Şimdi Ara

2015 1.2 Dig-T Benzinli Otomatik Qashqai Yağ Yakma Sorunu ? Yardımlarınızı Rica Etmekteyim. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
17.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Tfsi motorlu bir araç sahibi olarak turbo benzinli araçların dünyasına hoş geldiniz diyorum. Turbo benzinli araçlarda yağ yakma yoktur. Yağ eksiltme vardır ikisi çok farklı şeyler. Bu konuda audi den mercedese renaultdan nissana kadar tüm markaların turbo benzinli motorlarında yağ eksiltme vardır. Burada hak iddia edebilmek için eksilen yağ miktarının çok fazla olması gerekir. Eğer yağ eksiltme 500 ml /1000 km nin üzerinde değilse aracınızın geri kalanından da memnunsanız zararınıza olacak hiç bir şey yapmayın. Eksilen yağı tamamlayın ve binin aracınıza. Buradaki sert tepkiler veren arkadaşlar bu araçlardan birine binmemişler anlaşılan. Atmosferik araçlarla bu araçları kıyaslamayın. Onlara koyduğun yağı aynen boşaltıyordun ama sağ şeritten de çıkamıyordun:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yeniuye

    Merhabalar. Tfsi motorlu bir araç sahibi olarak turbo benzinli araçların dünyasına hoş geldiniz diyorum. Turbo benzinli araçlarda yağ yakma yoktur. Yağ eksiltme vardır ikisi çok farklı şeyler. Bu konuda audi den mercedese renaultdan nissana kadar tüm markaların turbo benzinli motorlarında yağ eksiltme vardır. Burada hak iddia edebilmek için eksilen yağ miktarının çok fazla olması gerekir. Eğer yağ eksiltme 500 ml /1000 km nin üzerinde değilse aracınızın geri kalanından da memnunsanız zararınıza olacak hiç bir şey yapmayın. Eksilen yağı tamamlayın ve binin aracınıza. Buradaki sert tepkiler veren arkadaşlar bu araçlardan birine binmemişler anlaşılan. Atmosferik araçlarla bu araçları kıyaslamayın. Onlara koyduğun yağı aynen boşaltıyordun ama sağ şeritten de çıkamıyordun:)

    Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Hemen bir sorum olacaktı size.

    Yağ eksiltme olabilir diyorsunuz araçta ve normal olarak tanımlıyorsunuz. Yağ eksiltmesi sonucu egzozda simsiyah kurum oluşur mu ? Aynı tipteki başka birkaç Nissan Qashqai benzinli aracın egzozunu kontrol ettiğimde tertemizken...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yağ ile berabet kurum oluşturuyordur yanma odadısında bu da egzozda bu duruma yol açıyordur, araç bu kadar yeni iken yağ eksiltmesi normal değildir, sizin sürekli yağa bakmanız gerekir yeni bir araçta sürek yağ eklemek saçmalıktan başka bir şey değildir. Bende turbo benzinli bir araç kullanıyorum ama yağ eksiltme bu kadar değil en fazla bakım aralığında min seviyesine kadar düşebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 14 aydır VW Tiguan 1.4 TSI kullanıyorum hiç eksilttiğini görmedim ve yağ eklemedim,şuan 16.000 km'de.Tahminim kullanım hatası vardır diye düşünüyorum VW' ler için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yağ turbo tarafından çiğ olarak egzoza basılıyor. Silindir içine girmiyor. Öyle olsa dumanda çıkması gerekir. Ama iki durumda da egzoz simsiyah olacaktır. Tiguan sahibi yazar ilk servise girdikten bir kaç bin km sonra görüşelim. Bu araçlar için yetkili servisler, yukarıda belirttiğim limitler aşılmadığı surece hiç bir işlem yapmıyorlar. Bu konuyu çok araştırdım. Fabrikada içine ne koyuyorlarsa ilk bakıma kadar genelde eksiltmiyorlar. İlk yağ değişiminden itibaren başlıyor eksilme. Sorunun kesin bir çozumu yok. Bazı sakıncalı çozumler var ama dener misin bilemem. Kalın yağ koyma, motor onarıcı katkılar koyma, farklı marka turbo ile mevcut turboyu değiştirme(şaka değil bunları deneyip olumlu sonuç alanlar var). Bu arada eksilme yağın markasına göre de değişiyor. Shell ve mobil bu araçlar için en iyisi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniuye -- 16 Ekim 2016; 21:51:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle bazı konulara açlıklık getirmek gerek. Yağ yakma ayri bir sorun yag eksiltme ayri bir sorundur.

