Şimdi Ara

2019 TOYOTA COROLLA SEDAN (299. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.857
Cevap
122
Favori
759.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 297298299300301
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1.6 132 HP için servis ne yağ koyuyor 5-30 mu ? 0-20 diyenler var
    Araçta LPG yok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Söylemezseniz 5W30, isterseniz 0W20 koyarlar. Gereği var mı derseniz 0W20'ye bence yok ama tercih meselesi tabi. Yoksa sürekli -10 ve altını gören dereceleri gören soğukları yaşayan bir memlekette yaşamıyorsanız aradaki farkı hissetmeniz zaten imkansız.


    Kitapçıkta yazıyor diye takılanlar var 0W20 olayına ama Corolla'nın yanlış hatırlamıyorsam 10 senedir zaten kitapçığında 0W20 viskosite de kullanabilirsiniz yazar. Daha önce yazmıştım 5W30 ve 0W20 farkını, forum aramadan bulursanız merak ediyorsanız okursunuz.


    @canlee89

  • tenekekutu kullanıcısına yanıt
    İstanbulda yaşıyorum ozaman 5-30 koymalarında bir sakınca yok. Lpg durumu değiştiriyor mu diye merak ettim sadece. 5-30 bencede daha mantıklı yaşadığım ile göre

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: canlee89

    İstanbulda yaşıyorum ozaman 5-30 koymalarında bir sakınca yok. Lpg durumu değiştiriyor mu diye merak ettim sadece. 5-30 bencede daha mantıklı yaşadığım ile göre

    Kitapçıkta şöyle yaziyor 0-20 yağ koyun bulamazsaniz 5-30 koyabilirsiniz ama sonraki değişimde yine 0-20 yağ ile devam edin

    Araç fabrikasyon içindeki gelen yağ 0-20 servisler ellerindeki bidonlar dolusu 5-30 yağ bitirmenin derdinde diyorum içinde 0-20 ile geliyor kitapçıkta böyle yaziyor cevap o Avrupa ülkeleri için geçerli 😅 tabi haklı biz orta doğu ülkesiyiz okuyan arastiran eleştiren göze batıyor pimpirik oluyor çok titiz oluyor neyse karar kullanicinin

    Servis 100 lira farkla 0-20 koyuyor istersenizben bir aonraki değişimde yağını filtrelerimi tem oto servisten kendim alıp bunları kabul eden yetkili serviste yapacağım bakimlarimi Garantiyi bozmadan en ekonomik yolu bu yoksa bu krizde bu fiyatlar belimizi bukmeye basladi...

    Not: Toyota forum siyesini takip ederseniz orda yılların kullanicilari yılların tecrübeleri var hangi araca hangi yağ hangi parça kaliteli nereden alınır vs...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onyargisiz -- 5 Temmuz 2021; 0:36:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam ozaman fiyat farkı neyse verip 0-20 koydururum 5-30 koydurmam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dejavu_54 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bilgilendirme için 0-20 harici yağ koydurmam öyleyse

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ACC açık iken önündeki aracı görmeyip düzgün çalışmadığı olan hiç oldu mu? Yağmurlu havada Bolu tüneli çıkışında sabit 90 giderken önümde bir araç varken maalesef onu görmedi. Tam çıkış yerine denk geldiği için mi oldu veya başka bir durumdan dolayı mı oldu anlamadım, ha şimdi fren yaptı ha şimdi yapacak derken yapmadı, daha sonra ekranda fren yazısı geldi ve kendim ani fren ile yavaşlamak zorunda kaldım. Genellikle uzun yol yapıyorum sanırım 10bin km ACC ile aracı kullanmışımdır. Hiç böyle bir şey olmamıştı, güvenimi sarstı diyebilirim.

  • Dyatlov-Legasov kullanıcısına yanıt

    Ben sehirici kullaniyorum acc yi, neredeyse hergun. Yaklasik 1,5 sene oldu. 2-3 kere kendi kendine devre disi kaldi uyari vererek. Uzun yola cok cikmadim 1 kere yarim saat kullandim onda da yogun sis vardi cok isime yaradi. Serit takip ile birlikte kullanmadiysaniz ondan mi kaynaklandi acaba diye sesli dusundum.


    ama sonucta hicbir zaman %100 guvenerek kullanilacak sistem degil bence.


    edit: yokus asagi inislerde algilama menzili dusmus ve tepkide gecikmis olabilir gibi geldi su video yu izleyince

    2019 TOYOTA COROLLA SEDANToyota Türkiyeyoutube
    Toyota Corolla Akıllı Şerit Takip Sistemi
    https://www.youtube.com/watch?v=7wfIQdKPY0U&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kozsar -- 5 Temmuz 2021; 23:9:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç sahiplerinin kitapçıkları okuması ayrı, okumaması ayrı kafa karışıklığı. Kitapçık 0W20 koymak zorundasınız demiyor. Yakıt ekonomisi ( doğru 0W20 yağ daha doğrusu ince yağlar zaten bunun için piyasaya sürüldü) ve soğukta ilk marşa basma kolaylığı için 0W20 viskosite kullanın diyor. Buradaki VE çok önemli veya demiyor, VE diyor yani bu yakıt ekonomisi soğuk havalar için geçerli ( -10 ve daha soğuk sıcaklık). Bunu bulamadınız mı 5W30 kullan ama 0W20 yağı bulduğun anda değiştirmene gerek yok, 1 yıl veya 10 bin km sonra tekrar 0W20 koyar devam edersin diyor.


