Şimdi Ara

2018 Bedelli Askerlik Ana Konu (59. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20.704
Cevap
160
Favori
1.473.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hayret ilk kez bir konuda hükümet eleştirilmemiş :) demekki herkes biraz bencil.
  • flickflick F kullanıcısına yanıt
    Merhaba, tecili bozdurmak için kayıt sildirmeye gerek yok. Yüksek lisansı tecil hakkı elde etmek için yapıyor ve fiili olarak okumuyorsanız bedelliyi yaptıktan sonra sildirirsiniz keyfinize kalmış.

    Öte yandan askerliği yapanlar herkes yapsın diyor, farklı mecralarda daha sert eleştiriler geliyor ancak şuanda askerlik çağına gelen kişi sayısı yıllık olarak TSK'nın silah altına aldığından çok daha fazla. 2014 yılından bu yana öğrencileri düşersek 3,5 milyon kişi asker adayı olmuş. Yılda hemen hemen 1 milyon kişi, TSK'nın baktığı er sayısı 400 bin olarak telaffuz ediliyor, yıllık iki katından fazla. Şu halde ya askerlik süresinin kısaltılıp sirkülasyonun artırılması lazım ya da bedelli ile bu yığılmanın eritilmesi lazım. Öz olarak bunun erkeklikle şunla bunla ilgisi yok, herkes kendi koşullarına göre hareket etmeli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TedParker -- 18 Temmuz 2018; 10:16:53 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dermeister01

    valla yazdıklarımdan anlaşılıyor ben bedelli askerliğe karşı değilim ama bu mantık sınırları çerçevesinde olur. tek tek inceleyelim.

    25 yaş; gençliğin zirve yaşı, hatta askerlik için en uygun çağ bedelli askerliğe askerlik çağını geçmiş yaşı başı almış adamları alman lazım o da kaçtır 30 dur. hadi 2 sene geriye çekelim 28 dir. ama kesinlikle 25 çok genç bir yaş bedelli için.

    15 bin tl; bu para zaten yaş olayından çok daha absürt 15 bin tl nedir kardeşim ya yazıktır günahtır, bir iphone olmuş 8600 tl 1,5 telefon parasına millete askerlik yaptırıyorsun. zaten bedelliye gidecek herkesin elinde ip7 eşinin elinde ip7 telefonlarını satsalar yetecek... ve bu askerlik dediğimiz olay, hadi şehadet riskini saymıyorum ama hem madden hem manen öyle bir travma ki yüzbinlerce lirayla bile ölçülmez. Komisyonda bu 15 bin lafını kim ortaya attı bilmiyorum ama kesinlikle askerliğini yapmadığına eminim ve olaya sadece ekonomik olarak bakmış işin komik yanı ekonomik olarak baksak bile yanlış bir çalışan zaten ortalama 3 bin tl kazansa ve kısa dönem askerlik yapsa 6*3=18 bin tl kaybedecek sen şimdi askerlik 15 bin tl istiyorsun eee bu bedelli değilki adam 3 bin tl karda zaten. bu bedelli öyle bir bedelli olacak ki gerçekten bedelli olacak adam bu parayı ödemek için en az 4-5 yıl çalışacak, hatta aklına keşke gitseydim soruları gelecek, öderken bir tarafları terleyecek ancak bu şekilde bedelli askerlik olur. Ancak bu şekilde uzun yapanların yada şehit gazi olanların içi rahat eder. Şuan emin olun uzun yapanlar,şehit yakınları,gaziler diyor ki 15 bin tl ile yırtacaklarına ben 100 bin tl vereyim askere alsınlar bu tayfayı...

    25 gün olayı; tartışmaya açık bir konu olmakla birlikte sürenin kısa olduğunu ve temel eğitimin gerekli olduğunu düşünmekteyim. bedelli yapacak insan sayısı sayısı çok fazla bu kadar adamın piyade tüfeğini sökmeyi, takmayı, kullanmayı, hedef küçültme yapmayı, sürünmeyi, el bombası atmayı bilmediğini düşünmek çok kötü aslında temel etiğim için 25 gün az ama hiç yoktan iyidir. haa bedelli yapacak sayı az olsa atıyorum 50bin 100 bin kişi olsa belki temel eğitim yaptırmayabilirsin.
    Yani kalkıp neden yurt dışında çalışan adam 1000 euro ödüyor diye sormak yerine, bedelli askerlik neden 15bin tl diye hesap kitap yapıyorsunuz. Önce o konuyu bir tartışın. Adam alıyor senelik 60 70 bin euro, sonra 1000 euroya askerlik tamam.

