Şimdi Ara

2016 Renault Talisman (ANA KONU) (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.236
Cevap
50
Favori
286.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yukarıdaki videoyu izledim de, cidden heyecanlandırdı. İç mekan yeni Espace'ten hallice. Dışı ise birkaç gömlek fazla kaçmış içe oranla, şahane.

Fiyatı merakla bekliyorum.
  • Benim anlamadığım tek birşey var bir arabaya isim devamlılığı sağlamak bu kadar mı zor. Neden Megan 3 sedan değil de fluence veya neden laguna değil de talisman. Başta ne dediyse öyle devam etse çok daha kaliteli bir marka imajı sağlamaz mı? Tamam sonuçta araba alırken konfora, yakıta, sağlamlığa vb. bakıyoruz ama ben bu isim devamlılığının da birçok insan açısından önemli olduğunu düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gü

Benim anlamadığım tek birşey var bir arabaya isim devamlılığı sağlamak bu kadar mı zor. Neden Megan 3 sedan değil de fluence veya neden laguna değil de talisman. Başta ne dediyse öyle devam etse çok daha kaliteli bir marka imajı sağlamaz mı? Tamam sonuçta araba alırken konfora, yakıta, sağlamlığa vb. bakıyoruz ama ben bu isim devamlılığının da birçok insan açısından önemli olduğunu düşünüyorum.

tutulmayan araçlar kaldırılıyor ,, bu tutulursa devam eder

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu arabayı samsung mu yapıcak

çok güzel olmuşta 1.6dci edc nin fullun fiyatı 115-120 civarı olucak gibi.100 milyar falan çok zor fakat 110 milyar olursa full model edc li manuelle arasında 10 milyar fark olsa yani 100 civarı olsa o zaman düz vites düşünebilirim

kadjar la bunun arasında kaldık beklesekmi acaba bilemiyorum
  • Yeni bir çöp geliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: stevie_ray_vaughan

quote:

Benim anlamadığım tek birşey var bir arabaya isim devamlılığı sağlamak bu kadar mı zor. Neden Megan 3 sedan değil de fluence veya neden laguna değil de talisman. Başta ne dediyse öyle devam etse çok daha kaliteli bir marka imajı sağlamaz mı? Tamam sonuçta araba alırken konfora, yakıta, sağlamlığa vb. bakıyoruz ama ben bu isim devamlılığının da birçok insan açısından önemli olduğunu düşünüyorum.

Megane mı tutulmadı?

• quote:

Orijinalden alıntı: BenGiDeR

quote:

quote:

Megane mı tutulmadı?

megane kaldırıldı mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: cbascan

Yeni bir çöp geliyor

Adam hayatını yeniköy- Emirgan hattında geçiyor beyler, bu araç kendisi için çöp olduğuna göre, süper sporlar hariç paklamıyor heralde.

Bu araba tasarımıyla motoruyla vs çöpse, Passat 10 yıllık paslanmış turşu tenekesi bence.

Göreceliliğin bile bir standardı olmalı yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnginAKB -- 5 Ağustos 2015; 13:55:05 >
  • latitude nin yerine gelecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnginAKB

quote:

Yeni bir çöp geliyor

Adam hayatını yeniköy- Emirgan hattında geçiyor beyler, bu araç kendisine için çöp olduğuna göre, süper sporlar hariç paklamıyor heralde.

Bu araba tasarımıyla motoruyla vs çöpse, Passat 10 yıllık paslanmış turşu tenekesi bence.

