Şimdi Ara

2017 nin en iyi televizyonu seçildi..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
3
Favori
10.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yıllardır takip ettiğim bir olay olan “Value Electronics TV Shootout” 12-13 Temmuz’ da New York’ta CEWeek (Tüketici elektroniği) fuarında gerçekleşti.

    Bu karşılaştırma testinde yılın en iyi televizyonları üst seviye kalibratörler tarafından kalibre ediliyor ve aynı ortamda yanyana konularak sektör profesyonellerinin görüşlerine ve oylamasına sunuluyor.

    Katılan 4 adet tv modeli bu şekildeydi;
    • LG 65 E7 Oled
    • Sony 65 A1 Oled
    • Sony 65 Z9D LCD
    • Samsung 65 Q9 LCD/Qled


    Ayrıca Amerikada satılan bir model olan Visio P serisi bir Lcd’ de bulunuyordu.

    Ayrıca 30.000-40.000 dolarlık 30 inçlik profesyonel bir Sony X300 Oled Profesyonel Stüdyo monitörü bu televizyonlara referans olması açısından kullanıldı.

    Televizyonlar 3 ana başlıkta değerlendirildi.
    1. Ev sineması / Stüdyo ortamı (karanlık ortam)
    2. HDR / Aydınlık Ortam
    3. Streaming yani internet video akışı performansı


    Değerlendiren insanlar belirtildiği kadarıyla video/yayıncılık sektörlerinden profesyoneller yani herhangi bir markaya bağlı değiller .

    LG E7 oled üç kategoride de birinci seçilmiş.

    Yorumlardan anladığım kadarıyla Sony oled ikinci olsa da LG oled ile aralarındaki fark çok çok az. Hatta bazı konularda Sony oled’in daha üstün olduğu belirtiliyor (örneğin düşük kaliteli yayınlar, hareketli görüntü performansı LG’ ye göre bir nebze daha iyiymiş).

    Sony Z9D ve Samsung Q9 ise lcd olmaları sebebiyle daha parlak ve hdr açısından çok iyi modeller olmalarına rağmen görece düşük kontrast ve diğer tipik lcd sorunları sebebiyle (yandan izlerken soluk görüntü, ışık sızması) geride kalıyor.

    2013 yılına kadar genelde plazma modelleri birinci oluyordu (bildiğim tek istisna 2011 yılındaki Sharp Elite LCD modelinin birinci olmasıydı, bu yıl üretilen Panasonic VT30 modelindeki kalibrasyon sorunu bu tv’nin birinci olmasını engellemişti)

    Plazmaların sektörden çıkması ve oled’lerin yaygınlaşması ile 2014’ten itibaren her yıl bir oled modeli birinci oldu.

    Bilgi almak isteyenler için linkleri aşağıya koyuyorum

    İlgilenenler için genel bilgi olarak paylaşmak istedim, selamlar,

    http://www.avsforum.com/forum/40-oled-technology-flat-panels-general/2768209-2017-tv-shootout-evaluation-event-will-nyc-july-12-july-13-2017-a.html
    https://www.facebook.com/ValueElectronics/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nsunsu -- 15 Temmuz 2017; 18:2:16 >







