Şimdi Ara

2020 A180d Sedan AMG alınır mı ? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
192
Cevap
2
Favori
21.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Kardeş ya hiç megane veya focusa binmedin yada mercedese

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Megane / Focus ile Mercedes kıyaslaması ?

    İlginç olmuş ?


    Premium marka ile C segment Bursa üretimi kıyaslaması ?

    Gerekçe vr mı ? Sebep, dayanak ?
  • Artık bir tane bile mantıklı bir cevap gelmiyor. O yüzden yorum bile yapmamak gerek.
  • Selam beyler,

    Bende Makyajlı kasa Passat 1.6 dizel otomatik Elegance ile, Mercedes yani A Serisi dizel otomatik AMG + Teknoloji paketine sahip bir araç arasında gidip geliyorum.

    Mantığım genişliği, bagajı, ikinci el pazarı v.b nedenler ile Passat derken, kalbim özellikle yaşıma uygunluğu , ambians aydınlatması ve tamamen dijital ekranı nedeni ile A diyor. A olursa sedan düşünmüyorum bu arada beğenmedim arkasısını, HB düşünüyorum.

    Sektörde çalışıyorum, bu nedenle araçların neredeyse tüm katalog bilgilerine sahibim, ancak terzi kendi söküğünü dikemezmiş misali bir kararsızlığım var. Araçların ikisi de aynı fiyata geliyor bu arada.

    Passat'ta donanımsal olarak artı Discover Pro Navigasyon Sistemi, ayak hareketi ile açılabilir bagaj kapağı, sürüşe duyarlı LED Iq matrix farlar ve anahtarsız giriş var.

    A'da donanımsal olarak artı adaptif hız sabitleyici, şerit takip asistanı , tamamen dijital ekran, ambiyans aydınlatması, sürüş profil seçimi ve sesli komut özellikliği var. Ha bir de Touch Pad mevcut.

    Yeni A dizel otomatik AMG kullanan varmı aranızda beyler?




  • Hopasej kullanıcısına yanıt
    Ne bulursan kap

    İlk gelen arabalar kapışılmış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onatba O kullanıcısına yanıt
    bulabilsem ben de alacağım
  • 2020 A180d Sedan AMG alınır mı ?



    Param olsa bunu tercih ederdim ..!
  • Dizel civic bile 240 k
    Umarım anlatabildim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onatba O kullanıcısına yanıt
    Estağfurullah.

    Açıkçası tam olarak bilmiyorum, OLED değil ama.

    Mercedes'teki ekran da şöyle, standart amg paket aldığın zaman sağ taraftaki ekran 10.25 inç geliyor, ancak sürücü önündeki ekran 7,25 inç geliyor ve tek bir kadran var sadece. + olarak teknoloji paketi ile aldığında sürücü önü ekran da tamamiyle dijital oluyor ve yanlış hatırlamıyorsam o da 10.25 inç ve çift kadran oluyor. Ayrıca bu paket ile kablosuz şarj ve gelişmiş ses sistemi de geliyor. Gelişmiş ses sistemi nedir diye de satış danışmanıma sordum, ama arabada o kadar çok şey varki verdiği yanıtı şuan hatırlamıyorum :D Burmester değil, ama standart ses sisteminin üzerinde bir şey. Yanlış hatırlıyor olabiliri ama 400 veya 500 watt'lık bir sesten bahsetmişti. Üstelik bu ek paket sadece 6.650 lira. Bence gayet makul bir fiyat.

    Pek benlik değil meselesine gelince, daha önce özel sipariş ile aldığım Golf Highline'ım vardı makyajlı kasa ve dijital gösterge paneli benim için arabanın herşeyiydi :) Arabam ile aramızdaki ilişkiyi net bir şekilde eşim kıskanıyordu :D İsmi bile vardı arabamın. Ama Mercedes'te ki dijital ekran olayı bambaşka bir seviyede şuan. A Serisi için diyorum, çünkü bu ekran ve bazı fonksiyonları E'de bile henüz yokmuş galiba. Nedir bunlar dersek, 64 renkli ambians aydınlatması , sesli komut sistemi, ekranın çalışma hızı v.s. Bu arada ambiansları da 2 farklı renk yapabiliyorsun, yada araca bindiğinde karşılama olarak farklı renk, sonrasında farklı renk seçebiliyorsun. Üstelik bunu profiline kaydedersen, sen bindiğinde senin ayarladığın renk, başkası bindiğinde başka renk olabiliyor. Sesli komut sisteminin de yelpazesi geniş. Rehberden birini aramak, store güneşliklerini açmak, ambians renklerini değiştirmek, radyo frekansını bulmak, klima sıcaklığını ayarlamak, dinlediğin şarkının adını öğrenmek ve daha bilmediğim bir çok şeyi yapabiliyor. Zaten test sürüşüne aracı denediğimde şunu düşündüm, sesli komut sistemi bu araç için bir donanım değil, bir zorunluluk bence. Çünkü ekranlar dev gibi, binbeşyüz daha donanım var, ve sesli komut olmadan yola konsantre olamazsın mümkün değil. Yada touchpad'i anne rahminde öğrenmişçesine iyi kullanabiliyor olman lazım :) Ha bir de, seyir halinde değilken 10,25 inçlik sağdaki ekrandan video izleyebiliyorsun.

