Şimdi Ara

Türkiye ziyareti öncesi sorular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba forum ahalisi, Şubat 2025 gibi Türkiye'yi ziyaret etmek istiyorum, hemen hemen 5 günlük vaktim olacak. New York'tan geleceğim ve Ankara'da kalacağım. Ankara'da sormak istediğim bazı ana başlıklar şöyle:

- Sınırsız et lokantaları gibi yerler halen var mı?

- Özel Hastaneler'de mesela Memorial gibi yerlerde 1-2 gün içerisinde check-up'tan geçme imkanım oluyor mu?

- Yurtdışında yerleşik olmama rağmen Türkiye'de ücretini ödeyerek özel sağlık sigortası yaptırıp hizmet alabiliyor muyum?

- Özel sağlık sigortası alma hakkım var ise bu Türk Vatandaşı olmayan eşimi de kapsar mı?

- Adresimi 30 gün kalmak gerekmeden Türkiye'ye taşıyabilir miyim?

5 güne bunları nasıl sığdırırım bilmiyorum ama 6. gün New York'a geri dönmek zorundayım çünkü yılda 5 günden fazla izin yok Amerika'da!

Şimdiden cevaplar için çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 8 Ağustos 2024; 16:3:7 >

• Sen bu ülkeyi sevmiyorsun faydalan hemen git
  • 5 günlük geleceksin neden sağlık sigortası yaptiracaksin.1000 lira verip check up yapmak icinmi?

Amerika'da etmi yemedin sınırsız et lokantası arıyorsun.

Diğerlerine cevap yazasim gelmedi çok saçma sorular .
  • Zatı Muhterem kullanıcısına yanıt

Hocam, gelmeden once soruyorum ki vaktim az, kisa zamanda cok is yapabilmek umuduyla. Ulkeyi sevip sevmemekle ne ilgisi var.

• Hocam ankarada sınırsız etci artık yok galiba artık sadece sınırsız döner ve pizzacı görüyorum
  • Her şey değişmiş ya yazık. En son 2 sene önce 4 günlüğüne gelebildim ama hiç fırsatım olmadı bakmaya. Neyse et önemli değil dostum. Sağlık sorularımla ilgili bir bilgin var mı?

Sigortayı bu arada check-up için değil genel bir sağlık sigortamız olsun diye istiyorum. Türk Doktorları ve Hastaneleri dışında sağlık hizmeti almayı düşünmüyorum. New York'ta çok şey bilmiyor doktorlar :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 8 Ağustos 2024; 19:10:44 >
  • lithran kullanıcısına yanıt
    Sürekli sağlık sigortam olsun istiyorum ki acil durumda gelip Ankara'da doktor bulabileyim özelde. Ben New York'ta yaşıyorum. New York'un girişinde latince "Inde Medicus Abest" yani hekimin olmadığı yer yazıyor :D

Ankara'daki et lokantalarının tadı ile New York'taki bir değil. Pişirme tarzı farklı. Siz niye pizza yemeye İtalya'ya gidiyorsanız ben de kebabı Türkiye'de tatmak istiyorum.

Check-Up lar 15,000 lira minimun zaten. 1000 lira değil dostum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 8 Ağustos 2024; 19:17:52 >
  • sensaura kullanıcısına yanıt
    Check-up için olan özel tıp merkezlerinde 1-2 günde hızlı çıkar muhtelemen bir de bir ara medicanada galiba aynı gün sonuç verme garantili olan vardı sormak lazım arayıp hocam cok bildigim alan değil
  • Seyahat sağlık sigortaları var fakat özel sağlık sigortası gibi check-up vs. karşılamıyor. Son seyahatimde baktığımda da bunları karşılayacak sigorta bulamamıştım. Bulursan ama bana da haber ver.

• sınırsız et lokantası ne zaman vardı ki trde

• Rajeesh kullanıcısına yanıt

2012-2016 arasi doluydu Ankara'da. O zaman 45 lira ya da 90 lira verip sinirsiz ocak basi yerlerine gidiliyordu.