  • Bana sormamışsınız ama yine de cevaplamak istedim.Yaklaşık 2 yıldır oled tvlerle ilgili neredeyse her şeyi araştırdım yabancı forumlarda gezdim onlarca makale okudum ve alacak param olduğumda düşünmeden oled alırım.Ama 6bin tl çok para ve xe9005 gayet iyi bir tv.Eğer 55 inch düşünüyor olsaydınız oled alın derdim çünkü aradaki fark 2bin tl .Tabi bu arada 2 tvnin de kendine has artı eksileri var.Mesela logo yapısması sorunu büyük oranda çözüldü ama hassassanız bu konuda sony daha iyi tercih.Eğer film izlerken altyazıların çevresindeki en ufak bir parlama bile sizi rahatsız ediyorsa o zaman oled daha iyi bir tercih.Sonuçta 6bin tl uykunuzu kaçıracaksa vermeyin sony de sizi memnun eder.Bu arada sakın oled almayın eğer aksamları kanal d de dizi izleyecekseniz veya diğitürkte maç.Oledi bluray film veya dizi izleyen biriyseniz alın.Çünkü tv niz ne kadar iyi olursa olsun ulusal kanalların görüntü kalitesi belli yazık olur o paraya.Tabi benim mantalitem biraz farklı.Sonuçta hepimiz öleceğiz kefenin de cebi yok o yüzden bu dünyadaki sınırlı vaktimizi imkanlarımız el verdiği ölçüde en kaliteli şekilde yaşamalıyız.
    Kontrast ile ilgili sorunuzu rtings' e sormanıza gerek yok, ben cevap vermeye çalışayım.
    Konun doğası itibariyle biraz uzun yazdım, uyarayım :)

    LED LCD TV'ler sahne tamamen karanlık olduğunda LED arka aydınlatmalarını tamamen kapatabilirler.

    Ancak ekranda en ufak bir ışık olsa bile TV’ de (çoğu LCD’ de) tüm panel ışığı tamamen açılacağından siyah olması gereken noktalar da koyu gri kıvamına dönüyor çünkü LCD tabakası arkadan gelen (LED) ışığı tamamen filtreleyemiyor, ışığın bir kısmı sızıyor.

    Üreticiler uyanık oldukları ve sizi kandırmak istedikleri için simsiyah görüntüde yani arka aydınlatma tamamen kapalıyken siyah seviyesini ölçüyorlar.

    Üzerine bir de TV’ yi en parlak moda getirip parlaklığı ölçüyorlar (normalde izlemeyeceğiniz parlaklığa getiriyorlar) böylece beyaz/siyah oranı çok yüksek çıkıyor ve size milyonlu kontrast oranlarından bahsediyorlar ve düpedüz yalan söylüyorlar.

    Ancak takdir edersiniz ki bir görüntü izlerken ekran tamamen karanlık değil, ekranda sürekli birşeyler oluyor ve dolayısıyla arka/kenar LCD ışıkları sürekli açık oluyor (hatta çoğu modelde sahnenin parlaklığına göre dinamik olarak artma/azalma seçenekleri koydular), ve bu durumda siyah/karanlık bölgeler de belirttiğim ışık sızmasından etkileniyor.

    Buradaki aldatmacayı önlemek amaçlı olarak test siteleri kontrast ölçümü yaparken satranç tahtası (ansi - checkerboard contrast) dediğimiz siyah/beyaz karelerden oluşan test görüntüsünü kullanırlar.

    Bu görüntüdeki siyah öçülürse panel ışığı açık olacağı için normalde evinizde izleyeceğiniz görüntülere daha yakın bir kontrast oranı ölçülür yani daha gerçekçi bir oran çıkar.

    Bu şekilde ölçülen kontrast oranı tv’ nin “gerçek” kontrast oranını daha doğru yansıtır.
    Buna genelde native (doğal) kontrast oranı deniyor. Bu oran bizim evimizde algıladığımız kontrasta daha yakın.

    Plazmalarda ve Oledler’ de arka aydınlatma yok, her piksel kendi ışığını ürettiği için beyaz yanması gereken pikseller yanıyor, siyah olması gerekenler ise kapalı kalıyor (yine tamamen simsiyah olmuyor çünkü pikseli canlı tutabilmek için elektrik akımı gelmeye devam ediyor ama yine de LCD’lere göre çok daha koyu görünüyorlar, özellikle Oled). Bu siyah pikseller ayrıca ışık sızması gibi bir durumdan da etkilenmiyor doğal olarak.

    Bu yüzden Plazma ve özellikle Oled teknolojilerinin “native” yani doğal kontrast oranları LCD’ lere göre kat kat yüksek çıkar, evinizde izlerken bunların genelde daha iyi görünmesinin sebebi budur çünkü kontrast oranı görüntü kalitesinde en büyük ağırlığa sahip özellik olarak düşünülüyor bir çok yerde.

