Şimdi Ara

2016 Tuscon'mu? vs 2016 CR-V'mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
1
Favori
19.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Karşılaştırılan donanım paketinde yok. Mesajımda hangi donanım paketleri olduğu yazıyor.
  • bianconera kullanıcısına yanıt
    Bende aynı sizin gibi düşündüm fakat bugün gittin Ankara Ata Hyundai'ye ve tüm fikrim değişti. Test aracının kromajlarına kadar dandik. Kişiden kişiye değişebilir belki görüş fakat ikisini karşılaştırdım ve Tucsonu beğenemedim ya hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: MotorsR

Bende aynı sizin gibi düşündüm fakat bugün gittin Ankara Ata Hyundai'ye ve tüm fikrim değişti. Test aracının kromajlarına kadar dandik. Kişiden kişiye değişebilir belki görüş fakat ikisini karşılaştırdım ve Tucsonu beğenemedim ya hocam

Motor ve şanzıman yönünden CRV deseniz anlarım da görsel ve malzeme kalitesi olarak Tucson'u beğenmeyen sayılı kişiden (firmaların yaptığı testler dahil) birisi oldunuz.
  • Yanlış anladınız veya ben yanlış anlattım :) Teşhir araçtaki orjinal kromajlar yapışkanından çıkmış ve birkaç şey daha var. Malzeme zaten genel olarak plastik ağırlıklı, CR-V'de de öyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: udeskota

5 sene bineceğinizi varsayarak düşünelim;

Tucson Elite 1.6 GDI 4x4 DCT 109.500
    CRV Premium 1.6 4x4 ZF 135.870

Fark: 26.000TL

Donanım açısından Honda'nın üstün olduğu noktalar;
    - Şehir İçi Aktif Fren Sistemi (CTBA)
    - Ön park sensörleri
    - Ön far yıkama
    - HDMI girişi
    - Sürücü koltuğu elektrikli bel desteği

Donanım açısından Hyundai'nin üstün olduğu noktalar;
    - ELEKTRİKLİ SÜRÜCÜ KOLTUĞU
    - DERİ KOLTUKLAR
    - ARKA KOLTUK ISITMA SİSTEMİ
    - DEĞİŞKEN DİREKSİYON MODU (FLEX STEER)
    - ANAHTARSIZ GİRİŞ VE ÇALIŞTIRMA SİSTEMİ
    - ELEKTRİKLİ AÇILIR PANAROMİK CAM TAVAN

Teknik açıdan farklar;
    Bagaj hacmi: CRV 589lt(Tucson 488lt)
    CRV 13 cm daha uzun, fakat 3 cm daha dar
    Lastikler: CRV 225/65R17 // Tucson 225/60 R17
    Hızlanma 0-100 km/s: Tucson 9.1sn // CRV 10sn
    Garanti Süresi: Honda 6 Yıl(150bin km) // Hyundai 5 Yıl(100bin km)
    Arıza güvenilirliği(Subjektif): Honda > Hyundai

Şehir İçi Yakıt;
    Tuscon: 9,2lt/100km = 41kr/km
    CRV: 5,6lt/100km = 21kr/km

Yılda 20bin km yaptığınızı farzedelim, 5 senede 100bin km yaptınız. Bu durumda Tucson'da 20bin TL yakıta daha fazla para ödemek durumunda kalacaksınız, ve aradaki fark azalsa bile muhtemelen CRV'yi az biraz daha yüksek fiyata satacaksınız. Fakat dizel Honda'nın bakım masraflarının da muhtemelen daha yüksek olacağını unutmamak gerek.

Bu koşullar altında, iki araç arasında 5 yıl(100bin km) kullanımı durumu için pek bir fark bulunmuyor. Aradaki donanım, teknik özellik, marka veya görünüş farkını dikkate alarak seçim yapılabilir.