yahu hala passat diyorsun. Ben passattan nefret eden bi insanim sevmiyorum ama saygi duyuyorum. kararlilik diye bisey duydun mu? ister sevelim ister sevmeyelim, tasarimindan nefret edelim, Adamlar 50 senedir passat uretiyor ve deli gibi satiyor, d sinifini domine ediyor. Bak adi hala ayni, passat diyoruz. Renault ne yapiyor iyi kotu bi lagunasi varken latitude diye bisey cikariyor. Simdi sana c sinifi bir arac kadar bile yol tutamayan sacma sapan dengesiz sasili, sinifina gore hic de kaliteli olmayan latitude sacmaligini mi anlatayim? Sonra ne oluyor gumluyor ve satamiyor. diyorlar bu olmadi, 2000 lerin basinda tanittigi konsept otomobilin adi olan talismani cikaralim diyorlar. Yine ayni. Kisir donguden ibaret. Talisman cikacak yine ayni seyler olacak goreceksiniz. Oyuncak gibi isimlerle oynuyorlar. Sahsen ben ne oldugu belirsiz bu araca 100 bin uzeri paralari baglamam. Sonra kalisman cikar, o da olmaz salisman cikar. Sonu yok bu isin. anlamak istedigimi anlamisindir umarim.

Once passatla ayni maliyetle, begenmediginiz passattan daha kaliteli (hadi esit kalitede olsun) bi altyapi hazirlasinlar, satsinlar, kendilerini ispatlasinlar, o zaman konusuruz. Ama ben renault a, malum gecmisi yuzunden, hakli da olarak, bu segmentte maalesef guvenmiyorum.

Ulan arabayi tasarlayan, ureten muhendislere sorsan sizin kadar iddiasi yoktur. Hele passat a rakip geliyor, simdi vag korksun gibi 50,60 begeni almis, sempatizanligin zirve yaptigi yorumlara bi tarafimla guluyorum.

• bu araç safrane olarak çıkmalıydı. benim gibi 30 lu yaşlarda olup çocukluğunda safrane görünce heyecanlanmayan yoktur herhalde.

• Aracın tek kötü yanı ismidir herhalde. Talisman ismi hiç hoş olmamış.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer Volkswagen olsaydı bu araç şimdiden satış rekoru kırmaya başlamıştı.
    (Temsili)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Martinez55 -- 3 Ağustos 2015; 19:32:33 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Megane mı tutulmadı?

megane kaldırıldı mı?

Arkadaş megane sedan'ın yerine fluence geldiğini söylemiş ki doğruda megane sedan kalkıp yerine fluence gelmedi mi?

Aslında olan şey tutulup tutulmama değil, biraz daha farklı.

Renault bir çok marka ile ortaklığa gitti. Bunun sonucundada farklı ülkelere farklı modeller gönderdi. Avrupa pazarında C segment sedan araç çok tutulmadığından ekstra kaynak harcayıp Megane sedan üretmek yerine, sedan araçların tercih edildiği ülkere Samsung'un modellerini göndermeyi tercih etti. Bunun için Fluence ile tanıştık. Fluence'a neden megan demediler, çünkü Megane HB ile alakası yok, tamamen farklı bir araç. Yani aslında Megane Sedan isim değiştirmedi, bitirildi.

Aynı şekilde sedan seven bir millet olduğumuz için yine Laguna yerine bir samsung modeli olan Latitude gönderildi bize. Fakat avrupada Laguna satılmaya devam etti, yani Latitude'da Lagunanın yerine gelmedi.

Talisman ise farklı bir durum, Laguna'ın yerine geldi ama Laguna'dan ciddi bir farkı var, bu araç sedan. Laguna liftback olarak tabir edilen ilginç bir araçtı ne tam olarak sedan, ne tam olarak hb. Talisman ile renault D segmentinde sedana geçti ve Laguna'yı bitirdi. Bu yüzden aslında bu araç Laguna'nın devamı değil yeni bir araç. Latitude'un da devamı değil çünkü o araç aslında Samsung'un bir modeli, Talisman ise Renault'un.

Safrane ise D segmentinde değil E segmentinde bir araçtı, bu araca Safrane denilse Safrane ismine yazık olurdu. Safrane'ın devamı gelir mi sanmam çünkü E segmentinde rakipler çok güçlü ve Renault'un bu segmentte çok bir tecrübesi yok.

