Şimdi Ara

2016 opel astra vs ford focus acil yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iyi günler arkadaşlar araba almak üzereyiz ve 70 bin tlye bütcemiz var 2015-2016 model
    opel astra 1.6 ctdi sport veya ford focus 1.6 tdci style arasında kaldık
    sizce hangisini almalıyız ?
    başka aracç önerilerinizide paylaşırsanız sevinirim manuel duz vites dizel veya benzinli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Araçtan beklentinize göre değişir bu cevap. Kendim Astra J 1.3CDTI sahibiyim, şirket ise Ford Focus 1.6 Dizel verdi. Ford'da en basitinden otomatik kapı kilidi için bile 70 takla atmanız lazım, menüde böyle bir seçenek yok. Opel bu konuda daha elverişli. Ancak araç kullanım rahatlığı olarak Ford bir tık daha önde. Benim için çok farklı kullanıma sahip olduğunu söyleyemem ama hanım Ford'u daha rahat kullanıyor. Aklınıza takılan sorular varsa net sorarsanız cevap verebilirim. Ama iki model arasında kaldık hangisi daha iyi aynı segment, aşağı yukarı aynı araçlar için çok ayırt edici olmuyor.
  • Astra 136hp performans olarak sizi fazlası ile tatmin eder. Focus da kötü değil tabi. Önceliğiniz performans ise astra derim.
  • Motor farkı ile Astra derim!!
  • cevaplar için teşekkürler yakıt tüketimi ve elden çıkarılması bakımından hangisi ağır basıyor acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jlozde

Araçtan beklentinize göre değişir bu cevap. Kendim Astra J 1.3CDTI sahibiyim, şirket ise Ford Focus 1.6 Dizel verdi. Ford'da en basitinden otomatik kapı kilidi için bile 70 takla atmanız lazım, menüde böyle bir seçenek yok. Opel bu konuda daha elverişli. Ancak araç kullanım rahatlığı olarak Ford bir tık daha önde. Benim için çok farklı kullanıma sahip olduğunu söyleyemem ama hanım Ford'u daha rahat kullanıyor. Aklınıza takılan sorular varsa net sorarsanız cevap verebilirim. Ama iki model arasında kaldık hangisi daha iyi aynı segment, aşağı yukarı aynı araçlar için çok ayırt edici olmuyor.

hocam cevabınız için sağolun bu iki aracı bende araştırdım astra için 2.eli zayıf olarak bahsettiler birde astra nın 1.6 ve 1.3 diye faklı dizel motorları mevcut hangisi tutulurki ?
    birde bu ikisi arasından hangisi daha dayanıklıdır sorunsuzluk bakımından

• quote:

Orijinalden alıntı: burakkiki

quote:

Orijinalden alıntı: Jlozde

Araçtan beklentinize göre değişir bu cevap. Kendim Astra J 1.3CDTI sahibiyim, şirket ise Ford Focus 1.6 Dizel verdi. Ford'da en basitinden otomatik kapı kilidi için bile 70 takla atmanız lazım, menüde böyle bir seçenek yok. Opel bu konuda daha elverişli. Ancak araç kullanım rahatlığı olarak Ford bir tık daha önde. Benim için çok farklı kullanıma sahip olduğunu söyleyemem ama hanım Ford'u daha rahat kullanıyor. Aklınıza takılan sorular varsa net sorarsanız cevap verebilirim. Ama iki model arasında kaldık hangisi daha iyi aynı segment, aşağı yukarı aynı araçlar için çok ayırt edici olmuyor.

hocam cevabınız için sağolun bu iki aracı bende araştırdım astra için 2.eli zayıf olarak bahsettiler birde astra nın 1.6 ve 1.3 diye faklı dizel motorları mevcut hangisi tutulurki ?
    birde bu ikisi arasından hangisi daha dayanıklıdır sorunsuzluk bakımından

1.3 astra mevcut bendede mazot olarakta kamyonlarin aldigi yakittan kullaniyorum fazla vermemek icin hic bir sikinti yok

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ctdi

• burakkiki B kullanıcısına yanıt
    Daha fazla tutulan Astra 1.6 dizel modeli diye tahmin ediyorum. Ford 1.6 dizel araç bana sürüş dinamiği ve sollarken olsun, 1.3den farklı hissettirmedi. Beygir güçleri arasında 3 beygir fark var zaten.

Yetkili servis konusunda Opel'in durumu mechul ve çok vasat. Müşteri memnuniyeti ve fiyat politikaları gerçekten sevimsiz. Ford'un servisi konusunda birşey diyemeyeceğim, araç kiralık olduğu için biz ilgilenmiyoruz. Eğer ikinci el alacaksanız ve yetkili servis ile işim olmaz diyorsanız Opel'in orjinal parçaları uygun fiyatlara bulunuyor.

- Yüksek hızda Ford içeriye biraz daha az ses alıyor. Bunun nedeni Astra J'de çamurluk içinde yalıtım olmaması ve bendeki Focus'un sedan olmasıdan olabilir.
    - Opel virajlarda ve yüksek hızda daha çok güven veriyor. Watt bağlantılı süspansiyonlardan ötürü sanırım. Astra sanıyorum yere daha yakın.
    - İki araçta yakıt tüketimi konusunda başarılı.
    - Konsol ergonomisi Opel'de daha önplanda. Aynı şekilde koltukların rahatlığıda.
    - Direksiyon simidinde tuşların yerleşimi ve kullanım rahatlığı Opel'de çok daha iyi. Opel'de direksiyon sanıyorum en boşunda bile deri, ancak Ford'da sentetik ama daha rahat.
    - Ses sistemi olarak Opel'in üzerinde gelen ses sistemi daha başarılı.
    - Arka koltuk ve diz mesafesi çok fark etmiyor.

Şimdiye kadar C segmentinden birçok araç denedim. Eğer ikinci el alacaksanız ve kısa vadede satma gibi bir derdiniz yoksa AlfaRomeo Giulietta denemenizi tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: burakkiki

iyi günler arkadaşlar araba almak üzereyiz ve 70 bin tlye bütcemiz var 2015-2016 model
    opel astra 1.6 ctdi sport veya ford focus 1.6 tdci style arasında kaldık
    sizce hangisini almalıyız ?
    başka aracç önerilerinizide paylaşırsanız sevinirim manuel duz vites dizel veya benzinli

Büyükşehirde yaşıyorsanız, uzun sure binerim derseniz, Giulietta 1.4 170 beygir, 250 tork, dna sürüş modlariyla benzinliyi(tct-düz vites eskide kaldi), Istanbulda iseniz 1.6 105 beygir, 320 tork, dna sürüş modlariyla dizeli(düz vites) tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orhan Hoca -- 13 Aralık 2016; 20:53:10 >
  • Focus'un konforu bariz üstün, yol tutuşu da çok keyifli, tek sıkıntı dizel motorunu zorlayınca yakıt anlamında üzebiliyor. Opel konu olunca araçlar yorulduktan sonra gazlayınca Opel geçiyormuş focusu da geçer mi bilmem...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adieu -- 13 Aralık 2016; 20:58:46 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.