Şimdi Ara

2016 PHİLİPS LCD & OLED ANDROİD TV (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.685
Cevap
24
Favori
118.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: barsoy
    ...10 yıldır aynı lcd tv.yi kullanıyorum ...

hocam hangi tv bu 10 yıldır kullandığınız, maşallahı varmış bizimki 2 yılda pert oldu ...
  • barsoy kullanıcısına yanıt
    hocam hep kapalı mı kullandınız tv yi?
  • asderin kullanıcısına yanıt
    Elektronik şans isidir arkadaslar kimisi var 20 sene kullaniyo kimisi var 3. Tvyi aliyo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler 55 pus 6501 aldik yarin gelicek onceden samsung suhd7200 vardi iki kere degisim oldu sonra bunu onerdiler genel olarak 7200 den iyi bir goruntu saglayabilir mi? Ve trt4k yi acabilior mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: yalcines

Beyler 55 pus 6501 aldik yarin gelicek onceden samsung suhd7200 vardi iki kere degisim oldu sonra bunu onerdiler genel olarak 7200 den iyi bir goruntu saglayabilir mi? Ve trt4k yi acabilior mu?

Dostum bence bu soruya en iyi cevabı sen verirsin herhalde.Sonuçta her iki tv yi alıpta kullanmış olacak olan sensin.
    Sen bizi aydınlat
  • yalcines kullanıcısına yanıt
    Hocam bu konularda bilgili olmasamda samsung ve lg görüntülerini kendimce kiyasladigimda phillips pus serisi sanki 3d ötesi kalite veriyor ve resmen televizyonun içinde oluyorum tabii bu benim düşüncem. Trt4 k var yanlız ismi turksat4k diye geçiyor. Hayırlı uğurlu olsun inşallah.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mightythor

quote:

Beyler 55 pus 6501 aldik yarin gelicek onceden samsung suhd7200 vardi iki kere degisim oldu sonra bunu onerdiler genel olarak 7200 den iyi bir goruntu saglayabilir mi? Ve trt4k yi acabilior mu?

Dostum bence bu soruya en iyi cevabı sen verirsin herhalde.Sonuçta her iki tv yi alıpta kullanmış olacak olan sensin.
    Sen bizi aydınlat

Bimekste demo açamadılar usb yokmuş, ama genel olarak JS7200 daha iyi geldi bana tabi evde test edeceğim yarın akşam. Soru şu ben JS7200 de nette film veya dizi izlerken 480p bile olsa bana daha akıcı daha canlı renkler sunabiliyordu 6501 de wsizlerde bu deneyimi yaşabiliyor musunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: ademsahan

Hocam bu konularda bilgili olmasamda samsung ve lg görüntülerini kendimce kiyasladigimda phillips pus serisi sanki 3d ötesi kalite veriyor ve resmen televizyonun içinde oluyorum tabii bu benim düşüncem. Trt4 k var yanlız ismi turksat4k diye geçiyor. Hayırlı uğurlu olsun inşallah.

Teşekkürler, biri youtube video atmış youtube da donmalar oluyormuş kitleniyormuş ve son çare pirizi çekiyorlarmış pus serisi 43inch sizlerde de var mı bu sorun?
  • yalcines kullanıcısına yanıt
    Evet ilk kurulumundan sonra oldu çok basit bir şekilde aştım televizyonu sıfırlayıp yeniden kurunca sorun çözüldü.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler selamlar

-özellikle son günler de TPV için(ama aslında bu bir "genel" sorudur ve "TÜM MARKALARI" ilgilendirmektedir)

a-"Hertz" değeri
    b-"panel bit" değeri

bu konuyla ilgili tüm teknik ve pratik uygulama detaylarını Samsung/Tizen ana başlığın dan geçen sene defalarca konuyu farklı işleyerek
    ve kendim de bu işler de yıllarca çalıştığım için hem pratik anlatımlarını hem de teknik açıklamalarını yazdım,merak eden öncelikle bunları
    ilgili başlıktan okusun ltf

bir kez daha yazıyorum;anlamadan veya saçma sapan hakaretvari,alay eder küçümser v.s şeyler yazmadan önce okuyun anlayın sonra ahkam kesin!

sürekli bana x panel nedir böyle dediler böyle yazıyor gibisinden MARKA sı önemli olmayan genel sorular geliyor yazıyorum defalarca açıp okumak yerine
    sürekli aynı sorular sorulmaktadır!

