Şimdi Ara

2018 Bedelli Askerlik Ana Konu (94. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20.704
Cevap
154
Favori
1.493.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kage.

Başvurular Ekim ayında mı açılacak acaba?
    Ben de bunu merak ediyorum tam ne zaman her şey ok olacak?

Eylülde tecilim bitiyor. 1 ay kaçak olma parası mı ödeyeceğim şimdi yok yere?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nyanko Sensei

- 3 ay sürecek dediler
    - 31.12.1993 doğumlular minimum sınır olacak dediler
    - İlk başta belli degil iken AKP sözcüsü Ekim ayında bedelli sistemi başlayacak şuanki kulisiniz doğru değil “demişti”
    - Ekim den sayarsak Ekim,Kasım,Aralık 3 ay oluyor.

Şimdi yaptıgım mantık bu benim, yanlış olabilir doğru olabilir bilmiyorum ama hepsini birleştirince Ekim ayında başlayacak gibi görünüyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sene 2010, 4000 civarı maaş alıyorum. Kısa dönem askerlik yaptım. Önü arkası derken 7-8 ay. Bana maliyeti en az 30000. Çalıştığım yerden ayrılmak zorunda kaldım vs. Askere gittik oradaki sünepe erlerle nöbet kavgası yaptık( hani şu askere giderken ortalığı ayağa kaldıran, geceleri konvoy yapan şahin-doğan tayfası), 5 para etmez uzman çavuşların emrine girdik. Adam resmen senin daha fazla okumuş olmandan dolayı kompleksli.
    Demem o ki, bir ülkede önce adalet olacak. He demiyorum ki, terörle mücadelede erler kullanılsın, tabi ki maaşlı profesyonel askerler olmalı.
    Ama önce ADALET...
  • Nyanko Sensei kullanıcısına yanıt
    Ödemeyeceksin bedelli yapacaksan ceza paran olmuyormuş.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Nyanko Sensei

- 3 ay sürecek dediler
    - 31.12.1993 doğumlular minimum sınır olacak dediler
    - İlk başta belli degil iken AKP sözcüsü Ekim ayında bedelli sistemi başlayacak şuanki kulisiniz doğru değil “demişti”
    - Ekim den sayarsak Ekim,Kasım,Aralık 3 ay oluyor.

Şimdi yaptıgım mantık bu benim, yanlış olabilir doğru olabilir bilmiyorum ama hepsini birleştirince Ekim ayında başlayacak gibi görünüyor.

Alıntıları Göster
    Eylül'ün sonunda tecilim bitiyor bu durumda 1 günlük ceza mı ödeyeceğiz(ki bu direkt 0-4 ay cezaya denk geliyor.) yoksa acaba ödemeyecek miyim bir şey? Ona göre Yüksek Lisans düşünüyorum ama kafam karıştı.

• radko kullanıcısına yanıt
    Kardeşim askerlikten kağıt alıyorsun askere gidicem diye ondan dolayı tazminat hakkın var istersen ücretsiz çıkmayıp işine devam edebilirsin seçenek bunlar bütün çalışanlar mecbur ücretsiz kullanacak diye birşey yok öylr birşey olsa herkes isyan ederdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: limoncuabi

Ödemeyeceksin bedelli yapacaksan ceza paran olmuyormuş.
    Nasıl ya adam diyelim senelerdir kaçak bu adamdan alınacak ceza zaten bedelli kadar olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: tunc@y

1 Yıl 11 aylık (720 Gün yerine 690 günlük) tazminat alabilirsiniz. Tazminatı hak eden herkes artan süreyi de alır. Yani 1 yıl 1 gün çalışan 361 günlük tazminat alır.
    Cevap için çok teşekkürler hocam kafamdaki soruyu giderdiniz.

• _K_A_İ_N_ kullanıcısına yanıt
    Yau kaç gündür sosyal medyaya bakmıyorsun herhalde millet isyanda zaten,bu normal muvazzaf er hizmeti değil özel bi kereliğine çıkarılmış kanun olduğu için askere gidiyorum diye işyerine kağıt verip tazminat alamıyorsun.

• mekatronikçi kullanıcısına yanıt
    Bu bilginin kaynağı nedir hocam ? Yaz da hangi yaz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: _K_A_İ_N_

Kardeşim askerlikten kağıt alıyorsun askere gidicem diye ondan dolayı tazminat hakkın var istersen ücretsiz çıkmayıp işine devam edebilirsin seçenek bunlar bütün çalışanlar mecbur ücretsiz kullanacak diye birşey yok öylr birşey olsa herkes isyan ederdi.
    Bu normal askerlik değil bu yüzden yasalarl tazminatın önünü keserler. Normal askerliğe gideceksen alırsın tazminatı ama 28 günlük eğitim için kanunlara dayanarak işyeri sana tazminat vermek istemeyeceği için bu kanunu kullanarak sana ücretsiz izin yazar. Diğer türlü olsaydı işverenler ayaklanırdı..

2018 Bedelli Askerlik Ana Konu

Bu ney peki bunu açıkla

• Nyanko Sensei kullanıcısına yanıt
    Riske atmamak için, tecilin biterken bi tane doktora gidip rica edebilirsin. Sana aralık sonuna kadar bi rapor yazar. O rapor ile tecil ettirirsin. Söylersin bedelli yapıcam 1 gün ile ceza alabilirim vs diye. İşin garanti olur en azından ama yine de detayları beklemekte fayda var. Onun için bi güzellik yaparlar muhtemelen, biraz erken şu detaylar ortaya cıkana kadar bekle.
    Alınabiliyor dedi tüm sgk uzmanları.

• 21Temmuz kullanıcısına yanıt
    - Bedelli askerlik için ayrılıyorsa işyerine askerlik şubesinden alacağı evrak ve askerlik sebebi ile işten ayrıldığına dair dilekçe ile başvurarak alabilir.
    - 15 yıl 3600 SGK primini dolduran çalışanda 1 defaya mahsus işyerinden kendi isteği ile ayrılsa bile kıdem tazminatı alabilir.
    - Bunlar haricinde kanunlarca belirlenen haklı bir sebep olmaksızın keyfi kendi isteği ile işten ayrılan çalışan kıdem tazminatı alamaz.

Özetle durum bu

• _K_A_İ_N_ kullanıcısına yanıt
    A haber ise yanlış bilgi,imkanın varsa çık bi çarşıya mali müşavire sor bakalım ne dicek,sana inandıramıcaz belli çünkü.

• quote:

Riske atmamak için, tecilin biterken bi tane doktora gidip rica edebilirsin. Sana aralık sonuna kadar bi rapor yazar. O rapor ile tecil ettirirsin. Söylersin bedelli yapıcam 1 gün ile ceza alabilirim vs diye. İşin garanti olur en azından ama yine de detayları beklemekte fayda var. Onun için bi güzellik yaparlar muhtemelen, biraz erken şu detaylar ortaya cıkana kadar bekle.
    Aynen beklemedeyim. Bu raporu sanırım aile hekimi dahi verebiliyordu o da işimi görebilir
  • tunc@y kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam. Teşekkürler

• 
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.