Şimdi Ara

2018 Bedelli Askerlik Ana Konu (390. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20.704
Cevap
154
Favori
1.494.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 388389390391392
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: _CaqLaR

Arkadaşlar bilgilendirmek amacıyla söylüyorum.

Askerlik durum belgesi çıkarırken eskiden "en yakın askeri şubeye gitmeniz gerekiyor" diye uyarı alıyordum.

Şu an belgeyi veriyor ve belgede "Sınıf ve Tertibat Bekliyor" ibaresi var.

Yani biraz yavaş işliyor mevzular ama işliyor belli ki. Normalde bana verilen formda 03.10.2018 tarihinde kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur yazıyordu ve şu an 30.09.2018 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur yazıyor. Herkes için hayırlısı olsun.
    bende de en yakın askeri şubeye gitmeniz gerekiyor yazıyor ne kadar sürede düzelir hocam
  • radko kullanıcısına yanıt
    Bu habere görede öğrencilerin yaz dönemi alınacağı yazılmış.

www.superhaber.tv
    Öğretmenler ne zaman bedelli yapacak? Öğretmenlere bedelli askerlik kolaylığı! | Super Haber
    https://www.superhaber.tv/amp/ogretmenler-ne-zaman-bedelli-yapacak-ogretmenlere-bedelli-askerlik-kolayligi-nedir-haber-136241

Haftaya çarşambaya randevu aldım askerlik şubesine, gidince bi sorarım en iyisi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• radko kullanıcısına yanıt
    Son hafta olması mümnkün değil hazırlık olarak.Pek ihtimal vermiyorum.

Ben kendimden örnek vereyim acemi birliğinde 2 gün kayıt işlemleri"zaten haftasonuna denk geldiydi" İlk haftanın son günlerine doğru başlayan tören hazırlıklarımız son Çarşamba gününe kadar sürmüştü.Yani bir 19-21 gün falan.Çünkü yapamayan çok çıkıyor.O kadar kolay değil tören hazırlıkları.
  • Gaara34 kullanıcısına yanıt
    Biz örgün eğitim olmadığımız için yazın alcaklarını sanmam,şunu sor aöf öğrencileri askerdeyken sınav tarihine denk gelirse sınava girebilirmi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • eyoruk E kullanıcısına yanıt
    radko kullanıcısına yanıt
    12 aylık eğitimle bedelliyi kıyaslarsanız hata olur; olması isteniyorsa olur..mantıken değerlendirmeyelim askerlik bu

• quote:

Orijinalden alıntı: ctenekeciler

12 aylık eğitimle bedelliyi kıyaslarsanız hata olur; olması isteniyorsa olur..mantıken değerlendirmeyelim askerlik bu
    Kıyaslamıyorum ki ?

Ben kısa dönem yapmıştım.Acemi süremiz aynı olacak sonuçta.Biz ancak hazırlanabilmiştik.Simdi bedelliler nasıl hazırlanacak onu merak ediyorum.Neyse boşvereyim size kolay gele.Rahat gidin yapın gelin.

Tören olacaksa bilet alınacak o yüzden soruyorum kardeşim bedelli gidecek.Kimse bir şey bilmiyor.
  • ben gidince öğreniriz diyorum..15 gün sonraya rahat bilet bulunur..sağolasın

• Cincin93 C kullanıcısına yanıt
    benim muayeneden 3 gün sonra düzeldi genelde 3-4 gün içerisinde güncelleniyor. biraz bekle, askeri şubeye gitmen gerekmez hocam.
  • Bugün askerlik şubesinde Aöf ün devam edip etmediğini sordu bana, "devam ediyor dedim". Başka birşey için sormuşta olabilir veya ona göre ara tatil veya yaza doğru celp çıkabilir. 27 Ekim ve Kasım celbinde çıkmassam öğrencilere özel celp ayarlandığını düşünebiliriz
  • Yarın gidiyok yol parası hala yatmamış 17sinde katılmadan önce bi daha yoklarım ama sanmıyorum çıkışta alacaz gibi gözüküyor.
  • Şimdiden herkese hayırlı tezkereler. dönünce detaylı bir şekilde anlatırsınız artık

• quote:

Orijinalden alıntı: ctenekeciler

hakkınızı arayın o zaman..bnde ayrıldım ücretsiz izinli olarak..geri döneceğim.
    Benim durum daha karışık.Şirket değişiyor yeni şirket kabul etmiyor.Yeni şirketin elamanı olmadığım icin yapacak bir şey yok.En azından eski şirket tazminatımı veriyor.

