Şimdi Ara

2019 SONY TV (ANA KONU) (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.705
Cevap
40
Favori
151.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    derler hocam bu forumda herşeyi derler

işlemci gpu olmadan görüntü işlenirde derler..

bölge sayısının bir önemi yokta derler..

yalnız keşke q90r vs xg95 kazananı q90r demeseydiniz bir tane sony fan boyu var aklı gidiyor böyle şeyleri görünce sizide boş bırakmaz şimdi
  • recep R kullanıcısına yanıt
    yine mazide kalmış bilgilerinle hiç kimsenin anlamadığı konuyla alakasız şeyler yazıp kendini süslemenin peşindesin

konu ne biliyormusun bu arkadaş başta işlemci gpu ile alakası yok diyordu görüntü işlemenin..

sonra gpu operasyona falan döndü..

bakalım sonra ne saçmalayacak..

benim sorduğum soru ise en baştan beri belli çok net..

görüntü işlerken kullandığı cpu gpu gücünü sağlayan parçaları sony mi üretiyor bu kadar basit..

biliyorsan cevabı sende verebilirsin farketmez..

ha ayrıca benim bildiğim fazla cpu mimarisi yok o yüzden marka olarakta fazla seçenek yok o engin bilgilerinle bizi bu konudada aydınlatırsan sevinirim..

sony yıllardır gizliden gizliye işlemcimi yapıyordu yoksa

• RNNN kullanıcısına yanıt
    sen çocuk iken sony cell cpu üretiyordu
    ilk play stationlar vs.
    processor dünkü gelişim değil
    sen tüplü seyrederken bugünkü x1 ataları
    bravia engine bir iki üç diye sıralanıyordu
    ve dünyada yankı buluyordu
    sen bravia ne demek onu da bilmezsin
    Best Resolution Audio Visual Integrated Architecture
    bravia image processor üretimi
    sony semiconduktor.jp ve sonyvisual.co.jp olması lazım
    bu chiplerin arm mimarisi ile alakası yoktur
    in liner eşzamanlı digital görüntü işler
    cpu mimarisi non liner işleyebilir in linear işleyemez
    in linear oynatabilir ama işleyemez

bütün sony başlıklarını kirletmişsin
    toplanalım sana bir sony alalım da sus

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • recep R kullanıcısına yanıt
    :))

cell cpu yu sony üretmiyordu toshiba ibm ortaklığı ile üretildi ayrıca sadece ilk ps lerde kullanıldı benim mesajımı okuyup benim yazdığım şeyleri banamı anlatıyorsun?

ayrıca yaşımı hangi tv yi kullanıp kullanmadığıma dair hiçbir fikrin olmadan yine kendine süs vermenin peşindesin..

senin gerçekten neyin ne olduğundan bile haberin yok 10-15 sene öncesinde kalmışsın o yüzden kendimi yormayacağım

2019 SONY TV (ANA KONU)

• 55xg9505 ve 55q70r modelleri hakkında fikirleriniz nedir? Sony 3000 tl daha pahalı gözüküyor ancak özellik olarak q70r daha f/p ürünü gibi duruyor. Bence aradaki fark fazla. Tabi bizzat görüp karşılaştırmadım, kağıt üzerindeki özelliklere göre söylüyorum.
    Ek olarak da xf9005 daha iyi biliyorum ancak bu gidişle yakında bu modeli bulamayacağız gibi geliyor. Ben ancak Ekim-Kasım aylarında tv alabileceğim muhtemelen. Kara Cuma indirimlerinde elimde ne seçenekler olur dersiniz? Piyasada sağlam xf9005 kalır mı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • çevremde ne kadar samsung kullanan varsa tvleri 2 sene sonunda çöp oldu. çok şükür 4 senedir kullandığım 50w805 sony modeli verdiğim paranın son kuruşuna kadar hak ediyor.

kullandığım tv yi babama vereceğim ve eve yeni nesil sony almak istiyorum.

sizce 55xf9005 modeli iyi bir model mi? yoksa en son çıkan modellerden mi alayım. malum aldık mı en az 5 sene kullanıyoruz.
  • duggac kullanıcısına yanıt
    Sıfır Xf9005 bulursan al hocam. Yeni nesil pek beklendiği gibi çıkmadı

• enessezgin E kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam araştırmaya başladım inşallah bulurum.

şuan kullandığım sony tv'den oldukça memnunum. ancak yeni nesil 4k bir tv'ye geçme vakti geldi.

gördüğüm ve yaşadığım samsung rezaletlerinden sonra bırak kendi evime çevreme samsung çöpünü asla aldırmıyorum.

samsung çöpüne para verecek kadar zengin değiliz. parayla başa dert alınmaz.
  • Şu başlıktaki Sony Samsung'u döver, Samsung Sony'nin eline verir muhabbeti bitsin artık.