    Güncel LCD’ ler arasında karanlık oda kalibrasyonunda (parlaklık düşürüldüğünde), en fazla 4000:1, 5000:1 gibi doğal kontrast oranları görürsünüz (bu rakamlar genelde en üst serilerde oluyor, orta/ekonomik modeller daha düşük).

    Örneğin önceden linkini verdiğim sony tv için 6 bin civarı bir kontrast oranı yazmışlar, gerçekten bir LCD için çok çok iyi. Siyah seviyesini de 0,015 cd/m2 olarak ölçmüşler. Bu sanırım bir LCD’ de gördüğüm en iyi değer (full array local dimming (FALD) – “sıralı/arka aydınlatmalı” LCD’ler hariç).

    Plazmada gördüğüm en yüksek değer 22.000:1 (VT60 - benim televizyonum :)) Bu rakamı internette gördüm, ben ölçemedim çünkü bu siyah derinliğini bendeki cihazlar okuyamıyor. Ve bu rakam öyle en parlak dinamik modunda falan değil, karanlık odaya göre kalibre edilmiş TV’ deki bir oran. Yani her zaman izleyeceğiniz mod.

    Oled’de ise bu yıl çok üst seviye cihazlarla ölçüm yapmışlar ve sanıyorum LG’nin ki 55.000:1 gibi bir oran çıkmıştı. Ben oledleri kusursuz siyah sanıyordum ama demek ki değillermiş. Yine de başka herhangi bir teknolojiden kat kat daha yüksek bir oran.


    İngilizce biliyorsanız cnetin aşağıdaki linkinden kontrast ile ilgili çok güzel açıklamalar bulabilirsinizhttps://www.cnet.com/news/what-is-contrast-ratio/

    Uzun oldu ama detaylı açıklamak istedim, selamlar..
  • xe9005 yoksa bu forumda o liste çöptür :)
  • araba fiyatına tv

    bence test

    fiyata göre görüntü sıralamasında 4 ü de sonuncu olur

    Bugün 5-6 bin tlye üst seviye güzel tvler satılıyor 20 -30 bin tl verdikten sonra 1. seçilmesi hiç bir şey ifade etmiyor

    test sıralamasını


    Görüntü kalitesi / (Fiyat / inç) =

    örnek sony 55xe9005

    Görüntü 100 üzerinde 95
    Fiyat 5750 tl
    inç = 55

    Görüntü kalitesi / (Fiyat / inç) = 95 / (5750/55) = 0,90


    örnek Sony 65 A1

    Görüntü 100 üzerinde 100
    Fiyat 20000 tl
    inç = 65

    Görüntü kalitesi / (Fiyat / inç) = 100 / (20000/65) = 0,32
  • Ya ne olacaktı Sony mi seçilecekti? Dünya'nın en iyi tv leri 2017 model LG OLED TV ler dir diğerleri az ötede oynasın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yenerbalcı

    araba fiyatına tv

    bence test

    fiyata göre görüntü sıralamasında 4 ü de sonuncu olur

    Bugün 5-6 bin tlye üst seviye güzel tvler satılıyor 20 -30 bin tl verdikten sonra 1. seçilmesi hiç bir şey ifade etmiyor

    test sıralamasını


    Görüntü kalitesi / (Fiyat / inç) =

    örnek sony 55xe9005

    Görüntü 100 üzerinde 95
    Fiyat 5750 tl
    inç = 55

    Görüntü kalitesi / (Fiyat / inç) = 95 / (5750/55) = 0,90


    örnek Sony 65 A1

    Görüntü 100 üzerinde 100
    Fiyat 20000 tl
    inç = 65

    Görüntü kalitesi / (Fiyat / inç) = 100 / (20000/65) = 0,32





    Doğrudur, bu tv'ler fiyat performans olarak belki üst sıralarda değiller ama mutlak performans olarak öyleler.

