Şimdi Ara

2014 SONY 3D TV (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.968
Cevap
48
Favori
282.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ati39

quote:

Orijinalden alıntı: sdcvn

2013 Amiral gemisi, sandalı her ne ise W905 idi..2014 Amiral gemisi ne olacak merak ediyorum zira W955B=IPS, W855B=VA dönmüş?
    955b için yorumlar hayal kırıklığı (disappointment) tabir ediliyor
    kafa kalmadı artık takip edecek

sony 2014 modelleri bir heyecan getirmedi bence....bir sony fanı olarak ben de korelilere yöneliyorum artık ... gerçi daha doğrü dürüst bir inceleme görmedik..samsung HU8500 serisi daha gelmeden yok sattı adamlar...görünüş güzel ,şık bir kasa ,bir sürü özellik..3D görüntülerde gözlüksüz kullabilme özelleği 4K oluşu diğer bir sürü özellliler.bu sene de diğer seneler gibi korelilerin olacak ..her türlü kalitesizliğe rağmen hem de......

Aynen katılıyorum..Media Market Taksimde Samsung Curved UHD gördüm, görüntü olarak fena değil, pikselleri oynayan görüntüye göre dalgalanmıyor,keskin kenarlar..tabi demo ile alakalı olabilir....LG Oledden kalın biraz paneli, ama ses sistemi var gibi sanki, baktım haporlor göremedim, ses sistemi başarılı ve her açıdan görüntü güzel.....Gözlüksüz 3D? buna dikkat etmedim..

2014 yılında LG oled ve Samsung UHD'ler malı götürcek gibi..Sony maalesef her gecen yıl öncekinden kötü ürün çıkartıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 21 Nisan 2014; 14:56:41 >

• 2014 Samsung topiğinden takip edebilirsin onu hocam..orada paylşamıştım bu bilgiyi ..samsung ingiltere sitesinden alıntı yapmıştım orada....

http://forum.donanimhaber.com/m_90323444/mpage_2//tm.htm#90834492

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ati39 -- 22 Nisan 2014; 11:00:15 >
  • @666azazel

ilk mesaja modeller ile ilgili Review/İnceleme başlığı gibi birşey yazıp altına yapılan incelemeleri de eklerseniz iyi olabilir; ileriki zamanlarda sayfalar ilerledikçe bu tarz incelemeleri bulmak zor olabilir.

ben ingilizce olarak gördüğüm okuduğum birkaç siteyi yazayım, ilgilenen arkadaşlar okurlar;

W9;

HDTV Test
    Sony KDL55W955B LED 3D TV Review
    http://www.hdtvtest.co.uk/news/kdl55w955b-201403103661.htm

Trusted Reviews
    Sony KDL-55W955B Review | Trusted Reviews
    http://www.trustedreviews.com/sony-kdl-55w955b_TV_review

Reviewed Televisions
    Sony's top-of-the-line LED TV is dressed to impress.
    http://televisions.reviewed.com/content/sony-kdl-55w950b-led-tv-review

W8;

HDTV Test
    Sony KDL50W829 3D LED TV Review
    http://www.hdtvtest.co.uk/news/kdl50w829b-201403023650.htm

http://www.cnet.com/products/sony-kdl-60w850b/

Trusted Reviews
    Sony KDL-50W829 Review | Trusted Reviews
    http://www.trustedreviews.com/sony-kdl-50w829_TV_review#tr-review-summary

W7;

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

Board/malzeme "kalitesine" aşık oldum

Üstat gerçekten mi, yoksa ironi mi yatın? İkilemde kaldım.
  • ingilizcede " " tırnak içinde söylenen sözler kuşku, ünlem ifadesi anlamında kullanılır :)) Albani hocanın bahsettiği model hangi TV merak ettim..
  • Sony'nin 2014 amiral gemisi W955B 10 üzerinden 6 almış şok yani 2013 W905 alarak çok doğru bir seçim yaptığımı şimdi daha iyi anlıyorum
  • haraf kullanıcısına yanıt
    test sitelerine güvenim olmadığı için üst tarafa ekleme taraftarı değilim yinede ayrıntılı test edenleri alayım . (siyah kalitesi -kontrast gibi değerleri verenler )