    Aracınız yag yakiyorsa egzosunuzdan mavimsi bir duman atarsiniz. Ve duman kötü kokar. Kalkışlarda daha da artar bu mavi duman. Soguk havalarda biraz daha fazla gelir.

    Ama duman yokta direk yag eksiliyorsa o zaman bir yerden yag kacagi aramak gerekli.

    Bir gun altinin temiz oldugu bir yerde arabayi koyun biraz calissin sonra hareket edip arabayi zorlayip yine aynı yere gelipgaz verin biraz rolantide calissin. Aracin altina bakin direk kacak var mi diye.

    Bu da yoksa arac buyuk ihtimal turbodan intercoolera yag basıyordur. (Bana kalirsa sorun bu). Yazilimla yag eksiltmeyi azalttiklarina gore buyuk ihtimal turbo ile ilgili bir yazilimi duzelttiler. Bu arizanin tanisida kolaydir. Intercoolera giren hortumu hortumu çıkartıp bakin hortumda ve intercoolerda yag var mi. Ve turbo hortumunu cikarttirip turbo icinde yag var mi mil sabit mi asinma var mi diye baktirin.

    Ben sahsen motor blogunda sorun oldugunu düşünmüyorum. Sorun %90 turbo da.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yeniuye

    Yağ turbo tarafından çiğ olarak egzoza basılıyor. Silindir içine girmiyor. Öyle olsa dumanda çıkması gerekir. Ama iki durumda da egzoz simsiyah olacaktır. Tiguan sahibi yazar ilk servise girdikten bir kaç bin km sonra görüşelim. Bu araçlar için yetkili servisler, yukarıda belirttiğim limitler aşılmadığı surece hiç bir işlem yapmıyorlar. Bu konuyu çok araştırdım. Fabrikada içine ne koyuyorlarsa ilk bakıma kadar genelde eksiltmiyorlar. İlk yağ değişiminden itibaren başlıyor eksilme. Sorunun kesin bir çozumu yok. Bazı sakıncalı çozumler var ama dener misin bilemem. Kalın yağ koyma, motor onarıcı katkılar koyma, farklı marka turbo ile mevcut turboyu değiştirme(şaka değil bunları deneyip olumlu sonuç alanlar var). Bu arada eksilme yağın markasına göre de değişiyor. Shell ve mobil bu araçlar için en iyisi.

    Öncelikle bu arkadaşı dinleme 1
    2.olarak başka bir servisi dene durumun anormal

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhabalar.oncelikle geçmiş olsun kötü bir durum.ben de kayserideyim bu arada.gerci arkadaşlar yazmışlar ama ben de teyit etmiş olayım.bence öncelikle yağı fabrikanin tavsiye ettiği yağ ile bir yenileyin ve tekrar takip edin.bazen olabiliyor yeni araclarda.servis bile bazen uyumlu olmayan yağ koyuyor o da eksiliyor.yine aynı durum varsa motor değişimi gerekiyor.kesinlikle geri adım atmayin.mahkemeyse mahkeme.100 bin TL ye araç alacaksın yağ yakip dumanlayacak olacak iş mi.motor işlerinden çok kez ağzı yanmış ve araba hususunda nacizane epey tecrube edinmiş biri olarak söylüyorum.oyle yazılımla benzin değiştirmeyle alakalı bir sorun değil bu.sorun mekanik. piston segman silindir uclemindeki fabrikasyon bir hata.ya da subaplar ile ilgili bir sorun.tekrar geçmiş olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rakipsiz Fırtına -- 17 Ekim 2016; 15:32:15 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu araçlarda kronik mi bu sorun? yoksa nadiren mi görünüyor? açıkçası 2. EL OALRAK; otomatik 1.2 leri aklımı çeliyor ama böyle bir sorun sıkıntı varsa da bulaşmamak gerekir.

