Şimdi Ara

2018 BATUM GUNCEL BILGILER

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
2
Favori
16.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sizlere 2018 yili icin guncel batuma gecis sinir kapisi aracla gecis yaya gecisi ve fiyatlar hakkinda bilgi aktaracagim. Parca parca olacak tr ye donunce son kez toplar guncellerim.

    Oncelikle burasi dahil pek cok yerde bilgi aradim ama saglikli bir bilgi bulamadim. Her yerde farkli bilgiler var.

    Oncelikle artik ydisi cikis harc pulu kimlik pasaport fark etmeden gerekiyor

    Sinir kapisi hala berbat insaat devam ediyor icerisi cok havasiz ve duzensiz sigir ciftliginde kesimhaneye girecek gibi hissediyorsunuz kendinizi.

    Arabayla gececeklere 2 kotu haber var

    1. Zorunlu trafik sig yaptirmak zorundasiniz en kisa surelisi 30 lari
    2.yeni duzenlemeyle arabada kucuk cocuk yoksa arac sahibi haric herkes yuruyerek gecmek zorunda. Arac sahibi diyorum cunku eskiden arac sahibi yaninizda seyahat ediyorsa izin veriyorlarmis simdi ise arabayi arac sahibi geciriyor farkli bir sofor geciremiyor

    10 yildan eski kimlikleri almiyorlar kapidan donenler oldu. Ayni sekil yipranmamis muhuru net okunabilen olmali pvc kaplamanin kenari kakmissa acilmissa islemleriniz uzuyor sokup atiyorlar kaplamayi ve baska kimlik istiyorlar sorun yasamak istemiyorsaniz yeniden kaplatin.

    Vatandas ayrimina kimse bakmiyor turk sinirinda takilmayin ona en bos sirayi gozunuze kestirip girin. Gurcu tarafinda zaten oyle bir ayrim yok. Pasaport memurlari cok suratsiz bu sizi korkutmasin turkce konusa biliyorlar azda olsa pasaport kontrol arkasinda gumruk memurlari var biyik altindan sizi suzuyorlar gerekli gorurlerse arama yapiyorlar.caktirmadan yapiyorlar bu isi.

    Dolmuslar 1 lari hala taksi ile anlasip 20 lariye merkeze gidebilirsiniz cok hizli ve cilginca kullaniyorlar tamponlarin olmamasina sasirmamali.

    Bu tarih itibariyle guncel kur tl/gel 1.90 gel/tl 0.50 civari sinirda 0.45 den bozuyorlar tl yi merkezde 0.5150 ye kadar cikiyor

    Benzin fiyatlari guncel olarak

    2018 BATUM GUNCEL BILGILER

    Sigara fiyatlari guncel olarak
    2018 BATUM GUNCEL BILGILER

    Alkol fiyatlari guncel olarak
    2018 BATUM GUNCEL BILGILER
    2018 BATUM GUNCEL BILGILER
    2018 BATUM GUNCEL BILGILER
    2018 BATUM GUNCEL BILGILER
    2018 BATUM GUNCEL BILGILER

    Suanki fiyatlar bunlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Gurcistan giriste pasaport polisleri sıcakkanlı Turkce hosgeldiniz ama cikista kontrolde suratsız polisler ve sizi suzuyorlar benden gozlugumu cıkarmamı istemisti.



    Gurcistan gidip gorulmesi gereken ülke ben tiflise gittim.tek kelime bayıldım

    Sokakları tarih kokuyor. Huzur guven iyi misafirperverlik kadınlar iş hayatında aktif çalışkanlar sokakta enstruman calanlar eski kitap satanlar

    Dilenci cok yaslı genc demeden dilencik yapıyorlar ama hotelde konustugum adam onların has gurcu olmadıbı ismini hatırlayamadım bir gruptan oldukları ve gocle geldikleri soylemisti.