ben genelde
    katalog bilgisi ..
    tv model tanıtımı
    paneller
    fiyatlar

olarak ekledim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 666azazel -- 22 Nisan 2014; 16:00:26 >
  • Sony çok yanlış model numarası üretiyor..W905 (SPVA panel) ile bir seviye tutmuş iken , W955b (IPS panel) ile bu seviyeyei düşürüp eski W805 (IPS panel) muadili W855b (SPVA) ile bir seviye yukarı çıkmış..Neden panelleri değiştiririsin ki hey SONY?
    W9 serisi ile başla W95,W96,W97 yap ki insanlar ona göre tercih yapsın?
    ya da bırak W9X demeyi bambaşka bir seri yap..nerde görülmüş bir serinin model düşürdüğü, başka serinin bir üste zıpladığı??
  • 666azazel kullanıcısına yanıt
    aslında test sitelerinin güvenilirliği konusunda ben de sizin gibi düşünüyorum ama yine de bazı testler (motion, siyah seviyesi(ansi), renk testleri...) panel hakkında az çok bilgi veriyor sizin de yazdığınız gibi;

tabi @albaninin dediği gibi kullanıcı yorumları özellikle prof kullanıcı yorumları tabi ki çok daha önemli...

@sdcvn

evet sony farklı bir starteji izliyor (ya da aslında bişey izlediği filan yok :))

panel değiştirerek W9 u daha bir geriletmiş durumda;

http://www.hdtvtest.co....5w955b-201403103661.htm burada ki incelemede fena halde ışık sızması var
    siyah seviyesi zaten kötü bi halde
    birde mavi renk ile ilgili sıkıntı olduğu fakat standart kullanıcıların bunu pek fark etmeyeceği yazılmış
    birde tabi albaninin sonyde hep var dediği kırmızı renk ile ilgili bişeyler yazmışlar

genel olarak W8 modeli iyi notlar/değerlendirmeler alırken W9 biraz sınıfta kalmış gibi (kendi sınıfına bakarak tabi ki)

şöyle bi ifade kullanılmış

"the KDL-55W955B is the worst-performing Sony Bravia flagship HDTV we’ve reviewed in terms of picture quality. It’s a disappointing departure from the excellent heritage of high-end Bravia TVs, all because of the use of IPS-type LCD TV panel that’s notorious for shallow blacks – perhaps it’s a strategic decision by Sony to funnel potential buyers towards the company’s 4K Ultra HD models?"

• 4K modellere yükleniyor Sony demekki..Ama W9 düşüreceğine, kaldır piyasadan W855b modelini öne çıkart..2014 yılı Sony için 4K ları saymazsak w855b modeli öne çıkacak gibi..Seneye de kimbilir bu sefer W7 modeline yüklenir,daha sonra W6 ya... zaman kazanıyor işte modellerle oynayıp..nereye kadar?
  • W6 ile ilgili yapılan bir inceleme;

genel olarak iyi olduğundan bahsedilmiş (fıyatı ve sınıfına göre),
    tabi üstüne biraz daha koyup (150pound denmiş) 42 ekran bi W7 serisi alınabileceğinden bahsedilmiş

SPVA panel kullanılmış...

bir de incelemenin hemen girişinde şöyle bişey yazmışlar

Sony’s 1080p HDTVs this year have been a bit of a mixed bag so far, with midrange models like the Bravia W7 and W8 actually delivering better picture quality than the flagship W95 series.

Hiç kimsenin bu yıl üretilen W9 serisinden alası kalmayacak (tabi bu forumları okuyan insanların)

• W9 serisinden güzel şeyler duymadık şu ana kadar
  • Yeni W95b'den bahsediyorsunuz sanırım..2014 W95b ler maalesef sınıfta kaldı gibi daha gelmeden...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sdcvn

Yeni W95b'den bahsediyorsunuz sanırım..2014 W95b ler maalesef sınıfta kaldı gibi daha gelmeden...

evet 2014 W9 B serisinden bahsediyoruz..
  • arkadaşlar merhaba,

ben sony kdl-50w805b modelinin ne zaman Türkiye de satışa sunulacağını merak ediyorum. Bir de sony kdl-47w805a modeliyle arasında ekran boyutu ve enerji tüketimi dışında ne gibi farklılıkları var onu öğrenmek istiyorum. Zira 2 TV arasında kaldım her ne kadar henüz sony kdl-50w805b nin fiyatını ve canlı görüntüsünü görmesem de..
  • kompliman K kullanıcısına yanıt
    50w805b için Sony den gelen mesaj.

