Şimdi Ara

2018 Bedelli Askerlik Ana Konu (200. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
20.704
Cevap
154
Favori
1.492.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 198199200201202
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yüksek lisans okuyup bedelli yapacak var mı arkadaşlar ? Nasıl başvuracağız biz şimdi ? Şubeden mi okulda nmı tecili halledeceğiz ?

• Sağlık sorunu olanlarda faydalancak "vatani görevini kısa da olsa yapmak istiyorum diyenler" demiş bu bağlamda çürük raporu almak istemeyenler 21 gün eğitimle çürük raporu almamış olarak askerlik görevini yerine getirmiş sayılcak.(kalbi delik,astım vb hastası olanlar falan değil)

2018 Bedelli Askerlik Ana Konu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radko -- 4 Ağustos 2018; 14:34:42 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şöyle kasım başı gidip sonu dönmeli ya da aralık başı ve sonu olsa çok iyi olacak
  • Şu bedelli askerlikle ile ilgili bi ton soru soranları anlamıyorum, daha 3 ay var ÜÇ AY, ne acele ediyorsunuz anlamış değilim, hala ortada belli olmayan şeyler var, bekleyin,

bizim milleti anlamak mesele başka bir şey olsa son güne bırakırız, şu bedellide niye son haftaya hadi haftayı geçtim niye son aya bırakmıyoruz? Bedellide kontenjan var da biz mi bilmiyoruz, anlamadım k! Herhalde cem yılmazın dediği gibi açık büfe ya BİTECEEEK!

Sanki dersin parayı verdin mi ilk seni götürecekler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaazto28

Bir 21 gün yüzünden ne kadar sorun çıktı yav. Bir ülkede bir iş neden sıkıntısız geçmez ki?

30 yaşındayım, mühendisim memur olarak atandım, yüksek lisansımı yapmışım, şimdiye çıkan sıkıntıları yazsam dram dalında 10/9 alır herhalde.

Bu nasıl bir ülke arkadaş, şimdi yurt dışı işlerine bakıyorum, bulursam bekleme yapmadan direkt.

Bu arada 2019 yerel seçimler için çalışmalara başlanacakmış. CB öyle demiş.

Acaba diyorum şu 21 günü seçimler için mi çıkardılar? Ama sonra kendime diyorum. "umut kötü bir şeydir, insanı deli edebilir."

180cm 56 kg ile ve bel ağrısından dolayı şu 21 günden nasıl muaf olurum acaba ? Para umrumda değil, parayı bir şekilde kazanırız ama sağlık ve psikoloji kazanılmaz kaybedildi mi geri zor gelir.
    kilo ver yemek yeme o 56 kilon 50 ye düşsün 1 sene muaf alırsın şuan sınırdasın sanırım bir kontrol et baya zayıfmışsın.Eğer kilo çok az ve artma ihtimali yoksa inceleyip direk çürük verirlerdi kilo fazlasında ise verme ihtimali doğduğu için erteleme verirler kilo azlığında gerek dirençsizlik gerekse zaten askeri işler fiziksel aktivite istediğinden yırtabilirdin.Sağlık durumları önemli.

• radko kullanıcısına yanıt
    buna göre kilo sınırının altında veya üstünde olsak da alacaklar 21 gün eğitime.
  • Mithellius M kullanıcısına yanıt
    Aynen çürük raporu almak istemiyorlarsa.
    Herkes bi boşluk buluruz eğitimsiz teskere alırım dedi ama nafile

• radko kullanıcısına yanıt
    170 boyunda 100 kilo adamlar nefes nefese koşmaya çalışır artık :) Akla mantığa uymayan bir uygulama daha. Normalde erteleme vereceğin adamı sırf 21 gün de olsa askere almak ne kadar mantıklı?
  • Mithellius M kullanıcısına yanıt
    Zorunda değilsin sonuçta ertelemelerle çürük raporu alıyorsun.
    Bu sağlık sorunu olan için:vatani görevini kısa da olsa yapmak isteyenlere.

• Sağlık Sebebiyle Askerlikten Muaf Olanlar Bedelli Askerlikten Faydalanabilir mi?

Sağlık sebebiyle askerlikten muaf olanlar 2018 yılında çıkacak bedelli askerlikten faydalanabilecekler. Çıkacak bedelli askerliğin taslak metninde Mevzuat şöyle diyor;

"Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce sağlık sebebiyle haklarında verilen askerliğe elverişli olmadıklarına dair karardan dolayı askerlik hizmetinden muaf tutulanlar da istekleri halinde yaş şartı aranmaksızın ve temel askerlik eğitimine tabi olmaksızın birinci fıkra hükümlerinden yararlanırlar".

