Şimdi Ara

2018 Bedelli Askerlik Ana Konu (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20.704
Cevap
155
Favori
1.486.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: brkprlk35

Siz askerlik için hayatınızı ertelemeden yasamissiniz zaten bedelli çıkar askerlikten yırtarım demissiniz. Ben askere gitmeden evlenmedim çünkü oda bir çeşit vebaldir. Bu devirde erleri tehlikeli bir yere yollamiyorlar fakat gidip dönmemek var sonuçta ben sizin dediğiniz gibi komutanların egosu olan ama asayiş jandarma olarak askerlik yaptım. Bir saldırı oldu şehit de olabilirsin ama evlenip gitseydim hele bir de çocuğum olsaydı onun vebali çok büyük olurdu. Kısaca tüm bunlqri düşünüp hayata atilmayi erteleyenleri düşünen yok. İşten çıkıp askere gidenleri düşünen yok. Yaş 27 bedel 20 bile komik iken yaş 24 bedel 10 diyenleri görüyorum çok komik.
    Arkadaş gidenleri keyfe keder gidiyor sanıyor. Çoğu kişi işini gücünü bırakıp gidiyor. Hatta 2 tane 2-3 yaşlarındaki çocuğunu bırakıp gelen arkadaşım vardı. Bedelli isteyenler 30-35'e kadar askere gitmemek için bin bir çeşit bahane bulup sonrasında bedelli için duygu sömürüsü yapıyorlar. Bedelli parasını ödeyebilen biri zaten ailesinin geçimini sağlayacak kadar kazanıyordur. Burada asıl mağdur olanlar kıt kanaat ailesini geçindirmeye çalışıp askere gitmek zorunda olanlardır.

• 3qzotix 3 kullanıcısına yanıt
    Kısmet işte hayat herkese farklı kısmetler sunuyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Patates soğan soyma,tuvalet temizleme bahaneleri dillere pelesenk olmuş iyice okurken gülüyorum

369 KD olarak Nisanda terhis olmuş biri olarak diyebilirim ki, patates soğanı birkere soydum o da terhis olurken takım olarak yaptığımız mangal partisi için, közde güzel yeniyor malum Onun dışında komutanlarımız da çok iyiydi,ortamımızda çok iyiydi iyi ki gitmişim diyorum.

Forumlara ve malum sözlüğe bakarsak askere gitmeyen veya bedelli bekleyenler öyle bir kötülüyor ki sanırsın işkence kampı. Ama gerçekte öyle değil. Askere gitmemiş ve klavye başından hikaye anlatan arkadaşların yorumlarına pek takılmamak lazım bu sebeple bence.

Birde ben o kadar okudum güzel mesleğim var komutandan emir mi alacağım gibi cümleler kuran var, senin gibi okuyan gırla insan var arkadaşım, bizim takımda da avukatı da pilotu da vardı yani tek okuyan sen değilsin. Ve aklı başında biri olduğun sürece emin ol komutanlar saygı gösteriyor mesleğine de sana da, yeri geliyor akıl bile alıyorlar.

Zor şartlardayım aileme bakmam lazım o yüzden gidemem diyen arkadaşları da anlıyorum ancak öyle kötü durumda olan adamlar var ki, Hiç unutmam birisi vardı çocuğun durumu cidden çok kötüydü ailesine tek bakan o ve askere gelmiş, aylık aldığı 99TL yi bile ailesine yolluyordu.

• benım anlamadığım celp dönemi kasım diyor

bedelli ekimde çıksa yine yararlanabiliyor muyum ?
  • benim zaten bu hükumete zerre güvenim yok. Bunlara bir kez bile oy vermedim.eski yöneticileri hatırlıyorum özal, mesut, çiller vs hepsi güvenilmez tiplerdi kiminin oğlu kiminin kocası kiminin yeğeni milleti öptü o yıllarda.şimdikiler dindarız diye öpüyorlar kurandan pasta yapıp yediler bu ülkede.bakara makara sallıyorum bir tane ayet diyor atlıyorlar mesaja diyor adam.dalga geçiyor.2011 bedelli çıkardılar o zaman bu cemaatle araları iyi ne kadar kaçak varsa hepsi verdi 30 bin yapmadı. sonra 2014 35 bin 18 bin böyle gider bu.hiç biriniz gitmeyin askere yarın savaş çıkınca papatya atarsınız düşmana en azından temel bir eğitim alın yanlış yapılıyor bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doppio