Değerli Sony Dostu,

Mesajınıza ve Sony ürünlerine olan ilginiz için teşekkür ederiz.

KDL50W805 model ürünün Mayıs sonu- Haziran başı itibariyle ithalatı planlanmaktadır.

Bilgilerinize arz ederiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Kesin olmamakla birlikte 3100 tl fiyatı olacakmış.

• öncelikle ilginize çok teşekkür ederim. Haziran sonunda düğün var o zamana kadar çıkar umarım. Bir de daha önce bahsettiğim 47w805a modeliyle aralarında ne fark var?
    Panel farkı var. Bu modelde siyah seviyesi ve kontrast oranı daha yüksek. Öncekinde pasif bu modelde aktif gözlük var. İncelemelerde görüntü kalitesi açısından 805b panel daha başarılı bulunmuş. Bence bu yılın öne çıkan modellerinden biri olacak. Hatta fiyat performans ürünü olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: UABarış

Herkese iyi forumlar, saygılar. Merak ettiğim bir iki konu var.

1- ) Motion konusu.

Hareketli resimlerde bulanıklık, kare atlama, ghosting gibi efektleri hangi parametreler etkiler ?

Panelin gerçek hz değeri mi, panelin tepki süresi (ms) mi, satır işleme değerleri mi ? Veya başka parametreler mi ?

Örneğin; 2014 model W7x serisinin 2013 model W65x serisiyle eşdeğer olduğu incelemelerde söyleniyor.

2014 SONY 3D TV
    Not: Resim, konudaki W7x incelemelerinden 2. linkten alınmıştır.

W7x serisinin ms değerleri iyi olmasına rağmen Led Motion Mode kapalı olduğunda 300 satır işleyebildiği yazılmış. Bu motion efekti neden oluşmuş ?

2-) Birde Led Motion Mode konusu var. 2014 W7x, 2013 W65x [Motionflow XR 200] serilerinde Led Motion Mode kullanılmış.

Motion resolution: 1080 (but double image) with [LED Motion Mode] on; 300, off

Led Motion modun aktif edildiğinde parlaklığın düştüğü, ekranın karardığı söylenmiş. O zaman ne anlamı kaldı Led Motion Modun televizyonlara koyulmasının ?

3-) Led Motion Mode'la normal Motionflow arasındaki fark nedir ?

Bilgili arkadaşlar, bilgilenmemiz için yardımcı olurlarsa sevinirim. Teşekkürler.

Bahsettiğin durumla ilgili oalrak şöyle bir cümle var .....W7x serisinin ms değerleri iyi olmasına rağmen Led Motion Mode kapalı olduğunda 300 satır işleyebildiği yazılmış. Bu motion efekti neden oluşmuş ?....

benim de şöyle bir cümlem olur buna karşılık; ...ederim ben böyle bir panelin performansına..... "teknik" anlam da bunu yazdım,siz gözünüzle gördüğünüze bakın yine de

ülen 2014 yılın da panelleri geldiği yere bakın be,hadi bunların hepsini geçiyorum,zaten bitmiş ve ölmüş bir teknolojinin artıklarını kakalıyorlar "hala" ülen biraz bazı değerleri yükseltin be yaw
    yok bilmem kaç çekirdekli işlemcisi varmış,yok bilmem ne Engine varmış üzerinde yok lag değeri de güyya 18ms imiş yok şu kadar Hz imiş v.s v.s kısaca külliyen yalan-dolan ve bolca hileli bilgiler ile bu işler gidiyor