    Bu değerlendirmede zaten para işin içine katılsa dediğiniz gibi bunların nesamesi okunmazdı ama amaç o değil, amaç paranın satın alabileceği en iyi tv' yi seçmek :)

    Bu arada bazı modellerin fiyatları öyle çok uçuk değil.

    Kendi adıma söyleyeyim, 2.500-3.000 TL verip 4k LCD TV alacağıma 5.000 TL verip giriş seviyesi bir full hd oled almayı tercih ederim.

    Bu durumda hem görüntü kalitesi düşük çözünürlüğe rağmen daha iyi olacaktır hem de fiyat performans olarakta çok geride kalmayacaktır.

    Bu arada formülasyonunuzu beğendim ama görüntü kalitesi olarak oled 100 ise xe9005 95 olamıyor malesef, 80'lerde kalır bence :)
    Oled'lerin 55 ekranları ile 65' leri arasında da çok fark fiyat farkı var, aynı boy ile kıyaslarsanız 2016 55 inç oled' i 7500-8000 TL civarına bulursunuz.

    O zaman fiyat performansta önemli bir fark kalmıyor galiba ne dersiniz? :)

    5.750 TL'lik 55 inç bir tv' de bir fiyat/performans TV'si değil neticede. Bu ekran boyutunda bu fiyata çıkmışken oled almıyorsanız yazık olur bence..




  • Project Scorpio kullanıcısına yanıt
    Aslında beklenti sony oled' in birinci seçilmesiydi ve sonuç oylayanları da takip edenleri de biraz şaşırttı.

    Netice de aynı paneli sony'nin daha bir işlemciyle donatarak daha iyi performans göstermesi bekleniyordu.
    Ama sanırım kalibrasyon ile ilgili bir sıkıntı yaşanmış, ciddi bir fark olduğunu sanmıyorum.

    Sony modellerinde klasik olarak kalibrasyon seçenekleri kısıtlı olduğu için de muhtemelen bu durum tam olarak düzeltilemedi.

    Kalibrasyonsuz haliyle benim tahminim sony daha iyidir ama ikisi de kalibre olursa performansları aynı ya da çok yakın olur.

    Genel olarak LG bir tırnak boyu daha iyi olur ve düşük kaliteli (internet videoları, < full hd videolar) yayınlarda ise sony biraz daha iyi olur diye düşünüyorum.
  • nsunsu N kullanıcısına yanıt
    her oled iyi değil

    2017 nin en iyi televizyonu seçildi..
  • yenerbalcı kullanıcısına yanıt
    Bu fake görüntüye inanmamızı beklemiyorsun herhalde? Gösterdiğin B7 en iyi modeli şuan yemedik.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Project Scorpio

    Bu fake görüntüye inanmamızı beklemiyorsun herhalde? Gösterdiğin B7 en iyi modeli şuan yemedik.

    fake değil




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 20 Temmuz 2017; 21:15:9 >




  • yenerbalcı kullanıcısına yanıt
    Evet bu mesajı ben de gördüm.

    Bir tavsiyede bulunabilir miyim, tv'lerin yan yana konularak kaydedildiği internet videolarına itibar etmeyiniz.

    Hangisinin nasıl ayarlandığını bilemezsiniz.

    İkisinin de doğru kalibrasyonlarının yapıldığı garantisini verseler bile (ki vermezler, kalibrasyon yapabilen kişi internet videolarının bir anlam ifade etmediğini bilir) yine de kameranın etkisi, görüntünün çözünürlüğünün azaltılması, sıkıştırma oranının görüntüye olan etkilerinden dolayı asla ve asla gerçek görüntü kalitesini yansıtan bir işlem değildir.

    Çıplak göz ile yan yana görmek yine bir derece daha iyi sonuç verebilir, ama yine aynı şekilde iki TV' de de ayarları mümkün olduğunca doğru olarak seçmeniz gerekir, renk ayarlarından tutun da görüntü işleme seçeneklerine kadar. Bu iş geçtim internet videosunu mağazada bile zor.