Konuya dönecek olursak ben de büyük (80+) boy TVlerde Q70R ile X950G arasında kalmıştım.

Q70R düşük parlaklıklı ekranı ve soluk renkleriyle kötü yorumlar aldığı için soğudum. X950G'de ise büyük ekranlarda X-Wide Angle diye bir teknoloji kullanıldığını ve bunun kontrastı düşürdüğünü okudum. Yani geçen seneki TVlerde böyle olmuş. Z9F bu teknolojiyi kullanırken 1300:1 kontrast oranı vermiş. Flatpanel X950g'nin 75'' versiyonu incelemiş ve kontrast oranı neredeyse Rtings'deki 55 inch ile aynı. 4700:1'e 4800:1. Yani bu defa geniş açılı izleme performansı kontrastı çok kötü etkilememiş. Aslında ilginç bir nokta var Rtings Local Dimming ayarı maksimumda ölçüp 4800:1 oranı elde ederken Flatpanlshd'de SDR için local dimming medium ayarda ve 4700:1 alınmış.

Bence bu oranlar fena değil. Samsung çok daha iyi fakat kıyaslamalarda görüntülerin çok karanlıklaştığı görülüyor. Yani ekran siyahlığını düşürerek aslında Sony de daha yüksek değerlere ulaşabilir ve karşılığında black crush elde edebiliriz. (Tabii yine de Samsung'un kontrastına yaklaşılmaz ancak demek istediğim Samsung'un bu yıl görülen aşırı yüksek kontrast değerleri ekranı gereğinden fazla karartması ile elde edilmiş görünüyor. Native contrast 3200:1, with local dimming 11000:1. Oha.)

• beyler sony tv en düşük fiyatta hangi ürünü alınır

• Arkadaşlar oled AF8 android 8.0 güncelleme geldimi kullanan varmı ? Teşekkürler
  • 55xf9005 modeli nasıldır beyler almayı düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: kultablasi

Şu başlıktaki Sony Samsung'u döver, Samsung Sony'nin eline verir muhabbeti bitsin artık.

Konuya dönecek olursak ben de büyük (80+) boy TVlerde Q70R ile X950G arasında kalmıştım.

Q70R düşük parlaklıklı ekranı ve soluk renkleriyle kötü yorumlar aldığı için soğudum. X950G'de ise büyük ekranlarda X-Wide Angle diye bir teknoloji kullanıldığını ve bunun kontrastı düşürdüğünü okudum. Yani geçen seneki TVlerde böyle olmuş. Z9F bu teknolojiyi kullanırken 1300:1 kontrast oranı vermiş. Flatpanel X950g'nin 75'' versiyonu incelemiş ve kontrast oranı neredeyse Rtings'deki 55 inch ile aynı. 4700:1'e 4800:1. Yani bu defa geniş açılı izleme performansı kontrastı çok kötü etkilememiş. Aslında ilginç bir nokta var Rtings Local Dimming ayarı maksimumda ölçüp 4800:1 oranı elde ederken Flatpanlshd'de SDR için local dimming medium ayarda ve 4700:1 alınmış.

Bence bu oranlar fena değil. Samsung çok daha iyi fakat kıyaslamalarda görüntülerin çok karanlıklaştığı görülüyor. Yani ekran siyahlığını düşürerek aslında Sony de daha yüksek değerlere ulaşabilir ve karşılığında black crush elde edebiliriz. (Tabii yine de Samsung'un kontrastına yaklaşılmaz ancak demek istediğim Samsung'un bu yıl görülen aşırı yüksek kontrast değerleri ekranı gereğinden fazla karartması ile elde edilmiş görünüyor. Native contrast 3200:1, with local dimming 11000:1. Oha.)
    Samsung da arka aydınlatma kısarak trick yapıyorlar resim işleme detay nesnel dinamik kontrast motion sony yanına yaklaşamaz samsung ama şunu net söylüyorum.

Tavsiyem aynı videoyu almayı düşündüğünüz tv de izleyin net fark ortaya çıkacak emin olun

2017 den sonra lcd ye gereken önemi vermiyor sony ve geri gidiş var.

2019 SONY TV (ANA KONU)
    2019 SONY TV (ANA KONU)

• :)))))))))))))))

2019 SONY TV (ANA KONU)

• 2019 SONY TV (ANA KONU)

Dün gece bu fiyata geldi ama hiç bir mağazada stok yoktu arkadaşlar...

• 2019 SONY XG80 serilerinde özellikle 75 inçte Duvar Montaj Braketi [SU-WL450 kutu içerisinde mi bilgisi olan varmı

yoksada nerden bulunabilir
  • 55" olan indirime girmiş miydi?
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.