Şimdi Ara

2018 Bedelli Askerlik Ana Konu (92. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20.704
Cevap
154
Favori
1.494.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kıvırma sanatı diye kitap yazsan yok satılır yüz yüze gelince sana şöyle yapıcam böyle laflarını şöyle yediricem diyen sensin bende yedir diye adres verdim ankara'da olmana rağmen başka şehirdeyim diyorsun şimdide ben seni bekliyorum sen gelebilecekmisin doyorsun ölüyorum gülmekten az sonra kıvırmak için başka ne diyeceksin takipteyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba, arkadaşlar kanunlaştıktan sonra ne kadar süre içerisinde askere gideceğiz? Bilgi sahibi olanlar bakabilirlermi ben araştırdım eski uygulamlardan ama bir şey bulamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dracalp

Bu mesaj silindi.
    Bir hafta çok kısa olur bence daha fazladır
  • eg90 kullanıcısına yanıt
    Benim aldığım bilgilere göre ki haber siteleri ve arkadaş ortamlarından alınan bilgiler bunlar, yani ne kadarı gerçek olur daha belirsiz çünkü meclisten tam hali ile daha geçmedi.

Meslisten karar çıktıktan sonra başvurma zaman aralığı verilecek, bu 1 ay da olabilir 2 ay da ama daha az olacağını sanmıyorum, çünkü çok başvuru olması arzulanıyor.
    Başvuru süreci bittikten sonra; ya bedelli yapacak bütün insanları aynı dönemde dağıtırlar ülkenin çeşitli yerlerine, ya 28 şer günlük gruplara ayırırlar bedellileri ve grup grup alırlar bu sefer tek lokasyon olabilir veya yine ülke geneline dağıtılır, ya da belki 28 günü de kaldırabilirler.

Bunlardan hangisi gerçekleşir veya başka bir senaryo mu olacak yaşayarak göreceğiz. İyi günler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bender3899 -- 20 Temmuz 2018; 10:48:4 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ŞahinAbi

İstanbul Tuzla Piyade okulunda kısa dönem er olarak askerim. Bu arkadaşın dediğine kesinlikle katılıyorum. Siyasi olarak konuşmayayım fakat şuan yaptığımız iş resmen ayakçılık işi. Günde en az 10 defa çay getirip götürüyorum. Genç al şu kartı 3 sade soda al falan. Ego tatmini olayınaysa hiç girmiyorum anlamışsınızdır
    sağanak yağmur yağarken, bana cam sildiren sekiz kademe uzman geldi aklıma. Tek sebebi nöbet grubundaki tek kısa dönem bendim. (1 çavuş + 6 er)
  • Ben anlayamadım pek takip edemiyorum konuyu. Şimdi 20 lira ve 27 yaş sınırlı değilmiydi ? Yani konu güncellenip Fiyat 15 e mi düştü yaş sınırı 25 mi oldu ve bunun karşılığında 28 gün mü gidilicek dendi en son ?

• Dogukan_3002 D kullanıcısına yanıt
    Şuan durum 31.12.1993 öncesi doğanları kapsayacak şekilde 15 bin tl para ve 28 gün temel eğitimli askerlikten oluşuyor. Bunun da değişmesi hâlâ mümkün. Pazartesi komisyonda sonra da mecliste görüşülecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emekli56

Seçimlerden çok önce AKP: Kesinlikle gündemimizde bedelli diye bir şey yok.
    Seçimlerden önce AKP: Terörle mücadele devam ederken bedelli gündeme gelemez.
    Seçimlerden bir kaç gün önce AKP: Bedelli askerlik seçimlerden sonra gündemimize gelebilir.
    Seçimlerden sonra AKP: Milyonları ilgilendiren bir konuydu. Çözdük.

Halbuki yapılan şey geçici çözümdür.

Kalıcı çözüm profesyonel askerliktir.
    Ayrıca herkes istisnasız 1 aylık temel askerlik eğitiminden geçirilmelidir.

Ama siyasiler böyle konularda kalıcı çözümü sevmezler.
    Çünkü her türlü istismara açıktır ve bizdeki siyasetin temel işlevi halkı istismardır.
    Halkımızda zaten istismarı sever.
    En iyi istismar eden en çok oyu alır.
    Halk mesut siyasetçi mesut daha ne olsun?

Adamlar işi biliyor. Hem para hemde oy için güzel tezgah.

• Teorik eğitim nedir ya?
  • quote:

Orijinalden alıntı: radko

Bu mesaj silindi.
    Benim kuzen gibi, adam askere gitmemek için açık öğretim kaydı yapmıştı. Sonradan yaş 27-28 e gelince gitmek zorunda kaldı.
  • 28 gün pazartesi Cumhurbaşkanı yada Başkan açıklaması ile kalkacak.Kasti bir şekilde olayı yokuşa sürülüyor.Sonunda Başkan yine işi çözdü denilecek.Olay bundan ibaret.
  • okuluna devam edenler için 28 günlük eğitim yazın verilecekmiş...
  • Saçmalığa bakarmısın parayı toplayıp sonra 1 yılda milleti alacakmış,kim para verir Allah aşkına 50 bin kişi bile faydalanmaz bu işten.
    35 yaşına kadar gitmemiş adam yine gitmez 3 yıl sonra mecbur yine çıkartırsınız zaten bu temel eğitimsiz ondan faydalanır.

2018 Bedelli Askerlik Ana Konu (a haber)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar birşey soracağım. Benim sağlıktan 1 yıl ertelemem var ve bu durumda benim gibilerde bedelliye başvuru yaparsa 28 gün eğitim bizim içinde mi geçerli olacak? Teklifte elverişsiz olarak muafiyet almış kişiler eğitim almaksızın yararlanabilir diyor. Ama sağlıktan erteleme alanlar hakkında herhangibir şey bulamadım?

• 2018 Bedelli Askerlik Ana Konu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.