Şimdi Ara

2017 AUDI A5 Sportback Geldi (34. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
737
Cevap
16
Favori
80.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • volcano V kullanıcısına yanıt
    Her ne kadar a5 ci olsamda 4 serisinin tasarımınıda çok beğeniyorum. Bence çok yakışıklı bir tasarımı var. Ha iç kısmı derseniz haklısınız diğer bmw lerle aynı hemde tüm serilerle, bmw nin köklü bir iç tasarım yeniliğine gitmesi lazım.

    Yeni üç seriside gayet hoşuma gitti. Eğer 2019 beklersem düşünebilirim. Gerçi 2019 beklersem alternatifler artacak baya, yeni Peugeot 508 de oldukça iddialı olmuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi temürrmelik -- 6 Aralık 2018; 12:5:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • plateau kullanıcısına yanıt
    Bakalım hocam, mümkün olduğunca feragat edeceğim, adaptif far olsunda ledmiş xenonmuş kayarmış vs çok mühim değil, hafızalı koltuk ayna zaten olmasada olur. Ses sistemine gelince zaten audinin ölüsü yeter.

    Spor direksiyon, adaptif far, ve iş dış siyah renk olursa başka bir şey aramıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdilik vermicem vermicem benim değilmi vermicem modundalar :)) ama bakalım belki doğuş reis bir güzellik yapar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: temürrmelik

    Şimdilik vermicem vermicem benim değilmi vermicem modundalar :)) ama bakalım belki doğuş reis bir güzellik yapar..
  • Herkese merhabalar,

    2019 senesinde araba alma niyeti olan biri olarak 2017 model 2. el temiz C180 mi yoksa yeni 2019 model S60 mı derken kendimi bir anda 2017 model A5 1.4 TFSI Sportback bakarken buldum. Hem baktığım modeller arasında tartışmasız kalite piyat performans kriterlerinde önde olan A5'in uzun yıllarda keyifle binebileceğim bir araba olduğuna inanıyorum. Fakat piyasadaki yükselişten dolayı 2. eldeki fiyat artışı şu an bütçemi biraz zorluyor. Bu sebeple 2019 u bekleyip 2017 modellerin fiyatının daha da düşeceği konusunda kendimce bir görüşüm var. (Normal şartlarda olması gereken)

    Bu piyasayı bilen arkadaşlara küçük bir sorum olacak.2017 de 230-240 bin TL ye alınan arabalar şu an ikinci elde 250-260 bin TL civarında. Bu ters orantı 2019 da değişir mi? Düşüncelerinizi rica edebilir miyim?

    Teşekkürler / İyi forumlar.
  • GuerillaUnit G kullanıcısına yanıt
    Genelde şöyle bir görüş söz konusu. Audi'nin ikinci eli berbattır ve çok para kaybettirir. Bu nedenle ikinci elde düşük rakamlar görme beklentisi mevcut. Fakat 2015'ten beri ( A4 1.4 TFSi'nin geldiği andan beri ) bir şeyi savunuyorum. Bu motorla Dogus Oto Audi pazarlama tarihinde D Segmentte ilk kez vergide hacim avantaji elde etti. Yani eskiden evet bir BMW bir Mercedes yanında insanlar bu markaların algısının da yüksek olmasıyla direkt bunlara yöneliyordu. Ancak şimdi işler değişti. Audi'nin vergi avantajlı 2 adet D Segment aracı var. A4 ve A5 Sportback . Bu nedenle ben 2.elde 235k dolaylarında zikredilen rakamların Prestige + Deluxe Pack A5 için normal olduğunu düşünüyorum. Yalnız bu rakamlara rağmen şu anda bu araçlar satılmazlar. Çünkü ikinci el piyasası tamamen bitik halde. Ekstra fiyat avantaji olmayan bir araç satılmıyor imkanı yok. Benim asıl beklentim A5 Sportback'in 0km fiyatlarında <300k rakamlarının oluşması yönünde. An itibarıyla A4 ile A5 arasında 100k fark oluştu ki bu hiç normal değil. A5 ilk girdiğinde bu fark bunun yarısı kadardı ki bu kadar estetik ve dikkat çekici bir kasa için yine de normal kabul edelim. Peki 100k fark ne kadar normal?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.L.Crassus -- 10 Aralık 2018; 11:49:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bencede bmw 2.eli iyi değil, 2018 nisanda 2.el olarak 180k ya aldıgım 3.20ied 40.yıl aracım şuanda da benzer rakamlarda, a5 ile 15-20 bin fark vardı, şimdi makas iyice açıldı, düşük hacimli vag grubu araçlar her zaman prim yapar, 86 bine sıfır aldıgım 1.4 dsg leon fr aracımı 100 bine satmıştım ordan biliyorum :)
  • Merhabalar ,

    Bu günkü durum şu ,

    418 opak-sunroof-Türkiye paketi için 256.000 fiyat aldım.