şimdi TPV da olsa zaten Samy/TPV/Sony(kısmen LGE ve Vestel ve diğerlri de DAHİL) belli bir kaç ana Modül üreticisin den bunları alıup panellerine takıyorlar!

özellikle "VA" da iki en büyük ana tedarikçi üreticiler AUO ve CMI dir!!! Sony/TPV nin tamamı bunlara aittir Samy de %60-80 oranında aynı panelleri(matrix ünitesi)
    kullanmaktadırlar!

TPV ağırlık olarak son yıllar da CMI ye döndü(Samy de böyledir) Sony de AUO ya döndü gibi

ama ortak sorduğunuz ve genel olup her markalayı ilgilendiren Hertz değerleri ile özellikle işin tam hilesininin yapıldığı "ÇAKMA" durum olan "bit" değeri için DERS
    olacak anlatımlarımın neredeyse tamamı yukarıda bahsettiğim TİZEN başlığında vardır!

-"ÇAKMA" tanımı için özellikle FALD panelin teknik uygulamasını da anlattım ama ayrıca "-BİT" durumunuda anlattım!

TPV özeline gelirsem

a-TPV "VA" ların EU için(Avrupa spec.leri) "8-bit" dir zaten ilk sayfa da tablo vardır(teknik açıklaması dan başlığında dır çok merak gider okur bunları)

not;sadece tablo da 65/6521 olan panel MVA-10bit görülmektedir ancak bunun teknik spec.kalitesi de biraz düşüktür,ayruca bu seri çıkacakmı gelecekmi bilmiyorum,ben bu değerleri "tutmadım"

nasıl "çakma" oluyor da tarafımdan anlatılmıştır,neden çakma oluyor onuda anlattım!

b-TPV de IPS ler ise 8/10-bit dir(serisinin seviyesine göre!)

bu değerler ve Hz değerleri ilk etap da sizi fazla ilgilendirmeyecektir!

"HDR" olayını ise daha sonra anlatacağım zira çok yanlış bazı bilgilendirmeler vardır hem üreticiler hemde yabancı bazı test siteleri v.s burada yine "hile" ve bazı saptırmalar vardır!

konu henüz çok yeni(HDR için)bunları da 6/12ay içinde bazı şikayetler gelince tek tek anlatacağım ve yine genel olarak konu gündeme gelirse veya birileri bazı şeylere "uyanıp" da
    gelip sorarlarsa o zaman uyandırırım,peki o zamana kadar panel almayalım mı diye soran olursa;gidip alın diyeceğim tabiki! çünkü uyanık üreticiler malı satacak sloganları
    ve bazı argümanları hep ileriye öteleyerek veya sürekli bir şeyleri bularak zaten sizin buna yetişmenize asla fırsat vermeyecektir,çünkü üreticiler daima sizin hep ilerinizde durmaktadır
    yetişmenizde asla söz konusu değildir sizler için!

++

şimdi bana son 15 günde paneli alıp da ulaşan sayısı(7601 hariç,bu panel hala nerede bilmiyorum??)epeyi yükseldi ve sorularına da "genel" olarak bir kaç gün bekleyip cevap veriyorum!
    takılırsanız teknik olarak bunları da buradan veya özelden v.s sorabilirsiniz ama ilk tavsiyem dakika bir deyip gol yedim demeyin ve özellikle panelinizi "tanımaya" çalışın çünkü o zaman
    daha doğru ve daha spesifik sorular sorarsanız tam cevap veririm!

not;bazı arkadaşlar eMail/PM den sürekli hiç ilgilenmediğim panelin diğer ıvır-zıvır özellikleriyle ilgili sorular sormaktadırlar;bir kez daha azayım bunlar benim işim değildir!
    bunları girin ilgili başlıklarından kendiniz sorun öğrenin ltf!

