Şimdi Ara

2020 AYT Kimya hatalı soru ihtimali

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • AYT sınavının fen bölümündeki 17. sorunun hatalı olduğunu düşünüyorum. Soruya baktığımızda çok kolay bir gaz sorusu. Başta direk toplam hacimden cevabı D şıkkı olarak buldum. sınav çözüp kontrole başladığımda o soruda ortadaki kabın içinde yazan vakum yazısı dikkatimi çekti. biraz düşününce acaba bir bit yeniği mi var dedim. sonradan aklıma gelen ortada bir vakum aleti olduğu ve diğer bölümlerdeki gazları ortada topladığını düşündüm. Belki soruya çok yorumumu kattım. vakum yerine vakumlanmış ya da boş yazılabilirdi hatta boş bırakılsaydı kimse sorgulamazdı burası neden boş diye. kendi çevremde de benim gibi düşünenler olduğunu gördüm. bence Türkiye genelinde böyle düşünen daha birçok insan var. sizin yorumunuz neler merak ediyorum.

• Aklima gelse ben de dusunurdum o ihtimali ama vakum, maddesiz bos ortam demekmis.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam ben de düşündüm dediğinizi ama "musluk hacimleri ihmal edilecektir" dediği için yanlara da dolacaktır dedim.
  • Evet öyle demekmiş ben de bugün bakınca öğrendim. Sorunun böyle bir şekilde gitmesi koydu. Boş bırakılsaydı daha iyi olabilirdi. ÖSYM işin içinden bunu bilmeniz gerekir deyip çıkabilir.
  • Hocam soruda böyle bir mekanizma olsa belirtirdi zaten.
    Siz bu kadar kolay olamaz deyip işkillenmişsiniz:)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu soru değilde polimeraz sorusu neden gündem olmadı merak ediyorum hala iddialıyım cevabın 2ve3 olduğuna
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nphexy

Bu soru değilde polimeraz sorusu neden gündem olmadı merak ediyorum hala iddialıyım cevabın 2ve3 olduğuna
    neden 3. öncülü de doğru olduğunu düşündünüz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben de 1 dedim bu soruya bence de açık değil kastedilen
  • Çünkü vakum zaten boş demek.

• quote:

Orijinalden alıntı: interneto07

Çünkü vakum zaten boş demek.

bende google'a yazınca direk vakum makinesi çıkıyor. benim aklıma da vakum makinesi gelmişti.

• Nphexy N kullanıcısına yanıt
    Ders kitabini okursaniz orda tam olarak dna polimerazin okaryotlarda daha az etkinlik gosterdigi yaziyor. Yani ders kitabindan calisan ogrenciyi belirlemek icin sorulmus bir soruydu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Uumutustun

Ders kitabini okursaniz orda tam olarak dna polimerazin okaryotlarda daha az etkinlik gosterdigi yaziyor. Yani ders kitabindan calisan ogrenciyi belirlemek icin sorulmus bir soruydu.
    aynen öyle ama 3.öncülde dna polimerazdan bahsetmiyordu. dnaların halkasal ve düz yapısından kaynaklandığını söylüyordu. ben cevabı yalnız 2 yaptım.
  • berkayxca B kullanıcısına yanıt

Hocam çünkü tek bir replikasyon orijinin olmasının sebebi zaten dnasının halkasal olması. O şık oraya konulmamalıydı bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nphexy

Hocam çünkü tek bir replikasyon orijinin olmasının sebebi zaten dnasının halkasal olması. O şık oraya konulmamalıydı bence.

belki haklı olabilirsiniz bilemedim. bu fotoğraf da 12.sınıf kitabından

• vakum zaten 0 basınç 0 içerik demek. neyi yanlış anladınız onu anlamadım.
  • Nphexy N kullanıcısına yanıt
    Replikasyon hızının ökaryotlarda prokaryotlara göre daha hızlı olması durumunun sebebini soruyordu.

Buna karşılık yanıt 2. öncüldeki ökaryotlarda birden fazla orjin bulunması.

Doğrusal yapı, replike hızını azaltacak yönde etki eder.

Yani 3. öncülün genel olarak doğru bir ifade olması bu sorunun yanıtı olacağı anlamına gelmiyor.

Ne yazık ki, soru temiz fakat bence lise son öğrencisi için ağır bir soru.

• Ribas0 kullanıcısına yanıt
    Hocam birden fazla orijin bulunmasının sebebi zaten doğrusal olması halkasal olsaydı tek bir tane orijin olcaktı. Bilemiyorum

• Ben de öyle düşündüm başta boruları önemsemeyin yazınca demek ki dağılıyor dedim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.