bunun 2 katı olacaktır, haberiniz olsun.

Kısaca toparlarsak genel anlamda öğrenci kalitesinde geçen seneye göre bir düşüş var. Bunda 12. sınıfların etüte, okula gidememesi düşünülenden çok daha büyük bir etken. Evde çok rahat hazırlanılabilseydi kimse etüte zaten 30 bin lira bayılmazdı, evde disiplin belli ki genel anlamda sağlananamış. Pratik eksikliği bariz hissediliyor genel öğrenci profilinde.

Bunlar tamamen benim görüşlerim sıralama tahminlerine gelirsek, ben Eşit Ağırlık öğrencisiyim, Eşit Ağırlıkta 2019 sıralamaları gerçekten çok kötü gelmişti. Bu sene 2018-2019 arasında ama 2019'a daha yakın bir sıralama bekliyordum ta ki MSÜ'ye kadar. Kişisel kanaatim 2018-2019 arasında ama 2018'e daha yakın sıralamalar gelecektir. Çalışan arkadaşlar müsterih olsun.

Ha 2019 gibi veya daha kötü gelirse kimse şaşırmasın ama MSÜ bence bize bazı sinyalleri verdi.

• Türkçe'nin çok daha zor olacağına katılmakla beraber sürenin etkisini kırma adına matematiği de bir tık daha zor soracaklarini düşünüyorum (msü 2020 ye göre)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tyt mat msü den kolay gelecek bence msü matı sayısal mantık cok yönlü düşünebilme istiyor
  • Türkçe daha zor olmayacak yazın bunu. 2019 2020 tyt ve 2020 msü yü sıralacak olsaydım aynen şöyle sıralardım ;

2019 tyt >2020 tyt >2020 msü

• Toxically II T kullanıcısına yanıt
    2018 tyt ortalam türkçe kolay mat
    2019 tyt zor türkçe kolay mat
    2020 türkçe kolay zor mat
    Ben böyle tahmin ediyorum özellike 30dk verdikleri için değil ama hazır 30dk varken mattan zorlayabilirler
    Ama asıl düşüncem 2 yıldır yaptıkları gibi msüde zorlamaya çalıştıklarını tytde kolay soruyorlar bence bu sene sağlam dil bilgili paragraflı türkçe ağır bir fen kolay sosyal ve kolay mat gelecek

• Tahmin ettim ya :D

• Ortada yokken sınav zorluğu karşılaştırmak?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • cubb0rn C kullanıcısına yanıt
    Müneccim gang rise 🤡🤡🤡

• kardeşim bu sınav 2019 msüden nası daha kolay matematik anlamında? 2 senenin en zor mat testi bundaydı zor demiyorum ama kalan 2 senenin içinden en zoru budur matematikte
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9A6DA2655

Bu mesaj silindi.
    insandan insana degisiyo demek ki, benim de bu sene sınavda cozmeme ragmen 2020de daha iyi yaptim 2019dan. umarim 2020 tytde iyi yapariz
  • Soruların zorluğuna neden bu kadar taktınız? Zorsa herkese zor sıralama sınavı bu.

• akfq A kullanıcısına yanıt
    sanmıyorum. zaten yeterince dikkatleri üstlerine aldılar. önceki tytler ayarında bir sınav olacağını düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kişiden kişiye değişiyor galiba 19 msü matında 20 küsür netim vardı bunda 20 tane işaretleyemedim. Bu sınav bütün bölümleriyle 19dan zordu bence. Feni zaten banko zor sos a bakmadım geçiyorum tr si de daha zordu geçen seneki çok kolaydı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shieldwall -- 16 Haziran 2020; 11:27:11 >
  • Msü feni aşırı dengesiz yapmışlar nedense. Fizikte 2 güzel soru onun dışında o kimya ve biyoloji tg de gelse millet dalga geçer o yayıneviyle. Parmakla gösterirler bak bu kolay soruyor diye. Tyt de daha dengeli olur umarım
  • türkçe bi bana mı zor geldi ya da değişik 36-3 yaptım ilk 2 soruyu yanlış yapmışım 38-40 yapılırdı ama sorular açık değildi, bikaç soruya tekrar baktım sınavdan sonra, hangisi çıkarılamaz demiş 2 şık da çıkarılamıyo ama biri daha az çıkarılamıyo biri daha çok :D
    345 de upuzun sorular vardı okuyosun şıklara gelince direk gözüne çarpıyo doğru şık ,bunda 2 satırlık paragraf vermişler ama bulamıyosun direk doğru şıkkı
  • Olm ne kadar boş yapıyosunuz ya sınav her sene olduğu gibi msüden daha kolay olacak bana sorarsan 2019 tyt türkçesi bu sınava göre daha kolaydı kişiden kişiye değişir bu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evdeki Sinek kullanıcısına yanıt
    O zaman da yigilmadan dolayı dikkat çekerler bir yerden eleme yapmaları lazım ama belli de olmaz baktın dedigin gibi olur hoşgeldin 2010

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akfq -- 16 Haziran 2020; 13:52:46 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.