Şimdi Ara

2017 model Makyajlı Kasa Sandero/Sandero Stepway - Ana Konu (21. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
803
Cevap
21
Favori
103.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yeni Sandero Stepway 1.5dCi Easy-R aracımla 1500km yi devirdim. Yakıt tüketimi düştü. Çoğunlukla şehirler arası kullaniyorum. İlk 500km de yakıt tüketimi 6.0 lt civari idi. Sonra 5.0 a dustu. Bugun yaklasik 300km yol yaptim 4.1 ortalama tuketimi yakaladim. 6. vites yaklasik 100km. hizla. Titreme hissetmedim hic insallah olmazda. Hep soyluyorum yine tekrar edecegim ses yalitimi cok zayif.
  • Selamlar uzun zamandır bu foruma yazmadım ama şimdi hepinize bilgilendirme amaçlı yazıyorum.
    2014 Temmuzda 15.dc stepway aldım. Aracım 9000 km kalkış titremesi yapmaya başladı. Servis müşteri hatası dedi ben Renault ' a yazdım. Renault iyi niyet göstergesi olarak servisi aradı ve gidin servis yapacak dedi ve böylece aracımın baskı balatası değiştirildi. Araç 35 bin km ye kadar titreme yapmadı 35 binde tekrar titreme başladı.Servis tahmin edebileceğiniz gibi müşteri hatası dedi. Bu sefer Renault da yan çizdi. Servis baskı balata değişimi için 2000TL istedi. Dışarıda tanıdık bir ustaya 600Tl ye yaptırdım. Araç'da volan taşlaması vs yapıldı aynı zamanda. Titreme çok hafifde olsa devam ediyor. Renault dan ayrılan usta bu aracın kronik hatası olduğunu söylüyor. Son modellerinde bu sorun varmı yokmu bilmiyorum ama bu motor bu baskı seti ile bu araç için uyumsuz olduğu söyleniyor. Üretici firma kabul etmiyor. Bunu bu heriflere ülkemizde kabul ettirme gibi bir durumumuz nasıl olur bilmiyorum.
    Araç alacakların dikkatine..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: heroesx

    Tüketim değerlerini paylaşabilir misin?

    benim tüketim değerlerim şu anda gerçeği yansıtmayacaktır.

    şu anda eşimin de öğrenmesi için araç kullandırıyorum ara sıra.

    ortalama 8 lt civarı, araç 400 km de
  • scaen S kullanıcısına yanıt
    Hocam senin araç manüel sanırım titriyor. Bizimkiler otomatik titriyor hadi sen hatalı kullandın diyelim de biz otomatiği nasıl hatalı kullanabildik hep birlikte bunu anlamakta zorlanıyorum.
  • Bu manuelde yaşanan titreme kronik bir problem olsaydı bunca ticari taksi olarak kullanılan Stepway 1.5 DCI araçta da illaki çıkardı diye düşünüyorum. İlkkez burada okudum manueldeki titremeyi.



    Easy R içinse veri toplanması açısından henüz erken. Kullanıcı sayısı artmalı ki verinin olgunlaşma süresi tamamlansın. Şimdilik gözlemlediğim kadarıyla easy r kullananların yarısına yakını benzer durumları yaşıyor.



    Peki içinizden kusurlu mal olarak belirtip aracı iade etmek isteyen oldu mu? Sonuçta bu konu gayet ciddi bir kusur gibi duruyor..? Bilirkişi gelir, tutanağı tutar, üreticinin bu noktadan sonra "bu bir hata sayılmaz" demek gibi bir lüksü olmaz.. Daha yepyeni araçlarda böyle durumların yaşanması tatsız gerçekten..
  • Merhabalar bende Sandero Stepway almak istiyorum otomatik dizel son kasadan Stepway 1.5 dCi 90 bg Easy-R bu titreme konusunda bazı arakdaşlar sikayet etmiş kafamı biraz karıştırdı kullanan yeni kasayı arkadalar bırseyler yazabılır mı bu konuda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: azrail2306

