Şimdi Ara

2017-2018 Özeleştiri Konusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet, bir sezon daha bitti şimdi özeleştiri yapma, hatalardan ders çıkarma vakti. Başlayalım. Not: Biliyorum yazı çok uzun ama koca sezonun öz eleştirisi ancak bu kadar kısa oluyor.

    Neden şampiyon olamadık? Öncelikle bunu 3 ana başlıkta inceleyeceğim, OYUNCULAR, ŞENOL GÜNEŞ, FİKRET ORMAN.

    Şenol Güneş -- %10
    Şenol Hoca bu sene şampiyonlar ligi için konuşursak muazzam bir başarı gösterdi ancak aynı şeyi lig için söyleyemeyeceğiz, birazdan bahsedeceğim Yönetim ve Oyuncu performansları hocanın elini kolunu ne kadar bağlasa da hocanın
    1-Bir türlü taktiği oturtamaması,
    2-Lig bitmesine rağmen hala ilk 11'in belli olmaması,
    3-Kritik maçlarda yapılan hatalı değişiklikler
    4-Hocanın kendine yardımcı teknik direktör almaması(bence en önemlisi)

    Özellikle 4. madde için konuşursak 3 kulvarda giden bir takımda her bölgenin bir yedeği bulunurken Şenol Hocanın kendine yedek teknik direktör almaması bu sene bizi şampiyonluktan eden önemli şeylerden biri, nasıl oyuncular yoruluyorsa Hocalar da yoruluyor, 3 gün önce Napoli'ye oynayıp 3 gün sonra Akhisar'a karşı oynuyorsun, taktik mantalite, oyuncu motivasyonu vb. bir çok şey sana bağlı ve 3 kulvarda bunlara yetişmen imkansızdı hocam, burayı okuyor musun bilmem ama lütfen kendine bir yardımcı antrenör transfer et. Ha şunu da tekrar edeyim bu sene Hocamızın yaşadığı şeylerin birazcığını başkası yaşasa ve kulübün başkanı bu olaylara sesini çıkarmasa o teknik adam çoktan istifa ederdi.

    Oyuncular -- %30
    Bu sene hocanın elini kolunu bağlayan en önemli etkendi, bu sene oyuncu performanslarımız maalesef yerlerdeydi. Tek tek gidelim.

    Fabri-Tosic-Vida-Pepe-Mitrovic-Adriano-Gökhan-Caner Bu sene hiçbir oyuncu benim gözüme aşırı batmadı, hepsi elinden geleni yaptılar, mücadele ettiler. Zaten şu an ligde en az gol yiyen takım biziz bu adamlar savunma işini gayet iyi yerine getirdiler, zaman zaman hataları oldu evet ama bu futbolun zaten doğasında var önemli olan mücadele etmekti onu yerine getirdiler.

    Atiba: Bu sene bir çok kişiyi üzse de unutulan şey Atiba'nın ana görevi "Savunma" Atiba bu sene ofansif anlamda çok kötü bir tablo çizerken defansif anlamda iyi bir tablo çizdi, bu sene şampiyonluğun gitmesinde suçu çok az.

    Medel: Önümüzdeki sene bizi mutlu eden detaylardan biri, hızlı oyun ve hızlı pas adamı, bu sene mükemmeldi.

    Babel-Quaresma: Bu yaşlı kurtlar bu sene ciddi anlamda mücadele ettiler, insiyatif aldılar ama genç değillerdi, yoruldular ve maalesef yedekleri yoktu, dinlenemediler, dinlenemedikçe da hata yaptılar maalesef. Üstelik arkalarındaki bekler de yaşlıydı. Peki bu sene bizi şampiyonluktan ettiler mi? Hayır. Tabi hemen Q7'nin kaçırdığı penaltı aklınıza geliyor ama hiçbir zaman ligi 1 maça bağlamayın, zaten lig 1 maça bağlandıysa suçluyu o maçta hata yapan oyuncuda aramayın. Bu oyuncular bu sene ligin üzerinde oynadılar ama olmadı...