++

sanırım 5/6 arkadaş da bana "UHD-Receiver" sordular;bunun genel anlatımını başlığı olan UYDU bölümünden yeri geldikçe yazıyorum,dün/bugün yine bazı bilgiler verdim!

ANCAK TPV lerin DVB resim kalitesi+çalışması v.s bir süre kullanın,tanıyın sonra istiyorsanız UHD-Receiver alabilirsiniz! illa Receiver şart değildir! önce bakın bakakalım panelin
    Dahili alıcısı nasıl sonra Receiver için görüşürüz!

not;"CS" işi yapan adam ise zaten eli makum Receiver alacaktır hangisi diye bana sormayın cevabım hem net hem de bir durumdan ötürü bunun cevabı da size kalıyor artık!

++

Ben bu sene TPV den IPS lerini de tutmadım! zaten IPS ile de işim olmaz benim! illa "IPS" derseniz o zaman Sony xd8d lere bakın veya LGE lere de bakın olmadı Vestellere de bakabilirsiniz!
    her marka da IPS vardır,TPV de ise IPS lere genel olarak biraz daha iyidir(resim işleme daha iyidir diğerlerinden) ancak neticede IPS ve contrast berbat+black zayıf veya kötü v.s

IPS de gördüğünüz en iyisi bile 1000;1 dir bunların çalışma frekansları da ortalama 800/850 gibi çok kötü yani düşüktür!! sadece LGE nin HiEnd Premium serilerinde 1200;1 seviyesine çıkabiliyor
    zaten max.değeri de budur IPS lerin kısaca bu da çok kötü demektir yine!

"FILM" işi olmaz yine yazıyorum bununla! yaw bir tane harbi "filimci" harbi sinemaci veya sıkı bir PJ ci bu "contrast" olayını anlatsın birilerine hatta büyük çoğunluğa!

++

IPS-TPV resim kalitesi çok iyidir ama sahne kararmayacak!!! IPS lerin kötü kaderidir bu! şimdi birileri çıkar süper der veya nesi süper nasıl süper oluru anlatamaz!
    800;1 nasıl süper olur??? hadi ben bunu 1000;1 diyeyim bununda nesi süper oluyor!

Black zaten geçtim!

sahne aydınlık/çok aydınlık olursa IPS ler VA lardan her zaman daha iyidir buda IPS lerin iyi kaderidir ama yukarıda yazdığım gibi sahne karardıkça IPS de elden gider!

yinede "genel maksatlı" kullanımınız varsa IPS olur/olabilir! spefisik olarak özellikle FILM ve benzer içerikli sahneler varsa IPS kesinlikle "olamaz" ama şimdi birisi çıkar yaw
    yaw uyuyor bu IPS Filmler de diyebilir ve onada saygım sonsuz o zaman neticede kendisi kullanacaktır!

Ancak IPS lere fazla para kaptırmayın çünkü hiç değmez! ben IPS için zinhar olmaz demem ama şunu tavsiye edermi hatta ciddi uyarırım onları;

1-panel IPS ise sakın fazla para bayılmayın buna
    2-veya mümkünse panel özellikle F/P olsun hatta bunu da geçtim ucuz veya çok ucuz olursa o zaman alın dedim her zaman için!

++

bir kaç arkadaş da bana şunu sormuş hem TPV için hem de IPS için;abi o zaman neden herifler IPS kullanıyorlar(bu soruyu son aylarda çok alıyorum)

defalarca yazdım ilk neden ucuz değil "çok ucuz" olmasıdır IPS modüllerin!!! ama bunlar size fiyat cinsinden böyle bir ucuzlukla da asla ulaşmazlar!

sanırım dün bir arkadaşta bana "x" marka için abi yaw birisi IPS şu kadar para ama diğer VA ve arada 1,5 kağıt dan fazla fark var bu nedir???

