Şimdi Ara

2018 Bedelli Askerlik Ana Konu (90. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20.704
Cevap
154
Favori
1.494.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8889909192
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Teogunu sorma sebebim şudur ki senin gibi hayatta hiç bir başarısı olmayan kişilerin zorunlu askerliği bişey sanmaları, yapmayanları da senin gibi bedellilere bak savaştan kaçıyor gibi yaftalamalarına bir tepkiydi. Çünkü hayatta belli bir eğitim düzeyine gelmiş insanların zorunlu askerliğin gerekliliği konusunda belli bir düşünceye sahip olduklarına inanıyorum. Neyse 14 yaşındaki bir ergenle tartışılacak şeyler değil.

Bu arada, seninle siyasi bir dille konuşmuyorum. Eğer siyasi konuşacaksak 12 ocak 2018 de chp hatay millet vekili serkan topal tbmm genel kurulunda bedelli talebinde bulundu. Bu isteğine mevcut hükümet şu an terörle mücadele içindeyiz kesinlikle gündemimizde yok dedi. Üzerinden 4 ay bile geçmeden sanki terör bitmiş gibi "gereklilik" mottosu ile vaad adı altında sırf secimi kazanabilmek için bedelli çıkaracağız dendi. Şimdi sana 3 soru soruyorum.

*Madem terorle alakası yok bedellinin neden chp nin önerisine hayır dedi.
    *Madem terorle alakası var hala doğuda şehitlerimiz geliyorken neden bedelli çıkarılıyor.
    *Son sorum bu anlattıklarımın üstüne kimin yalan söyledigi ortadayken başka bir partiyi yalancılıkla yaftalamak yakışıyormu sana ufaklık.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: radko

Engelli vatandaşımız zaten askere alınmıyor ne diye para istiyorsun gerçekten anlaması güç.

Bu habere pek inanma.

Ucretsiz izin diye birsey olamaz. Oyle birsey olamaz. Isten tazminatinla cikarsin. Askerlik sonrasi tekrar girersin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Twitter'dan yüklenelim arkadaşlar.

28 günlük eğitimdeki anlamsız ısrardan vazgeçilmelidir. Teorik eğitim, zaten hali hazırda en az lisans mezunu olan vatandaşlar için işlevsizdir. 1 aylık bu süre eğitim ve iş hayatlarımızı sekteye uğratacak, tüm planlamızı bozacak. #28GunEgitimKalkiyor

• Benim orda dikkat çektiğim:Engelli vatandaşımız zaten askere alınmıyor neden para istenir?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam Eylülün 1'inde iş yerinde 2 yılım doluyor. Diyelim ki Ağustos celbinde aldılar bedelli isteyen ilk tayfayı. 2 yıllık tazminat alamam di mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: PuzzleMaker

Teogunu sorma sebebim şudur ki senin gibi hayatta hiç bir başarısı olmayan kişilerin zorunlu askerliği bişey sanmaları, yapmayanları da senin gibi bedellilere bak savaştan kaçıyor gibi yaftalamalarına bir tepkiydi. Çünkü hayatta belli bir eğitim düzeyine gelmiş insanların zorunlu askerliğin gerekliliği konusunda belli bir düşünceye sahip olduklarına inanıyorum. Neyse 14 yaşındaki bir ergenle tartışılacak şeyler değil.

Bu arada, seninle siyasi bir dille konuşmuyorum. Eğer siyasi konuşacaksak 12 ocak 2018 de chp hatay millet vekili serkan topal tbmm genel kurulunda bedelli talebinde bulundu. Bu isteğine mevcut hükümet şu an terörle mücadele içindeyiz kesinlikle gündemimizde yok dedi. Üzerinden 4 ay bile geçmeden sanki terör bitmiş gibi "gereklilik" mottosu ile vaad adı altında sırf secimi kazanabilmek için bedelli çıkaracağız dendi. Şimdi sana 3 soru soruyorum.

*Madem terorle alakası yok bedellinin neden chp nin önerisine hayır dedi.
    *Madem terorle alakası var hala doğuda şehitlerimiz geliyorken neden bedelli çıkarılıyor.
    *Son sorum bu anlattıklarımın üstüne kimin yalan söyledigi ortadayken başka bir partiyi yalancılıkla yaftalamak yakışıyormu sana ufaklık.
    GARDAŞ imkanımız yoktu teogdan yüksek yapamadık. 490 alan tipler turkiyeyi uzaya götürüyorda benim mi haberim yok? Bu diploma bizim gibi çapulcu ülkelerinde namus meselesi resmen sidik yarışı.

Bir diğerine gelince gılışdarın bugün ankara ertesi gün konya sözlerini toplasak roman olur. En basiti darbe var dedi darbeye karşıyız sonra tiyatro diye ağladı. Siyaset= yalan demek herkes o gün ne işine geliyorsa onu doğru kabul ediyor.