    Araba gerçekten muazzam güzel olmuş. Ama adetleri Vw'ye göre düşük tabii. Mesela emsali golf segmentinin lideri olarak bitirdi yaklaşık 8.400 adet satış ile, A HB ise sadece 621 adette. Hatta A HB ile Sedan toplamı bile sadece 1.510 adet oluyor. Pazar payı da oldukça düşük.

    Benim diğer aklımda ki seçenek olan Passat'ta kendi segmentinde açık ara lider. 15.720 adet ile %48 pazar payı var. En yakın takipçisinin pazar payı sadece %13,8 ve oda Suberb. Aynı gruptan yani.

    Gece sürüşü işine gelince, bir arkadaşınkini bi 15 dk kadar gece kullandım. Gece kullanabilmek istiyordum özellikle, çünkü bence bu araba sadece gece kullanılmalı :) Ambians aydınlatması muazzam çünkü. Rengi pembe yaptık, arabanın içi resmen ankara pavyonu gibi oldu :D

    Neyse, konuyu toparlamak gerekirse, araç oldukça güzel, bu segment için teknoloji anlamında çok çok üst seviyede. Motor / performans işleri tartışılır elbette. Dizelde motor renault'un ama bana göre bu bir dezavantaj değil avantaj, çünkü Renault motorları herkesinde malumu olduğu şekilde oldukça dayanımlı ve yakıt cimrisi.

    Bu arabayı 5 yıl satamayacağım ve yaklaşık 150 bin km yol yapacağım. Durum böyle olmasaydı kesinlikle benzinli alırdım ama onu diyeyim. Verileri çok iyi ve benzin her zaman biliyorsunuz ki apayrı bir keyif



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hopasej -- 8 Şubat 2020; 11:6:19 >




  • onatba O kullanıcısına yanıt
    Adaptif'ini denedim test sürüşünde , yol bomboş olduğu için bey deneyimleyemedim ama şerit takip asistanı beni baya bir hayal kırıklığına uğrattı ve şaşırttı doğrusu.

    Kullandığımız yolda tüm şeritler vardı, maksimum 2 senelik asfalt yoldu ama 7-8 denemeden sadece 1-2 tanesinde şeridi yakalayabildi. Bu konuda kendi denemelerime göre vw çok daha başarılı, çünkü daha önce passat'ta bunu sadece yolun en sağ şeridi varken denemiştim ve tek bir kez bile şaşırmamıştı.

    Bu konuda şaşırttı beni A serisi. Ama yine de fena sayılmaz. Mesela Corolla'da da denedim , hiç abartmıyorum kaza yapacaktım neredeyse. Orta şeritten şeridi yakalayamadı sağdan beri, şeritten çıktım ve şeridi solumda gördüğüm de yakaladı asistan ve bir anda direksiyonu kırdı. Daha da denemedim. Normalde şeritten bu denli ayrılmışken , komple devreye girmemesi gerekiyordu, çünkü sadece destek asistanı bu, şeritten komple çıktığında ani hareketlerle şeride almak gibi bir görevi yok




  • Hopasej kullanıcısına yanıt
    A Sedan Nisan’da mı gelecekmiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CaptainSkyWalker kullanıcısına yanıt
    Sedan'ı beğenmediğim için araştırmadım , Hatchback bakıyorum ben dostum.

    Muhtemelen pazartesi veya salı günü kotasında araç görüyor olacak haber bekliyorum.

    Göreceği araçta Nisan 4. çeyrek yada Mayıs ilk haftası gibi gelir heralde diye düşünüyoruz kendisi ile karşılıklı :)
  • Hopasej kullanıcısına yanıt
    Vay be

    Mayıs’a kadar olan arabaların hepsi satılmış

    Arz az

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.