bu arkadaş biraz uyanmış olaya demekki

yine bir "SATICI" üyemiz vardır bir panele acaip GAZ verdi,ben girip bazı şeyleri yazınca çoğu insan uyandı! ama bazıları da inatla uyanmak istemiyor hala!
    sonra satıcı arkadaş ta inandı bazı durumlara ve olayı öteledi, veya daha gerçeğe yakın yazmaya başladı(ama kendişsizde biliyor asluında bunları,maalesef forum
    "kullanıcı dostu" olmktan çıkıp fake/satıcı/firma elemanı v.s tipli kişilerin yönlendirmesine kaldı bana da TEPKİ leri veya bir şekilde ya "istedikleri şeyleri
    vermiyorum veya yazmıyorum" ondan dır,sakın konular dan bunlar hk.benim lehime hiç bir şey yazmayın ltf!

son bir haftadır TPV "PHILIPS" için sanırım 250 den fazla msg aldım,telefonları da saymadım daha ama her tlf na da cevap veremiyorum! neden adam açmıyor filan demeyin
    bozuşuruz haaa kimileri beni sanırım "DH nin maaşlı elemanı mı" sanıyor acaba?? veya 7/24 mesaimi yapıyor sanıyor???

++

şimdi TPV/2016 tabloya bakıyorum ilk sayfadaki adam gibi buradan bir panel çıkaramıyorum!(7601 hariç) önce VA listesi yapayım dedim bir şey çıkmıyor!
    IPS lerde çok karışık yine bir şey çıkaramıyorum! aslında çıkarıyorum ama çıkardığım şudur,herifler "maliyet den kaçmak adına" bir sürü çakallıklar yapmışlar
    özellikle 2016 da bu çok açık! bir özelliği birine takmışlar diğerini ise başkasına yapınca belliki tipik "Sony mal satma taktiği"(1978 den beri CRT lerden başlayarak ;Sony
    hep böyledir ve biz buna 30 senedir Sony taktiği deriz ve artık tüm üreticiler bu hileleri yapmaktadırlar!)

TPV panel işinde en kötüsüdür(global pazar olarak-PHILPS adına tabiki) global pazarda en az satılan iki marka vardır Pany TFT-LCD leri ile TPV dir bunlar!

2016/TPV lerin tablosuna biraz anlayarak bakarsanız,en kötü serileme tablosu bu yıl olmuştur! umarım arada yaptıkları "ara model/seri" taktiğine baş vurarak "VA" lı
    bir kaç seri çıkarırlar örneğin benim de kullandığım 5507 serisi böyledir(5007 üzerine çıkmıştır ve çok ciddi tutulmuş vede satılmıştır 2011/12 sezonun da)

bu bol kepçeli IPS leri ben bu sene hiç yakıştıramadım TPV ye 7601 hariç dersem oratada adam gibi panel yok yaw

fiyatlarını henüz takip etmiyorum! tekrar tavsiye-uyarı yaparsam sakın IPS panele hangi marka olursa olsun yüksek rakamlar vermeyin ltf!

veya o zaman ilk etapda LGE nin IPS lerine bakın! örneğin LGE hiEnd IPS leri bu sene(veya 2015/16 olarak) TPV ler den daha iyidir! ıvır-zıvır işleri de
    çok çok daha stabil+performanslıdır!!! servis+mh ise her ikisi de kötü veya çok kötüdür laf aramızda

Saygılar
    CAN++

• quote:

Orijinalden alıntı: Ckmz17

Elektronik şans isidir arkadaslar kimisi var 20 sene kullaniyo kimisi var 3. Tvyi aliyo

Aynen öyle..2010 ocak ayında Philips 42pfl8694 aldık ve hala kullanıyoruz. Tv salonda monte edildiği ilk duvarda duruyor ve tık demedi daha. Şu an tv bakmamın tek nedeni evleniyor olmam. Ve doğal olarak yine philips almak istiyorum çünkü gayet memnunum.

