Şimdi Ara

2015 LG LCD & OLED WEBOS TV (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
558
Cevap
21
Favori
73.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: lalupa1907

Hocam bu Direct LED olayı tam olarak nedir ben 42lf650v bakıyorumda onda yok 42lf652v olan modelde var?
    Benim bilgisayar öldü , geç cevap için kusura bakma : ) hala ölü

Konuya çok hakim değilim ama özetle , CCFL LCD (Fluoresan ampullü), Yandan LED aydınlatmalı LCD ve gerçek LED LCD.
    Yani LEDler floresan yerine LED ampul kullanıyor.Bildiğimiz LCD yanlardan floresan ampulle çalışıyor , LEDler panelin yanından LED ampulle veya arkasından.

Yandan olan edge led diye geçiyor , ekran arkasından olan da direct led-full led olarak geçiyor

OLEDde her pikselde bir ampul varmış.Yalnız onda da bazı renklerde ampul ömrü kısa diye yazılar var.

Kenardan ve arkadan aydınlatma için şöyle bir video var.Biri sadece çerçevede aydınlatma kullanıyor, biri de ekranın arkasına yayılmış şekilde.Birinde daha çok ampul var.Bu nedenle diğerine kıyasla enerji fazla kullanıyor ve daha parlak.Arkadan olan biraz daha kalın oluyor,diğeri daha ince.Az çok araştırdığım kadarıyla da arkadan aydınlatmalılar karanlıkta ekran yanlarından ışık daha az sızdırıyormuş.Buna da light bleeding deniyor galiba.

https://www.youtube.com/watch?v=tVqR9YqRiFo

böyle de bir yazı var
    http://www.enpedi.com/2011/09/ekran-cozunurlugu-karmasas-ve-gercekler.html

Az çok anlatabildim umarım : ) Kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: feryad80

beyler fiyat dogru 4189 tl 60uf850

Şimdi bende gördüm 6300 TL fiyat diyor sonra sepete atınca size özel diyor, sepete atınca 4189 TL oluyor..Teknosanın maşallahı var vallahi :)
  • Arkadaşlar, LG smart tv'ye, 3.parti uygulamalar yüklenebilir mi.. Örneğin, ekstra bir internet tarayıcısı falan...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cnrps

Hocam yrn almasanız bile fiyat fotosu bekleyelim sizden, fiyat baya iyi.

Ben aldım arkadaşlar. Hediye kablosuz klavye verdiler. Hani şu logitech in touch pad li klavyenin Microsoft olanından.
     2015 LG LCD & OLED WEBOS TV
  • Ben de dh sayesinde haberdar olup biraz önce 60uf850v siparişimi internetten verdim. 6299 yazıyor ama sepete ekleyince 4189 tl. Axesse de 9 taksit peşin fiyatına. Bu kampanya sadece 2 adet 3D gözlük verilende mevcut galiba.

Ben dün gece 3899TL'ye 55uf8507 alacakken sabah kampanyasının bittiğini söylediler ve alamadım. İyi oldu sanırım çünkü 4189TL'ye 60uf850v aldım.

Bu konunun ilk mesajındaki ayrıntılı bilgiler ile aşağıdaki linkteki bilgiler arasında bazı faklılıklar var. 2000HZ yerine 1000HZ ve desteklenen çözünürlükte yer alan 60Hz sanki ilk mesajda 200Hz üstü gibi algıladım.
    http://www.epey.com/televizyon/karsilastir/25603-26138/lg-55uf8507_lg-60uf850v/

Sipariş ettiğim 60UF850V ---- ilk niyetlendiğim 55UF8507 arası farklar:

Ekran yenileme Hızı : 1000HZ 1500HZ
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Ekran Yenileme Biçimi : UCI (Ultra Clarity Index) PMI (Picture Mastering Index)
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Ses Video Çözücüler : H.264/AVC -------------YOK
    -----------------YOK H.265/HEVC(4K/60p)UYDU
    HE-ACC (High Efficieny Advanced Audio Coding --------------YOK
    HDMI 1.3/1.4/2.0 Girişler 1 Adet 3 Adet
    HDMI 2.0 Girişler 2 Adet -------YOK
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    HDMI Özellikler HDCP 2.2 --------YOK
    HDMI --------YOK
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    HbbTV VAR -------YOK
    Video Oynatma Formatları AVI YOK AVI var
    Diğer Multimedya Özellikleri MHL 3.2 Sadece MHL
    tüketim 100W - 146kWh 80W - 117kWh

SES VİDEO ÇÖZÜCÜLER BÖLÜMÜNDE 'H.265/HEVC(4K/60p)UYDU' ÖZELLİĞİNİN OLMAMASI ACEBA NEDEMEK?

Yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden Teşekkürler.

