Şimdi Ara

2018 Bedelli Askerlik Ana Konu (457. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20.704
Cevap
160
Favori
1.474.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 455456457458459
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu whatsapp grubu soran arkadaşlar allah aşkına 20 gün askerlik yapacaksınız neyin grubuna girmeye çalışıyorsunuz topu topu 20 gün ya ne saçma sapan işler peşindesiniz
  • oguzhanc64 kullanıcısına yanıt
    sınavdan önce birliğe teslim oluyorum kardesim
  • oki91 kullanıcısına yanıt
    Benim hala umudum var .TSK 2 yıl bedelli ile uğraşırsa ülkenin askeri savunması güçleneceğine daha çok zayıflar.Ülkenin zaten asker sayısı yönünden sıkıntısı yok.21 gün de verilen eğitim benim neyime yarayacak?Gelmişim 28 yaşına.Hadi diyelim silah kullanmayı öğrendik Allah korusun seferberlik ilan edilse ben silah kullanmayı unuturum.Zaten g3 ler şunun şurasında daha kaç yıl kullanılacak?Bunca profesyonel asker varken bizim neyimize?21 günde yapılacak spor eğitimi gene hepten saçma.21 günden sonra ben yine afederseniz göt göbek büyütmeye devam edeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meeb -- 29 Eylül 2018; 23:41:45 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olması gereken adam gibi gerekirse 2 hafta boyunca her ilde ayrılmış askeri birlikte gerçek silah kullanımı askeri taktikler savunma sistemleri gibi eğitimleri vermeleri gerekti.



    Gerçi bunu isteseler gece eğitimi şeklinde Halk eğitim binalarında da verebilirlerdi de.İşin içinde oyun mu desem rant mı desem belli ki böyle birşey var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meeb -- 29 Eylül 2018; 23:45:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Sırf bu yüzden 3 celp çıkmadığına üzülmedim zaten meclis açıldığında 21 gün kaldırılması gündeme mutlaka gelecek umarım kaldırılması yönünde olumlu sonuçlanır,her zamanki gibi ilk 21 gün eğitimden faydalananlar mağdur olmuş olucak bu vatandaşımızın kaderi daha önce örnekleri çok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • radko kullanıcısına yanıt
    bunu deyince ilk gidenler isyan çıkartır diyor herkes.Bu ülkede böyle şeyler olmuyor kimsede bir şey diyemez.Ha 21 gün kalkarsa kesinlikle ilave ücret çıkartırlar orası kesin.Şöyle bir üj beş bin daha veririz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Lafta o isyan kelimesi hatta klavyede kimse isyan falan çıkaramaz devleten çıkardığı kanuna artık.(mesela af herkes karşı fakat kesin çıkacak ve kimse bişey diyemicek)

    Parasında da değilim artık 10bin₺ ver 21günden muafsın desin pazartesi sabahı yüzbinler bankaya koşmazsa adımı değiştiririm devletin cebinede şakıdanan bi ton para alan memnun veren memnun olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İşten çıkıp 21 gün askere gidenler,hayatını değiştirmek zorunda olanlar, istifa edenler, iş verenle anlaşamayanlar ne olacak bu 21 gün kalkarsa en azından bu adamlara da bir çıkar yol gösterilmeli. Tamam en azından bundan sonrakiler rahat eder keşke kalksa ama giden de bir dünya insan var :)

    Bende 2. Celp İzmir Gaziemire gidicem bakalım. Dönüşte yada hafta sonları ziyarete gelenler den durumu yazarım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 21 gün muafiyet geldiğinde mağdur olanlar mağdur olduğu ile kalır bi dünya dediğiniz 60 bin kişi,21 gün kalkması ile 1milyona yakın insanı bu mağduriyet sarmalından kurtarıp devlet daha fazla para kazanır ayriyeten yerel seçimde yol su olarak geri döner.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radko -- 30 Eylül 2018; 1:44:45 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • radko kullanıcısına yanıt
    Aynı şeyi savunurken benimle zıt görüşte gibi cevap vermeyi nasıl başardın hocam tebrik ederim.

    İşinize geldiği gibi konuşuyorsunuz biraz. Onlar mağduriyeti ile kalsın umrumda değil biz işimize bakalım kafasında olduğunuz için kimse sesini çıkarmıyor hiç bir olaya zaten. Sizi biraz da toplumsal düşünmeye davet ediyorum.