    Neticede hiç bir TV' ye youtube' dan bakarak şu ya da bu daha iyi diyemem, bunun gibi bir sürü video var, oledleri övenler de var, bir tanesini bile izlemedim, size de bunlara göre karar vermenizi tavsiye etmem.

    Bu arada XE9005 çok iyi TV, itirazım yok. Şahsi tercihim oled olur, dediğim gibi bu kadar çok para vereceksem LCD teknojisine vermem, ama bu TV hakkında çok iyi yorumlar var, alanın pişman olacağını zannetmem.




  • yenerbalcı kullanıcısına yanıt
    Bu arada XE9005 ile aynı model olduğunu tahmin ettiğim bir modelin incelemesinin linkini de vereyim.

    Bu rtings sitesini beğenirim, detaylı incelemeler yaparlar, buraya göre TV'nin kontrastı çok iyi ve özellikle filmler için çok olumlu görüş vermişler.

    Sizin dediğiniz modeli destekleyecek bir link olarak gönderiyorum. Oledlerle ilgili olanlara da siz bakarsınız artık :)

    http://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x900e
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nsunsu


    Bu arada XE9005 ile aynı model olduğunu tahmin ettiğim bir modelin incelemesinin linkini de vereyim.

    Bu rtings sitesini beğenirim, detaylı incelemeler yaparlar, buraya göre TV'nin kontrastı çok iyi ve özellikle filmler için çok olumlu görüş vermişler.

    Sizin dediğiniz modeli destekleyecek bir link olarak gönderiyorum. Oledlerle ilgili olanlara da siz bakarsınız artık :)
    http://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x900e


    Ben 5000 tlye oled alacaktım bu tv yi görene kadar

    LG oled 910v baktığımda siyah dışında görüntü çöptü ilk çıktığında 6500 - 7000 tl ye 55XE9005 gördüğümde bu tv indirime girsin kesin alacam dedim


    55Q7F fiyatına göre çöp (bu tv nin gerçek değeri 5000 tl nin altı 5500 tl ye 55XE9005 satılırken)
    SJ850 çöp 8bit (10 bit olarak gösteriliyor gerçekte 10 bit değil) (8000 tl yi bırak 4500 tl ye alınacak tv değil)
    Sj800 çöp 8 bit (10 bit olarak gösteriliyor gerçekte 10 bit değil)
    MU7000 çöp 8 bit 50hz

    nasip olursa hafta sonu 55XE9005 nakit 5500 TL ye alacam (taksitli 5600 TL)

    eğer bu fiyata alırsam benim için nokta atışı olacak (paneli kırılan 40W905 yerini belki doldurur)

    hayatımda 2 tane led tv aldım biri 40W905 (2850 TL) - Diğeri 55XE9005 (5500 TL) olacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 20 Temmuz 2017; 22:17:42 >




  • nsunsu N kullanıcısına yanıt
    Hocam benimde gönlümden geçen model c6 modeliydi. Ben fiyatlandırmanızı çok net anlayamadım. Şimdi ben 65inç düşünüyorum. 65 inç c6 modelin fiyatı yarabbim sanki hergün birtane satıyolarmış gibi 15.000 de kaldı tüm tekno mağazalarda.Lg bayide dahil. Şimdi bana 65xe9005 için nakit alımda 9000 liraya kadar inen sony center var. Ama lg bayi ile pazarlığa girdim nakit alcam tık cash diyorum abi işte hediyesi var 32 inç bilmem hadi 14.700 olsun abi diyo ya arkadaş hiç pazarlık yapmıyolar :D Şimdi aradaki farka bakacak olursak 6000 liralık bir fark var. Sizce ne yapmam lazım? Kaldıki gerçekten gönlümden oled geçsede (bu forum etkili olmuştur bunada) gerçekten c6'nın xe9005'den iyi görüntü vereceği konusunda bile şüphelerim var. Ama bu şüpheye rağmen enteresan bir şekilde fiyatları yakın olsa c6 ya kayacaktım. Ama fiyat farkı gerçekten çok değil mi sizcede? 65b7 den hiç bahsetmedim onun fiyatı 18 mi 20 bin mi neydi :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.o.spawn.o.O -- 20 Temmuz 2017; 23:3:14 >