Yani aslında Renault isimleri değiştirmiyor, yeni araçlar sürüyor piyasaya. Risk alıyor mu evet, bu işin sonunda karlı çıkacak mı zaman gösterecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BenGiDeR -- 3 Ağustos 2015; 21:49:17 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: EnginAKB

quote:

Yeni bir çöp geliyor

Adam hayatını yeniköy- Emirgan hattında geçiyor beyler, bu araç kendisine için çöp olduğuna göre, süper sporlar hariç paklamıyor heralde.

yahu hala passat diyorsun. Ben passattan nefret eden bi insanim sevmiyorum ama saygi duyuyorum. kararlilik diye bisey duydun mu? ister sevelim ister sevmeyelim, tasarimindan nefret edelim, Adamlar 50 senedir passat uretiyor ve deli gibi satiyor, d sinifini domine ediyor. Bak adi hala ayni, passat diyoruz. Renault ne yapiyor iyi kotu bi lagunasi varken latitude diye bisey cikariyor. Simdi sana c sinifi bir arac kadar bile yol tutamayan sacma sapan dengesiz sasili, sinifina gore hic de kaliteli olmayan latitude sacmaligini mi anlatayim? Sonra ne oluyor gumluyor ve satamiyor. diyorlar bu olmadi, 2000 lerin basinda tanittigi konsept otomobilin adi olan talismani cikaralim diyorlar. Yine ayni. Kisir donguden ibaret. Talisman cikacak yine ayni seyler olacak goreceksiniz. Oyuncak gibi isimlerle oynuyorlar. Sahsen ben ne oldugu belirsiz bu araca 100 bin uzeri paralari baglamam. Sonra kalisman cikar, o da olmaz salisman cikar. Sonu yok bu isin. anlamak istedigimi anlamisindir umarim.

Once passatla ayni maliyetle, begenmediginiz passattan daha kaliteli (hadi esit kalitede olsun) bi altyapi hazirlasinlar, satsinlar, kendilerini ispatlasinlar, o zaman konusuruz. Ama ben renault a, malum gecmisi yuzunden, hakli da olarak, bu segmentte maalesef guvenmiyorum.

Ulan arabayi tasarlayan, ureten muhendislere sorsan sizin kadar iddiasi yoktur. Hele passat a rakip geliyor, simdi vag korksun gibi 50,60 begeni almis, sempatizanligin zirve yaptigi yorumlara bi tarafimla guluyorum.

Yok isim niye aynısı değilmiş, yok devamlılığı yokmuş bilmem neymiş bunlar yüzeysel şeyler, sığ bakan adamların işi bunlar.

Banane ismi neymiş bilmem neymiş arabanın, ben adamların ürettikleri arabaya bakarım ve D sınıfında görülmemiş iddialı bir tasarım, hacmine göre en verimli motor ve Şanzıman kombinasyonunu koyduğunu söylüyor, eğer piyasada söz sahibi olmak için kaliteyi de doyurucu tutmuşlarsa banane isminden serisinden bilmem nesinden.
    Araba berbat olup adı safran olunca sıraya mı geçecektik.

Ben bindiğim arabaya bakarım, markası, ismi şu bu benim kriterlerim arasında değil. İsmine bakıp almayan da almasın zaten.

Superb fiyatından gelsin çöp mü bidon mu görürüz, eğer bütçem o zaman uygun olsun ilk müşterilerinden biri de benim.

Markacılık, isimcilik bilmem ne avam işi, aşmak lâzım bu işleri.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Megane mı tutulmadı?

megane kaldırıldı mı?

Arkadaş megane sedan'ın yerine fluence geldiğini söylemiş ki doğruda megane sedan kalkıp yerine fluence gelmedi mi?

Aslında olan şey tutulup tutulmama değil, biraz daha farklı.

Renault bir çok marka ile ortaklığa gitti. Bunun sonucundada farklı ülkelere farklı modeller gönderdi. Avrupa pazarında C segment sedan araç çok tutulmadığından ekstra kaynak harcayıp Megane sedan üretmek yerine, sedan araçların tercih edildiği ülkere Samsung'un modellerini göndermeyi tercih etti. Bunun için Fluence ile tanıştık. Fluence'a neden megan demediler, çünkü Megane HB ile alakası yok, tamamen farklı bir araç. Yani aslında Megane Sedan isim değiştirmedi, bitirildi.