    Bence de 21 gün kalksın ama en azından bu durum yüzünden işten ayrılan insanlara işe iade hakkı tanınsın, gerekirse işsiz kalanlara maaş verilsin gibi yapıcı şeyler olması gerektiğini savunuyorum.

    Sonuç olarak meclis toplandığında umarım mağduriyetler çözülür. Herkesin sevineceği bir karar çıkar.

    Dip not : 60 bin kişi diye giden sayısını azaltırken 500 bin başvuru sayısını 1 milyon demeniz ayrıca dikkatimi çekti. :) Size iyi geceler..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zıt cevap verme değil amacım,zaten bu 21 günün getirdiği en büyük sorun işsizlik yaratması olduğu için mutlaka o konuda bi çözüm üretilmesi gerek zaten.

    557bin kişi şuan ve yaklaşık 1 ay daha süre var aynı zamanda 21 gün yüzünden başvurmayan azımsanmayacak insan var bu yüzden 1 milyona yakın dedim,bu 3 celpte tsk resmi rakamı 60 bin kişi ben azaltmadım rakamı 🤗



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radko -- 30 Eylül 2018; 2:0:31 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vakıf Bank'tan %0,98 faizle kredi çekmişsiniz hala konuşuyorsunuz. Ben geçen hafta Ziraat Bankası'ndan %2,45 faizle kredi çektim. 5 bin lira nakit tamamlayabildim, 11 bin lira da kredi çektim %2,45 ile. Niçin 10 değil de 11 bin çektim: Çünkü dosya ve sigorta masrafı toplam 750-800 lira arası tuttu, hesabıma geçen para zaten neredeyse 10 bin. Ben sanıyordum ki Vakıf Bank'ın faiz oranı %0,98'de kalır 3 Kasım 2018'e kadar. Ertelemenin cezasını çekiyorum. Ne küfürler etsem boş. Böyle piyasa mı olur. Piyasa dediğin tüketiciye ve yatırımcıya güven vermeli. Yarının ne olacağı belli olmayan piyasada güven sorunu olur. Siz 15 bin çekmişsiniz, geri ödemesi 17 bin, ben 11 bin lira çektim, geri ödemesi 16 bin dosya ve sigorta masrafıyla birlikte. Kafayı yememe ramak kaldı. Bir daha bu ülkede kredi mi çekerim. Asla. Zaten fabrikadaki abiler konut kredisini %0,8'lerden çekmişler de ev sahibi olmuşlar, şu an ise %2,9, piyasa bitiyor haberiniz yok. Ben bu ülkede ömrüm boyunca kredi mredi çekmem. Zaten bedelli askerlik için çektiğim kredi 24 ay boyunca bana yük olacak asgari ücretli halimle. Gönül isterdi ki Türkiye'deki özgürlük Amerika Birleşik Devletleri derecesinde olsun, orada olduğu gibi burada da profesyonel ordu olsun, yani zorunlu askerlik uygulaması olmasın, fakat gönlün her dileği gerçek olmuyor maalesef, bize de devletçi bir dönemde yaşamak denk geldi.




  • ya arkadaş bu ne karışık işmiş :)

    sizin anlattıklarınıza göre bizimkiler yanlış mı yaptı acaba ?

    sıra şöyle olmuş ;
    internetten başvuru - aile hekimine muayene

    şimdi ise parayı yatıracaklar

    yani muayeneyi boşuna mı oldular ,tekrar muayene mi gerekiyor ?

    konu sahibi ilk sayfaya yazsa diyeceğim ama okuduğum bir sürü sayfada gördüğüm kadarıyla sürekli bir şeyler değişmiş :)
    özellikle 200 kadar sayfa sadece tartışmalarla geçmiş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Daimon88