    Bu cümlenin neresinden 0W20 harici kullanılmaz çıkıyor ki? Öyle birşey olsa motora zararı olsa zaten firma bulur bulmaz değiştir veya kullanma der. Fabrika 0W20 koyar çünkü fabrika bu araç Kars'ta mı kullanılacak, Moskova'da mı, Antalya'da mı bilemez. Bazen Rusya'ya satılacak mal bir anda Antalya'ya da satılabilir vs vs.


    5W30 sıcak iklimler için daha dirençli bir yağdır ayrıca sıcaklık yüksek olduğu için zaten 0W faydası görülemeyeceği içinde boşu boşuna pahalı bir yağ olan 0W20 ve 0W16 kullanarak araç sahiplerine yüksek yağ faturası çıkartmanın bir anlamı yok. O yüzden K.Afrika, İspanya, Türkiye gibi ülkelerde yetkili servislerinde 5W30 yağı kullanır. Motor için tek bir viskosite asla firmalar üretmez. Toyota içinde 0W30, 0W20 ve 5W30 kullanılabilecek yağlardır hatta duruma göre 5W20 de koyulabilir. Bizim Türkiye kitapçıklarında 0W-20 ve 5W-30 viskosite olarak belirtilmiş, kitapçık bu iki viskositeyi de kullanabilirsiniz diyor.


    Ayrıca 0W20 yağ hibrit araçlarda kullanıldığı için zaten servislerde mevcut, fıçı yağ kötü birşey değildir normal bildiğimiz yağ, ister bidonda olsun ister fıçıda kalitesi aynıdır.


    Kısacası 5W30 yağ koyulmasında hiçbir sıkıntı yok, zaten iklim sıcak ise 0W viskositenin faydasını hiçbir zaman göremezsiniz, kısacası boşu boşuna para vermiş olursunuz. 0W20 yağ isteyen koydursun sonuçta bu araca konmasında sorun yok ama daha pahalı yağ, dediğim gibi cebinizden boşuna fazladan para çıkmış olur.


    Ayrıca şu sosyal medyada özellikle 0W20 yağ ile alakalı efsane yazılara da yıllardır bu işlerin içinde olanlar açık söyleyeyim sadece gülüyor. %5 yakıt tasarrufu ne demek, bugün %1 yakıt tasarrufu bile bir ince yağda çok çok iyi bir değer olarak kabul edilir. O kadar saçma yazılar var ki hangisine cevap vereceğini şaşırıyorsun.


    Hatta yakında 0W16 yağlarda gelecek, ekte kitapçık. 0W16, 0W20 ve 5w30 Corolla'lar için standart üretici viskositeleridir. Haliyle 5W30 koyulan araca 5W20 ve 0W30 da koyulabilir vs vs işte.


    2019 TOYOTA COROLLA SEDAN



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 5 Temmuz 2021; 20:3:42 >




  • tenekekutu kullanıcısına yanıt
    Hocam iyice kafam karıştı 5-30 koymayın yakıt artıyor aracın çalışma sesi artıyor diyenler var şimdi bakımda hangisini koydurmam daha sağlıklı olur İstanbul’da yaşıyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben yıllardır otomotiv sektöründeyim, daha 0W20 yağ ile 5W30 yağın arasında farkı her şekilde anlayacak kişi ile ile tanışmak nasip olmadı. Ben anlayamam açık söyleyeyim. Fakat her yağın ceşitli değerleri vardır, şimdi 5W30 yağ ile 0W20 yağ 15 derece olması lazım zaten aynı viskositede teknik dökümanlar bunu yazar. 0 dereceye kadar da hemen hemen yakın viskositelerdedir yani bu farkı kullanıcının anlamasına imkan yok.


    Marş motorun ve akün kuvvetli ise -10 derece de bile anlayamazsın aradaki farkı, ancak -20 dereceden itibaren hissetmeye başlıyorsun ince yağın farkını.


    Kısacası internette yazan çoğu şey saçma ötesi, teknik bir yanı olmadığı gibi yazanlarda teknik kişiler zaten değil. Herkes her konuda ülkemizde bilgi sahibidir ayrıca, milli bir alışkanlığımız. 100 km yol gittim daha sessizdi yazmış birisi, 1000 km yol yapmış daha az yakmış vs vs. Yağ ısınınca zaten 20 ve 30 viskositenin bir önemi yok ki. Isınan yağda araç nasıl bu viskositelerde sessiz oluyor birisi açıklarsa ben de memnun olurum. Örneğin desibel metre ile bunu ölçebilirsin, ölçüp koysun biz de görmüş olalım iddia sahiplerinin iddialarını.


    Yukarıda yazdığım gibi paran çoksa 0W20, paranın ederi yani f/p açısından yağ istiyorsan 5W30. 0W20 yağın tek bir faydasını siz göremeyeceksiniz bile o iklimde. İkisini de koydurmanda sıkıntı yok, gerisi sana kalmış.


    @canlee89




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 5 Temmuz 2021; 20:32:43 >




  • 
Sayfa: önceki 297298299300301
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.