    Gelelim Bizi Şampiyonluktan eden oyunculara:
    Talisca: Evet biraz şaşırmış olabilirsiniz, bu sene şampiyonlar liginde ve ligin ikinci yarısında iyi işler yapan Talisca övgüleri hak ediyor ama maalesef ligin ilk yarısındaki 3 gol 3 asistlik berbat performansıyla bizi şampiyonluktan eden önemli oyunculardan biri oldu. Zaten asıl puanlarımızı ligin ilk yarısında bıraktık ve maalesef Talisca'da o maçlarda yoktu. Üstelik asıl kötü olan şey Şampiyonlar Liginde efsanevi işler yapan Talisca'nın 3 gün sonra gösterdiği vasat performanslar oldu maalesef maç seçti, eğer çabalasaydı skora bakmaksızın onu iyilerin arasına koyardım ama bu senenin ortalaması maalesef kötüydü.

    Oğuzhan-Tolgay: Bu iki oyuncu özellikle de Oğuzhan, bu sene en en en büyük hayal kırıklığı oldu, Talisca'nın ilk yarıdaki vasat performansını telafi etmeleri gerekirken bu iki oyuncu o kadar kötü bir performans sergiledi ki bırakın takımın performansını lig performansını altında oynadılar.
    Bu sene Tolgay 3 asist, Oğuzhan 4 asistle oynadı.(ikisinin de şampiyonlar liginde ne golü ne asisti var.) Normalde skora bakmam ama bu sene Tosicin 5 gol 1 Asistle oynadığı bir ligde eğer siz bu vasat performansı sergiliyorsanız utanmanız gerekir.

    Negredo-Lens-Love: Bu üçü bu sene bizi şampiyonluktan eden temel oyuncular oldu. Bu gol atamayan, asist üretemeyen, beceriksizler ordusu, ligde toplam sadece 11 gol attılar. Düşünebiliyor musunuz :D Bu sene bize saç baş yolduran bu sene bizim ana avrat sövmemize neden olan oyuncular.

    FİKRET ORMAN -- %60
    Yıllardır kulübümüze hizmet eden, borçlarımızın azalmasına hatta yeni bir stada kavuşmamıza vesile olan, büyük sponsorluk anlaşmaları imlayan F. Orman Bu sene şampiyonluğumuzun gitmesinin ana sebebi oldu.

    1-Yaz kampına yetişmeyen transferler. Şenol Güneş'in üstüne basa basa dile getirdiği bu konu hiçbir sene olmadı, yaz kampı Şenol Güneş için Ligin en önemli olayıyken başkan bunu hiçbir sezon yetiştirmedi. Şenol Hoca tüm oyuncuların kampta hazır olmasını defalarca dile getirirken, bu konunun transferlerden daha önemli olduğunu dile getirirken başkan bunu yapmadı.

    2-Çin kampı saçmalığı. Şenol Güneş'in defalarca reddetmesine rağmen başkan inat ederek takımı böyle saçma sapan bir işe soktu. Çin uçakla gidiş geliş ortalama 1 gün sürüyor. Üstelik jetlag gibi sorunlara değinmiyorum bile. 1 Günü çöpe atıyorsunuz yetmiyor bir de jetlag yaşıyorsunuz ona adapte olmaya çalışıyorsunuz.

    3-Transfler, yıllardır övünerek bahsettiğimiz transfer konusunda fikret orman bu sene resmen "faka bastı". Bu sene yapılan Negredo, Lens, Love transferlerinin toplam maaliyeti 20 milyon Euro'yu buldu. Fikret Orman bu sene 20 milyon euroyu resmen çöpe atmış oldu.

    4- Transfer ve Scout ekibi. Fikret Orman'ın belirlediği bu ekip o kadar kötü durumdaki şu an özellikle scout ekibi daha tek bir oyuncu bile çıkaramadı. Transfer ekibi ise Love'u 5.5, Lens'i 9.5 milyon euro maliyetle transfer etti. İkisinin bu sene ligde toplam skor katkısı 4 gol :D Yani Beşiktaş gol başına 3.75 milyon euro ödedi!!!!

    5- Saha dışı olaylar. Diğer kulüplerin başkanları hocalarına sahip çıkarken Fikret Orman Şenol Güneş'e ve oyunculara hiçbir şekilde sahip çıkmadı gelin bu sene ki olayları hatırlayalım:
    1-Oyuncularımız ifade çağrıldı,
    2-Şenol Güneş'e medya yoluyla milli takım baskısı yapıldı.
    3-Caner Erkin'e olmayan maddeden 6 maç ceza verildi.
    4-Ofsayttan goller yedik, gollerimiz ofsayt sayıldı, ses eden olmadı.
    5-Maçta yüzüne yumruk atılan Q7 aynen karşılık verince 5 maç ceza aldı.
    6-Şenol Güneş'in başına darbe geldi, TFF yüzyılın en adaletsiz kararını verdi ama sen Fikret Orman; kulüp, taraftar istediği halde Tüpçünün ihraç edilmesi istemedin!!
    Aklıma gelenler şimdilik bunlar ve Fikret Bey sağolsun hiçbirinde seç çıkramadı dediğim gibi yetmedi, Tüpçünün ihraç edilmesine sıcak bakmıyorum dedi.

