Şimdi Ara

2019 Yeni Peugeot 508 (245. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
4.939
Cevap
85
Favori
481.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
29 oy
Sayfa: önceki 243244245246247
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bir sorunum var. Ön plakalık taktığımda ön park sensörü plakalığı görüyor. Benzer sorun yaşayan oldu mu? Plakalıksız plaka taktığımda çok çıplak duruyormuş gibi hissediyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    "Yalanların bedeli nedir? Doğru olduklarını zannetmemiz değildir. Asıl tehlike şudur ki yeterince yalan dinlediğimizde, artık doğruyu tanıyamaz hale geliriz. Böyle bir durumda ne yapabiliriz ki? Gerçeği bile umut etmeyi bırakıp hikayelerle yetinmekten başka geriye ne kalır?"
  • Merhaba,

2 yıl önce bu konuya atmıştım resimleri tekrar paylaşıyorum . Bende bu öndeki çıkıntı herkeste var mı demiştim :)

Bendekiler bu şekilde.

ön

2019 Yeni Peugeot 508

arka

2019 Yeni Peugeot 508

• Evet tam ben plaklıkların en kenarına iki vida daha attırıp kavis almasını sağladım böylece sensörün açısına girmiyor 1.5 senedir bir kere ötmedi. Bayii plakalığı kullanıyorum. sinek harici ötmüyor artık.

Kenarlardan 1'er cm taşıyor, acaba o mu ötüyor bilemedim... Ben de sizin dediğiniz gibi plakalığın tam kavis almasını sağlayayım bakalım nasıl olacak.

"Yalanların bedeli nedir? Doğru olduklarını zannetmemiz değildir. Asıl tehlike şudur ki yeterince yalan dinlediğimizde, artık doğruyu tanıyamaz hale geliriz. Böyle bir durumda ne yapabiliriz ki? Gerçeği bile umut etmeyi bırakıp hikayelerle yetinmekten başka geriye ne kalır?"
  • 2019 Yeni Peugeot 508

2019 Yeni Peugeot 508

Benim plakalık bu şekilde monteli. Sağa 0,5mm kayık ve %100 oval bir şekilde sabitlememiş arkadaşlar sağolsunlar. Sağ taraf sürekli bir engel varmış gibi park sensörü çalışıyor. Değerlendirebilir misiniz?

• Plakalık takılırken bir kaç delik açılıyor üstat sen kendin bir tornavida ile açıp plakalığın uygun deliklerden az sola çekebilirsin.

Hocam çocuk bildiğin eline tornavidayı aldı rastgele delikten vidayı sıktı. Bilinçsizce. Bir de bayide yapılıyor bu işlem.

• Plakalıklarda alternatif delikler oluyor hafif kaydırdığında yeni bir göz olacaktır. Eğer yoksa internetten bol gözlü plakalıklardan söyle tampondan yeni delik açmadan da yana kaydıracak bir model görürsün.
    Abi yetkili servislerin bir çoğunda da maalesef sanayide çalışamayan çıraklar çalışıyorlar. Eski ustalar sanayide veya şehir içinde özel servis açıyor. İşi bilmeyenler de buralarda. Hep yetkili servise götürüyorum 2. El satış değeri için ama çoğu yetkili servisten memnun değilim. Bakımdayken aracını bile görmene izin vermeyen yerde sorun vardır. Mersin peugeot çok iyi ama İstanbul mepa az daha arabayı sattıracaktı. Pazartesi samsun servisini deneyeceğim çok iyi yorumlar okudum Allah iyilerle karşılaştırsın.

Aynen öyle...

Ben Mepa'dan genellikle memnun kalmıştım siz ne sorun yaşadınız acaba?

