Şimdi Ara

2017 Samsung TV (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
888
Cevap
16
Favori
107.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mozkan7

Yeni aldığım 55Mu7400 serisi tv de haraketli ekranlarda normal görüntülerde ara ara anlık takılma, maç izlerken daha fazla sayıda görüntülerde takılma oluşuyor... bu olayı auto motion plus ayarları ile de kurcaladım ama değişen bişey olmadı.. Ama bu anlık TAkılma esnasında görüntü 1 - 2 kare ilerlemiş olduğu için takılma kesilince görüntü de saçmalık oluyor anlık.

bu sorunun anten yada yayından kaynaklı olmadığını düşünüyorum. yazılımda güncel.
    MU serilerinde böyle bir durumla karşılaşan oldu mu yapılabilecek bir ayar var mıdır yoksa servis ve iade süreci mi başlatmalıyım

Dahili uydu alıcıyı mı yoksa harici bir alıcı mı kullanıyorsunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dahili uydu alıcıyı kullanıyorum. Yayın kalitesi normal görünüyor ama şüphelenmiyor da değilim. haraketsiz bir görüntüde spor yorumcusu konusurken anlık agız kayması gördüm diyebilirim. ve bu dediklerim zamansız gerçekleşiyor.

yayınla yada yayın kaliytesiyle ilgili yapabilieceğimiz ekstra ne ayar yada yöntem varmıdır harici uydu dışında ilk etapta.

4k film indirdim gece onu bir deneyeceğim RNNN nin dediği gibi..
  • prizmax P kullanıcısına yanıt
    Bende 49 qled var görüntüsünden çok çok memnunum.Dahili uydu alıcısını kullanmaktayım.hareketli sahnelerde herhangibir takılma karelenme yok.Renkler çok canlı ve net.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • prizmax P kullanıcısına yanıt
    neye göre kime göre daha iyi hocam :) samsung daha canlı doygun renkler verdiği için size öyle geliyor ama aslında renklerin gerçeği lg deki renklere daha yakın samsung yılalrdır bu doygun parlak renklerin ekmeğini yiyor zaten :)

birde qled diye q7f modelini fazla abartıp oled modellerle kıyaslamayın rtings incelemerinde mu9000 in gerisinde kalıyor samsung bu yıl kurnazlık yapıp hiçbişey yapmadan bi qled uydurdu ks serisinin yerine etmeyecek fiyatlara satmanın peşindeler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RNNN -- 4 Eylül 2017; 14:34:59 >
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    Yazdiklariniza katiliyorum, ek olarak:

Q-LED diye bir TV teknolojisi piyasada yok aslinda hatta LED TV yok :)

LCD TV nin arka aydinlatmasinda florasan (CCFL) yerine ledler kullanip LCD TV ye LED TV dediler :) quantum dot filtre ekleyip likit kristal teknolojiye Quantum Dot LED TV dediler :)

Gercek Quantum Dot TV prototipini gecenlerde Çinden BOE uretti, haber kaynaginda OLED TV uretemeyen Quantum Dot TV uretemez dedikleri yaziyordu. Quantum Dot TV piyasaya surulurse OLED TV lere iyi bir rakip olacaktir.

Sony'nin gercek LED TV ye yani Micro-LED TV uzerine calismalari vardi, piyasada ne zaman gorulebilir belli degil.

Alıntısı yapilan videoda da daha TV lerin hangi ayarda ve hangi ışık ortaminda test edildigi bile yazmiyor, ben dikkate almiyorum :) Bu videoyu ceken yer genelde dinamik mod ayarini aciyor galiba, oyle ise zaten renk dogrulugunun bozuldugu yapay goruntunun hakim oldugu bir ayar bu zaten :)

• DeeepBlue kullanıcısına yanıt
    aynen öyle hocam ama insanlar bu videoları referans alıp ona görem yorum yapıp seçimde bulunabiliyor bu duruma istinaden yazma gereği duydum mağazalardaki tüm tv ler canlı modda duruyor ben mağazalara tv leri test etmeye gittiğimde kendi ayarlarımla test ediyordum benden hemen sonra çalışanlar canlı yada mağaza moduna alıyordu diyordum böyle daha kötü görüntü ve renkler ama dedikleri insanlar bu görüntüyü seviyor sizin ayarlar dursa bu tv leri kimseye satamayız :)
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    Zevkler renkler tartisilmaz tabi ama su ana kadar dinamik mod kullanmisligim yoktur, benim PDP de bile ince ayarlara bakarken hele :)

LED TV nin olmadigina dair haber:
    https://www.cnet.com/news/samsung-led-tv-ads-called-misleading-by-u-k-authority/

Quantum Dot LED TV nin olmadigina dair haber:
    https://www.cnet.com/news/qled-vs-oled-samsungs-tv-tech-and-lgs-tv-tech-are-not-the-same/

İyi gunler.

