Şimdi Ara

2017 WORK&TRAVEL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
645
Cevap
27
Favori
26.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2017 WORK&TRAVEL


    Merhaba arkadaşlar.2017 Work and Travel ile ilgili ağustos ayına gelmemize rağmen hala konu acılmadığı ve bu yuzden de 2017 Work and Travel ile ilgili kafasında soru işareti olan arkadasların ben de dahil olmak üzere 2016'nın konusu altında toplandığı dikkatimi çekti.Ben de 2017 için en azından elimizde bir kaynak olması amacıyla bu konuyu acmaya karar verdim.Belki de bu konu 2017 Work and Travel için açılacak konulara oncu olacaktır. Program hakkında merak ettiklerimizi ve de bu brogram hakkında bilgilerimizi veya paylaşmak istediklerimizi bu konu altında birleştirebileceğimizi düşünüyorum.Konuyu elimden geldiğince sık güncellemeye çalışacağım.

    KİMLER KATILABİLİR?
    !!Örgün 4 yıllık üniversitelerin hazırlık,1,2,3,4.sınıf öğrencileri
    !!18-26 yas arası olanlar
    !!En az orta seviye İngilizce bilenler

    WORK&TRAVEL NEDİR?
    Katılımcılara yaz tatilinde Amerika'da çalışarak kendi parasını kazanma aynı zamanda seyahat etme ve dil pratiği yapma imkanı tanır.


    W&T PROGRAM AŞAMALARI
    1-Kesin kayıt aşaması
    2-Sponsor firma mülakat aşaması
    3-İşe yerleştirme aşaması
    4-Vize aşaması
    5-Uçak bileti aşaması
    6-Oryantasyon aşaması
    7-Ve Amerikaya gidiş

    KAYIT YAPTIRAN ÜYELER
    @AtesliSquirtle
    @pokemon210
    @Tardios
    @emre1270393
    @yusei
    @eregonravers
    @Brandon Jennings
    @kapısızköylü
    @meteor4in
    @humeyrab
    @jrboyd
    @Mopneet
    @boybeyiamca
    @TeşkilatMuhafız
    @muhsinahrar
    @hayalibirgezgin
    @dextro22
    @mehmetcanli1
    @jacksonpercy
    @corpixx
    @met4lium
    @Ghost Buster
    @barisongoren
    @Christian Louboutin
    @Steso
    @PatrickJne






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtesliSquirtle -- 2 Şubat 2017; 11:13:1 >