Ekleme: Araçlar için liste fiyatı üstünden alınabilecek indirimler de sonucu değiştirebilir.
    Ekleme 2: Bu arada Hyundai fiyat listesi güncelleniyor, aşağı yönlü olmasa gerek. :)

Arkadaşım donanımlarla ilgili tespitlerin yanlış olmuş TUCSON da şehir içi aktif fren sistemi var, ayriyeten yokuş kalkışın yanında yokuş iniş destek sistemi de var. HDMI dahil her türlü girişte var. Lütfen iyi araştıralım

• tefennili kullanıcısına yanıt
    Hocam bahsedilen donanimda bulunmamaktadir. Ben burada birbirine en yakin iki donanimi sectim.

Yoksa her iki aracin da icinde cok daha fazla donanim olan versiyonlari var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MotorsR kullanıcısına yanıt
    Şu CRV'deki motor Tucson'da olaydı çok güzel olurdu :) Plastik aksam bu segment araçlarda, bu fiyat aralığında malesef çok başarılı değil, iyi olanları da fiyatı bir hayli yüksek.
  • Hocam, bu çekik gözlüler iç malzeme kalitesine pek önem vermiyolar ya :)
  • tefennili kullanıcısına yanıt
    Hocam geçenlerde hyundai ataya gittim ankarada en full modeline bindim tucsonun fakat hdmı girişini hiçbir yerinde göremedim ya
  • Hocam, git bir de makyajlı rav 4 ü incele

• quote:

5 sene bineceğinizi varsayarak düşünelim;

Tucson Elite 1.6 GDI 4x4 DCT 109.500
    CRV Premium 1.6 4x4 ZF 135.870

Fark: 26.000TL

Donanım açısından Honda'nın üstün olduğu noktalar;
    - Şehir İçi Aktif Fren Sistemi (CTBA)
    - Ön park sensörleri
    - Ön far yıkama
    - HDMI girişi
    - Sürücü koltuğu elektrikli bel desteği

Donanım açısından Hyundai'nin üstün olduğu noktalar;
    - ELEKTRİKLİ SÜRÜCÜ KOLTUĞU
    - DERİ KOLTUKLAR
    - ARKA KOLTUK ISITMA SİSTEMİ
    - DEĞİŞKEN DİREKSİYON MODU (FLEX STEER)
    - ANAHTARSIZ GİRİŞ VE ÇALIŞTIRMA SİSTEMİ
    - ELEKTRİKLİ AÇILIR PANAROMİK CAM TAVAN

Teknik açıdan farklar;
    Bagaj hacmi: CRV 589lt(Tucson 488lt)
    CRV 13 cm daha uzun, fakat 3 cm daha dar
    Lastikler: CRV 225/65R17 // Tucson 225/60 R17
    Hızlanma 0-100 km/s: Tucson 9.1sn // CRV 10sn
    Garanti Süresi: Honda 6 Yıl(150bin km) // Hyundai 5 Yıl(100bin km)
    Arıza güvenilirliği(Subjektif): Honda > Hyundai

Şehir İçi Yakıt;
    Tuscon: 9,2lt/100km = 41kr/km
    CRV: 5,6lt/100km = 21kr/km

Yılda 20bin km yaptığınızı farzedelim, 5 senede 100bin km yaptınız. Bu durumda Tucson'da 20bin TL yakıta daha fazla para ödemek durumunda kalacaksınız, ve aradaki fark azalsa bile muhtemelen CRV'yi az biraz daha yüksek fiyata satacaksınız. Fakat dizel Honda'nın bakım masraflarının da muhtemelen daha yüksek olacağını unutmamak gerek.

Bu koşullar altında, iki araç arasında 5 yıl(100bin km) kullanımı durumu için pek bir fark bulunmuyor. Aradaki donanım, teknik özellik, marka veya görünüş farkını dikkate alarak seçim yapılabilir.

Ekleme: Araçlar için liste fiyatı üstünden alınabilecek indirimler de sonucu değiştirebilir.
    Ekleme 2: Bu arada Hyundai fiyat listesi güncelleniyor, aşağı yönlü olmasa gerek. :)

hesapta ve bilgilerde 3-4 tane hata var

1- hyundai şehir içinde 10-11 honda 7-9 arası yakıyor. o fabrika verileri saçmalık. 2.5 litre civarı farkeder.