    Velhasıl kelam bu sene ders çıkarması gereken asıl şahıs Fikret Orman'dır. Bugün iddia ediyorum Şenol Güneş'i premier ligdeki bir takımın başına koy ona düzgün futbol ortamını sağla İngiltere'nin efsanesi olur. Hocamıza düzgün ortam sağlaması gereken yegane kişi sensin F. Orman, hocana, kulübüne sahip çıkmak zorundasın evet seni severiz, sayarız ama bu sene benim için konuşursak kredin bitti. Hiçbir oyuncu, hiçbir teknik adam bu şartlarda futbol oynayamaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A984A1CC7 -- 19 Mayıs 2018; 22:42:34 >







  • 1 tam forvetimizin olmaması, Orta sahanın belirsizliği Atiba Oğuzhan Medel Tolgay bütün ikililer denendi. Tolgay ve Oğuzhan'ın hücuma katkı vermemesi. Tolgay neyse de Oğuzhan'ın gol+asist 15'i bulması gerekiyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kepler Laveran kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi hocam, oyuncuların payı %30. Ama bu sene transferlerde başarısız olan yönetimin payı da %60. Şenol Güneş'e laf atanlar var ama bu kadar olayın üzerine gene istifa etmediğine şükretmeliyiz.
  • Bence bu sene sampiyon olamamamizin en temel sebebi forvetimizin olmamasiydi. Negredo gercekten tutmadi ama biraz da sans isi. Hic adi sani duyulmamis Aboubakar tuttu ama adi duyulmus Negredo tutmadi. Yapacak bir sey yok.
    Devre arasi Love u aldik. Alanya da patir patir buldugunu atan adam bize geldi gol kacirma makinasi sonra da emekliye ayrilmis dede oldu. Ne yapalim? Demba Ba yi onun yerine alsaydik ve sakatlansaydi, o zaman da hazir Love varken sakat Demba Ba alindi diye yonetime kizacakti herkes.
    Ha bence yonetimin tek hatasi sosyal medya ve cArsi grubunu izleyip Burak Yilmaz transferini yapmamasiydi. Trabzon gibi les takimda +20 gol atmis olan Burak bizim Negredo dan kat kat fazla gol atip bizi sampiyon yapardi. Bazi duyar kasan ergenler maalesef GS'nin sampiyonlugunu Burak transferine tercih etti, bence cikip kutlamalra da katilsinlar.

    Oyuncularin CL maci secmesi kadar Senol Hoca da bence secti. Lige onem vermedi hic. Lig maclari hep 'amaan daha cok mac var' havasinda gecti.

    Cin kampyina kiziyorsunuz fakat Tosic Cin'e nasil 5 milyon euro ya gitti saniyorsunuz 33 yasinda? Ne adi duyulmus biri ne de mukemmel bir futbolu var? Tabi ki kamp ve Cin futbolunun maclari izlemesi sebebiyle.

    Eger Cin e futbolcu itelemek istiyorsaniz oralarda mac yapmak zorundasiniz. Siz Barcelona, Real Madrid veya Bayern Munih degilsiniz ki sizin her macinizi izlesinler. Gidersiniz orada bir turnuvaya katilip oyuncularinizi sergilersiniz onlar da izler begenir teklif yapar. Bu isler boyle.
    Bu sene kampi biraz daha erken baslatiriz ama Cin e yine mutlaka gideriz.




  • Bu sene şampiyon olamamamızın tek sebebi avrupadır gerisi hikaye.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ohh valla ne güzel hem ligin açık ara en derinlikli kadrosu bizde olacak ama Şenol Güneş %10 sorumlu olacak.Madem kimseyi geliştirmeyecek madem sorunları çözmeyecek o zaman yollayaylım Şenol Hoca'yı neden 2.5 milyon euro para veriyoruz ki.Takım zaten mükemmel kurulacaksa ona ne gerek var.