    Merhabalar bende Sandero Stepway almak istiyorum otomatik dizel son kasadan Stepway 1.5 dCi 90 bg Easy-R bu titreme konusunda bazı arakdaşlar sikayet etmiş kafamı biraz karıştırdı kullanan yeni kasayı arkadalar bırseyler yazabılır mı bu konuda.


    hocam bende benzinli otomatik var 10 numara çok memnunum. hiç bi sıkıntı görmedim ben titreme falan yok benimkinde.
  • alpbjk16 A kullanıcısına yanıt
    Bende otomatik turbo dizel almak istiyorum cok hoşuma gidiyor ama bazı yorumlar kafamı karştırdı. bi test şürüşü yapmam lazım ama bi kerelik sürüşle sıkıntılar anlaşılır mı bilemedim.
  • Valla titremiyor diyen. Kişiler otomatik ise araçları sabah ilk çalıştırdıktan sonra geri vitese takıp direksiyonu tam sağ yada tam sol yapip ayağını frenden çeksin ve gaza basmasın o zaman göreyim ben araçları nasıl azer bülbül oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NightmareII

    Valla titremiyor diyen. Kişiler otomatik ise araçları sabah ilk çalıştırdıktan sonra geri vitese takıp direksiyonu tam sağ yada tam sol yapip ayağını frenden çeksin ve gaza basmasın o zaman göreyim ben araçları nasıl azer bülbül oluyor.

    hocam sizde o ne öyle geri vites at direksiyonu tam cevir freni bırak gaza basma dı dı dı bunları yapmak zorunda mısınız yapmayın o zaman sıkıntı olmaz hiç 😊

    normal bi şekilde kullanın. abartı bişey sizin söylediğiniz çok ekstra bi detay yani bence. ben hergün parkımı yapıyorum normal bi şekilde, sonra çıkıyorum parktan aynı şekilde bi sıkıntı yok.
  • Size gore anormal gelebilir 2 arac arasindan manevra yapmadan cikma durumunuz yoksa. Bende geri viteste otomatikte de bu titreme durumu oluyor. Servise gitsem rodaj denilecek diye bi sure daha bekliyordum. Kullanimi etkilemiyor ama rahatsiz ediyor.
  • Ya zaten günlük kullanımda sorun yok ama sabah ilk geri geri gelip iki araç arasından çıkana kadar azer bülbül bi 50 metreden sonra 40 tane araç arasından geri geri çık sorun yok motor soğukken hareket etmeden azer bülbül. Kullanımda etkilemiyor ama sabah ilk kalkış yazık dedirtiyor insana bende 1000 km de başladı bu olay belki ilk aldiğimda böyleydi ama ben dikkat etmedim ama çoğu arkadaşta var fakat aşırı rahatsızlık verecek düzeyde diyemem. Lakin sene 2017 biz 0 km araçtaki titreme sorunundan bahsediyoruz. Eğer dacia dacia ise şurada yazanları okuyup bu titreme nedenini bulması gerekir diye dusunuyorum...
  • NightmareII N kullanıcısına yanıt
    aracınız tork konvertörlü tam otomatik değil, kaldı ki dsg gibi çift kavramalı verimli bir yarı otomatikte değil.(dsg bombadır olayını açmıyorum)
    ayağınızı frenden alıp gaza basmassanız titremei normal, aracı geri viteste tam sağ vs gaza basmadan zorluyorsunuz,
    easy-r dan ne beklediğinizle alakalı bi durum. evet çok üstün bir sistem değil ama bu açıklarını bilip üzerine gitmemek gerek,
    bu arada bende easyr olayını sevmediğimi belirteyim. yani bu bir arıza değil bence, easyr ın yeterliliği çapı bu kadar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ztyfnp -- 10 Mart 2017; 9:4:29 >
  • ısındıktan sonra yapmaması da ayrı bi tuhaflık, haklısınız yıl 2017 olmuş konuşulan konuya bakın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ztyfnp -- 10 Mart 2017; 9:11:41 >
  • Easy r in tanıtım videosunu izleyin eleman geri geri park yaparken ayağını gaza basma gereksinimi bile duymuyor. Ben tekirdagda yaşıyorum her yer dümdüz. Sabah iki araç arasından çıkıyorum şayet dümdüz bir çıkış yaparsanız sorun yok ama direksiyonu kırdınız mi rodeo başlıyor rodeodan sonra gaza basarsanız daha fazla rodeo yapıyor. Resmen frene basıp aracı tekrar durdurup tekrar kalkış yapıyorum usulca. Sonra 20 metre git sorun yok. Bir dikkatimi çeken şey de araç ilk çalıştığında silecekler yavaş hareket ediyor 3 5 dk sonra normale dönüyor. Sanki birşey aracın elektriğini ilk 3 dk sömürüyor. Nedeni bu mu olabilir diye dusunuyorum. Dacia ile görüştüm aracı getirin diyorlar. Ama yapboz tahtası olsun istemiyorum daha sıfır araç. Kendileri bir örnek alıp araştırıp su sorun desinler sonra bende içim rahat götüreyim.
  • Vallaha arkadaşlar haklısınız 2017 de konu bu olmamalı ama bence Dacia bunun farkında bu kadar cok şikayet varsa onlarda biliyorlar ama neden düzeltilmiyor oda başka bi soru maddi açıdan cok mu para gerektiren bi aksan bilemiyorum ama şimdi Dacia Sandero Stepwat turbo dizel otomatik almak isteyen kişiler ne yapacak ben almak istiyorum ama tereddütlerim oluştu.
  • Arkadaşlar merak ettiğim bir konu var yeni kasada emniyet kemerleri aktif gergili mi ?
  • Nihayetinde sizin kararınız fakat bu "araba daha yeni, elletmeyeyim, yapboz olmasın" fikri pratikte bana çok makul gelmiyor. Siz durumu erkenden ispatlayacaksınız ki çözüm talep edebilesiniz. Türkiyede firmaların durumu malum, tüketiciyi nasıl düdüklesek derdindeler.. Yarın öbürgün servise gittiğinizde "bunca kilometre yapmışsınız, bu bariz kullanıcı hatası" derlerse boşu boşuna süreci uzatmış olursunuz.. Kim bilir, belki kusurlu maldan dolayı aracınız değişime bile gidebilir..? Yeterki üstüne düşün, uğraşın, bilirkişi getirin.. Fakat en başta da dediğim gibi, araç sizin karar sizin. Ama söylediklerinize göre araçta BARİZ bir kusur var. Biran önce çözüm aranmalı bence.



