Şimdi Ara

2018 Bedelli Askerlik Ana Konu (458. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
20.704
Cevap
160
Favori
1.474.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 456457458459460
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mithellius M kullanıcısına yanıt
    Tamamdır :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: illhavetwonumber9s

    Arkadaşlar merhabalar, aklımda bazı sorular vardı ve bu başlığı gördüm, belki bilgi sahibi olan arkadaşlar vardır diye düşündüm.

    Ben üniversiteden 2015 yılında mezun oldum ve 2 yıl tecil hakkımı kullanmak için şubeye giderek tecil ettirdim. Muayeneyi askerlik şubesindeki doktorda oldum ve yoklama yaptırdım. Daha sonra 2017 yılında yüksek lisansa başladım ve devam ediyorum (Şubat 2019'da bitiyor), ve okul benim için 2020'ye kadar tekrar tecil ettirdi.

    Bu yıl Ağustos ayında bedelli askerliğe başvurdum. Ücreti yatırdım ve şubeden tüm işlemleri hallettim. Ve 3 celp döneminde de askerlik çıkmadı yani şu an halen beklemedeyim.

    Merak ettiklerime gelince

    1) E-devlet üzerinde tecil aşamasında yaptırmış olduğum muayene ve yoklamanın bilgisi görünmüyor. ASAL yoklama başvurusunda "Yükümlü olarak kaydınız bulunmadığı için askerlik yoklaması işlemlerini gerçekleştiremezsiniz." uyarısı alıyorum. (Diğer birçok kısımda da bu uyarıyı alıyorum yani E devletten şu an hiçbir askerlik işlemi yapamıyorum) Bu durum normal midir? Ve yaptırmış olduğum muayene ve yoklamanın "Tamamlandı" şeklinde çıkması gerekmez mi?

    2) Askerlik durum belgesinde e-devlet'e göre 30.09.2018, şubeden aldığım kağıda göre ise 03.11.2018 tarihine kadar sakıncası yoktur yazıyor. Bu durumun sebebi nedir ve hangisi doğrudur? 30.09.2018'den sonra ne olacak? (Bu arada durum: Sınıf ve Tertibat bekliyor, yoklama tarihi 2016 yazıyor)

    3) Askerlik için celp döneminin çıkması fakat e-devlet sistemine düşmemesi sizce ihtimal dahilinde midir? (Şu anda "sınıflandırma bilginiz bulunmamaktadır" yazıyor)

    4) Öğrenci durumundakilerin yaz dönemine bırakılması durumunun aslı astarı var mı? Yani öğrenciliğim devam ettiği için askerlik çıkmıyor olabilir mi? (Gerçi Ekşi sözlük'e göre lisans öğrencisi olup celp çıkan bir arkadaş mevcutmuş)


    Bu soruları sormak için yarın şubeye gideceğim fakat yine de yardımcı olabilecek arkadaşlar vardır diye düşündüm. Gittiğimde memurdan adamakıllı bir cevap alırsam yine buraya yazacağım. Şimdiden teşekkür ederim.
    Bu sorular için şubeye kadar yorulmana gerek yok.

    1- Normal. Senin yoklaman var zaten. Orada ne dediğinin bir önemi yok. Orası daha önce yoklama yaptırmamış insanlar için. Senin yoklamayla bir işin yok bundan sonra.

    2- Aldığın kağıttaki doğru olan. 3 Kasım'a kadar gitmezsen o kendi otomatik olarak tecil ilerletiyor.

    3- %99 ihtimalle çıkmamıştır ama 1 hafta aralıkla kontrol et.

    4- Öğrenciler için yaz dönemi diye bir şey yok şu an. Öğrenci olman askere alınmana engel değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :ArHaus: -- 30 Eylül 2018; 19:10:0 >




  • :ArHaus: kullanıcısına yanıt
    İlginize çok teşekkürler. Şu an sadece e-devlet'e yanlış veya eksik bilgi düşme ihtimali kafamı kurcalıyor ama sanırım o da çok düşük bir ihtimal. Bu kadar ciddi bir durumu şansa bırakacaklarını düşünmüyorum.
  • Dostlar merhaba, 3. celp döneminde gidiyorum ankara/mamak çıktı sevk başlangıç:27ekim, sevk bitiş:16kasım yazıyor bu durumda ben bu tarihler arasında istediğim zaman mı birliğe katılıyorum ya da farklı bir durum mu var?
  • 30/09/2018 olan tarih aşağıdaki gibi güncellendi.

    AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN 31/10/2018 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İŞLEMLERİ YÖNÜNDEN BİR SAKINCASI YOKTUR.
  • Khalasar kullanıcısına yanıt
    3 kasım olmayıdı tarih çünkü Msb açıklamasında 3 kasım sonrası yeni celpler açıklanacak.Yine güncellenecek ay sonu hiç bir iş düzgün gitmiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Khalasar

    30/09/2018 olan tarih aşağıdaki gibi güncellendi.

    AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN 31/10/2018 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İŞLEMLERİ YÖNÜNDEN BİR SAKINCASI YOKTUR.
    Benimki de aynı şekilde
  • Sevk tarihi 20181006 diyor edevletten hala sevk kağıdı çıkmıyor arkadaşlar şu işi bilen biri varmı
  • beyler 50 kere sorulmuştur ama hayrına cevaplarsanız sevinirim.

    18/09/2019 a kadar askerlik yönünden bi sıkıntım yok. bedelli yapıcam karar verdim. hatta yarın parayı da yatırcam. yükseklisans yapıyorum şuan tecilliyim yani. parayı yatırıp askerlik şubesine gittikten sonra tecilimi orda bozmam mı lazım? ayrıca yoklama ve muayene durumumdan hiç haberim yok. çarşamba günü için asla başvuru randevusu aldım. 50 kere git gel yapmamak için soruyorum, bütün işlemleri 1 gün içinde halletmem mümkün mü?
  • touch_of_sleep kullanıcısına yanıt
    Teknik olarak mumkun, fakat pratikte kolay degil: Once askerlik subesinden veya e-devlet'ten kagit alacaksin (ben Askerlik Subesi'nden aldim), o kagitla bedelli ucretini yatirmaya gideceksin (ben Ziraat Bankasi'nda odedim), dekontlari Askerlik Subesi'ne teslim edeceksin, onlar sana diyecek e-devlet uzerinden yoklama kaydini yaptir, sonra bir saglik kurulusuna muayeneye git. E-devlet'te yoklama icin iki sayfa dolduruyorsun, iste sigara iciyor musun sorusu icin evet ve hayir iki secenek var, bir kac tane bosluk doldurmalik soru var cevap olarak yazman gereken, hepsi bu. Yoklama ciktisi cikarmaya gerek yok, saglik kurumundaki doktor gorebiliyor kendi sisteminde. Sonra bir saglik kurumuna gidiyorsun (ben Saglik Ocagi'na gittim), e-devlet'te ameliyat sorusuna 10 yil once burundan 2 defa ameliyat oldugumu yazmistim, o yuzden beni hastaneye, KBB servisine sevk etti doktor. Hastanede muayene islemimim sonunda oradaki doktor "askerlige elverislidir" muhrunu vurdu yolladi. Onun verdigi kagidi Askerlik Subesi'ne goturdum. Oradaki memur dedi e-devlet uzerinden celp sonucunu kontrol et, bu kadar. Simdi ise hergun kontrol ediyorum, hala daha sonuc yok. Sanirim 3 Kasim'dan sonra aciklanacak. Ben yine de hergun kontrol etmeye devam edecegim.



    Bicin pratikte kolay degil dedim: Askerlik Subesi'de 15-20 dakika vakit geciyor. Bankada ise saat geciyor. Ben bedelli icin Ihtiyac Kredisi muracaatinda bulundugum musteri hizmetlerinin destegi sayesinde oncelikli numara aldim, yarim saatte bitti isim. Saglik Ocagi'nda sadece 2 kisi vardi, fakat hastane isi tam bir kabustu. Cok kalabalikti. Gunluk hayatta gormedigim cesitliligi orada gordum. Ben sabahtan gittigim halde ogleden sonrasina kaldi isim. Ben ilk paragrafta saydigim her asamayi farkli bir gunde yaptim, o yuzden 1 hafta surdu islemlerim. Is-guc olmasa 2-3 gunde bitirirdim tabii. 1 gunde halletmek imkansiz gibi ozetle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar günaydın,

    Başvurumu(para yatırma, evrak teslim etme)Ağustos ta bayramdan sonra ki gün halletim.