    Vakıf Bank'tan %0,98 faizle kredi çekmişsiniz hala konuşuyorsunuz. Ben geçen hafta Ziraat Bankası'ndan %2,45 faizle kredi çektim. 5 bin lira nakit tamamlayabildim, 11 bin lira da kredi çektim %2,45 ile. Niçin 10 değil de 11 bin çektim: Çünkü dosya ve sigorta masrafı toplam 750-800 lira arası tuttu, hesabıma geçen para zaten neredeyse 10 bin. Ben sanıyordum ki Vakıf Bank'ın faiz oranı %0,98'de kalır 3 Kasım 2018'e kadar. Ertelemenin cezasını çekiyorum. Ne küfürler etsem boş. Böyle piyasa mı olur. Piyasa dediğin tüketiciye ve yatırımcıya güven vermeli. Yarının ne olacağı belli olmayan piyasada güven sorunu olur. Siz 15 bin çekmişsiniz, geri ödemesi 17 bin, ben 11 bin lira çektim, geri ödemesi 16 bin dosya ve sigorta masrafıyla birlikte. Kafayı yememe ramak kaldı. Bir daha bu ülkede kredi mi çekerim. Asla. Zaten fabrikadaki abiler konut kredisini %0,8'lerden çekmişler de ev sahibi olmuşlar, şu an ise %2,9, piyasa bitiyor haberiniz yok. Ben bu ülkede ömrüm boyunca kredi mredi çekmem. Zaten bedelli askerlik için çektiğim kredi 24 ay boyunca bana yük olacak asgari ücretli halimle. Gönül isterdi ki Türkiye'deki özgürlük Amerika Birleşik Devletleri derecesinde olsun, orada olduğu gibi burada da profesyonel ordu olsun, yani zorunlu askerlik uygulaması olmasın, fakat gönlün her dileği gerçek olmuyor maalesef, bize de devletçi bir dönemde yaşamak denk geldi.
    Ben bedelli için 2000 Euro bozdum. Bedelli çıktğında EUR 5.6TL idi ben yatırdığımda (3 Eylül) 7.66 oldu ve şu an hala o seviyelere gelebilmiş değil. İyi ki gidip ilk gün yatırmamışım 4 bin TL cepte kaldı. :))

    Bedelli'den kalan tek tesellim bu.




  • Ankarda etimesguttan yeni bilgi paylaşılmış ekşide ve twitterde,en basiti başkent gibi bir yerde düzgün tuvalete bile sahip değilken gerisizni siz düşünün artık,bulaşıcı hastalıklara hazırlıklı olunmalı
    2018 Bedelli Askerlik Ana Konu


    2018 Bedelli Askerlik Ana Konu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radko -- 30 Eylül 2018; 15:8:33 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Arkadaşlar merhabalar, aklımda bazı sorular vardı ve bu başlığı gördüm, belki bilgi sahibi olan arkadaşlar vardır diye düşündüm.

    Ben üniversiteden 2015 yılında mezun oldum ve 2 yıl tecil hakkımı kullanmak için şubeye giderek tecil ettirdim. Muayeneyi askerlik şubesindeki doktorda oldum ve yoklama yaptırdım. Daha sonra 2017 yılında yüksek lisansa başladım ve devam ediyorum (Şubat 2019'da bitiyor), ve okul benim için 2020'ye kadar tekrar tecil ettirdi.

    Bu yıl Ağustos ayında bedelli askerliğe başvurdum. Ücreti yatırdım ve şubeden tüm işlemleri hallettim. Ve 3 celp döneminde de askerlik çıkmadı yani şu an halen beklemedeyim.

    Merak ettiklerime gelince

    1) E-devlet üzerinde tecil aşamasında yaptırmış olduğum muayene ve yoklamanın bilgisi görünmüyor. ASAL yoklama başvurusunda "Yükümlü olarak kaydınız bulunmadığı için askerlik yoklaması işlemlerini gerçekleştiremezsiniz." uyarısı alıyorum. (Diğer birçok kısımda da bu uyarıyı alıyorum yani E devletten şu an hiçbir askerlik işlemi yapamıyorum) Bu durum normal midir? Ve yaptırmış olduğum muayene ve yoklamanın "Tamamlandı" şeklinde çıkması gerekmez mi?

