Şimdi Ara

2018 Bedelli Askerlik Ana Konu (596. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
20.704
Cevap
154
Favori
1.494.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 594595596597598
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bence de bu son bedelli, bu işi 9 ay ile bağlayacaklar gibi 3 ay net 6 ay seçenekli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yibo90

Ben de 8-9 gibi gideyim diyorum şansıma artık
    ya durum nsaıl yazabilir misiniz akşam gittiğinizde ?

bende gece gitmeyi düşünüyorum gece pek kişi gelmiyormuş gündüz de inanılmaz kalabalık. kalabalık olduğu için de millet beklerken üşüyor soğuk baya bilginiz olsun :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: StandartSapma

Pendik’te 24 saat açık yazısını kaldırdılar emir gelmiş. İyice kaosa döndü ortalık. Süreyi mi uzatacaklar amaçları ne?
    bugün Pendik şubesi 24 çalışacak mı yoksa çalışmayacak mı değerli kardeşim net bilgin varmı ?

arkadaslar istanbul ve kocaeli illerinde 24 saat çalışacak şube varmı bilgisi olanlar cevaplasin lütfen...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben parayı yatıralı epey oluyor ama edevlette hala askerlik yönünden yükümlülüğünüz bulunmuyor diyor. Anlamadım sıkıntı çıkmasın?
  • İstanbul asal merkezi aradığımda 8 şubenin 24 saat çalışacağı bilgisinin geldiği ama hangi şubeler olduğunun bilgisi olmadığını belirtti. Bilen eden var mıdır aramızda? Ümraniye-üsküdar-beykoz-kadıköy-sultanbeyli bunlardan biri 24 saat çalışıyor mu gören bilen var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackMon

bende gözlük kullanıyorum doktorun yanınada gözlükle gittim gözle ilgili birşey sormadı etmedi

Alıntıları Göster
    Kardeşim bir rahatsızlığın varsa sen söyleyeceksin.Dışardan görünen şey kilo n olur mesela o göze çarpar gözde ise sanıyorum 14 veya 15 ti toplam sınır ve bir kaç ek şeyden dolayı muafiyet var kalp diyabet bu gibi durumları doktor sana bir sıkıntın var mı dediğinde söyle.Her gözlük takanı almazlarsa işimiz iş 0.25'te .0.50'de 1 de 1.5 veya 2 derecede gözlük derecesi ama ciddi değil ama yüksek miyopi veya hipermetrop astigmatla birleşirse onlar yapamaz böyle sanıyorum ki ili göz ayrı ayrı 7-8 felan olanlar astigmatlı felan .Askeriye sana bakmaz bir şey olursa aman diyim ot gibi kalırsın.Çok arada bir yerde ise komando olmaz derler geri hizmet alırsın herhangi bir sağlık sorununuz varsa karşıdan beklemeyin siz söyleyin ama bu işler uzar 1-2 günde hallolmaz 1-2 hafta sürer.

• quote:

Orijinalden alıntı: *Designer*

Keşke bir şey olsa da şu 21 gün kalksa. Kalksa da gidip gelenlerden , biz yaptık sizde yapacaksınız , boşa beklemeyin kalkmaz diyenler bir g.t olsa.

Adam bedelli askerlik yapıyor ama kafa uzun dönem gibi. Biz 12 ay yaptık sizde yapacaksınız mantığı .
    Eğer bu dedikleri tek tip bedelli tarzı gelirse kalkmaz yok seçim sonrası gene proje olarak kalırsa şuanki bedellideki süre kalkabilir.Ama tek tip 3+6 seçenekli gelirse kalkmaz içinde bedelli tarzı bir seçenek olduğu için program dahiline alınır.
  • R3DROS3V3RTIGO R kullanıcısına yanıt
    Bedelliye başvurup erteleme aldıysanız bedelli hakkınız durur. Erteleme tarihiniz bitince sizi yine sevk ederler, iyileştiyseniz bedelli yaparsınız, tekrar erteleme verirlerse bir sene daha beklersiniz, muafiyet verirlerse de paranızı geri alır muaf sayılmış olursunuz.

• Havuz medyası bir iki gündür kurcalıyor 21 gün olayını, ilginç. Anadolu Ajansı girmedi daha bu topa, onlar girerse bir şeyler olur deriz ancak şu an için erken.
  • İstanbul Avrupa yakasında açık olan bir şube teyit edebilecek kimse var mı?

Edit: Küçükçekmece askerlik şubesi şu an açık. Güvenlik görevlisinin söylediği kadarıyla sırada 150 kişi varmış ama 24 saat çalışacaklar gibi duruyor. Diğer şubeleri bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psychô -- 25 Ekim 2018; 19:17:16 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: liberamente

Bedelli işlemlerini yeni bitirmiş bir forumdaşınız olarak süreci dilim döndüğünce anlatayım:

- ilk olarak internetten e yoklamamı yaptım.
    - Aile sağlık merkezine e nabız üzerinden nakil işlemlerimi tamamlayıp yeni aile hekimimden sağlık raporumu aldım.
    - Bugün Ankara askerlik şubesinden başvurumu tamamladım.

