Şimdi Ara

2014 SAMSUNG 3DTV (58. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.712
Cevap
50
Favori
247.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Samsung UE-55HU6900 55 ile Samsung UE-55H8000 55 arasında kararsız kaldım biri curved diğeri 4k acaba hangisini tercih etmeliyim.fiyatları hburadada ikisininde aynı.istanbuldan alacağım daha uygun alabileceğim biryer varmıdır?yeni tayinim çıktı bilmiyorum istanbul u

    yardımcı olursanız sevinirim.herkese selamlar
  • Hocam genelde UHD icin 55 inc'de o detayi zaten gozle farkedemezsin diyorlar, en az 65 inch diyorlar. Aynisi curved icinde gecerli, derinlik hissi olarak birsey farketmez deniyor 55 incde.

    Bence curved al hem ucuz olur hemde estetik durur oturma odasinda...
  • Başka konuda paylaştım, burda da paylaşayım. Samsung ve Sony karşılaştırması. Bir denemek gerek cidden bu kadar fark var mı diye.

    Test dosyaları da şurada





  • Bir önceki mesajdaki foto ve videoları da kaydedip denemeyi düşünüyorum.

    Bence şu video ile de bir test edilmeli.

    http://www.youtube.com/watch?v=NxWeH-M3O6M

    42w815, 50 ve 55w805 ile titrek, gözü biraz rahatsız eden görüntü elde ettim. 40h7000'de banding vardı. En tutarlı sonuç 46h7000de vardı.

    Forumu okumaya devam
  • Bende geçen gün UE40H7000 aldım gayet memnun olduğumu söyleyebilirim. Ölü piksel ve clouding problemi olmaması sevindirici normalde şansıma hep problemli tv ler denk gelirdi :)
  • Beyler 48H6470 aldım. HD yayınlar çok güzel; ama SD yayınlar da sıkıntı var biraz, en azından HD'den geçerken bu ne lan diyor insan. Ya bir yandan Digiturk-Dsmart-Teledünya tarzı bir şeye mi geçsem ki para veresim gelmiyor. SD yayınlar için bir görüntü ayarı felan var mı?
  • Merhabalar, Samsung Forumu ama Sony ile test yayınlandığı ve bende sony oldugundan gercek zamanlı test yapı cevap yazmak istedim..
    Samsun TV si olan bir arkadaş şu kırmızı renk testini yapıp eklerse ben de öğrenmiş olurum..
    @kontrolsuz_guc
    Sony 905A ile farklı Kırmızı tonları görülüyor..Kıyas yapmaya bile gerek yok, her TV nin kendine has özellikleri var..Ama maalesef Sony 2014 serilerinde durum nasıl bilemem..2013 ve piyasada sıfır olmayan 905A türünün güzel örnegi..
    @DivingDeep
    yayınladığınız video zaten gözler için uygun değil :)) baş dönmesi yaptı bende..Banding testi amaçlı öyle video olmaz..Doğa kanununa aykırı..Maçlardaki gibi kamera saga sola belirli hzıla hareket etmeli..Bu video tdönme dolaba binmiş hissi verdi bende...
    Banding için uygun değil yani ??
    @spawn
    Bu kadar fark olmasına şöyle örnek vereyim..
    Sony Trimunus denilen teknoloji renkleri daha çok tonda gösteriyor..mesela Kırmızı rengin hakim oldugu habertürk, CnnTurk gibi yayınlarda Bayrak Kırmızısını tam renginde veriyor..Kırmızının çok farklı tonları belli oluyor..Kırmızı bilindiği gibi Fotograf makinelerinde çok zor renk..Ya bunu koyu ya açık ya turuncu verirler..
    Sony Trimunus olmayan Tv ile Trimunuslu olanda resme bakınca başka fark yok gibi ama mesela kaldırım ile yok arasındaki gölgeler birinde siyah iken, diğerinde griler, kaldırım çatlakları-DAHA FAZLA DETAY- gözüküyor..
    Mavi, yeşil gibi diğer ana renklerde de böyle..
    Çok elzem bir özellik mi..Değil ama Sanatçı gözüne sahip insanlar bu farkları görebiliyor..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 26 Ağustos 2014; 20:53:39 >




  • kontrolsuz_guc kullanıcısına yanıt
    Valla bu kadar fark var mıdır bilmem ama tv test etmek için çok iyi bir yöntem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Merhaba

    Bende geçen ay Samsung 55H6500 tv sahibi oldum, araya tatil girdiği için servise kurdurup öylece bıraktım hazır kanal listesi yüklediler. Geldiğimde çoklu lnb alarak hotbirtte eklemeye uğraştım malesef hotbirdten 25-30 kanal buluyor aynı lnb ye bağlı diğer tvde 1000 e yakın kanal buluyor, lnbde sorun yok üstelik yükledikleri kanal listeside kayboldu(bir sürü tp denedim osilatör değerini değiştirdim lnb 1/4 ten 4/4 e kadar tümünü denedim). Olmayınca hotbirtten vazgeçtim disecq i devre dışı bırakıp sadece Türksat çanağa düz bağladım.