2-kasko'da honda çok daha yüksek çıkar.

3-hem bakım aralıkları hem bakım fiyatları arasında fark var.

4-üst donanımda fiyalar 40k falan oynar

5-tucson performans olarak daha iyi.

6-tucson'un şerit takip sistemi aktif, yani aracı tekrar şeride sokuyor.

şu durumda tucson tercih edilmeli. hatta arazi yapılmayacaksa 4*2'si 10k falan daha ucuz turbo motorla. yakıtı da 1 litre falan daha az. o daha mantıklı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 21 Mayıs 2016; 20:38:43 >

• amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    Hesapta hata yoktur, eksik olabilir;

1) "hyundai şehir içinde 10-11 honda 7-9 arası yakıyor. o fabrika verileri saçmalık. 2.5 litre civarı farkeder. " Testten ve veriden bağımsız subjektif yorumunuza nasıl cevap vereceğimi bilemedim. Biz bu araçlardan birine sahibiz. Honda 0-11.000km ortalaması şuan için 6.6lt.

2) "kasko'da honda çok daha yüksek çıkar." Anneme(Sigorta Acentesi) her iki araç için de satın alma aşamasında fiyat çalıştırtmıştım. 4 sigorta firması için fark yok.

3) "hem bakım aralıkları hem bakım fiyatları arasında fark var. " Dizel Honda'nın bakım maliyetlerinin daha yüksek olacağına zaten deyinmiştim.

4) "üst donanımda fiyalar 40k falan oynar" Fiyatlar 40k oynadığı durumda, donanımsal üstünlük de doğal olarak Honda tarafına kayıyor, yani gereksiz ve geçersiz bir önerme. Ki arkadaşın ihtiyacını karşılayan en ucuz versiyonlar olduğu için bunları seçtiğimi de belirtmiştim.

5) "tucson performans olarak daha iyi. " Yine teknik özellikler kısmında bahsetmiştim.

6) "tucson'un şerit takip sistemi aktif, yani aracı tekrar şeride sokuyor." Kıyaslanan donanımlarda bulunmuyor. İsterseniz aynı kıyaslamayı üst donanımları için size özel yapabilirim.

Şu durumda tekraren iki araç arasında 5 yıl(100bin km) kullanımı durumu için pek bir fark bulunmuyor. Aradaki donanım, teknik özellik, marka veya görünüş farkını dikkate alarak seçim yapılabilir.

• quote:

Hesapta hata yoktur, eksik olabilir;

1) "hyundai şehir içinde 10-11 honda 7-9 arası yakıyor. o fabrika verileri saçmalık. 2.5 litre civarı farkeder. " Testten ve veriden bağımsız subjektif yorumunuza nasıl cevap vereceğimi bilemedim. Biz bu araçlardan birine sahibiz. Honda 0-11.000km ortalaması şuan için 6.6lt.

2) "kasko'da honda çok daha yüksek çıkar." Anneme(Sigorta Acentesi) her iki araç için de satın alma aşamasında fiyat çalıştırtmıştım. 4 sigorta firması için fark yok.

3) "hem bakım aralıkları hem bakım fiyatları arasında fark var. " Dizel Honda'nın bakım maliyetlerinin daha yüksek olacağına zaten deyinmiştim.

4) "üst donanımda fiyalar 40k falan oynar" Fiyatlar 40k oynadığı durumda, donanımsal üstünlük de doğal olarak Honda tarafına kayıyor, yani gereksiz ve geçersiz bir önerme. Ki arkadaşın ihtiyacını karşılayan en ucuz versiyonlar olduğu için bunları seçtiğimi de belirtmiştim.

5) "tucson performans olarak daha iyi. " Yine teknik özellikler kısmında bahsetmiştim.

6) "tucson'un şerit takip sistemi aktif, yani aracı tekrar şeride sokuyor." Kıyaslanan donanımlarda bulunmuyor. İsterseniz aynı kıyaslamayı üst donanımları için size özel yapabilirim.

