Şimdi Ara

2015 seçimlerini bilen AKAM: %57,6 HAYIR, %42,4 EVET

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2015 seçimlerini bilen şirketin referandum anketinde flaş sonuç 1.2.2017

2015 Genel Seçimi sonuçlarını en iyi tahmin eden şirket olarak bilinen Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi (AKAM) Ocak 2017 gündem araştırmaları çerçevesinde Anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı sistemini halka sordu. Anketin en çarpıcı sonucu ‘hayır’ olarının yüzde 57.6 ‘evet’ oylarının ise yüzde 42.4 olarak çıkması oldu.

https://www.aydinlik.com.tr/turkiye/2017-subat/2015-secimlerini-bilen-sirketin-referandum-anketinde-flas-sonuc?p=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi high speed dirt -- 1 Şubat 2017; 14:48:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• %99 evet çıksa da %99 hayır çıksa da anketlerden bunun bir önemi yok. bizler işi sıkı tutatağız.
    CHP ve öteki hayır diyen partilerin yapacağı tek şey şu.
    bir matbaa ile anlaşıp 70 milyon adet brosür bastırmak olacaktır. bu broşürde değişen maddelerin neler olduğunu bunun ne gibi sakınlara sebep olacağını anlatırsın.
    seçmen adreslerine postalarsın. böylece halk neye evet neye hayır diyeceğine kendi karar verir.

bu uygulamayı aslında YSK nın kendisi yapması lazım. ama nerde.
  • Umarım sonuçlar böyle olur.

• Aaa donanimhaberde paylasmışsınız, kesin tersi cikar xD

• çalışın lan evetçiler bakın fark az
  • %42, evet nedir abi, inanamıyorum bu insanlara pes.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

%99 evet çıksa da %99 hayır çıksa da anketlerden bunun bir önemi yok. bizler işi sıkı tutatağız.
    bir matbaa ile anlaşıp 70 milyon adet brosür bastırmak olacaktır. bu broşürde değişen maddelerin neler olduğunu bunun ne gibi sakınlara sebep olacağını anlatırsın.
    seçmen adreslerine postalarsın. böylece halk neye evet neye hayır diyeceğine kendi karar verir.

Broşürlere de CHP yazılmasın. Yoksa aa bak CHP böyle böyle diyormuş, size inat evet diye giderler sandığa.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    7.30 D HAKKINDA
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bunları paylaşmayın saçma sapan adamlar üye olup saldırmaya başlayacak

Dün twitter da akpli biriyle konuşuyorum birde 5 kişi olup etrafımı sardılar bunlara cevabımız sandıkta

• Hayır oranının daha fazla oldupunu birkaç cümlede ortaya çıkarıyorum:

Ahaber gibi inanılmaz taraflı bir kanalın açıkladığı ankete göre evet oranı yalnızca %53. Bu ne demek biliyor musunuz? Aslında oran düşük ama biz yüksek gösteriyoruz demektir. Gerçek oran %53 olsa eminim ahaber de %59-60 şekkinde gösterilirdi. gerçekler bunlar. Artık akp seçmeni gerçekleri görüyor. Sırf birilerine inat olsun diye evet veya hayır veren seçmen sayısı azalıyor. Halk maddeleri görüyor ve riskin farkında. Akpyi seven insanlar bile ileride başka bir partiden kaynaklanabilecek riskleri görüyor. Maddeleri objektif şekilde yorumlayarak anlayıp oy kullanacak herkese sonsuz teşekkürler..

• quote:

Orijinalden alıntı: Prinergy

%42, evet nedir abi, inanamıyorum bu insanlara pes.

% 30 evet % 70 hayır çıksa, veya hadi 35'e 65 olsa sevinebilirim ama 42 bence de çok. Olsun böyle bir sonuca da razıyım.

• Tarja Turunen kullanıcısına yanıt
    Niye vura vuraymış? İnsan gibi getiremiyor musunuz?

• Anket yaptıkları sırada elektrikler kesik değildi herhalde.. Biz ne seçimler gördük kedilerin trafolara girip girip elektriklerin tam vaktinde kesilmesine yol açtığı... Yine aynı şeyler olacaktır, zerre kadar umudum yok maalesef !