    sportage falan bakarım..
  • Konu sahibi ne yaptığını yazarsa iyi olurdu aslında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ghostiki

    bu araçlarda kronik mi bu sorun? yoksa nadiren mi görünüyor? açıkçası 2. EL OALRAK; otomatik 1.2 leri aklımı çeliyor ama böyle bir sorun sıkıntı varsa da bulaşmamak gerekir.

    sportage falan bakarım..
    Otomatiği ömürlük ömürlük kaçırmayın temizse

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yağ eksiltmeye bağlı ağır motor hasarından dolayı yeni 1.2 motor takılmış QQ aldı yakın arkadaşım. İyi araçlar ancak bu sorun yaygın gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rdiesel

    Küçük hacim,turbo benzinli tüm araçlarin sorunu,o araç için o motor çok yetereiz insanlar belli bir devir bandinda basilan turbodan kaynakli olusan torka bakip bu araclari aliyor sonuc malum...

    Atmosferiklere laf atanlar beri gele goreler...

    Konuyu acan arkadasa da gecmis olsun diyorum ,yetkili servisi degisin yada garanti sartlarini iyi kullanin daha bu km
    Aracin yag yakmasi akil alir gibi degil...
    arkadaşa tamamen katılıyorum. küçük hacim motorları bence çok sakin sürmek gerekir. yolda sık sık küçük hacimli motorlu araçların benim 2.0 motor aracımla başa baş gitmeye çalışmaları ya da dip gaz sollamaya çalışmaları motorun en büyük düşmanıdır. ben 150 km hızda 3000 devir çevirirken bana ayak uydurmaya çalışan küçük hacimli motor 5000 devir çeviriyor. dolayısıyla bu araçların yağ yakmama ihtimali yok.




  • Crossover almak isteğim var, uygun fiyatları nedeniyle QQ 1.2 CVT ilgimi çekiyordu ama bu konuyu okuyunca vazgeçtim
  • Sat gitsin diyenler bu ülkenin acı gerçeğidir. Ülkenin utanilacak yüzüdur. Başına gelecek her şeyi hakediyorlar. Gelince de ben nerde yanlış yaptım diye sorup, cevabi bulamiyorlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar.

    Kusuruma bakmayın, konunun bildirimlerini kapatmışım, bildirim gelmediği için konunun aktifliğinden haberim yoktu. Eski konularıma bakarken gördüm. Neler olduğunu izah edeyim.

    Aracın motorunun yağ yaktığı kabul edildi. Sıfır sandık motor geldi, takıldı. Şu anda sıfır motorla 4000-5000 km yol yapılmış, herhangi bir sıkıntısı yok. Ama bizi o kadar uğraştırdıktan sonra bizim dediğimize geldikleri için, bir daha Nissan mı, ASLA !

  • selam yaşadığınız süreçleri anlatırmısınız araçta motor garantidenmi değişti,ücret talebi oldumu ,nerelere başvurdunuz?Aynı sorunları yaşıyorum ve ne yapabileceğimi bilmiyorum
  • Eric Cartman. kullanıcısına yanıt
    selam sorununuz nasıl düzeldi motor değişimi garantiden mi oldu,ücret talebi oldumu ,nerelere başvurdunuz ? aynı sorunları yaşıyoruz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bkoc24

    selam sorununuz nasıl düzeldi motor değişimi garantiden mi oldu,ücret talebi oldumu ,nerelere başvurdunuz ? aynı sorunları yaşıyoruz
    sizin aracınız kaç model? kaç km de?
  • bende aynı sorunu yaşadım 2015 1.2 otomatik benzin
    75.000km de garantim bitti servis motor değişimi için 36bin tl para talep ediyor
    mağdurum
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.