• çok farklı bir şey soracam

yüksek makine mühendisiyim işim yok, 5 sene önce elektrik-elektronik müh.(ingilizce hazırlık) kaydım vardı belki okurum diye kayıt yaptım, sonradan devlet 2. üniversite okuyanlardan harç almaya başlayınca, kaydımı sildim. Geçtiğimiz mayıs ayında Af kanunu çıktı. bu af kanunun son günü 18 eylül 2018
    Kritik soru>>>>> ekimin son haftalarında bedelli parasını yatırmayı düşünüyorum. Fakat Hangi 21 günde alınacağı belli olmayan bir bedelli askerlik yapacağız. Eğer pazartesi(17 eylül) günü gidip gerekli evrakları verirsem yeniden öğrenci olacam.
    1-Acaba askeriye öğrenci olduğumdan dolayı beni yazın tatilinde 21 temel eğitime alır mı?
    2- üniversiteye tekrar yaptırdıktan sonra gitmeyecem sadece öğreci olmak için kayıt yapmış olacam.
    3- üniversitenin dönemi 200 TL,1. dönem kayıt yaptırsam 2.dönem kayıt yaptırmasam acaba yaz tatilinden önce 21 temel eğitime götürürler mi?
    4- acaba temel eğitimi yazın almak mı mantıklı kışın mı almak mantıklı?
    5- benim bünye zayıf olduğundan (180cm 56kg) uykusuzluk ve soğuğa gelemiyorum. eğer hem uykusuz kalırsam hem de soğukta kalırsam bir de üstüne eğitim alırsam büyük bir ihtimalle hemen ateşim çıkar direkt hasta olurum. kendimi biliyorum küçüklüğümden beri hep aynı şekilde değişkenler olunca direkt nakavt oluyorum. :)

• Ay sonu yurt disina cikacagim Ulkeye girisim is sebebiyle 6 ay sonra olacak. 15 gun durup tekrar cikacagim. 5 ay sonra gelecegim. 2019 Ekim ayindan.itibaren turkiye de olacagim.

Bedelli icin kayit olnayi dusunuyorum.

1-celp donemi 2019 ekim kasim acaba acarlarmi ?

2-6 ay sonra geldigimde, eger subattadski celp donemine cikarsam, nisan da geldigimde apae topar askere mi alirlar?

3- cikan celp donemleri ekim kasim 2019 a kadar olmazsa, ben o tarihten once gelemezsem is sebebiyle, ekim de geldigimde ne olacak ?

bilgisi olan varmi ?93 dogumluyum 2019 ekimine kadar tecilim var.

tesekkurler.

• barackobamaa B kullanıcısına yanıt
    başvurular 3 kasım'da bitiyor. öğretmen değilsen eğer celp döneminin ne zaman çıkacağı belli değil. Bedelli askerliğe başvurduğun an tecil düşer.

2. bedelli askerliğin yanar, parayı geri alamazsın ve kaçak durumuna düşersin.

• İlk olarak dekontlarınızla askerlik şubesine gittiğinizde başvuru için; tecilinizi bozup kaydınızı alacaklar..2.si özel durumunuz yoksa(milli sporcu,öğretmen,öğrenci vs) celp dönemini seçemiyorsunuz..Bu süreç 2020 görür belki ama 26 ekime kadar yatırırsanız ücreti ve başvurunuzu askerl.şubesinden yaparsanız 27 ekimde 3.celp açıklancak o celpte cıkabilirsiniz bile ve 3 kasım son başvuru tarihi..3 kasımdan sonra herhangi bir celp döneminde askerlik yapabirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctenekeciler -- 14 Eylül 2018; 22:11:23 >
  • kaazto28 K kullanıcısına yanıt
    öğretmenler ara tatili ve yazın alınacaklar. öğrencilerin durumu belli değil ama ilk celp giden öğrenciler var. celp dönemini sen seçemiyorsun yani ne zaman gideceğimiz belli değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: oki91

öğretmenler ara tatili ve yazın alınacaklar. öğrencilerin durumu belli değil ama ilk celp giden öğrenciler var. celp dönemini sen seçemiyorsun yani ne zaman gideceğimiz belli değil.
    amacım, eğer temel eğitim yazın daha kolay olur ise öğrenci moduna girip celp seçemediğimizden dolayı yazın askere 21 gün temel eğitime gitmek. ama yok temel eğitimi kışın almak daha kolay ise boşu boşuna üniversiteye harç odeyip tekrardan kayıt yaptırmayayım.
    bu iş biraz ölücülük olacak ama ne yapalım. işin içinde 21gün yoktu madem 21 günü çıkardılar biz de kendimize uygun yöntemler bulacağız.
  • Herkese tekrar merhaba,

Ekimde gidiyorum İzmir/Gaziemir olan varsa ulaşsın en azından tanıdık olur oralarda :)

Bir sorum olacak yoklama işlemlerinde 3 seçenekte yeşil fakat. Asker durum belgesinde hala yoklama yok gözüküyor. Varmı yapılması gereken bir durum.

Kaç günde oraya düştü acaba sizlerin yoklama işlemleriniz ?
  • Arkadaşlar merhabalar iyi akşamlar ben başvurumu tamamladım aklıma takılan soru herkeste bu belge verilirken bedelli statüsü yazıyor Bedelli-YDSB veya Bedelli ER ben de yazmıyor bilgisi olan var mı?

2018 Bedelli Askerlik Ana Konu

• 
Sayfa: önceki 388389390391392
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.