O dönem bir arkadaşım Sony (ki 52" sağlam bir modeldi) başka bir arkadaşım toshiba (aynı fiyata almıştık) almıştı. Sony alan arkadaşım 2, toshiba alan arkadaşım 3 sene önce tekrar tv değiştirmek zorunda kaldı. Kimse kusura bakmasın valla. Ben tv firmalarından daha zengin değilim. Aldığım ürünü saçma bir fanatizmle savunacak hiç değilim ama 6 senedir ilk kurulduğu duvardan bir kere bile ayrılmamakla kalmamış ne bir takılma ne bir kapanma ne de bir kere bile geç açılma yapmış tv var gözümün önünde. Bir de alındığı dönemde aynı ayarda 2 3 sene önce çöpe atılan tv ler.

İsteyen istediği panelin detaylarına girebilir veya teknik detaylar içinde kaybolabilir. Dediğim gibi ben tv firmalarından zengin değilim. Ve 2 sene sonra burda o panel uzmanlarının önerileri ile alacağım tv leri çöpe atarken kimse bana kusura bakma hocam zararını ben karşılayım demeyecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkcvrdr -- 26 Nisan 2016; 0:18:09 >

• beyler televizyonu teslim almış değilim halen iptal edebilirim.Bir sıkıntı sorunu olan var mı? diğer tvlerin yanında canlılık olarak nasıl duruyordu ben demo yaptıramadım yardımcı olur musunuz
  • quote:

beyler televizyonu teslim almış değilim halen iptal edebilirim.Bir sıkıntı sorunu olan var mı? diğer tvlerin yanında canlılık olarak nasıl duruyordu ben demo yaptıramadım yardımcı olur musunuz

3.sayfada 6501 i için 3 kısa inceleme videosu koymuştum görmediysen bir bak istersen.
  • 49" 6501, 7150 ve 7101 arasında kaldım arkadaşlar.

7101 diğerlerine göre iyi gibi görünüyor fakat fiyat olarak fark büyük, bu farka değer mi sizce ?

7150 anladığım kadarıyla 7100 ün ambilight 3 modeli. Vatandan 3000 TL civarına alınabiliyor.

6501 görüntü kalitesi olarak 7150'ye göre iyi gibi fakat 3d yok ve ambilight 2 . Bimeksten biparayla 2850 civarına alınabiliyor şu an.

Hangisini tercih etmeliyim. Tavsiyelerinize çok ihtiyacım var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: astigar

49" 6501, 7150 ve 7101 arasında kaldım arkadaşlar.

7101 diğerlerine göre iyi gibi görünüyor fakat fiyat olarak fark büyük, bu farka değer mi sizce ?

7150 anladığım kadarıyla 7100 ün ambilight 3 modeli. Vatandan 3000 TL civarına alınabiliyor.

6501 görüntü kalitesi olarak 7150'ye göre iyi gibi fakat 3d yok ve ambilight 2 . Bimeksten biparayla 2850 civarına alınabiliyor şu an.

Bi para bitti sanırım bi para 3258 di TV 49" 6501 modeli 250 bi para veriyordu 3008 TL ye geliyordu ve piyasada ki en dip fiyatti bnm bulduğum bir teknosa da 3100 e zar zor düştu digerleri dusmedi onun harici 3400-3500 arasi vatan 3400 den düşmedi

• quote:

Orijinalden alıntı: abidig

quote:

Bi para bitti sanırım bi para 3258 di TV 49" 6501 modeli 250 bi para veriyordu 3008 TL ye geliyordu ve piyasada ki en dip fiyatti bnm bulduğum bir teknosa da 3100 e zar zor düştu digerleri dusmedi onun harici 3400-3500 arasi vatan 3400 den düşmedi

Haramidere Torium Bimeks'te dün akşam itibariyle 500 TL ye yakın biparayla 2850 civarı bir fiyat vardı. Düşünüyorsanız bakabilirsiniz.

• quote:

quote:

quote:

Haramidere Torium Bimeks'te dün akşam itibariyle 500 TL ye yakın biparayla 2850 civarı bir fiyat vardı. Düşünüyorsanız bakabilirsiniz.