    Şenol Hoca'ya sorarlar.

    Neden Babel hayalet gibi dolaştı 2. yarı

    Quaresma ilk yarıda tam 125 orta yapmış, 101’i isabetsiz... 610 kez topla buluşmuş, bunların yarıdan fazlasını, 306’sını kaybetmiş.Buna ne çözüm buldun?

    Talisca sezonun yarısında ölü gibiydi buna ne çözüm buldun?ü

    Tolgay Oğuzhan inanılmaz formsuz ne yapabildin?

    Lens gelmiş koşamıyor bu adamın formsuzluğunu neden çözemedin?

    Taşı bile süper forvet yapar denilen Şenol Güneş tamam hadi Negredo vasat gol kralı gelmiş gol atamıyor hadi ona yaşlı diyelim iyi dediğimiz Cenk yarım sezonda 8 gol atabilmiş(bir kısmı da penaltı) Demek ki senin oyunun kısır forvet fark etmiyor neden böyle?

    Herkes diyor takım Şl'ne odaklandı ondan böyle oldu.Başkan mı gelecek oyuncuları lige odaklayacak?Kimin görevi bu?

    Hani deniyor ya forvetimiz yok Beğenmediğimiz Negredo büyük maçlarda kaç gol atmış Gomis kaç gol atmış bir bakın derim.Arada dağlar kadar fark var.Sorun forvet değil.Sorun oynattığı sistem ve anlayış orta kafa gol mantığıyla sezonu götüremezdi ve götüremedi de.Buna çözüm bulması gereken oydu.Bulamadı.

    Geçelim bu işleri Başkan'ı şu sitede en çok eleştiren benim ama Türkiye şartlarında en iyi kadroyu vermiş sana sen de 4. olmuşun.Bu sezon Şenol Güneş'e yazar hiç başkasına yazmaz.Bu sezon berbattı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0985F6AB6 -- 20 Mayıs 2018; 4:6:6 >




  • Budur işte. Şu an başkanı suçlamak düpedüz nankörlüktür. Sezon başında her yeni transferin come to beşiktaş videosu ile coşanlar, şimdi yönetimi suçluyor. Neymiş Lens, Negredo tutmamış. Napsın Fikret Orman? Adamın görevi oyuncuyu transfer etmek, sonrası teknik direktör ve futbolcunun çabasına kalmış.

    Bir de neymiş olanlara sessiz kalmış. Utanın ya adam her türlü siyasi baskıya rağmen kupa maçına çıkarmadı takımı. Şu an kaç kişi bunu yapar, özellikle şu ortamda? Sırf bu bile bu sezonki tüm hatalarını aklar. Ama arkadaşın kafasında takımı Çine götürdü diye Fikret Orman %60 suçlu, takıma taktik öğretemeyen maçlara hazırlayamayan Şenol Güneş %10 suçlu. Buna cevap yav he he olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye Ligi kolay bir lig değil ki. Seninle benzer maddi imkanlara sahip olan, senin kadar şampiyonluğu isteyen 2, hatta artık 3 rakibin var. Tamam rakiplerle yarışılıyor ama her sene de şampiyon olamaz ki bir takım. Futbolun doğasında var bu. İnişler çıkışlar kötü performanslar, dönemler olacak. Beşiktaş ilk yarıdaki o kötü performanstan sonra iyi bile toparladı 2. yarı. Avrupa'da oynanan yıpratıcı maçlara, zaten yaşlı olan kadronun daha da yaşlanmasına ve bütün doygunluğa rağmen 71 puan toplaması bence gayet iyi. İlk yarıdan sonra ben Beşiktaş 60 puanı zor görür daha da ivmesi eksiye gider diye bekliyordum. Son birkaç haftaya kadar yarışta bu kadar iddialı olması bile başarı bence. Olumluları gördüğümüz gibi olumsuzları da görüp öyle değerlendirmeliyiz derim. Beşiktaş bu sene şampiyon olamadı, başarısızlık mıdır evet başarısızlıktır ama olabilir. Gayet normal bir durum.
  • Demba ba

    Sosa vs gibi eski oyunculara yönelirseniz seneye de başarı gösteremezsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sisyphus kullanıcısına yanıt
    Asıl senin bu yüzsüz yazına cevap "he he" olabilir!