Patates soğan soyma,tuvalet temizleme bahaneleri dillere pelesenk olmuş iyice okurken gülüyorum

369 KD olarak Nisanda terhis olmuş biri olarak diyebilirim ki, patates soğanı birkere soydum o da terhis olurken takım olarak yaptığımız mangal partisi için, közde güzel yeniyor malum Onun dışında komutanlarımız da çok iyiydi,ortamımızda çok iyiydi iyi ki gitmişim diyorum.

Forumlara ve malum sözlüğe bakarsak askere gitmeyen veya bedelli bekleyenler öyle bir kötülüyor ki sanırsın işkence kampı. Ama gerçekte öyle değil. Askere gitmemiş ve klavye başından hikaye anlatan arkadaşların yorumlarına pek takılmamak lazım bu sebeple bence.

Birde ben o kadar okudum güzel mesleğim var komutandan emir mi alacağım gibi cümleler kuran var, senin gibi okuyan gırla insan var arkadaşım, bizim takımda da avukatı da pilotu da vardı yani tek okuyan sen değilsin. Ve aklı başında biri olduğun sürece emin ol komutanlar saygı gösteriyor mesleğine de sana da, yeri geliyor akıl bile alıyorlar.

Zor şartlardayım aileme bakmam lazım o yüzden gidemem diyen arkadaşları da anlıyorum ancak öyle kötü durumda olan adamlar var ki, Hiç unutmam birisi vardı çocuğun durumu cidden çok kötüydü ailesine tek bakan o ve askere gelmiş, aylık aldığı 99TL yi bile ailesine yolluyordu.
    Aslında kimse hikaye anlatmıyor. Askerliğe kötü diyen de iyi diyenin de sebepleri var. Örneğin senin şansına iyi insanlar komutanlar denk gelmiş yüzün gülmüş; ama tam tersi durumda olanlarda var ve sen sadece kendi durumuna bakıp anca gülüp geçersin. Kendi dar pencerelerinizden bakıp bütün dünyayı gördük sanmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: efe.77

benım anlamadığım celp dönemi kasım diyor

bedelli ekimde çıksa yine yararlanabiliyor muyum ?
    Bakaya veya kaçak durumuna kalıp para cezası ödeyip ardından bedelli parasını ödeyebiliyormuşsun. Geçmiş bedelliler de bu şekilde olmuş.
  • Senin iye yere çıktı düzgün insanlarla karşılaştın diye herkese aynı olamaz sonuçta,şuan çorluda askerlik yapan arkadaşım var her akşam üst devreleri tuvaletleri su bastırıp özellikle heryeri pisletip temizlettiriyormuş alt devrelerini,komutana şikayet ediyorlar onlarda da yaptı sizde yapıcaksınız diye cevap vermiş bunun gibi örnekler çok ve askeriyede yapılıyormuş yemekleri yağ içinde diyor yenmiyor verdiği kiloyu görsen yemek falan hak getire

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nyanko Sensei

Aslında kimse hikaye anlatmıyor. Askerliğe kötü diyen de iyi diyenin de sebepleri var. Örneğin senin şansına iyi insanlar komutanlar denk gelmiş yüzün gülmüş; ama tam tersi durumda olanlarda var ve sen sadece kendi durumuna bakıp anca gülüp geçersin. Kendi dar pencerelerinizden bakıp bütün dünyayı gördük sanmayın.

Alıntıları Göster
    Gidip görmeyen ama ahkam kesen kişi Hikaye anlatıyordur. Gidipte kötü anılarla dönen de elbette var, ama sırf gitmek istemediği için onu yaptırıyorlar, şunu yaptırıyorlar, böyle kötü,şöyle rezalet gibi yorumlar yapılıyorsa kimse kusura bakmasın cidden gülünç duruyor. Ayrıca ben dar pencereden bakıyorsam tüm pencereden bakan arakdaşlar aydınlatsın bir zahmet bakalım askerlik nasıl biryermiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doppio -- 17 Temmuz 2018; 11:59:40 >

• Hocam boş yapma sana tek soru devrecilik varmı yokmu hala?