    Taramada 450 civarı Türksat kanal çıktı fakat hazır kanal listesine ihtiyacım var, tek tek kanal silmek ve sıralamak çok zor olacağa benziyor.
    Sormak istediğim diğer konu ise Hotbirtten bulduğu birkaç kanalı doğrudan karışık liste yaptı ben akıllı kumandadan uydu seçimi yapamıyorum, akıllı kumandadan sadece Türksatı veya sadece yabancı bir uyduyu seçmek mümkün değilmi. Kaç uydu tarattırıldıysa tüm liste birbirinin içindemi kullanılıyor.
    Bilgisi olan kullanan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
    İyi akşamlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neceneco -- 26 Ağustos 2014; 21:49:49 >




  • Merhaba arkadaşlar, yer darlığı sebebi ile 32" tv bakıyorum. gözüme çarpan 32H6270 oldu. önerirmisiniz? yoksa lg 32LB652V almak zorunda kalıcam. (evdeki 3 televizyonda samsung. odama da bu 32'liği alıp hem monitör hem tv olarak kullanmak istiyorum)

    teşekkürler

    cevap atarken mesajı alıntılarsanız çok sevinirim
  • bu konularda uzman değilim tabi, evet çok kaliteli bir görüntü değil fakat hızlı bir görüntü olması bandingin görülebilmesi için yeterli bence

    peki banding için nasıl bi video tavsiye edersin?

    @sdcvn



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DivingDeep -- 27 Ağustos 2014; 9:11:57 >
  • DivingDeep kullanıcısına yanıt
  • Mcmerc M kullanıcısına yanıt
    cevap için tesekkurler hocam. 55 inc te farkedilmez diyorsunuz.ozaman en guzeli hangisini daha ucuz bulursam onu alayim ben :-)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 46h7000 düşünüyorum ama "sd" yayınları 6 serilerine göre nasıldır? karşılaştırabilen oldu mu? ikisi arasında panel farkı var ama yinede cesaret edemedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi splater -- 27 Ağustos 2014; 13:18:39 >
  • 48H6470 kullanıyorum. Yeni aldım da ATV HD, TRT HD gibi kanallarda hareket ederken takılma hissiyatı hissediyorum. Normal midir? Şu meşhur banding tv test'ini açtım, onda pek sorun da görmedim. Televizyonda mı sorun var? Yoksa kanallarda mı?
  • reixs R kullanıcısına yanıt
    Valla bende tv experi filan değilim ama yabancı forumlardan hep öyle okudum... Aslında bütceni biraz aşabilirsen sana LG oled öneririm, ben 65 inch almayı düşünmesem bunu alacaktım...

    http://www.teknosa.com/urunler/119967098/lg-55ea980v-fhd-3d-smart-curved-oled-tv-lg-29mt45d

    @reixs
  • 46h7000 de banding test sonucu, ben bir sonuç çıkartamadım, bilen bir arkadaş yorumlarsa mutlu olurum.
  • Arkadaşlar tekrar merhaba daha önce mesaj attım ama gören olmamış olabilir,
    Benim led tv modelim samsung 55H6500, hotbird eklemeye çalışırken servisin yüklediği kanalları tamamen silmişim. Halihazırda H serisi tv kullanıp (H---5570, 6410, 6170, 6270, 6470, 6500, 7000, 8000 serisi tv ler uygun düşer sanırım) servisin yüklediği kanal listesini bana atabilecek varmı. Eğer varsa minnettar kalırım.
    Yoksa 450 kanalı silmem veya dizmem gerekecek.
  • Selamlar
    Yeni aldığım samsung 55HU8200 da az da olsa clouding vardı,bugün servis gelip tv yi aldıp götürdü.Değişim istedim..bakalım ne olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Arkadaşlar samsung 46h7000 aldım . bir tusa bastım ses ile kontrole geçti sanırım eski haline geçmiyor ne yapmam gerekiyor kumanda ile kontrol edemiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.