    Önce şunu açıkla bakalım F. Orman Demirören'i nasıl olur da hala kulüpten ihraç etmiyor, amaç ne?https://www.sporx.com/yildirim-demiroren-ihrac-edilecek-mi-fikret-orman-acikladi-SXHBQ706411SXQ Ha amaç ne? Bütün yıl alınan saçma sapan, adaletsiz kararların arkasındaki kişi neden hala üye?

    Şenol Güneş defalarca Çin'e gitmeyelim dediği halde inat edip neden Çin'e gitti? Neden Teknik Direktörle inatlaştı?
    Şenol Güneş defalarca transferlerin yaz kampına yetişmesini istediği halde neden ve niçin kampa yetişmedi?
    Bu arada yorumunda çok çok acımasız bir şey görüyorum "takıma taktik öğretemeyen maçlara hazırlayamayan Şenol Güneş " bunu diyen adam futbol takip etmesin, etmesin kardeşim, ne demek ya taktik öğretemeyen? Maçlara hazırlayamayan? Hahahahaha Sanki bu sene Şampiyonlar Liginde destan yazan Şenol Güneş değil de bir başkasıydı.
    Tabi daha bitmedi, sen bana açıkla bakalım, olmayan maddeden 6 maç ceza verilen Caner Erkin için o tapma seviyesine geldiğiniz başkan ne yaptı? Quaresma'ya 5 maç ceza verilirken ne yaptı?
    Tüm bu olaylar yaşanırken Şenol Güneş'in yaşadığı ruh halini tahmin edebilecek kapasiten var mı?
    FB maçlarından sonra F. Orman ne dedi, ne diyebildi? Daha Tüpçüyü ihraç edemeyen adam, takımını koruyabildi mi?
    Ziraat maçına çıkmama kararı F. Orman tarafından mı alındı? Yoksa divan baskısıyla mı alındı?

    Böyle bir ortamda Şenol Güneş'i suçlamak nasıl bir kafa ya? Adamın kafasının etini Milli Takımla beraber başladılar yemeye, 2 oyuncusundan biri 6 diğeri 5 maç ceza yedi ki bunlar takımının en çok asist yapan adamları. Yetmedi takımı zorla Çin'e gönderdiler, yetmedi her FB maçından sonra basın adamın üstüne gitti, çıkıp yumruğunu masaya vurabildi mi F. Orman. Yahu adamın kafasına dikiş atıldı, adam yaralandı onda bile çıkıp doğru dürüst ne diyebildi?

    Ben sizin gibi kimseye tapmam. F. Orman geldiğinden beri başarılı mıdır? Evet başarılıdır ama sen bu sene en asli görevini yapmadı, eğer sen takımını korumazsan o zaman şampiyonluğun gitmesini kendine mal edeceksin!




  • Marbella'da sezon başı kamp yapmak dünyanın en saçma olayıydı. Nitekim ligin ilk yarısında bunun acısını da çok çektik ve ilk yarı kaybettiğimiz puanlar yüzünden şampiyon olamadık.
  • Ne özeleştirisi ya Bjk özeleştiri bilir mi? Bjk şampiyon olamadıysa ya üzerine oyunlar oynanıyordur ya fazla şereflilerdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadar madde madde yazmaya yorulmaya gerek yoktu. İyi bir golcüye bakardı iş. Buldular bi bidon 7 gol zor attı. Tosun Paşa'da gidince patladık.
  • Eğer ki Galatasaray deplasmanında Negredo golü yapsa, bu kadar yazı yazmayacaktın

    Demek ki böyle uzun bir listeye gerek yokmuş, Forvetlerimizin beceriksizliği bizi 4. yaptı.

    Başarısızlıkta bahane bulmak kolay, Fikret Orman'ı transfer konusunda bu seneye kadar eleştirmedim çünkü önünde FFP vardı, asıl sınavı şimdi verecek.

    Şu anda halen Talisca - Atiba ve Tosic olmamasına rağmen her mevkide iyi oyuncularımız var. Fikret Orman'ın yapması gereken şey, kadroyu önüne koyup FORVET alanı için Şenol Güneş kimi isterse onu almak, 2 kere 2, 4 !

    Sene başında "OMO BURAK KONDONO YORO OTTOOOO" cılar kuyruğuna basılmış kedi gibi bağırmasalardı şu anda üst üste 3. şampiyonluğun keyfini çıkartıyorduk.

    Bu takımın GÜNEŞ'i Şenol Hocadır ve o ne derse o olmalıdır.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.