• Böyle rezalet bir teklif için 42.4 EVET bile çok

• %45 hayır cıkarsa öpüp başlarına koysunlar partyyy felan yapsınlar tissko tiskooo. seve seveeeee %55 %60 evet geliyor
  • referandum ekonominin düze çıktığı güne kadar ertelensin devlet bahçeli tutuklansın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tarja Turunen

quote:

Orijinalden alıntı: Mimisbrunn

quote:

%99 evet çıksa da %99 hayır çıksa da anketlerden bunun bir önemi yok. bizler işi sıkı tutatağız.

Broşürlere de CHP yazılmasın. Yoksa aa bak CHP böyle böyle diyormuş, size inat evet diye giderler sandığa.

Bu millet siz cehapelilerin ne mal olduğunu gördü siz rahat olun vura vura evet cikarcaz o sandıktan fazla zorlamayın

AKP'yi görmüyor niyeyse o halk.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dabster

Hayır oranının daha fazla oldupunu birkaç cümlede ortaya çıkarıyorum:

Ahaber gibi inanılmaz taraflı bir kanalın açıkladığı ankete göre evet oranı yalnızca %53. Bu ne demek biliyor musunuz? Aslında oran düşük ama biz yüksek gösteriyoruz demektir. Gerçek oran %53 olsa eminim ahaber de %59-60 şekkinde gösterilirdi. gerçekler bunlar. Artık akp seçmeni gerçekleri görüyor. Sırf birilerine inat olsun diye evet veya hayır veren seçmen sayısı azalıyor. Halk maddeleri görüyor ve riskin farkında. Akpyi seven insanlar bile ileride başka bir partiden kaynaklanabilecek riskleri görüyor. Maddeleri objektif şekilde yorumlayarak anlayıp oy kullanacak herkese sonsuz teşekkürler..

Aslına bakarsanız insanlar hayır oyu vermeyi düşünüyor ama bazı kişiler yüzünden gerçekten evet diyecek kişilerde çok..Yıllardır söylüyorum karşı tarafa hakaret etme güzel güzel anlat.Bazı dangalak muhalifler yüzünden bu adamlar her daim oy topluyor.Her ne kadar anketler kafa kafaya görünsede RTE ni meydanlara çıkınca insanların fikri yine değişiyor malesef.

• Deadwood kullanıcısına yanıt
    Bu kez başka. Bu kez parti işi olmadığını insanlar anlıyor. Bu sefer herkes anlatıyor birbirine. Emin olun gerçekleri anlatırsanız hayır vermeye karar verecek binlerce insan var. Ben kendimden biliyorum. Hrnüz çok kişiyi etkileyebildiğim söylenemez ancak hayır oyu kullanmaya yönlerdiğim insanlar oldu. Hukuk fakültesi öğrencisi olarak anayasal gerekçelerle açıklayınca gerçekten insanlar gerçeği görüyor. Ve insanlar gerçeği gördükçe ben daha fazla anlatmak istiyorum. Lütfen emek verin. Ülkenin geleceği söz konusu. Ne kadar çok kişiye ulaşırsak o kadar iyi :)

• bu referandum bence anketlerle bu kadar erkenden tahmin edilmesi en zor referandum/seçim gibi gözüküyor. Son zamanlarda kararsızların veya ne olduğunu bilmeyenlerin en fazla olduğu seçim/referandum herhalde budur. seçime kadar geçecek zamanda olacak olaylar çok önem arz ediyor ve ülkedeki gündemin insanların kararlarına en fazla etki edeceği bir süreç bizi bekliyor.

Kişisel görüşüm muhalifler bu referandumu çok ciddiye aldıkları için sandığa gideceklerdir ve hayır yönünde oy kullanacaklardır. Aynı şekilde koyu AKP ve RTE destekçileri de sağlam bir şekilde sandığa gidecek ve evet diyeceklerdir ama bence bu referandumda oyunu AKP'ye başka parti bulamadığından oy veren yada başka partiye oy verip ama AKP'ye de çok karşı olmayan seçmen kesim kilit rol oynayacak eğer ülke gündeminde hükümeti olumsuz etkileyecek gelişmeler devam etmezse(dolar, terör olayları vs.) ve AKP bu kesimi elindeki güçlü medya desteği ile ikna edip sandığa götürebilirse yani yüksek katılımlı bir referandum olursa evet çıkacaktır ancak referanduma katılımın düşük olduğu kararsızların sandığa gitmediği bir referandumda hayır çıkacağını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soranger -- 1 Şubat 2017; 15:50:24 >

• quote:

Karsinda koca devlet var. Sinirsiz devlet imkanlari. Ortulu odenek vs. Chp nin o brosuru bastirip dagitacak parasi bile yok

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.