  • Arkadaşlar ben de 2016 watçılarındanım. Geçtiğimiz yaz Montana'da housekeeper olarak çalıştım. Ve deneyimlerimden yola çıkarak sizi bilgilendirmek istediğim iki husus var. 1.si şirket seçimi. Ben seçim yaparken illa CIEE olsun diye tutturdum. Birlikte gideceğim arkadaşım bence gerek yok diye düşünüyordu. Her neyse, 1400-1500 dolara şirketler bulmuşken gittik 1800 dolar'a CIEE ile çalışan bir şirketle anlaştık. Peki Amerikadayken CIEE'nin bize bir katkısı oldu mu? Olmadı. Kısaca açıklayayım, okulumuzun erken açılacak olmasından dolayı son iş günümüzü 15 eylül'den 4 eylül'e çekmek istedik ve işverenimiz sıkıntı yaratmadı, direk tamam dedi. "Peki kirayı napıcaz be abla?" dediğimizde, tüm eylül kirasını isterim dedi. Yani kişi başı 300'den totalde 600 dolarımızı alacak sadece 4 gün için. Neyse, biz olmaz dedik sinirlendik falan CIEE ile görüşeceğiz diye tehdit ettik o da tamam görüşün dedi ve yapıştırdı " O zaman ben de 4'ünde ayrılmanıza izin vermem, sözleşmede 15'i yazıyor" diye. Neyse hemen biz CIEE'yi aradık, türkçe konuşan bir yetkiliyi istedik ve durumu anlattık. Bize sonuna kadar hak verdi, iş verenle görüşeceğini ve bu tarz tutumu devam ederse seneye ona öğrenci göndermeyeceklerini vs söyledi biz de mutlu olduk. Valla dedikleri kadar varmış CIEE dedik. Neyse ertesi gün işveren telsizden bana seslendi odama gelebilir misiniz diye. Gittik. Bizden özür diledi, daha doğrusu kusura bakmayın dün çok gergindim vs dedi. Buradan kötü anılarla ayrılmanızı istemiyorum cart-curt. Kişi başı kiranızı 4 ün için 150'şer dolara indiriyorum dedi. Tabi bize o an için çok uygun geldi. "300 neree 150 nereee " dedik tabi.Neyse kabul ettik. Bu görüşme Temmuz ortası gibi gerçekleşti. Ve o tarihten sonra işveren çalışma saatlerimizi öyle bir azalttı ki 4 eylül'e kadar en az 500 dolar zararımız oldu kişibaşı. 150den yırttık derken 500 dolar kaybettik minimum. Ve sonlara doğru işveren iyice azıtmaya başladı. Biz gibi mağdur olan başka arkadaşlar da vardı. Tekrar ve tekrar CIEE ile görüşme yapılmasına rağmen duruma hiçbir şekilde el atmadılar. Yok bizim diğer departmanımız ilgileniyor bilmemne diyerek geçiştirdiler. İşverenle yaşadığımız sıkıntıları anlatmaya kalksam sayfalar yetmez ve küfürlerle dolar sayfa o yüzden o duruma girmiyorum. İşin özü CIEE'nin herhangi bir katkısını göremedik. Ve zaten bir şirket böyle bir durumda yardımcı olmayacaksa ne zaman yardımcı olacak ? CIEE'nin oryantasyonarına, iş fuarlarına, iletişim kolaylığına asla birşey söyleyemem çünkü bu konularda bence kusursuz bir şirket ancak yeterli değil işte. Benim kanaatim boşuna +300 dolar vermemekten yana. Tabi yine de siz bileceksiniz.
    2. konu ise iş. Daha doğrusu housekeeperlık. Bence asla ve asla yapılmaması gereken bir iş. Biz kötü bir iş süreci geçirdik işverenden dolayı. Zehir etti bize tüm yazı. Her gün kavga gürültü. Son bir hafta da işten atıldık. Neyse o ayrı konu. Ama ben patronunuz her ne kadar iyi olsa da yapılmaması gereken bir iş olarak görüyorum. Kesinlikle küçümsediğim için vs değil, hislerimi tam olarak aktaramıyorum ama ben memnun kalmadım. Onun yerine farklı işler tercih edebilirsiniz. Eğer dil seviyeniz çok iyi değilse komilik gibi, lifeguardlık veya mutfak elemanı gibi işler tercih edebilirsiniz housekeeperlık yerine. Ve eğer ilginiz var ise veya bölümünüz buna uygun ise mekanik veya elektrik teknikerliği gibi işler de tercih edebilirsiniz. Ben böyle işler olduğunu bilmiyordum ancak varmış sonradan öğrendim. Hadi en kötüsü, yine housekeeperlık yapacaksınız, bari büyük oteller vs bulmaya çalışın. Sakın ama sakın hostel tarzı küçük işletmelerde çalışmayın emin olun pişman olacaksınız. Arkadaşlar şunu sakın unutmayın, evet Amerika gezilesi görülesi mükemmel bir yer ancak sizin travel kısmınız 1 hafta 10 gün bilemediniz 20 gün olacak en fazla. Travelınız zaten çok güzel geçecek emin olun. Ama başta seçtiğiniz işte ve şehirde neredeyse 3 ay çalışacaksınız. Bu yüzden tercihinizi çok iyi yapmalısınız. Çok iyi düşünün.
    Kusura bakmayın yazı baya uzun oldu ama inanın bizim yaşadığımız sıkıntıları yaşamamanızı çok istiyorum. Work kısmınız zehir olmasın. Tek dileğim bu sizin için. Şimdiden iyi gezmeler.
  • Denemek lazım
  • 1. Taktik benden olsun. Gitmeden once sabah erken kalkip aksam 11 12 ye kadar oturmayarak alistirma yapin, kendinizi hazirlayin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyat bilgisi alan oldumu hic

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklaşık 2 ay once Success'ten aldığım fiyat:
    Ön kayıt ücreti:250 TL
    Program ücreti:1890 USD
    Pasaport ücreti:87.5 TL
    ABD vize ücreti:195 USD
    Gidiş-dönüş uçak bileti:600-800 EUR
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AtesliSquirtle

    Yaklaşık 2 ay once Success'ten aldığım fiyat:
    Ön kayıt ücreti:250 TL
    Program ücreti:1890 USD
    Pasaport ücreti:87.5 TL
    ABD vize ücreti:195 USD
    Gidiş-dönüş uçak bileti:600-800 EUR

    O program ucreti ne ya oyle icep i onerirmisiniz ? Sponsoru ney acaba icep in?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yusei kullanıcısına yanıt
    Icep hakkinda maalesef bir bilgim yok ancak bildigim kadariyla toplam fiyat bakimindan cok fazla fark yok sirketler arasinda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AtesliSquirtle

    Icep hakkinda maalesef bir bilgim yok ancak bildigim kadariyla toplam fiyat bakimindan cok fazla fark yok sirketler arasinda.