  • O.o.spawn.o.O kullanıcısına yanıt
    Bana sormamışsınız ama yine de cevaplamak istedim.Yaklaşık 2 yıldır oled tvlerle ilgili neredeyse her şeyi araştırdım yabancı forumlarda gezdim onlarca makale okudum ve alacak param olduğumda düşünmeden oled alırım.Ama 6bin tl çok para ve xe9005 gayet iyi bir tv.Eğer 55 inch düşünüyor olsaydınız oled alın derdim çünkü aradaki fark 2bin tl .Tabi bu arada 2 tvnin de kendine has artı eksileri var.Mesela logo yapısması sorunu büyük oranda çözüldü ama hassassanız bu konuda sony daha iyi tercih.Eğer film izlerken altyazıların çevresindeki en ufak bir parlama bile sizi rahatsız ediyorsa o zaman oled daha iyi bir tercih.Sonuçta 6bin tl uykunuzu kaçıracaksa vermeyin sony de sizi memnun eder.Bu arada sakın oled almayın eğer aksamları kanal d de dizi izleyecekseniz veya diğitürkte maç.Oledi bluray film veya dizi izleyen biriyseniz alın.Çünkü tv niz ne kadar iyi olursa olsun ulusal kanalların görüntü kalitesi belli yazık olur o paraya.Tabi benim mantalitem biraz farklı.Sonuçta hepimiz öleceğiz kefenin de cebi yok o yüzden bu dünyadaki sınırlı vaktimizi imkanlarımız el verdiği ölçüde en kaliteli şekilde yaşamalıyız.




  • akengin69 A kullanıcısına yanıt
    çok güzel yazmışsınız teşekkür ederim. Beni alacağım 2 tv'de korkunç bir şekilde mutlu edecektir buna eminim. Çünkü hayatımda zaten ilk defa araştırıp kaliteli bir panel almaya karar verdim. Daha önceki tv'lerim vasattı. va panel hiç kullanmadım bile. Şimdi eylülde eveleneceğim onun için iyi bir tv arayışındayım. Düşündüğüm sadece 2 model var xe9005 ve c6v başka hiçbir modele yoğunlaşmadım. Şuan xe9005 e fiyatı sebebiyle daha çok kaydım.Ama biryandanda oled pişmanlığı yaşayacak gibiyim. Alacağım tv de ulusal yayın vs. tabiki izlenir ama sıkı filmci ve yabancı diziciyimdir. Yüzde 90 bu yönde bir kullanım olacak birde konsol.
    Aslında aşağıdaki linkte var bayilerden daha uygun fiyata ama bukadar büyük meblağlarda bir alışverişi internetten hiç yapmadım. Zorlasam bütçeyi buraya internetten almaya korkuyorum. 12.700 ya az para değil :)
    Birde karanlık sahnelerde evet c6 bir tık daha iyi olabilir ama genel sahnelerde acaba xe9005 renk parlaklı vs. daha iyi olabilir mi diye kuşkularım da var. Birde lg nin remote kontrolü muazzam ya, webosuda beğendim baya. Kafam allak bullak. Diğer yandan xe9005 içinde çok iyi yorumlar var. İkiside mutlu edecektir ama yanlış seçim yapmak istemiyorum. :(
    http://www.hepsiburada.com/lg-oled65c6v-65-164-cm-ekran-ultra-hd-4k-3d-curved-smart-oled-tv-p-HBV000003D8AA?magaza=KırmızıElma&utm_source=pc&utm_medium=cimri&utm_campaign=c&utm_content=c&utm_term=k&wt_pc=cimri.c.k.pc