Ankara Askerlik şubesi hakkında:
    15.00'deki randevu için 14.30da şube önüne gittim. 15dk şubeye giriş sırası, 5dk numara alma sırası bekledim. Randevulu olduğumuz için bize özel bir banko açmışlar hiç sıra beklemeden memur çağırdı 10dk sürmedi işlemleri tamamlaması. Ayrıca her yere yazı asmışlar 24 saat boyunca çalışacaklarmış. Boşuna sabahın köründe gidip sıra beklemenize gerek yok. Ben şubeden 15.30 gibi çıktım ve kuyruk, sıra mıra hiç bir şey kalmamıştı.

Tecili olanlar için uygulama:
    Tecili olan arakdaşların işleride kolaylaşmış. Bugün gelen yeni uygulamayla tecil bozma işlemleri kütüğünüzün bulunduğu şubeye fax çekmeden hemen hallediliyor.

İşlemleri son güne bırakmak ilk defa memlekette işe yaradı. :) sistem oturmuş, memurlar işleyişi öğrenmiş. Her şey çok kısa ve kolay oldu. Şimdi 3 Kasımda celp döneminin açıklanması kaldı.
    hocam ben yarın için randevu almıştım. randevu mesajı ve maili geldi. ama şimdi e devletten bakıyorum gözükmüyor. randevum iptal mi oldu acaba ? 14.45 de randevum var saat 14.00 da gitsem olur dimi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Nyanko Sensei

Ben parayı yatıralı epey oluyor ama edevlette hala askerlik yönünden yükümlülüğünüz bulunmuyor diyor. Anlamadım sıkıntı çıkmasın?
    Bende de öyle. Muayene ve yoklama yapmış mıydın?

Şubeyi arayıp sorayım diyorum da açan yok, 3 şube denedim.

• Başvuru süreç takibinden yükümlülüğünü bulunmuyor yazıyor acaba bunun sebebi nedir hocalarım. lisans bittikfen sonra muayene olan ve tecil ettiren bir yakınımızda böyle yazıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: captain_turkiye

Bende de öyle. Muayene ve yoklama yapmış mıydın?

Şubeyi arayıp sorayım diyorum da açan yok, 3 şube denedim.

Alıntıları Göster
    Yok çok eskiden tecilli bozdurup tekrar tecil yaptırdım acaba ondan mıdır

• quote:

Orijinalden alıntı: *Designer*

Sana verilen belgeye bak . orada yoklama yaptırdığın tarih yazıyor . Bende en son yüksek lisans öncesi yaptırmıştım . e-devlette senin yazının aynısı yazıyor. sıkıntı yok ..
    Hocam bende de yükümlü yok yazısı var. Lisans sonrası tecil için yoklama yaptırmıştım, bana verilen kâğıtta 2014 diye yazıyor. Durum belgemde sevk bekliyor diyor. Bu yeşilli kısım falan çıkmaması sorun olmasın sonra.

İşlemleri şubede yaparken subayın imzasını alınca öyle gönderdi, şunu şunu yapacaksın demedi, ben de oldu diye sormadım

• Nyanko Sensei kullanıcısına yanıt
    Belki. Ben lisans sonrası tecil için gidince yapmıştım. Sonra yüksek lisansa başlayınca tecil ettim şimdi bedelli için bozdurdum sadece.

Sistem çok plansız gidiyor, şu 21 gün bu kadar şart mıydı

• Nyanko Sensei kullanıcısına yanıt
    Belki. Ben lisans sonrası tecil için gidince yapmıştım. Sonra yüksek lisansa başlayınca tecil ettim şimdi bedelli için bozdurdum sadece.

Sistem çok plansız gidiyor, şu 21 gün bu kadar şart mıydı

• MissMacHoOo kullanıcısına yanıt
    benimkide gözükmüyordu. şubede randevuluların listesi vardı. memura adımı söyledim listeden buldu içeri aldı. sıkıntı yaşamazsın. yarım saat önce orada olsan yeterli kuyruk hızlı ilerliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: liberamente

benimkide gözükmüyordu. şubede randevuluların listesi vardı. memura adımı söyledim listeden buldu içeri aldı. sıkıntı yaşamazsın. yarım saat önce orada olsan yeterli kuyruk hızlı ilerliyor
    tamamdır hocam çok sağol.
  • şubeye gitmeden önce yoklamamı yaptırıp doktor muayenemi yaptırdım. ilk 2 yuvarlak yeşil yandı. 1 gün sonra şubeye gidip işlemleri tamamladım. şubedeki memur yoklaman gözükmüyor sisteme düşmemiş dedi. kurumlar arası iletişimsizlik var resmen. eskiden muayene olanlar mesela askerlik şubede gözüküyor ama e-devlette gözükmüyor. yeni yoklama yaptıranlar da şubede gözükmüyor e-devlette gözüküyor. yarın arayacağım bakalım şubeyi yoklamam düşmüş mü diye.
  • 
Sayfa: önceki 594595596597598
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.