Aynı şekilde sedan seven bir millet olduğumuz için yine Laguna yerine bir samsung modeli olan Latitude gönderildi bize. Fakat avrupada Laguna satılmaya devam etti, yani Latitude'da Lagunanın yerine gelmedi.

Talisman ise farklı bir durum, Laguna'ın yerine geldi ama Laguna'dan ciddi bir farkı var, bu araç sedan. Laguna liftback olarak tabir edilen ilginç bir araçtı ne tam olarak sedan, ne tam olarak hb. Talisman ile renault D segmentinde sedana geçti ve Laguna'yı bitirdi. Bu yüzden aslında bu araç Laguna'nın devamı değil yeni bir araç. Latitude'un da devamı değil çünkü o araç aslında Samsung'un bir modeli, Talisman ise Renault'un.

Safrane ise D segmentinde değil E segmentinde bir araçtı, bu araca Safrane denilse Safrane ismine yazık olurdu. Safrane'ın devamı gelir mi sanmam çünkü E segmentinde rakipler çok güçlü ve Renault'un bu segmentte çok bir tecrübesi yok.

Yani aslında Renault isimleri değiştirmiyor, yeni araçlar sürüyor piyasaya. Risk alıyor mu evet, bu işin sonunda karlı çıkacak mı zaman gösterecek.

bence aracı hem liftback hemde sedan yapıp(opel vectra'da olduğu gibi) adına laguna deseydi (laguna sedan laguna liftback gibi) kafadan 1-0 önde başlardı daha iyi olurdu. çünkü laguna kendini kanıtlamış bir model. belki laguna 4 diye buna yakın bir model daha çıkartıcak bunu bilmiyoruz ama çok isim çok kafa karıştırıyor. nerde çokluk orda karışıklık. talisman Yeni çıkacak bir araç ve yol alması gerçekten mesele. Benim için problem yok ben isme çok takılan biri değilim. ama milletin gözünde şu anda renault bu sınıfta başarısız. belki ön yargılılar latitutenin içine oturup bakmadılar bile ama sürekli isim değişikliği iyi değil bence.

• Direksiyonu haricinde her seyi efsane olmus, 120.000'e kadar gunumus piyasasinda hak ettigi fiyati alir full donanimi. En kisa zamanda test etmek istiyorum.
  • fiyat ve donanım önemli.eğerki güzel fiyatla gelirse güzel satar.pahalı olursa atmaz .cünkü rakipler kuvvetli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dt1907

fiyat ve donanım önemli.eğerki güzel fiyatla gelirse güzel satar.pahalı olursa atmaz .cünkü rakipler kuvvetli.

Mükemmel bir tespit. Tebrik ediyorum.
  • Araba çok iyi duruyor gerçekten, iç mekan da espace'ın gerisinde kalmaz diye düşünüyorum ki espace'ın standartının çok yüksek olduğunu herkes yazdı çizdi.

4control'ü bu sefer yaygınlaştırırlar umarım, laguna 3 ile tanıtıldı hesapta ama baksan testi bile yok neredeyse. Yürüyen aksam olarak ulaşabilir araçlar kapsamında bakarsak otomobil endüstrisinde son 10-15 yılda elle tututur tek yenilik, diğerleri ya elektronik, ya motor, far, şanzıman , metalürjik yenilikler vs. Bir de torqsteeri çözdüler...

Bu araba bence renault için laguna halefi değil, talisman başka pazarda bir üst hatta 1,5 üst sınıf modelleri için kullandıkları bir isim, nissan teana, toyota avalon falan gibi.

Laguna farklı, sınıfına göre kompakt, biraz içi dar, sürücü odaklı (en azından üreticisinin gözünde :) ) bir d sınıfı, c'ler bu kadar irileşince ürün gamında kendine pek yer kalmadı.

Ben bu arabaya laguna deseler yadırgardım.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.