• Barış Sönmez B kullanıcısına yanıt
    Barış bey ilk sayfadaki tablolarda 60uf850v 2000 pmi, gerçek hız 200 hz. 55 olan ise 1600 pmi, gerçek hız 100 hz yazıyor.

Bizim için önemli olan 4k 60p desteklemesi, ki onu da destekliyor. Diğer ses kodekleri güncelleme ile gelir diye tahmin ediyorum. Sadece flac konusunda şüpheliyim. 1.1ghz 4 çekirdj işlemci, 2,5 gb ram var, ileriye dönük bir makina sonuçta.
    Almadan önce yanımda götürdüğüm 4k videoyu açmadı. Uzantısı neydi hatırlamıyorum.

• 55 almaya niyetlenmişken bu teknosa kampanyası sebebi ile 60 alacağım sanırım. özellik olarak, panel tazelemenin dışında, desteklediği formatlar gibi konularda 55 ile 60 arasında bir fark var mı? işlemci gücü, vb?

teşekkürler.
  • Ustatlar selamlar, 60uf850v ok diyorsaniz birazdan almaya gidecegim. Diger markalardan baska bir oneriniz var midir? Ips panel yerine baska markada va mi alinmali?

• ve gittim teknosadan 60" modelini aldım. pazartesi kuruluma gelecekler. bir sorum var, kurulum için gelenler ücret talep ediyorlar mı? Bir de bu trt 4k yayınını izleyebilmek için tv'ye normal anten mi bağlamalıyız? bu kanal için kaynak ne olmalı? Bizim sitede ortak dvb-c dijital yayın varmış. Normal kanallar için onu kullanacağım sanırım.
  • selam herkese bende LG 50LF650V ile samsung UE48H6470 arasında kararsız kaldım
    bi kaç sorum olacak
    LG nin web os2 sistemi kullanışlımı internetten film izlerken bellek hatası veriyor mu?
    film izleme sitelerinde flash problemi videoları tam ekran oynatmama sorunu varmı ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar 49uf8507 modelini kullaniyorum. Sorulariniz olursa cevaplayabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccolt -- 28 Haziran 2015; 0:50:26 >
  • ccolt kullanıcısına yanıt
    Hocam ben odama almayı düşünüyorum acaba nasıl fiyatını karşılıyor mu?
  • Arkadaşlar 65ec970v oled tv almayı düşünüyorum ama oledin ömrü kısa diyorlar bunu biraz açar mısınız ne gibi sorunlar oluşur yada bir sorun oluşur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: maykıl ovın

Hocam ben odama almayı düşünüyorum acaba nasıl fiyatını karşılıyor mu?

Bence karsiliyor 3100 tl ye almistim ben. Trt4k yi ve hotbirddeki 4k kanali rahatlikla aciyor her zaman izliyorum. Webos 2.0 harika olmus gercekten cok hizli. Kumanda ve panele de diyecek birsey yok tasarim ve kullanimi kolay. Harman kadron ses sistemi ise oldukca iyi. Tavsiye ederim

Teşekkürler hocam sanırım alacağım onu bride salona oled alıcam ama korkuyorum sorunlarından
  • quote:

Teşekkürler hocam sanırım alacağım onu bride salona oled alıcam ama korkuyorum sorunlarından

Hocam ben salona 55js9000 aldim. Ondan da memnunum

Zaten 65js9000 alacaktımda 65ec970v 11bin liraya düşmüş 11600lü bişeyler o yüzden ona döndüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: NaBeg

Ustatlar selamlar, 60uf850v ok diyorsaniz birazdan almaya gidecegim. Diger markalardan baska bir oneriniz var midir? Ips panel yerine baska markada va mi alinmali?

Şahsen VA panel öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: MrKemal17

quote:

Orijinalden alıntı: NaBeg

Ustatlar selamlar, 60uf850v ok diyorsaniz birazdan almaya gidecegim. Diger markalardan baska bir oneriniz var midir? Ips panel yerine baska markada va mi alinmali?

Şahsen VA panel öneririm.

60uf850v aldım artık bakalım inşallah problem çıkarmaz. samsung ju7500 (VA panel sanırım) serisiyle kıyasladım orada lg'nin siyah kalitesi ve canlılığı daha çok hoşumuza gitti. Çalışanlara da pek güven olmaz ama onlar da bu fiyata alabileceğiniz en iyi tv bu diye görüş bildirince gözümü karartıp aldım. Sırf benim gittiğim şube bugün 8 tane satmış. Hayırlısı artık.

Kurulum sırasında özellikle dikkat etmem gereken noktalar nelerdir acaba?

• quote:

Zaten 65js9000 alacaktımda 65ec970v 11bin liraya düşmüş 11600lü bişeyler o yüzden ona döndüm

Hocam bahsettiğin 2014 model,
    Eg960 ta 2015 model bilgin olsun
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.