ülen adama sormazlarmı kardeşim 2014 e geldik bu 300satır işleme ne demek yaw senin işlemcilerin,engine ların Hz lerin v.s v.s ne boka yarıyor o zaman???

hiç bir boka yaramıyor tabiki sadece sizlerin o çok istediği ıvır-zıvır ları çalıştırmaya yarıyor bunlar,ama panelin asli görevini getirme işin de ise engel oluyor bunlar belki ıvır-zıvır özellikle yürüyor ama
    panel görüntü ve bağlı olarak diğer işlemler de hem geriye düşüyor hem de teknik olarak da bütün bu yükler altında şişiyor aynen!

ama adamın derdi telefonla panele bağlanmak yok bilmem nereden bilmem ne işlemini yapmak v.s v.s olunca herkes hedeften uzaklaşıyor ki çakal üretici de zaten bunu istiyor ve bekliyor sizlerden!
    nasıl tezgah ama

++

Bu arkadaş aslın da güzel bir konuyu dile getirmiş,zira millet paneli IPS mi yoksa VA mı diyor veya ıvır-zıvır özelliklerden bahsediyor veya dahili tuneri varmı diyor ama bir çok önemli konulardan
    uzaklaşıyorlar(üretici de zaten bunu istiyor sizlerden)zira bilgi diye sunulanlar bol bol "slogan" ingilizce tanımlar!

>>TFT-LCD de iyi bir panel demek "Motion-resolution"=min.600/650 satır demektir(Motion ayarları=OFF da iken tabiki) iyi de günümüz panellerinin hepsi de OFF=300/350satır işliyor

Motion ayarları=ON da ise(bu ayar isimleri her marka da farklıdır ben kısaca bu şekilde yazdım)900/950 veya 1000/1080 lere kadar çıkıyor ama büyün paneller de zaten böyle ve şimdi bu panel
    "FILM" de 1080satırmı işliyor diyeceğiz=HAYIR tabiki,zaten ben hiç bir TFT-LCD de adma gibi FILM kalitesi görmüyorumki! neyseki FILM izleme olayı bizim memlekette pek yok yada hiç yok prof.
    anlamda! zaten işi bilenler de gidip ya iyi bir PJ sistemi kuruyor veya PDP kullaıyor "FILM" için

>>PDP lerde bile satır işleme sayısı düştü!! OFF da iken,halbuki PDP ler eskiden full-motion=1080 olurdu ama şimdiler de özellikle Samy de/LGE de sayır sayısı 350/450 ile 600 ler gibi oldu(çoğu serisinde)

Not;PDP de 500/600 satır demek panelin görüntü olarak LCD gibi olmasına benzer!! ancak bu satır sayısı PDP için düşük olsa bile LCD için fazlasıyla yeterlidir! netice de her iki tip panelde de
    600/650 satır ok dir FILM için diyebilirim özellikle LCD ler için

Üreticiler bu açığı kapamak için sürekli sanal-kare-ilavesiyle(soap-opera veya video gibi)işi SW den idare etmeye çalışıyor neyseki artık bunlara da takılan kalmadı millet paneli başka işler için
    alıyor zaten!

Not;benim FALD olan Tosh SV685 panel de OFF da=600/650satır işliyor panel ON da ise 950 aöa hiç açmıyorum çünkü gerek kalmıyor,TFT-LCD ler de tekniği icabı 600/650satır ok dir
    zaten bunun üzerinde satır işleyen panel yoktur,onun için bu panel gece PDP gibi resim verir,ona göre de ciddi keyif verir ve çok da hızlı olduğu için FILM olayında PDP gibidir,zifiri karanlıkta
    ürettiği baclit ile de gözleri yormaz,araba gibi olmaz!

Arkadaşın diğer bahsettiği durum ise genel olarak veya tamamen panelin "HIZ" ev devamındaki motion stabilitesi ile bunun devamlılığı ile alakalıdır HZ le mezrtle filan hiç bir alakası da yoktur bunları
    istersen Modül TRUE50Hz olsun,bu durumda iyi panel ise OFF da örneğin yine 500/600 satır işler o panel

"Latency" diye veriken değerlerin hepsi de sallamadır,paneli hızlı göstermek adına input-lag şöyle deniyor ama değil!

