Şimdi Ara

2018 Bedelli Askerlik Ana Konu (202. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
20.704
Cevap
154
Favori
1.493.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 200201202203204
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Potato_GLaDOS

Yalandan hasta yada değil çoğu bedelli bekleyen insan zaten askere gitmek istemeyen kaçan insanlar.Bedelli çıkmışken 21 gün temel eğitime serzenişte bulunmaları bir şekilde eğitimden sıyrılma
    ve çürük almama çabaları gayet normal.Gidecek olan adam zaten gidecekti zamanında.Bunca bekleyen adamın hepsinin sağlık sorunu,işi gücü olduğu için gidemediğini düşünmüyorum.1 milyonu 324 bin kişinin %80 i askere gitmek istemeyen insanlardır.

Alıntıları Göster
    Askere aslında kimse gitmek istemiyor.Zorunluluktan dolayı gidiyor gidenlerde, ben dahil gitmiş olanlarında gönüllü gittiğini sanmıyorum.Herk Türk genci için hayatlarında bir engel teşkil eden unsur her türlü ayak bağı ilerisini tamamen görmek için insanın hemen yapıp kurtulası geliyor yoksa eline ayağına yada her noktada önüne çıkıyor bu şey.

Bir yıl zorunlu askerliği kaldır.Gönüllü yap bak kaç kişi gidiyor.Gerçekten vatanını seven kaç kişi var bir görelim.Gönüllü olarak yapacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 4 Ağustos 2018; 21:56:24 >

• fasakasa kullanıcısına yanıt
    Deme öyle internetten trilyonlar kazanıyor😅

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: radko

Deme öyle internetten trilyonlar kazanıyor😅
    İnternetten ciddiye alınacak rakamlar kazanan ortalama bir insan forumda şöyle bir şey sormaz. Akıl var mantık var
  • Aynen katılıyorum.Uzun lafın kısası insanların türlü bahanelerle kaçmak istemelerini anlıyorum.Çürük vs sahte rapor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeasme

Beyler boş yapmayalım uygun faiz oranlı kredileri paylaşalım
    Ooo bedellimi yapıyon kardeşim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala burada gelip de "alt üstü 21 gün yapıp gelirsiniz bir şey olmaz" diyenleri gördükçe insan ister istemez sinirleniyor. Arkadaşım askerlik yapmak istemeyenlere sayıyorsunuz tamam anladık da niye bunu genelliyorsunuz, askerliğinizi yapmışsınız tamam Allah ecrini versin.

Sorun şu ki 3 ay önce yüksek lisansımı bitirdim, özel sektöre iş başvurusunda bulunacam, gidemiyorum ki şimdi. Adamlara ne diyeyim "ben bir ara 21 günlüğüne yokum beni işe alır mısınız diyeyim"

Şimdi 21 gün olmasaydı dün terhis olup bugün iş başvurusunda bulunacaktım. Ama şuan araftayım.

Buradan herkese soruyorum, bedelli yapacak olanlardan kaç tanesi ya da yüzde kaçı rahatını bozmamak için 21 günü istemiyordur ya da kaçı ciddi sıkıntılardan dolayı 21 günü istememektedir?

Eğer %90 ye %10 ise yine de 21 günün olmaması mantıklı değil mi?

Çok şey söylenir de şimdi mecbur sureci takip edip olmayan işime bakacam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaazto28 -- 4 Ağustos 2018; 22:11:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: radko

Öğrenci/öğretmenler sadece yaz tatilinde gidebileceği için onlara istisna tanıncak,diğerleri normal askeri sistemdeki doğum tarihine göre çağrılır.
    Desene yaz tatilimiz yanacak
    usta ben de öğrenciyim. bir sorum var!