    Mevcutta ikinci elde 2017 15.000 km de delux-prestij 250.000 civarında mevcut . Önerileriniz nedir ?

    Açıkcası test sürüşünde 4 performansı beni tatmin etmedi . Ama yakışıklı araç :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlave Bilgi ,

    İkinci elde 4 serisi araçların fiyatları 0 ile aşağı yukarı aynı .Ayrıca 100.000TL için12 ay 0 faiz teklifleri de mevcut .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende geçtiğimiz Haziran ayında 320i ED BMW'mden sıkıldım diye Audi A5 Sportback 1.4 TFSI almıştım Doğuştan. Prestige + Deluxe + Spor Direksiyon vs. en dolusunu 284 bin liraya mal ettim. BMW 418i grancoupe ile kıyaslayan arkadaşlar için deneyimlerimi paylaşayım.

    - Bir kere Audi BMW'den kat be kat konforlu. 18 jantlara rağmen en az 5 serisi kadar sessiz ve konforlu bir süspansiyona sahip.

    - Audi'nin malzeme kalitesi BMW'den daha iyi. Zaten Audi'deki deri koltuklar gerçek deri, BMW'dekiler suni oluyor.

    - Audi'nin emniyet kemerleri yumuşacık, nedense çok hoşuma gitti :)

    - Daha önce BMW 1 sonra da 3 serisi aldım. Audi ikisindende daha az rüzgar ve yol sesi alıyor. O bakımada çok konforlu.

    Bunlar olumlu yanları Audi'nin. Onun dışında başka bir numarası yok. Şimdi gelelim beğenmediğim kısımlara:

    - DSG şanzıman manuel kullanımda çok iyi tepkiler veriyor, otomatik kullanımda ise tam bir facia. Çok geç vites küçültüyor, trafikte sürekli zor durumda bırakıyor. BMW'nin 8 ileri ZF şanzımanı ve motor şanzıman uyumu Audi'de yok.

    - Audi MMI bok gibi, BMW iDrive'in yanına bile yaklaşamaz. BMW'de arabayla ilgili pek çok bilgiye ve kontrole erişebiliyorsunuz, Audi'nin ekranı ise sadece müziği göstermeye yarıyor başkada bir numarası yok.

    - BMW'yi kullanmak Audi'den çok daha zevkli. Audi her ne kadar konforlu olup yolu iyi tutsada bir BMW tadı veremiyor.

    - Audi'nin start/stop sistemi çok gıcık. Şehir içi trafikte kasisler için yavaşlarken motoru durduruyor, ya da sokaktan caddeye çıkmadan önce yavaşlayınca motor stop ediyor. Sürekli zor durumda bırakıyor adamı. BMW'ninki komple durmadığınız sürece motoru stop etmiyor mesela, o bakıma daha iyi.

    - Borusan servis olarak Doğuş'tan çok daha iyi. BMW'de zaten kullanımınıza göre araba size ne zaman servise gitmeniz gerektiğini söylüyor, Audi'de bu teknoloji yok. 90 model araba gibi senede bir ya da 15.000 de bir gel diyorlar. Servise gittiğin zamanda seatçilerle caddy'cilerle aynı lobide mal mal oturuyorsun. Borusan'da serviste beklemene bile gerek yok, ilkame araç istiyorum diyorsun sana 1-2 gün aracın işlemleri bitene kadar başka BMW veriyorlar. Doğuştan istediğin zaman elli kere mırın kırın ediyorlar. Ayrıca benim Audi'de sağ kapıdan bir tıkırdı geliyor, 3 kere götürdüm çözemediler. BMW'de böyle şeyleri çok daha usta bir şekilde ele alıyorlar.