Ayrıca adama sorarlar o zaman neden 300satır gibi komik resolution var bu panel de diye!

Modül tipleri tamamen değişti ve en ucuz maliyet odaklı Çin/Taiwan işlerine kaldı S_PVA lı panel hemen hiç yok hatta tamamen yok veya 40lık panelde varsa vardır!
    S_PVA artık "pahalı" geliyor hatta çok pahalı geliyor! siz Modül ayrıntılarına artık takılmayın ltf,gidin görüntüye bakın sadece,Test siteleri taraflıdır sallayın gitsin onları

10-bit Modül hemen hiç kalmadı hemen hepsi 8-bit artık hatta bir kaç sene öncesine kadar S/H_IPS ler 10-bit olurdu şimdi bunlar da 8-bit olarak kırpıldı!

bildiğim kadarıyla Tosh/Pany ve belki de Phil de HiEnd bazı serilerin de 10-bit Modül takılı ama emin olduğum bir tek Tosh da takılıdır! bu herşey demek değildir ama yine de
    günümüzde bir panel 10-bit olmalıdır!

CR değeri ise en üst S_PVA lar da 8.000;1 idi ama bunlar da kırpıldı ve 4/5bin lik Samy/AUO/CMI Modüllerinden kullanılıyor!

Bit değeri ile CR değeri "Modül de maliyeti" açısından ciddi şekilde farklı ve önemlidir ama herifler habire kırpıp bir de hiç utanmadan panel fiyatlarını da arttırıyorlar,halbuki kırpmaları
    gerekiyordu! yaptıkları her bir numara hep ters orantılı bu çakalların yaw

Sony ye gelirsem 2014 Model olarak 2013 lerden bir kaç tık aşağıya indiler! bu sene Samy 4H ile Sony yi kötü dövecektir! 2K ile de zaten fena dövmüştü,ayrıca malum sorunları da
    bir kenara bırakırsak zaten Samy nin VA lı panelleri Sony ile kafa-kafaya hatta burun farkıyla da önde gibi!

Sony den özetle şayet seriler bunlar ise,bana göre hikaye bunlar,hele hele bu rakamlar ile bunlar çok zor satılır aynen 2013 gibi olur hatta 2013 de W9x lar oldukça güzel olmasına rağmen
    ipi göğüsleyemedi!

Arkadaşın son bahsettiği ise daha çok teknik bir sorun(Ledmotion/Motionflow) EDGE-LED panel ile bazı sıkıntılar oluyor her zaman! örneğin bahsedilen baclit/bright,düşüşü gibi
    çünkü sistem de bilmem ne "dimming" diye çakma bir sistem var!! normal de panel FALD olsa bunun "ON" olması gerekiyor,ama Sony ve diğer panelerdeki EDGE baclit olunca
    bu sistem zatne gereksiz oluyor veya yalnış çalışıyor v.s

Örneğin bende hem FALD panel var hemde Pro-LED denen(Pany veya Samy veya Sony deki gibi çakma dimming yapan)panelden vardır birisinde bu ayar zaten "ON" olması gerekiyor ki bende öyledir
    aksi halde panelin FALD olmasının bir esprisi kalmaz! ama diğer paneldeki çakma Pro-LED de ise ON yaparsam "her yer karanlık" şarkısını söylüyor panel yaw neyseki paneşin başka artıları var da
    ben vaziyeti kurtarıyorum!

Kısaca "LedMotion" bu bahsettiğin paneller de hiç boka yaramaz,kafanıza göre bunu On/Off yaparsınız artık ama On yaparsanız bozarsınız renk sistemini ve baclit düzenini v.s!

"MotionFlow"(her markada bunun ismi değişiktir ama aynı işi yaparlar!) kısaca HIZ ayarıdır ama buunu da adam gibi yapamazlar ve iyi bir panelde bunun "OFF" olması gerekiyor ama panel
    yeterince hızlı olmadığı için bunun bir şekilde içeriğin de durumuna göre devreye girmesi gerekiyor daha doğru motion için!

++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 26 Nisan 2014; 20:41:22 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.