    Her arac surucu taksi soforu ve 5-10 lariye sizi sehirde dolastirirlar arada korna ile taciz ederler ama sorun degil adam ekmegini pesinde



    Suruculer yayalara saygılı adamlar yolda duruyor gecmenizi sabırla bekliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracın üzerine olan kişi yanımız da yoksa geçemiyormuyuz o kısmı tam anlayamadım.
    Atıyorum araç abimin üzerine ama ben tek başıma geldim,geçmek istiyorum.
  • Merhaba,

    Geçen hafta Batuma geçtik. Birkaç güncelleme yapayım.

    Lirayı Lariye çevirmek: Bizim kontrol noktasından sonra Gürcü pasaport/kimlik noktasından hemen önce bir vezne var. Aman para bulmam lazım demeyin, burada pahalıya alırsınız. Gürcü polis noktasından sonra birçok döviz bürosu var. Bu döviz büroları da yine şehir merkezine göre pahalı. Minibüs 1 lari, taksi 20 lari. Bunlardan sadece sizi batum merkeze götürecek kadar lari alın. Batum merkezde daha uygun fiyata paranızı çevirirsiniz. (dikkat: Batumun tam merkez yerinde, kumarhanelere yakın yerlerde bozdurup kazıklanmayın. Hemen 1 arka sokağında daha uyguna bozduracak yer bulursunuz)

    Dönüşte elinizdeki Larileri liraya çevirmek için türkiye pasaport noktasından hemen önce yine bir banka veznesi var. Tax refund yapıyor aynı zamanda. Elinizdeki larileri burada liraya çevirirsiniz.

    Biz yeni çipli kimliklerle yürüyerek geçtik. 2 çocuğumun kimliğinde fotograf yoktu. hiç sorun olmadı. 15 yaş altına fotoğraf problem etmiyorlar.

    Ailecek geçtiyseniz akşamları sahil boyuna inip 4 kişilik 4 teker bisiklet kiralayıp dolaşabilirsiniz. 30-40 dk 15 lari.
    Yine sahildeki kuleye çıkıp, kafede birşeyler içersiniz. kola 3 lari. ama kuleye çıkış da paralı.
    bir dünya türk lokantası var ama gitmişken piazza denilen mekanda birşeyler yiyebilirsiniz. peynirli yumurtalı pideleri güzel. 7-8 lari.

    Konaklama olarak daha ziyade apart yerler var. Airbnb gibi ama bunlar booking.coma da ilan veriyor. Uygun fiyatların çoğu apart.
    Yeni modern binaların olduğu yerde apart fazla ama şehir merkezine uzak. Ben merkezde bir apart bulabildim. Gir-çık rahat oldu. Taksi ya da yürüyüş gerekmedi.

    1 - 1,5 gün kadar yeter aile olarak. Bekarlara ya da kumara gideceklere bir fikir veremiyorum.
  • Kumar oynamıyorsanız Batum'a gitmenin hiçbir anlamı yok... 10 yıl önce kumar ve fuhuş derlerdi, artık sadece kumar diyorum, çünkü fuhuş sektöründeki ücretler Türkiye'den farklı değilmiş artık...

    Türkiye'de Batum'dan güzel olmayan hiçbir yer yok... şehir berbat, gezmeye değer bir yer yok, yemekler bizden kötü vs.vs.vs.... ancak kumar oynuyorsan veya içki satın alıp kaçak getireceksen bir anlamı olabilir...

    İzmir'den Mersin'e kadar olan sahil şeridindeki her metrekare Batumi'den güzeldir, neden tatile Batum'a gideyim?

    Artık karadeniz turunu 1-2 günlük Batum gezisi ile birleştirmek moda oldu, ben sakın diyorum... onun yerine Artvin'de, Rize'de, Trabzon'da fazladan zaman geçirin derim...
  • Batuma 2 sefer günü birlik gittim. Güzel yer fakat biraz dikkat etmek gerekli.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.