    Icep 1445 dolar eylule kadar eylylden sinda 1545 dolar baya 1500 tl fark var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yusei kullanıcısına yanıt
    Belki icep'in on kayit ucreti fazladir bilemiyorum.Cogu sirkette erken kayit donemlerinde 200 dolara varan indirimlerden faydalanabilirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wat yapan biri olarak kesinlikle ama kesinlikle bu kayıt işlemini boşlamadan bir an önce yazdırın kendinizi bir şirkete.Hem erken kayıt indiriminden yararlanmış oluyorsunuz.Hem de eyalet ve iş seçme konusunda elinizde bir çok alternatif oluyor.
  • Konun ilk mesajına şirketlerin ücretlerini belirtirsek faydalı olur diye düşünüyorum.
    ICEPTURKEY - 1445 usd
    ICCPTURKEY - 1600 usd

    ArmadaGrandee ve united towers tan fiyat alan oldu mu ?

    EDİT: iki firmanın istanbul şubesini aradım.
    ArmadaGrandee = 15 Ağustosa kadar 1800 usd, 15 Ağustostan sonra 1900 usd
    United Towers = 15 Ağustosa kadar 1900 usd, 15 Ağustos sonrası 2000 usd istiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avagadro -- 9 Ağustos 2016; 12:10:26 >
  • Ben de yapmak isterim fakat Yunanistanda yaşıyorum ve burada Work & Travel pek yaygın değil. Yukarıda bahsedilen şirketler burada var mı onu bile bilmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT* -- 9 Ağustos 2016; 11:31:18 >
  • Ben de geçen sene ki fiyatlar hakkında bilgi vereyim o zaman. Vizelerim dolayısıyla bu sene ki araştırma için bu haftanın bitmesini bekliyorum. Bu sene gideceğim gibi bakalım.
    İCCP Turkey=1500-1600
    Campusum=1650-1700
    UT=1800-1900
    WestLine=1750-1850
    İdealsas 1800
    Armada Grandee 1900
    Bunlar bana gelen mailler de yazan fiyatlar.
    Edit: İdealsas ve Armada Grandee fiyatları eklendi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rae26 -- 9 Ağustos 2016; 18:46:21 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rae26

    Ben de geçen sene ki fiyatlar hakkında bilgi vereyim o zaman. Vizelerim dolayısıyla bu sene ki araştırma için bu haftanın bitmesini bekliyorum. Bu sene gideceğim gibi bakalım.
    İCCP Turkey=1500-1600
    Campusum=1650-1700
    UT=1800-1900
    WestLine=1750-1850
    Bunlar hatırladıklarım mail listeme baktığımda daha detaylı fiyat aralığı ve daha fazla şirket yazabilirim sizlere.Bu fiyatlar geçen senenin Aralık ayında ki fiyatlarıdır.

    Tesekkürler dostum ücretleri ilk mesaja ekliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Avagadro

    Konun ilk mesajına şirketlerin ücretlerini belirtirsek faydalı olur diye düşünüyorum.
    ICEPTURKEY - 1445 usd
    ICCPTURKEY - 1600 usd

    ArmadaGrandee ve united towers tan fiyat alan oldu mu ?

    EDİT: iki firmanın istanbul şubesini aradım.
    ArmadaGrandee = 15 Ağustosa kadar 1800 usd, 15 Ağustostan sonra 1900 usd
    United Towers = 15 Ağustosa kadar 1900 usd, 15 Ağustos sonrası 2000 usd istiyor.

    Eyvallah hocam ilk mesaja ekliyorum.
  • Fiyatlara her şirket yaklaşık $100 eklemiş gibi gözüküyor. Self gitmeyecek birisi icin fiyatlar yaklasik 10.000TL ve ya daha fazla olur.

    Can kurtaranlik icin sertifika gibi bişey istediler gecen sene ve onu almak icin ekstra $200 dolar istediler.

    Ve yurtdışında olman sıkıntı olmaz diye biliyorum Türkiye firmalarini ara ve kayit olmak istedigini soyle belgeleri falan postayla yollarsin vizeyide bulundugun yerdeki ABD konsolosluğundan alirsin. Bu şekilde oluyor diye biliyorum. Turkiye firmalarini ara veya email at onlar yardimci olurlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10000TL -500 +500 TL değişebiliyor. Ama genel anlamda geçen sene ki fiyatlarda 10000TL yeterliydi. Hocam bildiğim kadarıyla Cankurtaranlık için belli kriterler var Havuz dibinden tuğla çıkarma, belli bir metreyi zaman sınırı olmadan yüzme, vücüdunuzda dövme bulunmaması vb. şirketlerle konustugunuzda daha net bilgi verirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rae26 -- 9 Ağustos 2016; 18:52:33 >
  • bigdreamer kullanıcısına yanıt
    Bu yıl lise son. Hayırlısıyla üniversiteyi bi kazanayım sonra duruma göre ne yapacağıma karar veririm. Yalnız Yunanistan vatandaşıyım, Türkiye vatandaşlığım yok, o konuda sıkıntı çıkabilir.
  • 2017 WORK&TRAVEL
  • 2017 WORK&TRAVEL
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.