Şimdi Ara

2016 KYK BURS VE KREDİLER ANA KONUSU(25 aralik ACIKLANDI) (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.674
Cevap
22
Favori
59.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: e.rusen

peki biri geçmişe yönelik ödeme konusuna açıklık getirebilir mi? ekim-kasım-aralık olarak geriye dönük para alan arkadaşım da var, sadece ocak'ı alan arkadaşım da var
    kafam karıştı

Kredi tutarı 18.000tl ve yanlış hesaplamadıysam 45ay yatacak(aylık 400tl) Lisans okuyanlar için. Geçmiş olan 4 ayın da parası yatması gerekir. Yatmazsa taahhüt tutarı tam verilmemiş olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her yıl oldugu gibi ihtiyaci olana degil okula arabayla gidebilecek kadar maddi durumu iyi olanlara burs cikiyor, bu konuyla alakam yok ama hicmi vicdani yok bu işte yetkili olanların

• Lütfen yardım edin.
    Burs için başvuru yapmıştım. Ama kredi çıktı. Kredi almak istemiyorum. Onaylama kısmını yapmazsam yeterli olur mu yoksa istemediğime dair fazladan bir şey yapmam gerekli mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: DubSteq

quote:

peki biri geçmişe yönelik ödeme konusuna açıklık getirebilir mi? ekim-kasım-aralık olarak geriye dönük para alan arkadaşım da var, sadece ocak'ı alan arkadaşım da var
    kafam karıştı

Kredi tutarı 18.000tl ve yanlış hesaplamadıysam 45ay yatacak(aylık 400tl) Lisans okuyanlar için. Geçmiş olan 4 ayın da parası yatması gerekir. Yatmazsa taahhüt tutarı tam verilmemiş olur.

yok benimki yüksek lisans, o yüzden 2 yıl sürecek ve toplam kredim 16800 görünüyor.
    aylık 660 yatacak yüksek lisanslara ama dediğiniz gibi taahhüt tutarının tam verilmesi için 4 ayı da vermeleri gerekir.
    yine de vermedikleri olmuş, bazı insanlar sadece ocak ayını alacaksınız yazmış.

birebir deneyimleyen yok mu hiç

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Flash

Lütfen yardım edin.
    Burs için başvuru yapmıştım. Ama kredi çıktı. Kredi almak istemiyorum. Onaylama kısmını yapmazsam yeterli olur mu yoksa istemediğime dair fazladan bir şey yapmam gerekli mi ?

benim bildiğim, onaylamadığınız ve taahhütü işaretlemediğiniz sürece sıkıntı yok. çünkü o zaman herhangi bir şeyin altına imza atmamış oluyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Flash

Lütfen yardım edin.

Taahhütnameyi onaylamazsanız kendisi iptal olur
  • Echoés kullanıcısına yanıt
    Alt devrelerden tanıdıklarımdan sadece 1 kişiye çıktı ve emin ol gerçekten ihtiyacı olan birisiydi.üst devredende aynı şekilde bir arkadaşım alıyor ve gerçekten ihtiyacı var.muhtemelen siz sırf yemek için kendinize istiyorsunuz nede olsa beleş para değilmi?bir kez olsun hükümeti suçlamayın be.en azından benim çevremde hakeden insanlar alıyor.muhtemelen heryerdede öyle.sizinkiler sadece boş laf.o arkadaşında başvuru formunda bir sahtekarlık yaptıysa varsa hakkım ona haram olsun.(babası esnaf olup gelirini düşük gösterebilir vs)

• Devlet bile faizli kredi veriyor. Almayıp ihtiyaç kredisi çeksek ne farkı var bankayla devletin?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Neyinkafasi

Alt devrelerden tanıdıklarımdan sadece 1 kişiye çıktı ve emin ol gerçekten ihtiyacı olan birisiydi.üst devredende aynı şekilde bir arkadaşım alıyor ve gerçekten ihtiyacı var.muhtemelen siz sırf yemek için kendinize istiyorsunuz nede olsa beleş para değilmi?bir kez olsun hükümeti suçlamayın be.en azından benim çevremde hakeden insanlar alıyor.muhtemelen heryerdede öyle.sizinkiler sadece boş laf.o arkadaşında başvuru formunda bir sahtekarlık yaptıysa varsa hakkım ona haram olsun.(babası esnaf olup gelirini düşük gösterebilir vs)

seninkisi şans dostum, babası holding sahibi arkadaşım da alıyor şu an. ha dersen holding sahibinin kızı napsın 400 lirayı... zengin böyle zengin oluyor işte...
    Şu ana kadar okulumda ve yakın çevremdekilere baktığımda neredeyse burs kazananların 10'da 1'i o bursu hak ediyor.