• Merak ettim, 5 günden fazla kalmana izin vermiyor mu çalıştığın firma? 5 günden fazla izin yok gibi kesin bir cümle kurmuşsun, insanlar izin işlerini hallediyor ABD'de, buraya da rahatça geliyor. 5 güne her işi sıkıştırman mümkün değil, buraya geleceksen daha uzun kalmaya bak, çalıştığın firmayla konuş, belli ki onlar katı.
  • Wacom Intuos kullanıcısına yanıt

Hocam insaat isi benimkisi, insaat sektorunde 5 gunden fazla izni unutacaksin. Bak ben sana hangi ulkede nasil calisliyor yazayim.

- Turkiye: 3 hafta is, 1 gun tatil (Yani bildigin 20 gun calisma, 21. gun tatil, cumartesi ve pazar dahil, sabah 8 aksam 8, gunde 12 saat, fazla mesai haric)

- Rusya: 2 hafta calisma, 1 gun tatil (cumartesi ve pazar da is gunu, sabah 7 aksam 7, gunde 12 saat)

- Afrika ve Ortadogu ulkeleri: 6 gun calisma, cuma gunleri tatil (Musluman ulkelerde her cuma tatil veriliyor hamdolsun :))

- Amerika (5 gun calisma, 2 gun hafta sonu evden calisma (tatil ama 7/24 telefonun aciktir, bazen gece 2'de 3'te email atarsin, telefonlara 24 saat cevap verirsin, hafta sonlari kahvalti yaparken bir yandan laptopunda submittal yapip projeye bakip sahayi arayip direktif verirsin, Amerika'da cok daha berbat)

Ustelik Proje Muduru olarak calisiyorum, yani benden baska bir proje muduru yok, yani ben olmadigim zamanlarda benim gelmemi bekliyorlar karar almak icin. Benim yerime falanca kisi sorumlu olamiyor, buna gore de 5 is gununden daha fazla ayri kalamiyorum. Ancak hastalik icin izin verirler o da max 10 is gunu olur. Daha fazlasi da gerekecekse o zaman ucretsiz izne ayrilirsin yani bir nevi istifa etmek zorundasin.

güzel zamanlarmış. suan iskender 1000 lira

• Parasını verdikten sonra tabii ki check-up yaptırırsınız. Bilemiyorum bir sağlık şikayeti veya kronik bir rahatsızlığınız var mı ama, önce aile sağlığı merkezi'nde aile hekiminiz de uygun görürse kan tahlili verebilirsiniz, baya detaylı bakılıyor. Sonra istiyorsanız akciğer filmi, ekg vs. kalbe yönelik tetkikler, veya yaşınıza uygun kanser taramaları vs. özel hastanede yaptırırsınız. ABD'de doktor olan arkadaşım bile burada yaptırıyor, bir sıkıntı çıkarsa oradaki sigorta primine yansımasın diye.
  • PunisherLord P kullanıcısına yanıt

Hocam, bizim Turkiye'de aile hekimimiz ya da GSS'miz yok maalesef. Vardi ama adres degisince zorla iptal ettiler :) Adres degisikligini de oy vereyim diye yapmistim, vermez olaydim. Neyse artik olan olmus. Su anda basimiza bir ameliyat isi falan acilsa illaki cepten odeyecegiz. GSS yok, SGK yok, ozel sigorta da yok, kaldi ki ozel sigorta yaptirmak icin cogu yer kontrolden gecmemizi istiyor onceden bir hastaligimiz varsa onlari kapsam disi birakmak icin. Ben 5 gunde bunlari nasil yapayim da sigorta alayim vallahi bilemiyorum.

Amerika'da desen sigortam var ama hicbir halti odemiyor, eger doktor bulup, zaman bulup gidebilirsem copayment adi altinda sigortasiz insanlarin odedigi paranin aynisini oduyorum. Ultrason'a gittik check up icin, ben $150 dolar odedim, esim $175 dolar odedi, esimin sigortasi yok benim var, olaya bakin :D

Yani ilerde basimiza bir is acilsa Amerika'da terdavi olma imkanimiz yok, bu yuzden Turkiye'de bir sigorta yaptirmak istiyoruz, zaten Amerika'da tibbi hizmet almak tamamen sacmalik, doktorlara guvenemiyorsunuz burada. Allah korusun en basitinden bir ameliyat olacak olsaniz yanlis tedaviden dolayi Amerika'da masada kalmak buyuk olasiliktir.