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.o.spawn.o.O -- 21 Temmuz 2017; 1:15:2 >




  • O.o.spawn.o.O kullanıcısına yanıt
    Madem kafa karışıklığı yaşıyorsunuz size biraz yardımcı olayım.Amerika'da her yıl en iyi tv yarışması yapılır.Bu sene 13.sü yapıldı ve emin olun güvenilir bir organizasyon.Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da oledler 1.geldi.XE9005 iyi bir tv olmasına rağmen adaylar arasında bile yoktu.Ben amerika ve ingiliz forumlarına bakıyorum ve en çok konusulan tvler oledler.Samsungların esamesi bile okunmuyorken sonyler oledlerden sonra en çok konuşulan tvler.Yıllar önce en iyi tv almak isteyenler plazma alıyordu günümüzde de oled plazmanın yerini aldı.
    Parlaklık konusuna gelince oledler 700 nit parlaklıga çıkabiliyorken lcd tvler 1000 nitin üstüne çıkabiliyor ama sorun şu tv niz ne kadar parlak olursa olsun izlediğiniz içeriğin parlaklığı neyse tv de o değeri gösterecektir ve emin olun 1000 nit parlaklığında bir içerik çok fazla izlemeyeceksiniz.Günümüzde hdr filmler bile(ki sdr filmleri saymıyorum bile onlar 150 nit seviyelerinde) 500 -600 nit parlaklığa çok nadir çıkıyorlar.Filmin yüzde 95 i 150-200 nit parlaklığa sahip sahnelerden oluşacak.Ayrıca ışıkları kapattığınız zaman film izlerken 700 nit bile çok fazla.Benim monitörüm 300 nit ve geceleri parlaklığı biraz kısıyorum çünkü gözüm kanlanıyor.Lcd üreticileri oled karsısında tek argümanları parlaklık seviyesi kaldığı için bunu kullanıyorlar.Kısacası oledlerin parlaklığı düşük değil yeterli seviyede.
    Bu kadar oled övdüm ama eğer izleme mesafeniz 3metreden fazlaysa 65inch tv almanız gerekecek ve oled pahalı geliyorsa sony alın yani 55inch oled almayın eğer izleme mesafeniz 3metreden fazlaysa.Biliyorum uzun oldu biraz ama umarım yardımcı olmustur.




  • Logo yapismasi sorununa garanti verilmedikce oled almayi düsünmüyorum.Sanirim benimde tercihim 65xe9005 olacak.Üstelik yasadigim yerde lg 65c6v ile sony 65xe9005'in fiyatlari ayni olmasina ragmen.
  • İstanbul Bileşim geçen günlerde 1 adet LG 55C7 getirdi (Rtings'e göre en yüksek puanlı TV) ve 8499₺ den sattı ben ilk başta o fiyata inanamadım çünkü aralarında sadece tasarım farkı olan B7 TR de 15bin tl ye satılırken merak ettim aradım ve sadece 1 adet yurt dısından ithal getirdiklerini ve kapalı kutu olduğunu söyledi. O kadar param olsaydı çekinmeden direk alırdım ve ertesi günü baktığımda çoktan satılmıştı inşallah yine o fiyata C7 getirirlerde alırız.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yabanci_ch kullanıcısına yanıt
    Logo yapışması tüm oledlerde var ve gatanti kapsamına girmez ama en az 2017 modellerde var oda tam olarak şöyle

    2017 nin en iyi televizyonu seçildi..

    Bu arada bilgin olsun o logo yapışması geçici bir şey yani tv nin yazılımı ile otomatik olarak bir süre sonra siliniyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • akengin69 A kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Zaman ayırıp yorum yaptığınız için. İzleme mesafem arka koltuklardan 4metre ortadaki koltuklardan ise 2,5-3m olacak şekilde. 65 altına kesinlikle düşmem zaten. Peki yukarıda paylaştığım linkteki satıcıdan almak mantıklı mı sizce?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.