• 2023 yılında garanti bitiminden 1-2 ay sonra direksiyon arızası verdi aracım hiç bir şekilde iyiniyet garantisi uygulanamaz felan dedi araca 45 iş gününde parça gelecek dediler çıkardıkları fatura orjinal yedek parça satanların 4 katı fiyattı. İkame araç tabiki verilmeyecekti.
    Genel merkezi aradım ikame araç verilmedi ama fiyat normal fiyata iyiniyet garantisi ile parçacılardan bile uyguna yapıldı.
    Bir sonraki sene servis için randevu vermediler yıllık bakım için. Genel merkezi aradım yüzde elli indirimle yaptılar. İşin doğrusu iş yerim yakın olmasa uğramam. Yıllık izne denk getirerek şehir dışında yaptırıyorum.

Randevuyu bu üst merciye şikayet vs. den dolayı vermedilerse gerçekten çok komedi bir durummuş hocam. Nasıl bir arızaydı kutu mu değişti beyin mi değişti ?

Doğrudan şikayet ettiniz diye randevu vermiyoruz diyen olmadı üstat. Ancak aradığımda 3 haftamız dolu denmişti. Genel merkezi aradığımda 1 hafta içinde randevu verildi. Genel merkez randevu alıp alamadığımı arayıp sordu 1 hafta sonraya verdiler diyince yaşanılan olumsuzluklar nedeniyle yarısı oranında indirim yapıyoruz dediler. Servis kaydında plakamda indirim uyarısı geldiğini müşteri temsilcisi de söyledi. Bu gün Samsun demir de yıllık bakım yaptırdım. İlk 3 yıl bile ciddi indirim yapıyorlar. Ülke geneli sabit fiyat aynı standart bir kalite hiçbir marka da yok. İmkan varsa bakımları istanbul ankara dışında yaptırmak lazım

Direksiyon kutusu ile birlikte genel arıza tespiti yaparak kusurlu gördükleri her şeyi değiştirdiler. Ama bu yıl bakımda yine yağ sızıntısı başlamış soğutma sıvısı sızıntı yapmış gibi şeyleri yazmışlar. 2 yılda bu hale nasıl geldi çözemedim

2020 1.6 225 hp. 508 aracımda garip bir sorunum var. Araçla yüksek hızlara çıktığım zaman (130-140) sunroof kendi kendini 1-2 parmak kadar açıyor. İçeri rüzgar sesi alıyor bayağı ve rahatsız ediyor sunroofun o hızlarda açık olması. Hızı düşürünce kendi kendine kapanıyor. Acaba aerodinamikle ilgili bir özellik mi diye düşündüm fakat bir açıklama bulamadım bu konuya dair. Bir kaç kişiye de sordum hiç biri böyle bir şeyle karşılaşmadığını söyledi. Sunroof açık olduğu zaman kendiliğinden hafiften kapatması herkeste varmış ama sunroof tamamen kapalıyken kendi kendine açması çok garip bir sorun. Var mıdır önerisi olan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Godfather113 -- 5 Ağustos 2025; 11:29:16 >

Hocam açılınca kapatmayı denemedim hiç yavaşlayınca kendi kendine kapanıyor diye, ama perde kapalı olduğu zamanda da duyuluyor sunroofun açıldığı, perde açıkken zaten görüyorum açıldığını. Güncelleme dediğiniz nedir öyle bir şey yapmadım?

Bu arada 5-6 aydır aldım arabayı aldığım günden beri var.

Sunroofun açılması normal değil. Baktırmakta yarar var.

Tamamen açıp ardından tamamen kapatıp denemişsinizdir mutlaka. Ama eğer yapmadıysanız bir kereliğine tam açıp tam kapatın. Yine olmazsa servise gidin.

Bu Arada gitmeden önce yanınıza birini alıp videoya çekmenizi öneririm.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba,

Arabanın turbo hava giriş hortumunun altında yağ lekeleri görüyorum. Servise gösterdiğimde buharlaşma bu abi normal diyor. Turbo giriş hortumunun içindeki contadan dışarı sızdığını tahmin ediyorum.

Sizce normal mi bu durum? 1.5 BlueHdi araç sahiplerinde benzer durum var mı? Araç 44.000 kmde 2023 model.

2019 Yeni Peugeot 508

2019 Yeni Peugeot 508

• 
Sayfa: önceki 243244245246247
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.