    2) Askerlik durum belgesinde e-devlet'e göre 30.09.2018, şubeden aldığım kağıda göre ise 03.11.2018 tarihine kadar sakıncası yoktur yazıyor. Bu durumun sebebi nedir ve hangisi doğrudur? 30.09.2018'den sonra ne olacak? (Bu arada durum: Sınıf ve Tertibat bekliyor, yoklama tarihi 2016 yazıyor)

    3) Askerlik için celp döneminin çıkması fakat e-devlet sistemine düşmemesi sizce ihtimal dahilinde midir? (Şu anda "sınıflandırma bilginiz bulunmamaktadır" yazıyor)

    4) Öğrenci durumundakilerin yaz dönemine bırakılması durumunun aslı astarı var mı? Yani öğrenciliğim devam ettiği için askerlik çıkmıyor olabilir mi? (Gerçi Ekşi sözlük'e göre lisans öğrencisi olup celp çıkan bir arkadaş mevcutmuş)


    Bu soruları sormak için yarın şubeye gideceğim fakat yine de yardımcı olabilecek arkadaşlar vardır diye düşündüm. Gittiğimde memurdan adamakıllı bir cevap alırsam yine buraya yazacağım. Şimdiden teşekkür ederim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Daimon88

    Vakıf Bank'tan %0,98 faizle kredi çekmişsiniz hala konuşuyorsunuz. Ben geçen hafta Ziraat Bankası'ndan %2,45 faizle kredi çektim. 5 bin lira nakit tamamlayabildim, 11 bin lira da kredi çektim %2,45 ile. Niçin 10 değil de 11 bin çektim: Çünkü dosya ve sigorta masrafı toplam 750-800 lira arası tuttu, hesabıma geçen para zaten neredeyse 10 bin. Ben sanıyordum ki Vakıf Bank'ın faiz oranı %0,98'de kalır 3 Kasım 2018'e kadar. Ertelemenin cezasını çekiyorum. Ne küfürler etsem boş. Böyle piyasa mı olur. Piyasa dediğin tüketiciye ve yatırımcıya güven vermeli. Yarının ne olacağı belli olmayan piyasada güven sorunu olur. Siz 15 bin çekmişsiniz, geri ödemesi 17 bin, ben 11 bin lira çektim, geri ödemesi 16 bin dosya ve sigorta masrafıyla birlikte. Kafayı yememe ramak kaldı. Bir daha bu ülkede kredi mi çekerim. Asla. Zaten fabrikadaki abiler konut kredisini %0,8'lerden çekmişler de ev sahibi olmuşlar, şu an ise %2,9, piyasa bitiyor haberiniz yok. Ben bu ülkede ömrüm boyunca kredi mredi çekmem. Zaten bedelli askerlik için çektiğim kredi 24 ay boyunca bana yük olacak asgari ücretli halimle. Gönül isterdi ki Türkiye'deki özgürlük Amerika Birleşik Devletleri derecesinde olsun, orada olduğu gibi burada da profesyonel ordu olsun, yani zorunlu askerlik uygulaması olmasın, fakat gönlün her dileği gerçek olmuyor maalesef, bize de devletçi bir dönemde yaşamak denk geldi.
    bende bugun garantide taksitli avans olarak 12 taksitle 10 bin cektim hocam 2.02 1.ekimden itibaren yukselıcek diye sırf şu dosya sigorta masrafı ödememek için... hakkımızda hayırlısı olsun herseyin




  • quote:

    Orijinalden alıntı: C.CEMİL

    ya arkadaş bu ne karışık işmiş :)

    sizin anlattıklarınıza göre bizimkiler yanlış mı yaptı acaba ?

    sıra şöyle olmuş ;
    internetten başvuru - aile hekimine muayene

    şimdi ise parayı yatıracaklar

    yani muayeneyi boşuna mı oldular ,tekrar muayene mi gerekiyor ?

    konu sahibi ilk sayfaya yazsa diyeceğim ama okuduğum bir sürü sayfada gördüğüm kadarıyla sürekli bir şeyler değişmiş :)
    özellikle 200 kadar sayfa sadece tartışmalarla geçmiş
    sorun olmaz hocam basvurmadanda muayene olabilirsiniz subede gozukuyor zaten celp acıklandıktan sonrada muayene olabilirsiniz burdakı arkadaslar yazmıstı daha oncekı sayfalarda
  • illhavetwonumber9s kullanıcısına yanıt
    Hocam aynı sorulardan dolayı ben de yarın şubeye gideceğim. Cevapları karşılaştırırız :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BlackMon B kullanıcısına yanıt
    bilgi için teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 455456457458459
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.