Bana kredi çıktı ve ben kendim bu durumdan yakınmıyorum, sonuçta benim yerime hak edecek binlerce insan var o bursu. Benim yakındığım konu, hak etmeyip de alanlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: cco

Burs çıktığı için tebrik ederim arkadaş. Ancak diğer yorumlarına katılmak elde değil. Hele hele üniversite seviyesinde olduğunu düşünürsek. Ülkenin annesi şey yapılmış ; yüzyılın ekonomik çöküntüsü içersindeyiz, ne zaman patlayacaz acaba diye bekliyoruz; yolsuzluk almış başını gitmiş ki inkar edenin alnını karışlarım ; yaptığın şu yoruma :D

Ayrıca keşke zahmet etmeyeydin; başbakan diye birşey yok. Formalite icabı adı var. Ülkenin büyüklüğüne katılmıyorum. 5.sınıf ortadoğu ülkesi gibiyiz. Eskidendi o büyüklük.

Neyse, umarım arka bahçende petrol çıkar (bundan iyi temenni de olmaz olsun)

O yüzden ekonomi her yıl ortalama %5 artıyor. Dünya genelinde düşerken. Tutarlı olun biraz.

• quote:

Orijinalden alıntı: DubSteq

quote:

kafam karıştı

Aynen bursun 4 sene sonra haziran temmuz ağustosa sarkmaz heralde bu 3 ay bide ocak direkt yatar mı acaba?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • YARI ÖZEL KYK DA KALIYORUM.
    YEMEK BURSU ALIYORUM
    KYK BURSU DA ÇIKTI . .
  • e.rusen E kullanıcısına yanıt
    Dostum kusura bakma ama onceki sahfalari hic mi okumadin acaba? Birincisi zaten tutar 660tl degil ocak ayi itibari ile 800tl ikincisi 21 aylik taahhutname yapiyorsun(yuksek lisans oldugun icin) ve ocak 2016da basliyor 2017 eylulde son buluyor.

• Arkadaşlar burs çıkmadığı için kredi alıp seneye tekrar bursa başvurulabilir mi ?

• Beyler bana burs çıktı. Yazın 3 ay çalışmayı düşünüyorum, bursu etkiler mi?
  • Merhaba arkadaşlar. Bana da burs çıkmadı; ama öğrenim kredisi çıktı ve almayı düşünüyorum. Burada bazı arkadaşlar verilen krediye faizli diyor ancak verilen kredi faizli değil. Taahhütnameyi okuduğumda enflasyon farkının alınacağını söylüyor sadece. Faizi nereden çıkardınız anlamadım.

"Öğrencinin öğrenim kredisi borcu; öğrenim kredisi olarak verilen tutarlara, ilk ödemenin yapıldığı tarihten son ödemenin yapıldığı tarihe kadar geçen süre için ÜFE artışları uygulanarak hesaplanacak tutarın ilave edilmesi suretiyle belirlenir."

Ayrıca yukarıda bir arkadaş daha sormuş. Bu sene krediyi alabilirsek gelecek sene tekrardan başvuru yapabilir ve burs çıkarsa alabilir miyiz?

• quote:

Orijinalden alıntı: ObeyYourMaster91

Dostum kusura bakma ama onceki sahfalari hic mi okumadin acaba? Birincisi zaten tutar 660tl degil ocak ayi itibari ile 800tl ikincisi 21 aylik taahhutname yapiyorsun(yuksek lisans oldugun icin) ve ocak 2016da basliyor 2017 eylulde son buluyor.

Hocam benim taahut 7200 görünmekte, neden olabilir? Yuksek lisans benimkide

• quote:

Orijinalden alıntı: NobodySees

Arkadaslar ben de karti alacagim 28 -29 aralik tarihlerinde memlekette oluyorum umarim baska tarihlerde alabiliriz kartlari takip

Hocam bende memleketteyim, aradim bankayi sehrimi söyledim bana genc basim şubelerini söyledi. Adiniza hazirlanan bir kart olmayacak aninda basilip size verilecek bu kampüste olsanizda olmasanizda geçerli. Yani genç kart basim yetkilisi şubeyi öğrenip oradan alabilirsiniz. @kuşuçtubeybi

• quote:

Orijinalden alıntı: Muchard

Devlet bile faizli kredi veriyor. Almayıp ihtiyaç kredisi çeksek ne farkı var bankayla devletin?

Faizli kredi değil senin aldığın para değer kaybedeği için beyaz eşya fiyatlarına endex olarak alınan toplam para miktarı güncel fiyat olarak alınıyor. Yani bugünün 10 lirası 5 sene sonra 15 lirasına eşit olabilir. Bankayla karşılaştırman başlı başına saçma bankadan çekersen anında ödemeye başlarsın geciktiremezsin geciktirirsen hukuki işlemler başlar faiz durumunu hiç sölemiyorum vs vs... Devleti kesinlikle savunmuyorum olayı bundan başka türlü anlatamazdım.
  • Beyler krediyi aldığımızda okul suresince sigortali bir iste calisamiyormusuz ?
    Benim okul haftada 3 gun acikcasi is bulsam calisirim parayada ihtiyacim var krediyi almayida dusunuyorum ama arkadaslar sigortali iste calisamazsin diyince R yaptim, bu konuda bilgisi olan var mi?

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.