Şu durumda tekraren iki araç arasında 5 yıl(100bin km) kullanımı durumu için pek bir fark bulunmuyor. Aradaki donanım, teknik özellik, marka veya görünüş farkını dikkate alarak seçim yapılabilir.

arkadaşım %25 daha pahalı, parçası daha pahalı ve dizel aracın kaskosu kendinden ucuz, parçası daha ucuz, benzinli araçla aynı çıkamaz dalga mı geçiyorsun. trafik desen neyse.

yakıt tüketimine gelince honda hyundai'den çok daha fazla sapıyor ne yazık ki. 0 6.6 dediğin aracın ortalama sürati 40 km.

ve sen bana halen şehir içi 20 km altında 8 litrenin altında yaktığını gösteren video yollayacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 22 Mayıs 2016; 10:07:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: vetenes

2016 model Crv sahibi olarak gidin elite Plus tucson alın. Sonra 5 bine gidip LPG taktırın brc veya prins.

Aldığımdan beri Crv nin kronik problemleri ile uğraşıyorum

Subjektif değerlendirme yapmayınız. Crv nin kronik problemleri ne olaki?

• mikroskopik M kullanıcısına yanıt
    Tek birşey Crv grubunda çok kişinin başına gelen bir problem 180 km de turbo hortumu yerinden çıktığı için yolda kaldım. Çekici ile Sivas'a çektik aracı. Daha ufak tefek şeyler de var ama bu yeterli

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Ha yine mi siz

Ben de oturmus ciddi ciddi cevap yaziyorum.

Benim arabam Golf oldugundan anneme ait araba ile hala bahsedilen kosullarda araci kullanma sansim olmadi. Hic merak etmeyin unutmadim.

• quote:

Ha yine mi siz

Ben de oturmus ciddi ciddi cevap yaziyorum.

Benim arabam Golf oldugundan anneme ait araba ile hala bahsedilen kosullarda araci kullanma sansim olmadi. Hic merak etmeyin unutmadim.

valla şu kasko muhabbeti olmasa ben de sizi unutmuştum.

o kadar deli saçması bir şey ki bunu yazsa yazsa bu yazmıştır dedim kontrol ettim, nitekim haklı çıktım.

zira dizel otomatik, daha pahalı bir aracın benzinli otomatik daha ucuz araçla aynı kaskoyu ödeyeceğini ancak sizin gibi biri iddia edebilirdi.

cidden keselim muhabbeti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 22 Mayıs 2016; 12:10:38 >
    Peki hocam

Ama sonuç olarak hata ben de, hala video cekmedigim icin siz bilmediginiz konular hakkinda yorum yapabiliyosunuz. Sonucta ben sözümü tutmadim, siz de dogal olarak devam ediyorsunuz

Hocam sizin araciniz da guzel bir araba, yani Kuga. O kadar ayrintili ve veriye dahayli bir karsilastirma yapmisim, ona bile afedersiniz şey atiyosunuz. Gerek yok. Emin olun, Honda zannettiginiz kadar mantiksiz bir araba olsaydi ben aldirmazdim.

Bu arada 10bin bakimi icin 570tl odedik. Bu ortalamanin altinda ve standart disi bir deger oldugu icin ben bunu bile koymadim oraya ki gereksiz bilgi olmasin diye.

Siz bana guvenin

• MotorsR kullanıcısına yanıt
    Daha dün crv test sürüşü yaptım baya da inceledim. Araba tek kelime ile çöp. Malzeme kalitesi vasat. Bi ekran koymuşlar navigasyon diye flaş tv de satılan tablet kalitesinde. Fiyatını hakketmeyen bir araba. Senersongur mod: on maksimum ederi 90bin
    Görevlilere sordum bu kaliteyle Nasıl bu kadar pahalı diye. Ne De olsa Satıyor diye düşünüyor Honda Dedi.

Hocam, zaten bildiğim kadarıyla ne tucson ile nede crv arazi sürüşü pek yapılamıyor. çünkü asfalt suvu olarak geçiyor sanırım bunlar.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.