şimdi başvuru işini hangi askerlik şubesine yapacağız?

kütükte kayıtlı olduğumu ildekine mi, yoksa okuduğum ildekine mi?

hemen bedelli başvurusu yapma niyetim yok. iyice düşünüp, her şeyin netleşmesini bekliyorum bu sebeple okul başlayınca bana git kütüğünün olduğu şehirde başvur demezler inşallah!
  • mühendis tarihçi M kullanıcısına yanıt
    Ben öğretmenim

En yakın askerlik şubesi deniyor, okuduğun ilde yapmak istiyorsan orada yaparsın

Ben bu hafta içi halletmeyi düşünüyorum işin açığı.
    kusura bakmayın öğretmenim.

şimdi eylül'ün başında istanbul'a geleceğim. okul başlayacak. ben de eylül-ekim gibi başvuracağım.

benim kütük konya.

ben istanbul'a gittikten sonra başvuracağım ve bana geri konya'daki askerlik şubesine git derlerse hem zaman hem de para boşa gidecek. bir türlü netleşmedi kafamda. bilginiz var mı?
  • mühendis tarihçi M kullanıcısına yanıt
    Benim de kütük Konya'da ama tecil işlemlerimi falan görev yaptığım yerde halletmiştim.

Bunda da bir problem olmaz. Sanki okumuştum en yakın askerlik şubesine teslim edilecek diye ama başvuru ekranına baktınız mı orada bir kaç şey yazıyordu. Ben başvurduğum için orayı göremiyorum, başvuru formunda askerlik şubesine teslim edilecek yazıyor.
  • DOMIX kullanıcısına yanıt
    zeki murenin donemi olsun, bedelliciler de askere giderdi.

simdi askerlik sadece fakirlerin ve gucsuzlerin yapmak zorunda oldugu bir gorev.
  • öğrenciler için bir düzenleme yapılacak dönemleri tatil zamanına denk getirelecek deniyordu var mı öyle birşey acaba ?
  • kaazto28 K kullanıcısına yanıt
    Anlamaz andavallar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaazto28

Hala burada gelip de "alt üstü 21 gün yapıp gelirsiniz bir şey olmaz" diyenleri gördükçe insan ister istemez sinirleniyor. Arkadaşım askerlik yapmak istemeyenlere sayıyorsunuz tamam anladık da niye bunu genelliyorsunuz, askerliğinizi yapmışsınız tamam Allah ecrini versin.

Sorun şu ki 3 ay önce yüksek lisansımı bitirdim, özel sektöre iş başvurusunda bulunacam, gidemiyorum ki şimdi. Adamlara ne diyeyim "ben bir ara 21 günlüğüne yokum beni işe alır mısınız diyeyim"

Şimdi 21 gün olmasaydı dün terhis olup bugün iş başvurusunda bulunacaktım. Ama şuan araftayım.

Buradan herkese soruyorum, bedelli yapacak olanlardan kaç tanesi ya da yüzde kaçı rahatını bozmamak için 21 günü istemiyordur ya da kaçı ciddi sıkıntılardan dolayı 21 günü istememektedir?

Eğer %90 ye %10 ise yine de 21 günün olmaması mantıklı değil mi?

Çok şey söylenir de şimdi mecbur sureci takip edip olmayan işime bakacam?
    Aynen öyle. Ben de yurtdışı için iş başvurusunda bulunacaktım. Hadi Türkiye'de işin var ve buldun da devlet izin verdi, peki yurtdışında 3 seneyi doldurmamış adam ne yapacak? Çalışanları bırak, okuyanlar ne yapacak? Oralarda bizdeki gibi 3 ay yaz tatili yok ki. Şimdi ya 1 dönemlerini yakacaklar ya da başvurmayacaklar.

Zaten bu ve bunun gibi sebeplerden dolayı 2011 ve 2014'te yoktu. Şimdi de sırf birileri istedi diye son anda eklendi.

• beyler ayıptır sorması yaşım 28 eşcinselim nasıl gidecem askere gitmek istemiyorum :( yardım edin lütfen
  • piri reis kullanıcısına yanıt
    Mecbur öyle olacak düşününce

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • peki en uygun krediyi hangi banka veriyor şimdi ?
  • 
Sayfa: önceki 200201202203204
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.