500 TL olacağını sanmam orada çalışanlarin söylediği doğru çıkmıyor herr dedikleri puan yanlış çıktı şimdiye kadar bir suru urun aaldım kapalı kutu için mağazadan magazayada bi para değişmez bence, ben merkezi arayıp öğrenmiştim tam olarak 250 TL veriyorlar kampanya 28 nisan da bitecekti sanirim bugün 26 siymis :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

500 TL olacağını sanmam orada çalışanlarin söylediği doğru çıkmıyor herr dedikleri puan yanlış çıktı şimdiye kadar bir suru urun aaldım kapalı kutu için mağazadan magazayada bi para değişmez bence, ben merkezi arayıp öğrenmiştim tam olarak 250 TL veriyorlar kampanya 28 nisan da bitecekti sanirim bugün 26 siymis :)

Alıyodum abi cihazı :D sanmam diyosun. Satış elemanı çocuğun Philips'in elemanı olduğunu öğrenince acaba beni kandırıyor mu diye biraz daha araştırmak için almadan çıktım. 2900 TL den kesinlikle aşağıdaydı. 2850 falandı. Teknosanın kampanyasına karşı artırmış olabilirler biparaları.

• quote:

Orijinalden alıntı: hkcvrdr

quote:

Orijinalden alıntı: Ckmz17

Aynen öyle..2010 ocak ayında Philips 42pfl8694 aldık ve hala kullanıyoruz. Tv salonda monte edildiği ilk duvarda duruyor ve tık demedi daha. Şu an tv bakmamın tek nedeni evleniyor olmam. Ve doğal olarak yine philips almak istiyorum çünkü gayet memnunum.

O dönem bir arkadaşım Sony (ki 52" sağlam bir modeldi) başka bir arkadaşım toshiba (aynı fiyata almıştık) almıştı. Sony alan arkadaşım 2, toshiba alan arkadaşım 3 sene önce tekrar tv değiştirmek zorunda kaldı. Kimse kusura bakmasın valla. Ben tv firmalarından daha zengin değilim. Aldığım ürünü saçma bir fanatizmle savunacak hiç değilim ama 6 senedir ilk kurulduğu duvardan bir kere bile ayrılmamakla kalmamış ne bir takılma ne bir kapanma ne de bir kere bile geç açılma yapmış tv var gözümün önünde. Bir de alındığı dönemde aynı ayarda 2 3 sene önce çöpe atılan tv ler.

İsteyen istediği panelin detaylarına girebilir veya teknik detaylar içinde kaybolabilir. Dediğim gibi ben tv firmalarından zengin değilim. Ve 2 sene sonra burda o panel uzmanlarının önerileri ile alacağım tv leri çöpe atarken kimse bana kusura bakma hocam zararını ben karşılayım demeyecek.

Elektronikte sansin olucak hocam.

Hocam gidip bakicak gozunle gorup inceliyceksin. Haa zevk meselesi bisey diyemem ama teknosada 2016 philipsleride gorduk lg leride. Philips ezip geciyo bana gore. Isin teknigindende pek anlamam kucukkene bizimkiler evde yokken tv radyolari acar kurcalardim. Cok zarar vermisligim var 😆 ancak dune kadar cok zaman degil daha dune kadar ips de en iyisi tpv dir.illa Ips alacaksaniz tpv alin aman lg den uzak durun diyen bugun tpv almayin lg alin diyo ilginc. Eminim hic bi tv yi gidip gormemistir. Kalitede japonlar en iyidir koreliden uzak durun mumkunse plazma alin lcd almayin illa lcd ise toshiba ve panasonic iyidir diyen bugun bianda kotuluyo. Sasip kaliyorum bu ise 😆
    Hocam tavsiye vermek gibi olmasin fikrimdir. Ister sony ister philips ister lg ne alirsaniz alin. Su samsunglarida bir bekleyin derim. Onumuz euro2016 tv lerde kampanyalarda olacaktir. Bakar karsilastirir gozunuze cebinize hos geleni kaparsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi britos -- 26 Nisan 2016; 18:55:48 >

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.