    Yani özetle Audi'mi güzel fiyata aldım, o yüzden kullanıyorum. BMW'den daha pahalı olduğu için sokakta çok fazla görmüyorum, o da iyi birşey. Tasarım olarakta Audi baya baktırıyor kendisine. Ama BMW 320i ED'me bir kaç sene daha binsemde olurmuş. Audi'nin malzeme kalitesi ve işçiliği daha iyi, daha konforlu ama yinede süslü bir volkswagen'den öteye geçemiyor. Uyarı sesleri, direksiyon düğmeleri falan passat ile golf ile aynı. Sürüş keyfi olarakta bir BMW değil...

    O yüzden karmaşık duygular içerisindeyim. Bir daha Audi alır mısın derseniz ama asla almam. Ben BMW adamıymışım onu fark ettim.

    418i'yi de A5'ten ucuza alabiliyorsanız gözünüz kapalı 4'ü alın derim.




  • BOccOB B kullanıcısına yanıt
    Tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkürler.

    O fiyata bulsam gözüm kapalı a5 derdim ama nerde... Yukarıda aldığım fiyatları yazdım, bmw 418 m sport oldukça dolu bir araç 270 bin fiyat almdım. Audi ise prestij+delux/design, altı kesik spor direksiyon donanımlı en düşük 325 bin. Birkaç gün daha bakınacağım eğer sunroof gibi bence mühim olmayan birkaç donanım eksiltip 300 ün altında bulabilirsem gönlüm a5 ten yana. Yok bulamazsam Allah izin verirse 418 alacağım, zaten şahane bir araç.

    Audi'de ikinci el güzel araçlar yok değil aslında fakat 200 binlerin üzerinde para bayılıyorsa insan sıfır olsun kafa rahat eysin ilk kendi binsin istiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cam tavansız A5 gelmiyor diye biliyorum...Prestige paket iptalini düşünün önerimi yineliyorum...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • plateau kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Evet bakalım birkaç kombinasyon deneyeceğim, zaten öyle yüksek isteklerim yok. Mesela standart dediniz ama sunroof iptal olsa hiç düşünmem, bence gereksiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi temürrmelik -- 14 Aralık 2018; 18:12:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hazır hızımı alamamışken bir kaç şikayetimi daha yazayım:

    - BMW'de far yıkamayı çalıştırmak için silecek kolunu üç defa çekmeniz gerekiyor. Yani ihtiyaç yoksa boş yere çalışmıyor. Audi'deyse farlar açıkken silecek koluna basarsan yıkama devreye giriyor. Arabayı yeni yıkattığın zamanlar camı temizleyeyim derken bütün arabayı kirletiyor. Ayrıca çok cam suyu harcıyor, 2 haftada 1 taksici gibi cam suyu dolduruyorum.

    - A5 Sportback'te kamerayı öyle kötü bir yere koymuşlarki , en küçük yağmurda kirleniyor arkayı göstermez oluyor. BMW'de de kamera sabit ama yerini daha doğru seçmişler, o kadar kolay kirlenmiyordu.

    - BMW'nin gaz pedalı yerden menteşeliydi, Audi'ninki değil. VW'lerin bile premium araba gibi yerden menteşeli gaz pedalı varken A5'e neden yapmamışlar aklım almıyor. Pedallara ne zaman baksam aklıma Hyundaki Accent geliyor.

    - 5 kapılı olsun, rahat rahat 4 kişi taşıyabileyim diye Sportback aldım. Ama arka koltuklar o kadar dik ki, orada çocuk bile rahat etmez uzun yolda. Arka koltuklar çok konforsuz. Kim binse şikayet ediyor.




  • Merhabalar. 2018 A5 1.4 tfsi 1000 km de prestij delüx kesik direksiyonlu aracı dış beyaz iç nappa kahve şeklinde bugün satın aldım. Hakkımzda hayırlı olur inş. Hangi araçtan geçtiğimi söylesem belki inanmayanlar olabilir. 2016 passat R line 240 bg 500 tork 4motion aracımı satıp bu araca geçtim. Evet zorlanacağımı biliyorum ancak ben keyfini aldım aracın şimdi sakin ama prestijli araç zamanı. Herkese selamlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tigermia T kullanıcısına yanıt
    Aleykümselam.

    Hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız.

    Kaça aldınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2.0 TDI quattro kullanan yok mu hic aramizda?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • temürrmelik T kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. 315 bin tl ye aldım. Herkese kazasız sürüşler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba, 116d'den A5 Design + Prestige'e geçmeyi düşünüyorum. Ne dersiniz?
  • 2016 model var bende,önceki kasa.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.