• Gerçek şu ki

Şuan için ne oled ne de qled geliimini henüz tamamlamadı

• quote:

Orijinalden alıntı: hidalgo_51

http://www.epey.com/televizyon/karsilastir/78980-79050/samsung-55mu8000_samsung-55mu9000/

2 sini karşılaştırdım. heralde mu8000 nin mu9000 den farkı çerçevesiz oluşu onun dışında her şey aynı. mu9000 bu nedenle fiyat olarak daha uygun gibi duruyor.

herşey aynı olur mu? mu9000 daha iyi siyah veriyor.
  • aksu01 kullanıcısına yanıt
    sadece siyah değil daha fazla kontrast daha fazla parlaklık daha iyi resim kalitesi siyah olarak ben çok fark olduğunu düşünmüyorum ama aradaki bariz kontrast farkını bu iki modelide gören izleyen zaten farkedecektir
  • Samsung UE40MU7000 Ultra HD 40" 102 cm Smart LED TV kullanan var mı arkadaşlar artı ve eksileri nelerdir?
  • Merhaba, 49ks8500 bakıyordum ancak herhangi bir mağazada bulamadığım için 40mu8000 ve 49mu9000'e yöneldim. 49mu9000 50Hz mi yoksa 100Hz midir?. Aralarında fark var mıdır?
  • Vatanda 2017 55 ekran olarak şu modeller mevcut:

mu7000uxtk 3500tl
    mu7400uxtk 4500tl
    mu8000txtk 5500tl
    mu9000txtk 6000tl

tavsiyeniz nedir?
  • Başka bir konuya yazdım ama buraya da yazayım dedim. Fikri olan var mı ne yapmak lazım?

""" Geçen hafta 55MU9000 aldım. Bir arkadaşım daha dün almak için gitti ama aldığım bayi ve teknosa artık 9000'lerin gelmeyeceğini söylemiş. Sanırım piyasadan çekiyorlar 9000 serisini. O da gitti 55MU8000 aldı

Geçen hafta aldım ama kasanın arka tarafında bazı problemler (açıklık) var. Teslim aldıktan sonra farkettim. Servis geldi rapor tuttu. TV'yi değiştireceklerini söylediler. Bayi şuan yeni tv temin etmeye çalışıyormuş fakat ellerinde tv yokmuş.

Aslında çok da memnunum 9000'den görüntü olsun, xbox one performansı olsun ama dün hem aldığım bayi hem de teknosa'nın 9000 serisini samsung piyasadan çekiyor artık satmayacak demesi acaba bir sorun mu var diye içime bir kurt düşürmedi değil.

Acaba para iadesi mi alsam değişim yerine diye düşünmeye başladım. """

• Teknosa'da 49mu8000 ile 49mu7400 yan yana duruyordu. Mu7400'n oynatılan demo'da daha iyi sonuçlar veriyor. Eleman ısrarla mu8000'n daha iyi görüntü verdiğini iddia etti. Özellikle demo'da oynatılan gökyüzü görüntüsünde mu8000 full masmavi gösterirken, mu7400 gökyüzünde ki bulutları da gösteriyordu. Şuan ips kullanıyorum, eminim o tv ips değil. Detaylar çok iyiydi. Teknosa çalışanı ips olduğunu da iddia etti. :) Yine kararsız kaldım. :)
  • orctzl O kullanıcısına yanıt
    Yıl bitmeden piyasadan tv çekeni de ilk defa duyuyorum.İyi sallamışlar.
  • MU7400'ün 43 inçlik modeli gelmeyecek mi?

• Dostlar samsung 55mu9000 5250 tl. 55mu8000 5300 tl ye satılıyor hangisini tavsiye edersiniz. 9000 serisinin fazla tanıtımı yok

• recoki kullanıcısına yanıt
    5250 fiyati nerden aldiniz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung bayilerinde 55mu9000 modeli 5.350 tl almak isteyenlerin bilgisine

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.