Turkiye'deki Ozellerden Memorial, Acibadem, Devletten de Gazi Hastanesi, Hacettep ve Ibn-i Sina gibi kurumlar Amerika'daki en iyi hastanelerden kat kat ustundur. bunu 8 yildir Amerika'da yasayan biri olarak soyluyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 9 Ağustos 2024; 20:41:55 >

Eleman almak istemiyorlar mı, niyetleri yok mu? ABD'de inşaat işi iyi para kazandırıyordur diye düşünüyorum, eleman gerekliyse almalılar, sen de sıkışıyorsun. Her probleme dalmak zorluk, iş bölümü elzem. İnşaat sektörü çok emek ister, çok çaba ister, sürekli takip lazım, zor sektör ama oluyorsa, mümkünse işlerden biraz sıyrılıp kendine zaman yarat, işleri arka arkaya yığıyorlarsa eleman alınması, süreçlerin bölünmesi gerektiğini belirt, proje müdürüsün, söyleyebilirsin diye düşünüyorum. 5 günde dediklerini yapmayı bırak, soluklanıp rahatlaman bile vakit alacak, 5 günde koşturmak, söylediklerini yapman çok zor.

Benim sözüm geçer, dinletebilirim dersen biraz zaman istediğini, dinlenip yapacaklarınla ilgileneceğini belirt, umuyorum insaflıdırlar ve seni dinlerler. ABD'den yaka silkiyorsun, gidenler de kalmayı seçiyor, tüm koşullar, imkanlar kötü mü? Var problemleri, doğru ama yaka silktirecek kadar dipte gözükmüyor orası, ülke hoş, keyifli, adamlarda ilerleme niyeti var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wacom Intuos -- 9 Ağustos 2024; 22:9:38 >

Aile sağlığı merkezinde gss ile işiniz yok, her şey ücretsiz. tc kimlik no'nuz olması yeterli. 99'la başlayan yabancılar bile hizmet alabiliyor. kayıtlı olduğunuz aile hekimliği nasıl iptal oldu anlamadım, e-nabız'dan girip bir bakın, yoksa da farklı bir aile hekimine kaydolursunuz sıkıntı yok. ama kan tahlili için sabah 9-10 arası orda olun, 10'a da bırakmayın işinizi. sigortalık bir durum olmaz ya, bir kaza bela olmazsa.

ABD'de sağlık sistemi, bence bizden öndedir. burada sadece ücretsiz olarak baya bir şey yaptırabiliyorsunuz, karşılığında da o sgk açıkları ülkeyi batırıyor ama hiç bir siyasetçi oraya dokunmaya cesaret edemez, prime akp edemedi. ama işte sıkıntısı pahalı olması, sigortan yoksa hele şansın olmaması. belki biraz daha malpraktis olayları gelişmiş olduğundan hekimler defansif davranıyordur, kesin yorumda bulunmuyordur vs. veya tüberküloz falan gibi geri kalmış ülke hastalıklarının tanı ve tedavisinde bizim doktorlar öndedir.

• PunisherLord P kullanıcısına yanıt

Aile sağlığı merkezlerine gidebilmek için de en az 2 hafta kalmak lazım hocam. Zaten özel bir hastaneden full platinium check up alırım o sorun değil. Sağolason bir bakarım aile sağlığı merkezlerine nedir ne değildir. Adres bile gösterememek çok saçma bir durum ama gerçekten.

• Wacom Intuos kullanıcısına yanıt

Hocam eleman almak derken projelerde 1 tane proje müdürü olur bu aynı bir futbol takımında 1 teknik direktör olmasına benzer. 2. ve ya 3. teknik direktör alınmaz aynı o hesap.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.