    Askerlik durumu sorguladığımda "EN YAKIN ASKERLİK ŞUBESİNE GİDİNİZ" diye bir ibare vardır.

    Şimdi kontrol ettiğimde ise;

    AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN 31/10/2018 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İŞLEMLERİ
    YÖNÜNDEN BİR SAKINCASI YOKTUR.
    ERTELEME NEDENİ : SINIF VE TERTİBAT BEKLİYOR


    Bu şekilde bir ibare mevcut, bir sonra ki celpte gideceğim anlamına mı geliyor anlamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seegoo -- 1 Ekim 2018; 7:59:58 >
  • Günaydın,

    Kasım ayından itibaren belirlenecek hangi celpte kura vurursa ona göre gideceğiz. 30.09.2018 Tarihine kadar Tecil gösteriyordu, önceki celplerde kura vurmadığı için askeriye otomatik tecili öteliyor. Bekleyeceğiz...
  • Günaydın arkadaşlar, benim bedelli 3. Celp ankara mamak çıktı. e devletten sevk başvurusu yaptığımda sistemde kayıtlı sevk belgeniz bulunmamaktadır, lütfen en yakın askerlik şubesine müracaat ediniz yazıyor. Sizde de böyle bir sorun çıkıyor mu. Niye sevk alamıyoruz bi fikriniz var mı. İlla askerlik şubesine mi gitmek gerekiyo hiç bir zaman düşmeyecek mi bu e devlete sevk başvurumuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Edevlet üzerinden askerlik durum belgesi sorgulaması yapınca 30 Eylül'e kadar sakınca olmadığı yazıyordu. Benimki de 31 Ekim şeklinde güncellenmiş.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Askerlik şubesinden yeni çıktım sıcağı sıcağına yazıyorum:



    1) Öğrenciler yazın alınacak diye bir şey yokmuş.

    2) Yüksek lisansta okuyanların tecili başvuru sırasında bozulduğu için sistemde zaten öğrenci değilmiş gibi gözüküyormuş. Gidip ekstra kayıt sildirmeye gerek yokmuş.

    3) Eğer kayıt sildireceksen de sisteme otomatik düşüyormuş bir yere bildirmene gerek yokmuş. (Gerçi kayıt sildirmeye gerek yok dendi defalarca)



    Celpte adı çıkan yüksek lisans öğrencileri zaten vardı, bir de üstüne bu bilgi eklenince diyebilirim ki öğrenci olmanın celpte adının çıkmasına bir etkisi yok. Bir tek adı bildirilen öğretmenler yaz aylarında alınacakmış cidden onun dışında bir düzenleme yokmuş. İlerde öğrenciler için de böyle bir düzenleme çıkarsa sıkıntı olmasın dedim, zaten tecilin bozuldu gidip özellikle belirtmezsen bir etkisi olmaz dedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu arada ben öğrencilik konusuna odaklandığımdan çok dikkat etmedim ama sanki 15 ekimde 3 celp daha açıklanacak diye bir şey geçti laf arasında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lisans öğrencilerinin yaz tatilinde gitmesi gibi bir durum var mı şimdi? Yukarıdaki arkadaş bildirilmesi gerektiğini söylemiş öğretmenler için öğrenciler içinde var mı böyle bir durum?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, 2.celp döneminde Amasya'ya gidecek arkadaşların whatsapp grupları varsa bilgilendirebilirse sevinirim.
  • işveren eğer 21 günlük ücretsiz izin vermez ise tazminat alabiliyor muyum? Özel sektörde çalışıyorum cevap verirseniz sevinirim
  • dimontales kullanıcısına yanıt
    asıl merak ettiğim izin varsa bu 21 günü yıllık izine getirme şansımız varmı yani yasal olarak?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 456457458459460
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.