Bu işler böyle baba diploman var başarın var ama kafa yok babaaaa.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Şehmistan kullanıcısına yanıt
    Senin imkan dediğin şeye biz kafa diyoruz. Kafam az çalışıyor desen daha makul. Biz de ipek çarşaflarda uyumadık geceleri. Ortaokuldan lisans sonuna kadar 12 sene burslu okudum. Devletin sırf ben okuyayım diye verdigi parayı çarçur etmedim okudum. Şimdi bu devlet için hizmet ediyorum yine benim gibi okusunlar vatana faydalı olsunlar diye fidanlar yetiştiriyorum. Okumamak bahane değil ufaklık bahane arama ama diyorsan ben kafamı bilime tarihe veremem ben çobanımla mutluyum, o zaman yapacak bişey koyunculuk oynamaya devam.

• 94 lülere şansız denmiş de ben 31.12.93 doğumluyum
  • Bedelliye dahilsin hocam sen 94lülerden itibaren dahil değil

• Arkadaşlar twitterda zorunlu eğitimin kaldırılması ve 25 yaştan gün almış olanların dahil edilmesi yönünde destek olunuz. Önceki bedellide olmayan zorunlu eğitim şimdi niye var? Bedellinin amacı zaten 80 milyonluk ülke olmamızdan askerlik çağına gelen çok genç olmasından dolayı yığılmayı engellemek. Tabi bundanda devlet para kazanacak kazansında ama 1 ay askerlik yapacaksa o 1 ayın masrafı hem devlete zarar hemde işinden gücünden uzak kalanlara zarar. 25 yaş diyorlar önceki bedellide 28 yaştan gün almışlarıda bedelliye dahil ettiler. Şimdide 25 yaştan gün alanları görmezden geliyorlar. Bu çalışmaları yapanlar ya insanların taleplerine kulak asmıyor ya da farklı bir durum söz konusu.

• Bizim lisede milli güvenlik dersine albay girdi. Lisans mezunu adamlariz cahil degiliz ki. Çok lazımsa en kötü lise mezunlarını zorunlu eğitime tâbi tutsunlar. Tamamen haset toplumun gazını almak için koyulmuş bu 28 gün.

• Bedelli Askerlik 15.000TL ise benim aklıma gelen tek nokta, ben ve gidenler enayımı oluyoruz?
  • Yggdrasil Asgard kullanıcısına yanıt
    1 Yıl 11 aylık (720 Gün yerine 690 günlük) tazminat alabilirsiniz. Tazminatı hak eden herkes artan süreyi de alır. Yani 1 yıl 1 gün çalışan 361 günlük tazminat alır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: olcay2011

Bedelli Askerlik 15.000TL ise benim aklıma gelen tek nokta, ben ve gidenler enayımı oluyoruz?

Maalesef

• quote:

Orijinalden alıntı: nuwanda87

Bu devletin para yönden kafası çalışıyor sanıyordum ama öyle değilmiş. 15bini geç 40-50bin bile askere gitmemek için verecek Bülent Ersoy kadar delikanlı olmayan yığınlar varmış.
    tamamen oy için. Yoksa keşke 100 bin yapsaydılar da askerden korkanlar ülkeye bir fayda sağlasaydı.
    2011deki bedellide 18 bin liraymış. 7 sene sonra 15bine düştü. Saçmalık her şey 2-3 kat zamlandı bu ucuzladı.
  • [Bu mesaj üye isteğiyle silinmiştir.]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 21 Mart 2021; 10:48:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yggdrasil Asgard

Twitter'dan yüklenelim arkadaşlar.

28 günlük eğitimdeki anlamsız ısrardan vazgeçilmelidir. Teorik eğitim, zaten hali hazırda en az lisans mezunu olan vatandaşlar için işlevsizdir. 1 aylık bu süre eğitim ve iş hayatlarımızı sekteye uğratacak, tüm planlamızı bozacak. #28GunEgitimKalkiyor
    Bizde yenisini başlattık #28değilenaz62 diye destek olursanız sevinirim 28 günle askerlikten yırtamazsınız bunu yükselteceğiz inşallah

• radko kullanıcısına yanıt
    Ben ücretsiz izin istemiyorum ki ben tazminatımı istiyorum zaten askere gidiyorum ücretsiz izin dedikleri isteyen çalışanlar çıkmasın diyedir. Yoksa askerlikten kağıt alıp getiriyorsun iş yerine veriyorsun sonra tazminatını alıyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: olcay2011

Bedelli Askerlik 15.000TL ise benim aklıma gelen tek nokta, ben ve gidenler enayımı oluyoruz?
    Bu ülkede dürüst olmayan, kaçan, borcunu ödemeyen her zaman ödüllendirilir.

• 
Sayfa: önceki 8889909192
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.