    Kendime göre hesap yapayım 2010' da üniversiteye başladım, başladığım günden beri kredi çekip kursa gidip duruyorum.

    İngilizce dil eğitimi aldım 5000 tl,
    Programlama Temel Eğitimi aldım 980 tl,
    İleri Seviye .Net Mühendislik Eğitimi aldım 8000 tl,
    Lynda ve Udemy' ye toplamda 2000 lira harcadım,
    4 5 sene boyunca uyumayıp bir şeyleri başarmaya çalıştık,
    Mezun olduk 2 sene olacak, bu kadar çalışmaya 1,5 senedir sigortalı çalışıyorum, yeri geldi iş yerinde uyudum yeri geldi 1 ay boyunca güneş görmedim,
    Geliştirdiğimiz proje Almanya ve Hollanda gibi ülkelerde okullara dil öğrenme platformu olarak satılıyor. İşsizlik bu kadar artmışken ülkede ekonomik olarak bir çıkmaz varken iş yapan insanları da çıkaralım ?

    Herkesi boş beleş baba parası yiyen, bir baltaya sap olamamış bütün amacı gününü gün etmek olan birileri gibi sanmayın. Öyle olanlar zaten bir şekilde bu ülkede askerlikten kaçıyor, yurt dışına gidiyor, çürük alıyor. Burada ailesini kurmuş işini bir yere getirmiş binlerce insan var. Herkesi aynı kefeye koymayın.

    He derseniz ki gelir düzeyine göre bir fiyatlandırma olsun, çok daha mantıklı.

    Herkes bir alanda savaşıyor, kimi sahada kimi araştırma geliştirme alanında.

    Şehitlere gani gani allah rahmet eylesin, onlar, biz bu ülkede daha rahat yaşayalım ve üzerimize zeval gelmesin diye canlarını verdiler. Haktır ödenmez. Bir ana bir baba asla çıkıp demez benim canım yandı bundan sonraki bütün herkesin canı yansın, şehit olsun.




  • goldenmouse kullanıcısına yanıt
    Kislaya girmedigin surece bedelliden yararlanabiliyorsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • muharrem ince bedelliyi sadece bir kere çıkarıp gelirini milli savunma, milli eğitim ve şehit ailelerine verecekti ve askerliği tamamen kaldırıp profesyonel orduya geçecekti ama gerçekten çok garip bir toplumuz, gelecek vaadedeni değil hor görüp aşağılayını seçiyor.
  • TedParker kullanıcısına yanıt
    Sağ olun. Sanırım tecil bozdurma işi edevletten oluyor. Bilginiz var mı?
  • _conscript_ kullanıcısına yanıt
    Soyledigimden böyle bir çıkarım yaptın ya helal olsun. Düşünemedim ben senin gibi birinin cikipta 6 ay yapanda şöyle de böyle de diyebileceğini, basitçe düşünerek onlardan da 6ay parasını alabileceklerini anlaman gerekirdi de neyse

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mitrovic kullanıcısına yanıt
    Hocam bu sorunları yakalamak zaten devletin işi onu da biz mi düşünücez. Adaleti devletten beklemek en doğal hakkımız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ocean72 kullanıcısına yanıt
    asteğmen olarak gideceğim kesin olsa mezun olduğum ilk gün askere giderdim.

    burda bedelli bekleyenlerin çoğu 25-26 yıllık düzenlerini bozmamak için askere gitmiyor.

    ama asteğmen olarak maaşını alırsın sigortan yatar akşam evinde kalırsın. normal bir iş hayatı gibi yaşarsın o 1 yılı. biteceğine yakında sivil hayattaki mesleğine göre yeniden iş aramaya başlarsın. kimsenin sesi çıkmaz.

    ama 6 için başka yere gitmek kurulu düzeni bozmak işini bırakmak sıkıntılı durum.
  • _K_A_İ_N_ kullanıcısına yanıt
    Yok kardeşim 500 milyar dolar gelir elde edilecekmiş :) Allah allah matematik bilmiyorsan aç haberleri oku. 50 milyar nedir ya sen iyi misin😀 Beklenen gelir 5 milyar civarı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bedelliye karşı değilim ama 15 bin de çok az bunun bedeli 30 bin tl civarı olmalı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakeen

    Bedelliye karşı değilim ama 15 bin de çok az bunun bedeli 30 bin tl civarı olmalı

    Bence bunun bedeli olmamalı.İstemeyen gitmesin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lady Sylvanas Windrunner -- 18 Temmuz 2018; 10:37:15 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 ocak 94'ü 1 ocak 88 gibi dahil ederler diye düşünüyorum ama işi riske atmamak için bugün devlet hastanesinden doğum raporumu alıp dilekçe yazacağım.
  • Tahmini ne zamana kesinleşecek? Bu ay çıkıp hemen para yatırabilecek miyiz bilginiz var mı?
  • gün mevzusu sıkıntı , hiç yapılmasın , ücret artsın
  • Zaten devletin böyle birşey yapması lazımdı. neden asker fazla zaten türkiyenin hazınenın %25 i buraya gidiyor. onu kısmak için bedelli çıkarıyorlar. ayrıyetten birde 25 günlük eğitim güzel olmuş adam hiç yapmadığında hayatın zorluğunu anlamıyordu zaten
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-E19076E5A

    bedelli yapmak şehitlere saygısızlık değildir ama orda askerlik yapan çocuklara çok büyük saygısızlıktır, ayıptır!! burda zorunlu askerliğin gerekliliğini vs savunmuyorum. sözüm devlete madem parayla satılacak kadar gereksiz ve değersiz bir şey toptan kaldırın durumu olmayanların çocukları da gitmesin. devleti bedelli parası mı kurtaracak??(sözüm sadece akp'ye de değil)

    benim dedğim ise ortada zorunlu bir durum varken eğer fakirin çocuğu o parayı veremeyip askere gidiyorsa boyle bir durumda ben para bastırıp o görevden kaçmayı kendime yediremem.
    Hocam , fakir her zaman fakirdir bu ülkede.. askerlik içinde, evi yokkende, arabası yokkende .. askerlikten sonrada fakirdir, bazıları o kadar fakirdir ki askerlikte karnı doyar sadece adamın. Fakir e gidip sor. Sadece bedelli de mi aklına geliyorum der, inan bana bu daha büyük ayıptır. Herkesin görüşüne saygım var, ama askere gidipte burda vatan millet ağzı yapanlara yok, demek ki boşa gitmiş bu adam, askerlikten hiç birşey öğrenememiş, bir çoğuda çıkmaz diyip gitmiş, hasetlik yapıyor, ayıp ediyor. En çok da kendine ayıp ediyor. Yıllardır askeriyede torpil var zengin en güzel yerde yapıyor askerliği, fakir hudutta.. nerdeydi bu delikanlılar, bedeli karşıtı olup gidenlerden 10 tanesinin 7 si torpil bölge ayarlamadıysa adımı değiştiririm ben. Bedelli bir ihtiyaçtır, devlet çıkarmıştır, küçük şovlarını ve hasetliklerini kendine saklamayı öğrensinler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Blindfire kullanıcısına yanıt
    Birileri fazla kazanıyor diye bu tip bir konuda fakirden az zenginden çok alınsın diye birşey söylenemez. Herkes aynı haktan yararlanıyor sonuçta.

    5000cc motorlu araba alanla 1000cc motorlu arabadan farklı vergi alınabilir, gerekirde ama bu konuda olmaz.

    Senin bu mantığına göre zenginlere ekmek-süt vs gıda maddeleride gelirine göre fiyatlandırılsın, tatile giderken otel fiyatıda 10 katı alınsın. Böyle birşey olamaz.

    Adam isterse milyar doları olsun, devlet bir hak veriyorsa herkese eşit sunmak zorundadır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Daante

    Sen askerlik yaptın mı ? asker yemek yapıyorsa eğer sivilde de ahçıdır. Yemek yapmayı bilmeyen kimse gidip orada yemek yapmaz. Ya bunu askeri yemek hanesini ilahesini almış yemek şirketleri yapar yada doğuda sivilde zaten ahçı olanlar yapar. Araziye çıkınca zaten konserve çikolata vs. Bi bok bilmiyosun boşuna yorum yapma
    Ben eskilerden bahsediyordum sana hak verdiğim için o yorumu yazmıştım ama sen hemen parlamışsın :D
  • egeboys0 E kullanıcısına yanıt
    Duyar kasmak iyi de, bir de Türkçe öğrensen...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.