    Bu arada ben de Tekirdağ'lıyım. Tekirdağ pekte düzlük değildir aslında. =) Adı üstünde, genişçe bir tepenin eteklerinde yer alır. (Merkez ilçeden bahsediyorum)




  • Yok ben tekirdağ merkezde değilim en kısa zamanda sorunu kilometreyi de gösterecek şekilde video ile buradan paylaşırım.
  • Ben aracımı yapboz yapmak istemiyorum gerçekten. Evet bu mantık bence doğru. Versin bana hatasız sıfır aracı alsın aracı istediği kadar yapboz yapsın. Sadece bu şikayet bende olsa haklısınız. Fakat şöyle düşünün bir APPLE firması neden şuan lider konumda yada bir BMW neden BMW aynı şikayeti bir 7.40 L serisinde 5 10 kişi söylese 5 binde bu halde araba diye anında bir araba çekerler altıma ve sorunlu olanı alırlar. Acaba biz nerede hata yaptık diye. Yada bir Japon firması TOYOTA vs. Önemli olan isme laf gelmesin varsa hata düzeltilsin. Ben aracı kötülemiyorum şekli şemali duruşu binlerce aracı solda sıfır bırakacak düzeyde ama ilgi alaka aracı getirin bakalım ile kalmamalı. Dacia da ileride bir BMW olmak istiyorsa birden fazla bu şikayeti aldın mı anında bir örnek alıp irdeleyeceksin. Mesajlara mantıklı geri dönüşler yapacaksın durumu araştırıyoruz vb. cinsinden. Yoksa aracı getirbakalım mantığı günümüz ticaretinde olmamalı.




  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.