• kral400 kullanıcısına yanıt
    işin aslı siyasilerin nabız yoklatması, haber sitelerinin vs. işi değil

hani hak vermiyor da değilim, yaş 24-25 diye ucuz bir şeye girişseler çok ciddi bir kredi patlaması yaşanacak ve çoğunun geri dönüşü olmayacağı için farklı şeyler açığa çıkacak, öte yandan 27-28 yapsalar 5.5 milyon birikmiş adam var dedikleri kesimin en fazla 1.5-2 milyonu hak kazanacağı için katılım çok düşük olacak ve mevzu daha da saçma bir hal alacak, bize göre kolay geliyor çıkarın kurtulalım diyoruz ama işin dinamiklerini de gözardı etmemek gerek, bekleyen kitle böyle çok büyük olunca iki ucu b.klu değnek muhabbetine dönmesi çok muhtemel bir yerden sonra
  • quote:

Orijinalden alıntı: radko

Hocam boş yapma sana tek soru devrecilik varmı yokmu hala?
    Boş yapma ? boş yapan sensin. Burada tü kaka şöyle kötüydü desem doğru konuşmuş olacaktım değil mi sana göre. Devrecilik yoktu arkadaşım. Başka biryerde vardır,maruz kalanda vardır. Ama eee yani? Şimdi buradan sonuç heryerde böyle mi diyeceğiz. İşte sorunda burada zaten. Adam çekip alıyor onu işine de geliyor, askerde devrecilik var patates soyuyorsunuz tüm gün tuvalet temizliyorsunuz genellemesi yapıyor.
  • Yav he belli sen isviçre lozan'da ki birlikte yapmışsın o kadar rahat yata yata

• quote:

Orijinalden alıntı: radko

Yav he belli sen isviçre lozan'da ki birlikte yapmışsın o kadar rahat yata yata
    Aynen öyle Yumurcak.
  • Dracos D kullanıcısına yanıt
    15000₺ en mantıklı zaten bu devirde bi telefona 5000₺ verio 19 yaşında biri.15000₺ ödeyemeyen biri hayatını nasıl sürdür zaten,anadolunun ücra köyünde vs değilse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radko -- 17 Temmuz 2018; 12:20:11 >
  • müjdemi isterim yaş 25 çekildi

https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/son-dakika-bedelli-askerlik-bekleyenler-dikkat-iste-yas-ve-bedelde-son-durum-2525065/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • chengineer kullanıcısına yanıt
    Lisanstan sonra yüksek yap karı kız gez, yüksek yap evlilik düşünüyorsan yap, iş bulduysan 2 yıl erteleme yap gez dolaş sonra yüksek yap 27 28 yaşına gel bedelli vakti diye Twitter'da dolaş hayatı yaşamak sonra da ağlamak böyle bir şey.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar memnunsan ne işin var sivilde hadi bakalım işe parası da iyi
    Memurlar.Net
    Jandarma Genel Komutanlığı sözleşmeli 2 bin 375 uzman erbaş alacak
    https://ilan.memurlar.net/ilan/42694/jandarma-genel-komutanligi-sozlesmeli-2-bin-375-uzman-erbas-alacak.html

• quote:

Orijinalden alıntı: uyguna_iphone

müjdemi isterim yaş 25 çekildi

https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/son-dakika-bedelli-askerlik-bekleyenler-dikkat-iste-yas-ve-bedelde-son-durum-2525065/
    Hadi hayırlısı bi an önce çıkar inş

• 1 Ocak 1994 derlerse katılımın çok daha fazla olacağını düşünüyorum. İnşallah öyle olur.

Bu arada bedelli çıktığında parayı veren herkes faydalanabiliyor mu yoksa üniversite mezunu olmak vs başka şartlar oluyor mu? Bilginiz var mı ?

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.