Mevzuatın 1. fıkrasında ise 15.000 TL ödeyenlerin bedelli askerlikten faydalanacağına dair hüküm yer alıyor. Yani özetleyecek olursak kişi eğer bedelli askerlik kanunu yürürlüğe girdiği tarihten önce sağlık sebebiyle askerlikten muaf tutuldu ise 15.000 TL para ödeyerek bedelli askerlikten faydalanabilecek. Askerlikten muaf olan kişi ayrıca 21 günlük temel askerlik eğitiminden de muaf olacak. Yani muaf raporu alanlar 15.000 TL ödeyecekler ve ödemeyi yapar yapmaz askere de gitmeden, temel askerlik eğitimine de katılmadan askerlikten muaf tutulacaklar.

Bedelli Askerlik 21 Günlük Temel Askerlik Eğitimine Kimler Katılacak

Sağlık sorunu olan hiç kimse askere alınmayacak ve 21 günlük temel askerlik eğitimine katılmayacak. Askere alınacak kişilerin sağlıklı olması şart. Bu şartı taşımayan kimse temel eğitime alınmayacak. Daha önce muaf raporu alanlar zaten temel eğitimden muaf olacaklar. Şu anda sağlık sorunu olanlar ise iyileşene kadar 21 günlük temel eğitime alınmayacaklar. İyileştikleri, hastalıkları düzeldikten sonra kişi temel askerlik eğitimine alınacak. Sağlık sorunu yaşayan biri kesinlikle kışlaya alınmaz. 1111 Sayılı Askerlik Kanununa göre sağlık sorunu olan kimse kışlaya alınamaz, askerlik yapamaz.

Kaynak: askerlik.org

• 15000 tl ver kilonu 50 de koru 3 yıl bekle, işin yoksa bekle.

Şu turkiye de zarar etmeden yaşayan var mıdır acaba diyecem ama var.

• kaazto28 K kullanıcısına yanıt
    Para verme zorlayan yok seni zaten sağlık sorunu olan biri çürük raporu alıyor.

• Kredi için halkbank ya da ziraat şubesiyle görüşen oldu mu? Ana merkez şubeyle görüşün oran almak için diyor

• beyler peki devam eden yüksek lisanstan kaydı sildirip başka bir yere kayıt olunca yine tecil alabiliyormuşuz bu konu hakkında bilgisi olan var mı? bedelliden yararlanamazsam o şekilde bir yol izleyebilirim.
  • Merhaba arkadaşlar, ben yedek subay yapmak istiyorum. Tecili bozsam yedek subay çıkıp çıkmadığına baksam. Diyelim ki kısa dönem çıktı. Bedelliye başvuru yapabilir miyim?

• en çok tazminatımı alacağıma seviniyorum 6 yılım var içerde

sonrada biraz işsizlik maaşı sonrada kpss inş bi üçkağıt yapmazlar

Tatil şart biraz yorulduyduk iyi olcak
  • utopiautopia U kullanıcısına yanıt
    Tazminat diye yananlar avucunu yalıcak

2018 Bedelli Askerlik Ana Konu

• quote:

Orijinalden alıntı: Mithellius

170 boyunda 100 kilo adamlar nefes nefese koşmaya çalışır artık :) Akla mantığa uymayan bir uygulama daha. Normalde erteleme vereceğin adamı sırf 21 gün de olsa askere almak ne kadar mantıklı?
    Devlet sana zorla bedelliden faydalan demiyor,zaten o kiloyla normal prosedürü izlersen 2 yılda muaf oluyorsun,ama yok illa bedelli diyorsan 21 gün gideceksin şikayet etmeyede hakkın olmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar sağlıktan erteleme alan veya alacak olanlar rapor tarihleri beklenecek iyileşme var ise 21 gün temel eğitime girecek ve terhis olacak. Yok eğer iyileşme yoksa ve muaf olursa eğitimsiz olarak terhis olabilir yada parasını geri alıp çürüğe çıkar. Gene erteleme alırsa gene rapor tarihini bekler. Askerlik şubesindeki söyledikleri ve internette araştırdığım kadarıyla en uygulanabilir madde yukarıdaki anlattığım gibi. Büyük ihtimal bizim gibi durumdakilere uyguladıkları bedelli yasası 99 ve önceki yasa.

• X kare kullanıcısına yanıt
    Hocam çoğu yalandan hasta, sahte hastane raporları vs bedelliyi duyunca bi fırsat çürük almadan askerlik yapmış gibi teskere alırım diyorlar ama nafile.

• 
Sayfa: önceki 198199200201202
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.